ελληνική μουσική
    700 online   ·  210.833 μέλη

    Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Μιχάλη Σαββάκη με τίτλο Πνοής αντάμωμα

    AERAKIS
    24.05.2018, 17:50

    Μιχάλης Σαββάκης

    ΠΝΟΗΣ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

     

    Τα πνευστά και τα κρουστά θεωρούνται τα πιο αρχαία όργανα όχι μόνο στον ελληνικό χώρο, αλλά και σε όλο το γνωστό αρχαίο κόσμο. Η ύπαρξη του αυλού (η σημερινή μαντούρα) στη Μινωϊκή Κρήτη είχε σημαντική θέση αφού πρωταγωνιστούσε σε όλες της τελετές των Μινωϊτών.

    Ερχόμενοι στο σήμερα και μετά από πολλές παρεμβολές και ανακατατάξεις στην μουσική μας παράδοση μέσα στα χρόνια,  ο Μιχάλης Σαββάκης,  ένας νέος καλλιτέχνης, κάνει τη δική του προσπάθεια μέσα από αυτό το πρώτο μουσικό του βήμα και μας ωθεί να ανακαλύψουμε ξανά το  πόσο καθοριστική ήταν η θέση των πνευστών στην Κρητική μουσική.

    Ένα ‘Αντάμωμα πνοής’ από τον Μιχάλη Σαββάκη που αποτελείται από εκλεκτούς και ξεχωριστούς καλεσμένους – φίλους – συνεργάτες του, που θα μας ξεσηκώσει… καθένα με τη μοναδικότητά του!!!

    Καλή ακρόαση!!!

    Τραγουδούν και παίζουν:

    Μιχάλης Καλλέργης, Γιώργος & Νίκος Στρατάκης, Βασίλης Σκουλάς, Αντώνης Μαρτσάκης, Μιχάλης Δημ. Κουνάλης, Μιχάλης Ι.Κουνάλης, Λευτέρης Καλλέργης, Δημήτρης Ξυλούρης, Γιώργης Ξυλούρης (Καντρής)

    Στιχουργοί:

    Δέσποινα Σπαντιδάκη, Αντώνης Μαυρόκωστας, Νεοκλής Σαλούστρος, Βαγγέλης Ταξιδευτής, Ζαχάρης Αντωνακάκης, Αριστείδης Ελ. Μανουράς και Μιχάλης Σαββάκης

     

    Κεντρική διάθεση:

    Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον

    Πλ. Κοραή 14, Τ.Κ 71202, Ηράκλειο Κρήτης, Τηλ.: 2810225758

    www.aerakis.net


    EVAGGELIASAKELLARIOU
    25.05.2018, 07:35
    Καλή επιτυχία στο ξεκίνημα τους! Ε.Σ.