ελληνική μουσική
    659 online   ·  210.830 μέλη

    Νύχτα μαγική στο Αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας-Ονειρόδρομοι live

    mousic7
    12.08.2017, 22:52

    «Ένα φεγγάρι πράσινο μεγάλο

    Που λάμπει μες τη νύχτα- τίποτ’ άλλο.»Ν. Λαπαθιώτης

    Με μουσικούς και ποιητικούς ύμνους απόλαυσε την πανσέληνο του Αυγούστου στις 7 του μήνα, στο Αρχαιολογικό μουσείο Πατρών ο κόσμος της πόλης που βρέθηκε εκεί  και οι επισκέπτες της περιοχής.  Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα παράλληλα να παρατηρήσουν την εορτάζουσα σελήνη μέσω τηλεσκοπίου.

    Χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στον ενδότερο χώρο του μουσείου για να παρατηρήσει τα εκθέματα, αλλά και στον προαύλιο χώρο όπου το μουσικό σχήμα Ονειρόδρομοι  μάγεψε το κοινό με τις υποβλητικές και ρομαντικές μουσικές συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου.

    Έπαιξαν ο ο Νίκος ο Φορλίδας στα κρουστά ο Γιώργος Παπαδόπουλος στην κιθάρα, , η Κατερίνα Σουρμελή στο Φλάουτο, η Γωγώ  Βώσου στα πλήκτρα, και η Ανδριάνα Τσαγγάρη στο τραγούδι όπου μάγεψαν και απογείωσαν  το κοινό που τους χειροκρότησε θερμά. Συνθέσεις όπως η Μπλε νύχτα, η Νοσταλγία, Με ένα κερί, Χορεύοντας στον καθρέφτη, Βόλτα στη λίμνη, Παιχνίδια του δάσους και άλλα συνόδεψαν τη σελήνη στον απόλυτο θρόνο της.

    Επίσης η βραδιά είχε και ποιητικές συνθέσεις αφιερωμένες στο φεγγάρι τις οποίες επέλεξε και παρουσίασε η φιλόλογος Ειρήνη Μπόμπολη. Ακούστηκαν κείμενα από Φ. Λόρκα, Σαπφώ, Οδ.Ελύτη, Γ. Ρίτσο, Δ. Σολωμό, Α. Παπαδιαμάντη, Ν. Λαπαθιώτη, Χ. Λάσκαρη,  Ε. Μπόμπολη.

    Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, μαγική υποβλητική. Το φεγγάρι μεγαλοπρεπές απόλαυσε στην ανοδική διαδρομή του, τα ποιητικά και μουσικά δώρα που η νύχτα του χάρισε απλόχερα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και συμμετέχοντες για την υπέροχη βραδιά.

    Μπορείτε να ακούσετε αποσπάσματα απο τη συναυλία αυτή στον παρακάτω σύνδεσμο 

    >

    http://pelop.gr/?page=article&DocID=392693

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 12-08-2017 22:55 ]




    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 12-08-2017 22:57 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 02-09-2017 13:35 ]