ελληνική μουσική
    740 online   ·  210.832 μέλη

    συνδεση hi-fi με εξωτερικα ηχεια

    kingill
    27.02.2017, 23:43

    καλησπερα παιδια 

    ειχα ενα στερεοφωνικο(aiwa nsx-s90) το οποιο με καηκε  και μου εμειναν τα ηχεια και θελω να παρω αλλο το οποιο ειναι της panasonic sc-akx18 το εχω συνδεδεμενο το pc για ηχο και θελω να συνδεσω και τα ηχεια απο το καμενο στερεοφωνικο δηλαδη ο ηχος απο το pc να ακουγετε και απο τα 4 ηχεια 

    ξερεις κανεισ πως να το κανω αυτο


    STEFANOS604
    28.02.2017, 09:25

    Βλέπε σελίδα 5 και σελίδα 6 του manual

    Τα ηχεία είναι 4 Ohm

    CAUTION!

    • Use the speakers only with the recommended system. If not, you can cause damage to the

    amplifier and speakers and can cause a fire. Consult an approved service personnel if damage occurs or if there is a sudden apparent change in performance.

    • Do the procedures included in these instructions when you attach the speakers.

     

    Φυσικά και γίνεται αν έχεις τις γνώσεις να το κάνεις. Επειδή δεν τις έχεις το πιο σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσεις καταστροφή είτε του ενισχυτή είτε των ηχείων. Δώσε τα σε κάποιο εργαστήρι που να αναλάβει και την ευθύνη.

    Ο λόγος που σου αποτρέπω να το κάνεις , χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις , είναι πχ……..

    Για να καθορίσεις την ισχύ που μπορεί να χειριστεί (όχι την ισχύ που χρειάζεται) ένα ηχείο απλά προσθέτεις τα watts των μεγαφώνων του είτε αυτά είναι εν σειρά είτε παράλληλα είτε μικτά.

    Πχ αν ένα ηχείο έχει 4 μεγάφωνα των 16 Ohm συνδεδεμένα παράλληλα η ΟΛΙΚΗ σύνθετη αντίσταση θα είναι 4 ohm . Αν είχε 2 μεγάφωνα παράλληλα η ΟΛΙΚΗ σύνθετη αντίσταση θα ήταν 8 ohm. Αν κάθε μεγάφωνο ήταν 100 watts σημαίνει ότι τα 4 μεγάφωνα θα μπορούν να χειριστούν 400 watts και τα 2 μεγάφωνα 200 watts . Αυτά τα 400 watts ή 200 watts αντίστοιχα μπορεί να χειριστεί το ηχείο υπό την προυπόθεση ότι ο ενισχυτής έχει την δυνατότητα να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα γι αυτή την ισχύ…..

     

    Όταν λέω τη λέξη ‘’να χειριστεί’’ εννοώ ότι τα power specification σε watts που είναι γραμμένα στο πίσω μέρος των μεγαφώνων ή του ηχείου αναφέρονται για την ισχύ που έχει σχεδιαστεί το μεγάφωνο ώστε όταν ο ενισχυτής του τη δώσει ,να λειτουργεί με ασφάλεια αλλιώς αν την υπερβούμε (ανάλογα το πόσο) το μεγάφωνο μπορεί να αποδίδει και λίγο καλύτερα ( πολλοί κατασκευαστές είναι συντηρητικοί και στα specifications δίνουν τιμές που μπορούμε να υπερβούμε (‘’παίζοντας’’ με το volume) για βραχείες περιόδους – καλύτερα όμως να μη το τολμήσετε) ή να αρχίσει να ζεσταίνεται , να παραμορφώνει και πιθανόν να καεί το πηνίο του ή να ‘’κυνηγούμε’’ τον κώνο του.


    kingill
    28.02.2017, 09:50

    τα ηχεια απο το παλιο στερεο ειναι ετσι

    γινετε να εχω συνολο 710w και αν ναι πως

    δεν εχω ιδεα πως γινετε αυτο