ελληνική μουσική
    806 online   ·  210.833 μέλη

    Αγορά πλήκτρων & εκμάθηση

    Barricadas
    04.03.2018, 02:50

    Καλησπέρα σε όλους!

    Εδώ και κάποια χρόνια έχω ένα αρμόνιο (Yamaha PSR-E333) το οποίο είχα αγοράσει όταν ξεκίνησα να κάνω μαθήματα πιάνου, ιδιαίτερα, τα οποία όμως σταμάτησα μετά από ένα χρόνο γιατί δεν ήταν πολύ καλά. Έκτοτε καθόμουν με τις ώρες και έπαιζα πράγματα μόνος μου, μάθαινα κάποιες κλίμακες, συγχορδίες, άρχισα να γράφω κάποιες μελωδίες (αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός μου εξάλλου), να δοκιμάζω να «βγάζω» τραγούδια ακόμη και αν δεν τα έπαιζα ακριβώς, κοιτώντας πχ τα ακόρντα για κιθάρα και «απλώνοντάς τα» κάπως στο πιάνο κ.ο.κ. Στα μαθήματα είχα κάνει λίγη θεωρία, διάβαζα κ' έπαιζα (απλές) παρτιτούρες, όμως αφού τα διέκοψα δεν ασχολήθηκα ξανά με παρτιτούρες και τώρα χρειάζομαι ένα καλό refresh για να ξαναθυμηθώ να τις διαβάζω.

    Αυτά για να καταλάβετε πάνω - κάτω το επίπεδό μου, ότι δηλαδή, παρότι δεν είμαι ολότελα άσχετος, δεν μπορώ να πω ότι έχω τρομερές γνώσεις ή δεξιοτεχνία στο όργανο. Το χρειάζομαι μόνο για να γράφω τραγούδια, δεν έχω δηλαδή βλέψεις σολίστα, απλά θέλω να κάνω αυτό που θέλω με τον καλύτερο/σωστότερο δυνατό τρόπο. Οπότε, τι θέλω:

    Α. Το αρμόνιο-synth μου αυτό έχει αρχίσει και τα παίζει (λογικό, ένα φτηνό Yamaha αγορασμένο προ 5ετίας και βάλε), και ενδιαφέρομαι ν' αγοράσω ένα καινούργιο. Αρχικά δεν ξέρω αν πρέπει ν' αγοράσω πάλι τέτοιο όργανο ή ένα ηλεκτρικό/stage πιάνο. Το δεύτερο είναι η αλήθεια ότι και μου αρέσει περισσότερο και πιστεύω ότι θα με εξοικειώσει καλύτερα με λειτουργίες όπως τα pedal, που το κανονικό αρμόνιο δεν έχει. Απ' την άλλη το budget μου δεν είναι και τεράστιο: σκεφτόμουν μέχρι 500€ περίπου. Επίσης θα ήθελα να μπορώ να το συνδέωω με υπολογιστή ώστε να γράφω απευθείας ή να περνάω τις ηχογραφήσεις μου σε λάπτοπ πχ και να τις επεξεργάζομαι εκεί. Δεν έχω βλέψεις εκμάθησης Cubase ακόμα (έχουμε και μια σχολή να βγάλουμε), απλώς μέχρι τώρα το έκανα μ' εντελώς νεάντερνταλ τρόπο: ηχογραφώντας με το λάπτοπ ή το κινητό, και θα ήθελα απλά να μπορώ να μεταφέρω το ηχογραφημένο αρχείο απ' το πιάνο στον υπολογιστή.

    Β. Θα ήθελα να μου προτείνετε μερικά βιβλία που θα μπορούσα να μελετήσω για να το πάρω «απ' την αρχή» ως... μετριοαρχάριος. Κάτι είχα δει εδώ που πρότεινε κάποιος απ' τις εκδόσεις Fagotto Books, αλλά δεν θυμάμαι τι ήταν ακριβώς και ούτε καταφέρνω να το ξαναβρώ.

    Με συγχωρείτε αν σας κούρασα κ' ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)


    floydpink
    05.03.2018, 02:15

    Αρμονια=ποικιλια ηχων/ρυθμων 


    https://www.skroutz.gr/s/9382677/Yamaha-PSR-EW400.htmlLink

    >


    https://www.youtube.com/watch?v=0VfTTbb_p18Link

    rel="nofollow" href="

    Link
    >


    Link

    rel="nofollow" href=">


    https://www.nakas.gr/prd/Yamaha-psr-s670-armonio-arranger-workstationLink

    >

    Stage piano=καλυτερη ποσομοιωση με πραγματικο πιανο και απο αποψη αφης/αισθησης/"δυναμικης" πληκτρων και απο αποψη ηχου πιανου(εφοσον καποιος ειναι εξοικιωμενος με πραγματικο πιανο) και 88 πληκτρα.

    Μειονεκτημα: εχουν μονο μερικους βασικους ηχους και ρυθμους


    https://www.youtube.com/watch?v=4oHi6mwK_A4Link

    >

    https://www.nakas.gr/cat/mousika-organa-pliktra-synths-stage-pianos

    Και τα αρμονια και τα ηλεκτρικα πιανα χρησιμοποιουν πενταλ που προοτεινονται απο τον κατασκευαστη για το καθε ενα μοντελο και ολα συνδεονται σε υπολογιστη.

    https://www.nakas.gr/cat/mousika-organa-aksesouar-pliktrwn-pental-pliktron

    Ολα αυτα αφου πρωτα μαθεις να ξαναπαιζεις στο αρμονιο που ΗΔΗ εχεις.




    Νέες συζητήσεις
    στην ίδια κατηγορία