ελληνική μουσική
    616 online   ·  210.826 μέλη

    Δυναμικό μικρόφωνο από ακουστικό τηλεφώνου

    STEFANOS604
    15.09.2016, 19:30

     Δυναμικό μικρόφωνο από ακουστικό παλαιού τηλεφώνου

    Εισαγωγή:

    Από τη φυσική ξέρουμε ότι:

    • αν αγωγός κινείται σε μαγνητικό πεδίο στα άκρα του αναπτύσσεται επαγωγική τάση

    Η κίνηση μπορεί να γίνεται από: αέρα (αιολική ενέργεια) , νερό (υδροηλεκτρική) , διάσπαση ατόμου (πυρηνική) , ήχο (δυναμικά μικρόφωνα) , κίνηση με τα πόδια (δυναμό ποδηλάτου) , κίνηση με το χέρι (μανιατό στρατιωτικού τηλεφώνου)……

    • Ισχύει και το αντίστροφο: αν σε αγωγό ευρισκόμενο σε μαγνητικό πεδίο εφαρμοστεί τάση τότε κινείται

    Πχ κινητήρες , ακουστικά….

      Δυναμικό Μικρόφωνο: Αποτελείται από ένα μόνιμο μαγνήτη και από ένα πηνίο στους πόλους του. Όταν ηχητικά σήματα πιέζουν το διάφραγμα, το πηνίο δονείται στο μαγνητικό πεδίο του μαγνήτη και στα άκρα του πηνίου επάγεται τάση. 

    Πλεονέκτημα: Δεν απαιτείται εξωτερική πηγή, καλή πιστότητα ,  χαμηλής ευαισθησίας γι’ αυτό είναι  τα πλέον  κατάλληλα για τραγουδιστές σε live events. Χρησιμοποιούνται και για φωνή και για ακουστικά όργανα και το σπουδαιότερο με πολύ μεγάλο μήκος καλωδίου-Balanced καλώδια  - χωρίς να επηρεάζεται η ευαισθησία. 

    Μετατρέψτε το δυναμικό ακουστικό τηλεφώνου σε δυναμικό μικρόφωνο ειδικά σαν palm mic για φυσαρμόνικα


    https://www.youtube.com/watch?v=UUorkyx1Mu8Link

    >



    Δεν απαιτεί εξωτερική πηγή (phantom power), έχει μεγάλη επιφάνεια και είναι εφάμιλλο με τα πολύ καλά δυναμικά μικρόφωνα ειδικά σαν palm mic για παίξιμο Blues με φυσαρμόνικα, όπως δείχνω στο Video.

    Το δοκίμασακαι σε ακουστική κιθάρα με πολύ καλά συγκρίσιμα αποτελέσματα σε σχέση με το μαγνήτη και τώρα ψάχνω τρόπο στήριξης αλλά και ε΄κολης αποτοποθέτησης από το εσωτερικό της κιθάρας