ελληνική μουσική
    667 online   ·  210.829 μέλη

    Τα Παιχνίδια του Δάσους live στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας-Ημέρα Μουσείων

    mousic7
    31.05.2017, 19:28

    Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

    Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με τίτλο Ανθρώπινη Αλυσίδα υλοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συνεργασία με το 2ο  Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών και το «Διάζωμα». Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται στη θεματική ενότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και στην εκπαιδευτική  δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων από μαθητές» του Διαζώματος.

    Η δράση υλοποιήθηκε σε δύο επισκέψεις την Τετάρτη 1ηΜαρτίου και τη Δευτέρα 22 Μαΐου από διεπιστημονική ομάδα ενθάρρυνσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, αποτελούμενη από τη Μουσειολόγο – Φιλόλογο κ. Γεωργία Μανωλοπούλου, τον Εικαστκό κ. Θανάση Θεμελή και τη Συντηρήτρια έργων τέχνης κ. Αλεξάνδρα Κωτσάκη.

    Οι μαθητές του 2ουΣχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας είχαν τη δυνατότητα μέσω προβολής ψηφιακού υλικού να ταξιδέψουν νοερά στην Πάτρα της ρωμαϊκής περιόδου, να γνωρίσουν τα μνημεία που σχετίζονται  με τους χώρους θέασης και ακρόασης της ρωμαϊκής Πάτρας και να συναισθανθούν την εποχή και τις αξίες που πρεσβεύουν.  

    Η εκπαιδευτική δράση συμπληρώθηκε με υλοποίηση εργαστηρίων κατασκευής από τους εκπαιδευόμενους θεατρικών προσωπείων, ψηφιδωτών και πήλινων ειδωλίων, αντιπροσωπευτικών έργων τέχνης της ρωμαϊκής εποχής. Ειδικά η δεύτερη επίσκεψη πλαισιώθηκε μουσικά από τις μελωδίες του συνθέτη  Γιώργου Παπαδόπουλου στην κιθάρα και του Νίκου Φορλίδα σε παραδοσιακά κρουστά από την Ινδία.   
    https://www.youtube.com/watch?v=WBRGw4Fb9KM&index=54&list=PLwZBgxuJHyuQ3vs03jisFG25o8AIDm9f1Link

    >

    Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτές και η Διεύθυνση του 2ουΣχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας ευχαριστούν θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και την Διευθύντρια κ. Αναστασία Κουμούση καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και ιδιαίτερα την κ. Γεωργία Μανωλοπούλου, τον κ. Θανάση Θεμελή και την κ. Αλεξάνδρα Κωτσάκη για την απόλυτα επιτυχημένη και άκρως ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε μαθητές της Αχαΐας  που βιώνουν εγκλεισμό, και στηρίζεται στη  συνειδητοποίηση και στην υιοθέτηση της άποψης ότι όλοι έχουν δικαίωμα  πρόσβασης στα πολιτιστικά αγαθά, καθώς και στη φιλοσοφία ότι η επαφή μαζί τους δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως πολυτέλεια αλλά ως γέφυρα κατανόησης του κόσμου, της συλλογικής ταυτότητας, της πολιτιστικής πολυμορφίας, της αλληλεγγύης σε  εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ευελπιστούμε σε συνέχιση και επέκταση της εποικοδομητικής συνεργασίας και την επόμενη σχολική χρονιά.

    Σχετικά λίνκς  

    http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=370802

    https://www.facebook.com/oneirodromoi/posts/1127830084028578

    >

    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/442530




    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 31-05-2017 19:33 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 02-06-2017 22:20 ]