ελληνική μουσική
    587 online   ·  210.848 μέλη

    Ψαχνω δασκαλο πιάνου ή ωδειο

    xrisakaz
    28.03.2018, 04:29

    Καλησπερα!

    Θα σας αναλυσω την περιπτωση μου μπας κ βγαλουμε ακρη.

    Ειμαι αυτοδιδακτη. Εχω ενα πολυ καλο μουσικο αυτΙ και ποΛυ καλη σχεση με το ρυθμο. Μπορω και ενορχηστρωνω με ενα προγραμμα. Μπορω να συνθεσω κομματι. Εχω κανει 2 χρονια κλασικο μεχρι czerny.

    Γενικα ειχα μεγαλη υποστηριξη απο τον δασκαλο μου στο γυμνασιο. Ειχα προταθει για μαθηματα με τον Μαρκο αλεξιου για μια ομαδα αυτοδιδακτων που ειχε. Δυστυχως εφυγε απο τη ζωη και δεν προλαβα.

    Ετσι επειδη σπουδαζα διοικηση προσπαθησα να δω αν οντως εχω ταλεντο αλλιως να τα παρατησω. 

    Πηγα σε πολλα ωδεια να παρω αποψεις και να βρω εναν καθηγητη. Ανακαλυψα λοιπον οτι ναι εχω ικανοτητες απο τους περισσοτερους. Απο την αλλη οταν κατι το εχει αναγκη η ψυχη σου δν χρειαζεται ν αψαξεις πως και τι. 

    Υπαρχει πολυ κομπλεξ εκει εξω και ζηλια. Ο ενας μουσικος κραζει τον αλλον ειδικα αν δουλευουν πιστα. Επισης ενα μεγαλο ποσοστο δασκαλων πιανου ειναι οτι το κανουν απο αναγκη και δν ασχολουνται σοβαρα με τους μαθητες τους. Ο λογος που σταματησα το κλασικο στο σπιτι ηταν επειδη ηθελα να εχω διαδραστικοτητα κια να γνωρισω παιδια ετσι ωστε ν αμην ακουω μονο εγω τη μουσικη μ.

    Εχω κουραστει απο το εμποριο που εχει γινει η μουσικη.

    Ψαχνω καποιον σαν μεντορα γτ ετσι ξεκινησα. Αγαπησα την μουσικη απο τον δασκαλο του γυμνασιου που ενεπνεε τα παιδια. Πηγα Νακα απογοητευση. Πηγα Ωδειο αλιμου επισης! Για μενα ο δασκαλος πιανου δν ειναι ενα πραγμα. Η μουσικη ειναι εμπνευση κ μοιρασμα ψυχης. 

    Δεν ειναι οτι θελω να γινω σολιστ. Ομως θελω να μπορω να εχω επαφη με τις νοτες. Και να να μαθω να γραφω. Ειμαι 22 εχω χασει χρονο στην παιδεια της μουσικης σχετικα με το κομματι της υλης. Οποτε θελω καποιον για να επικεντρωθουμε και να υπαρξει γρηγορη εξελιξη και να εμπνεει εμπιστοσυνη. Οχι τσαπατσουλιες. ειμαι ηδη σε ενα ωδειο αλλα εχει τελειως διαφορετικη υλη και τροπος σπουδων. Κανω μοντερνα μουσικη δν αναγνωριζεται το πτυχιο τους και δεν ξερω αν βαδιζω σωστα....δν μπορω να πω οτι εμπνεομαι τρελα απο τον καθηγητη. ΟΠΟΤΕ ΣΟΣ


    xrisakaz
    30.03.2018, 00:44
    Ιδιαιτερο σε ωδειο δν υπαρχει? ωστε να υπαρχει μια αλληλεπιδραση?
    xrisakaz
    30.03.2018, 20:08
    Αρχικα σ ευχαριστω για το χρονο σου μου ειναι πολυτιμη η συζητηση! Για μενα ο καθηγητης ειναι το παν και εχει κλωνιστει η εμπιστοσυνη μου απο αυτα που εχω συναντησει. Για να βρω παλι ιδιαιτερο ενω δν ξερω καποιον μονη μου ειναι λιγο δυσκολο δεν ξερω πως να το χειριστω ομως θ αναι η πιο γρηγορη λυση γτ απο την εμπειρια μ στα ωδεια ειναι πολυ κερδοσκοπικος ο τορπος μαθηματος και αργα τα ζα. Οσο για τη δουλει αμου εχω ηδη δυο κομματια αλλα δν ειναι ακομα με τον τροπο που θα ηθελα . εδω κολλαει η αλληλεπιδραση που λεω οτι το ωδειο σου προσφερει και παιδια γνωριμιες να παιζετε μαζι κατι που το σπιτι δν προσφερει. ισως το μοιρασω σε φωνητικα στο ωδειο που ειμαι τωρα κ ψαξω ιδιαιτερο πιανου στο σπιτι....για μενα επειδη ειναι θεμα ψυχης και επειδη παιζω μουσικη απο φυσικη αναγκη και τα εχω παει αναποδα ειναι ενα τσικ πιο δυσκολο να πειθαρχηθω στις νοτες ακριβςω γτ μπορω ηδη να παιξω κομματια. Γ αυτο και θα ηθελα εναν πιανιστα να το δει σοβαρα και να εμπνευσει λιγο παραπανω. Δεν εχει νοημα να μαθαινω στο περιπου μουσικη γτ ανεκαθεν θ αμου παρει καιρο. Οποτε ασ το κανω με το σωστο τροπο για να μαι γενικα κερδισμενη. ετσι κ αλλιως το αν θα παει ενα τραγουδι καλα ή οχι δν εχει σχεση με πτυχια. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.