ελληνική μουσική
    626 online   ·  210.830 μέλη

    Συναυλία Ονειρόδρομοι στο 2ρο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα

    mousic7
    18.11.2017, 14:08

    Με τον καταξιωμένο Συνθέτη – Κιθαριστή, Γιώργο Παπαδόπουλο και την σολίστ Κωνσταντίνα Τσεκούρα στο φλάουτο, θα ξεκινήσει, στις 24 Νοεμβρίου στην Κέρκυρα, το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, που διοργανώνετε, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.Θα ερμηνευτούν έργα του για σόλο κιθάρα καθώς και συνθέσεις για φλάουτο και κιθάρα απο τα δισκογραφικά του έργα "Ονειρόδρομοι" και "Χρώματα" . 

    Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο νεαρός Σολίστ Γιώργος Γκόλγκαρης Καλλιτεχνικό που πρόσφατα εμφανίστηκε ως Σολίστ, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο «Ανδαλούζ» του Χοακίν Ροντρίγκο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπό την Διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.

    Προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είναι κορυφαία ονόματα της κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Διδάσκουσα του Ιονίου Πανεπιστημίου Κορίνα Βουγιούκα και οι: Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης, Άγγελος Μπότσης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος, Δημήτρης Σβυντρίδης, Πέτρος Ρίστας, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Γιώργος Αγιάσογλου, Ισίδωρος Αντωνίου, Γιούλα Αντωνίου, και οι νεαροί Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Μανώλης. Συμμετέχει ακόμη ο Μουσικολόγος-Κιθαριστής, Δημήτρης Αλαφούζος υπεύθυνος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κέρκυρας και η νεαρή βραβευμένη σολίστ του περσινού 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων Κυριακή Μάινα.

    Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης "Καποδίστριας" με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Κέρκυρας.

    >

    Κωνσταντίνα Τσεκούρα

    Γεννήθηκε στη Λαμία.Το 2010 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και εισήχθειστο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πάτρας, όπου και φοιτά.

    Ξεκίνησε τις σπουδές στο φλάουτο στο Φθιωτικό ωδείο Λαμίας με δασκάλα τη Ντελέζου Ειρήνη κι αργότερα συνέχισε στην τάξη της Ιβόνας Γκλίνκα, αποκτώντας Δίπλωμα Πλαγίαυλου με "Άριστα".

    Παράλληλα, σπούδασε Αρμονία στο Φθιωτικό ωδείο Λαμίας και ολοκλήρωσε τις σπουδές της με το Θοδωρή Καραθόδωρο

    με τον οποίο απέκτησε πτυχίο αρμονίας με "Άριστα".

    Ήταν μέλος της ορχήστρας και των συνόλων μουσικής δωματίου του Δημοτικού ωδείου

    Πατρών και του γυναικείου φωνητικού συνόλου "Αντηχώ" της Πάτρας.

    Γιώργος  Παπαδόπουλος

    Ο  Γιώργος  Παπαδόπουλος  γεννήθηκε  στην  Πάτρα και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Είναι Διπλωματούχος κιθάρας και ασχολείται με τη διδασκαλία  καθώς και με τη σύνθεση. Έχει πολλές διακρίσεις και βραβεία σε Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης, στην κατηγορία σόλο κιθάρα και Μουσικής κινηματογράφου, σε Φεστιβάλ και διαγωνισμούς τραγουδιού, καθώς και βραβεία ως κιθαριστής, έχοντας αποσπάσει 20 συνολικά  βραβεία και 3 επαίνους. Το 2012 εκδόθηκαν από την Cambia 11 συνθέσεις του με τo γενικό τίτλο «Ονειρόδρομοι» (Μουσικό Βιβλίο-cd). Το συγκεκριμένο έργο “Ονειρόδρομοι” επιλέχτηκε από τη διεύθυνση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης  μετά απo ακρόαση νέων ελλήνων συνθετών ως ένα από τα καλύτερα συνθετικά έργα που κυκλοφόρησαν  το 2012. Έτσι προγραμματίστηκε συναυλία με έργα του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2013, όπου και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία! Τον Δεκέμβριο του 2014 ερμηνεύτηκαν έργα του επίσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ταυτόχρονα ξεκίνησε το 2013  μια σειρά από συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με στόχο να ακουστεί το έργο του με εξαιρετικές κριτικές σε περίπου 80 συναυλίες.

    Το 2014-2016 κυκλοφόρησαν από τη δισκογραφική εταιρία Fm Records 2 προσωπικά του Cd:  “Ονειρόδρομοι” (Dream Paths), “Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή” (Between Light and Rain) και επίσης συνθέσεις του σε 11 συλλεκτικά Albums με εξαιρετικές κριτικές και αναφορές στην μουσική του από ελληνικά και ξένα sites.

    Έχει  εμφανιστεί σε συναυλίες με συνθέσεις του  σε σημαντικούς χώρους , με επιτυχία όπως στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών2013-2014, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής και Φεστιβάλ κιθάρας Αμφίκαιας που Διοργανώθηκε απο το Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών το 2017, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στην  Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης,και συναυλία Αυγουστιάτικης Πανσελήνου το 2017στις βραδιές κλασικής μουσικής της Ε.Η.Μ. στα Ιωάννινα το 2017,Ιανός(Αθήνα), Δημοτικό Θέατρο Σερρών,στο Υπαίθριο Δημοτικό  Θέατρο Κοζάνης,Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης Αθήνα,Δημοτικό θέατρο Πατρών,Θέατρο Αγορά και Θέατρο Επίκεντρο Πατρών,Πολύεδρο Πατρών Φεστιβάλ Αμοργού 2016 Δημοτικό κολυμβητήριο Αμαλιάδας,Θέατρο παλιού μεταξουργίου στο Βόλο και πολλές άλλες. 

    Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική αυτή κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο You Tube στη φράση Γιώργος Παπαδόπουλος Fm Records ή με αναζήτηση στην λέξη Ονειρόδρομοι, η στην παρακάτω playlist

    >





    EVAGGELIASAKELLARIOU
    18.11.2017, 14:47
    Καλή επιτυχία, Γιώργο!