ελληνική μουσική
    532 online   ·  210.840 μέλη
    vouliakis
    29.06.2005, 12:38
    Με μουσικές, χορευτικές και εικαστικές επιλογές από τη διεθνή και εγχώρια ανθολογία ξεκινά στις 16 Ιουλίου το SANI FESTIVAL που συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια παρουσίας στο λόφο της Σάνης, στην Χαλκιδική.

    Σταθερός άξονας στη δομή του SANI FESTIVAL, το τριήμερο 'Jazz on the Hill' που αποτελεί σήμερα το μακροβιότερο καλοκαιρινό φεστιβάλ τζαζ στη χώρα μας. Την αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει στις 16 Ιουλίου η Pietra Montecorvino με αντιπροσωπευτική επιλογή μελωδιών από τη Νάπολη, υπό τον τίτλο 'Napoli Mediterranea' (Η Νάπολη της Μεσογείου). Ακολουθεί στις 22 Ιουλίου το τριήμερο της τζαζ με το Alphonse Mouzon Trio, τον Charlie Haden και την Lizz Wright. Στις 30 Ιουλίου θα εμφανιστούν οι Τάνια Τσανακλίδου και Ελένη Τσαλιγοπούλου και στις 6 Αυγούστου έχει προγραμματισθεί παράσταση χορού με τους Parsons Dance Company.

    Ο Διονύσης Σαββόπουλος συμμετέχει για τρίτη φορά στο φεστιβάλ με την παράσταση, αυτή την φορά, «Αριστοφάνους Αχαρνής / Αριστοφάνους Πλούτος και άλλα τραγούδια για νέους κανταδόρους» ενώ το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει επιλεγμένα τραγούδια από τις δισκογραφικές δουλειές του καλλιτέχνη.

    Στα εικαστικά περιλαμβάνεται το «Connecting Flights»: μια performance του Μάριου Ελευθεριάδη και η έκθεση του Paul Pennisi, 'Trip on the Imagination'. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την ενότητα Sani Classic, η οποία είναι αφιερωμένη στην κλασική μουσική και σε νέους Έλληνες μουσικούς, θα διεξαχθεί από τις 24 μέχρι και τις 28 Αυγούστου στο συνεδριακό κέντρο του Sani Beach Hotel.



    Πηγή: news.pathfinder.gr , ERT3.GR , ΑΠΕ