ελληνική μουσική
    682 online   ·  210.832 μέλη

    Σε ήχους κλασικού πιάνου οι «Ονειρόδρομοι»

    mousic7
    16.02.2018, 16:44

    Η καλλίστη των τεχνών, η μουσική, είναι βγαλμένη μέσα από τα σπλάχνα και τους ήχους της φύσης. Υπακούει καλύτερα σε φυσικούς τόνους και υπηρετείται άριστα από όργανα πιο κοντά στο γνήσιο φυσικό περιβάλλον και μακριά από την υποστήριξη της τεχνολογίας.

    Αυτό διαπιστώσαμε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, όσοι παρευρεθήκαμε στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείου Πατρών. Η ξεχωριστή  χροιά της μουσικής του Πατρινού δημιουργού- μουσουργού Γιώργου Παπαδόπουλου αποδόθηκε  με κλασσικό πιάνο που διέθετε η Φιλαρμονική και έδωσε άριστη συμβολή στο αποτέλεσμα. Στο πιάνο ήταν η Γεωργία Βώσου η οποία εναρμονίστηκε έξοχα με την Κατερίνα Σουρμελή στο Φλάουτο και στην κιθάρα ήταν  ο Συνθέτης  Γιώργος Παπαδόπουλος. Αξίζει να αναφερθεί ότι ταξίδεψαν από την Αμοργό και τα  Γιάννενα στην Πάτρα, ειδικά για τη συναυλία αυτή η φλαουτίστα και η πιανίστα που προαναφέραμε.

    Το μουσικό σχήμα «Ονειρόδρομοι» μάγεψε τους παρευρισκόμενους.  Η ατμόσφαιρα υποβλητική , άκρως ρομαντική και μυστηριακή . Οι διαυγείς , κρυστάλλινοι ήχοι του κλασσικού πιάνου έδωσαν τη δέουσα αρμονία στα «κομμάτια» που άνετα θα μπορούσαμε να τα κατατάξουμε , στο είδος τους, στα κλασσικά. Ο συνθέτης με ιδιαίτερη εισαγωγή στο καθένα κατατόπιζε το κοινό του για ότι θα ακολουθούσε. Το πρόγραμμα της συναυλίας είχε στο πρώτο μέρος πέντε κομμάτια σε σόλο κιθάρα και στο δεύτερο μέρος έντεκα κομμάτια σε μουσική Δωματίου.

    Ζήσαμε μια υψηλού επιπέδου μουσική βραδιά, πλήρως εναρμονισμένη ηχητικά με τις απαιτήσεις της μουσικής γραφής του συνθέτη Γιώργου Παπαδόπουλου.

    Σχετικό Link από τη συναυλία αυτή


    https://www.youtube.com/watch?v=x25tL3RXOC8&list=PLwZBgxuJHyuQE-Bk_VivzwcUpUtmY4IAt&index=1&t=0sLink

    >

    Ακολουθούν 3 εμφανίσεις με έργα του Πατρινού κιθαριστή και συνθέτη, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου που θα πραγματοποιηθεί τις 10 Μαρτίου στο Ναύπλιο, το Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας το Σάββατο  17 Μαρτίου στον Παρνασό, και το Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας στην Καστορία τις 31 Μαρτίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών.


    -----------------

    george




    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 16-02-2018 18:57 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousic7, 16-02-2018 23:32 ]