ελληνική μουσική
    720 online   ·  210.832 μέλη

    Ο περίεργος τρόπος ο οποίος δημιουργώ στοίχους

    elpidios
    28.12.2019, 20:12

    Γεια σας. 

    Είναι το πρώτο μου ποστ μιας και τώρα τελευταία ασχολούμε με την δημιουργία τραγουδιών και στοίχων (δεν θα δημοσιεύσω κάτι εδώ αφού θεωρώ ότι ίσως να μην επιτρέπεται μέχρι να μάθως τους κανονισμούς μιας και λογαριάζω να γίνω ενεργό μέλος του musicheaven)

    Θα σας τα πώ σε συντομία. Είμαι 31 χρονών και όλη μου η εκπαίδευση μέχρι τα 20 μου σχεδόν ήταν για να γείνω μουσικός. Τον καιρό εκείνο ασχολούμουν περισσότερο με το διαδύκτιο, αλλά λόγω το ότι δεν υπήρχαν σύμβουλοι για internet κτλ μπορείτε να αντιληφθείτε ότι κάπου έπρεπε να στραφώ. Στα 19 μου τελικά αποφάσησα ότι δεν θα πάω μουσική και θα πάω digital marketing. Με βοήθησε και ο στρατός που στην Κύπρο εκείνο τον καιρό ήταν υποχρεωτικός 2 χρόνια μετά που τέλειωνες το σχόλειο.

    Έχει σχεδόν 3-4 μήνες μέσο του Digital Marketing που αντιλήφθηκα ότι έχω γνώσεις για να κάνω δουλειά σε αυτόν τον τομέα και ποιο στοχευμένα στο μουσικό. Λόγω του ότι παθιάστικα με την ιδέα αυτή ξεκίνησα να ξαναπαίζω πιάνο και να δοκιμάζω να γράφω τραγούδι. 

    Μάλιστα το ένα τραγούδι το δημοσιοποίησα και είχε 82 κοινοποιήσεις από άτομα τα οποία δεν γνώριζα προσωπικά (θεωρώ επαγγελματικά ανήθικο να λες του άλλου να κινοποιήσει κάτι, έτσο και αν είναι φίλος σου. Αν είναι καλό θα το κάνει). Είχα πολύ καλές κριτικές και φυσικά επικεντρόθηκα στις αρνητικές.

    Αυτό το παράδοξο όμως που είδα πως γίνεται, είναι ότι μου βγαίνει πάρα πολύ αυτός ο ρόλος. ''Πάντρεψα'' την μισή μου ζωή με αυτό που κάνω στην άλλη μου μισή. Στο Digital marketing ειδικεύομαι στο SEO (δηλαδή να βγαίνει όσο καλύτερη θέση γίνεται στην μηχανή αναζήτησης Google). Η επιστήμη του SEO αν δεν γνωρίζεται το κύριο του χαρακτηριστικό είναι οι λέξεις κλειδιά. Όταν γράφεις στίχους το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι λέξεις που χρησιμοποιείς. 

    Επίσης για πολλά χρόνια αρθογραφούσα σε διάφορα blog γιατί μου άρεσε. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά τα οποία έχω βλέπω ένα πολύ παράξενο πάντρεμα που οδηγεί στην σύνθεση και μελοποίηση τραγουδιών.

    Πλέον όμως αρχίζω και αντιλαμβάνομαι και ακόμα ένα χαρακτηριστικό μου που δεν έδωσα ποτέ σημασία. Πάντα η δασκάλα μου στο πιάνο (που την είχα σχεδόν 10 χρόνια) μου έλεγε ότι είχα ακουστικό αυτί και σε όλες τις εξετάσεις ήταν καλά τα αποτελέσματα μου στο να καταλαμβαίνω μινορε και μαντζόρε. Πλέον βλέπω ότι αναγνωρίζω πολύ εύκολα την κορύφωση ενός τραγουδιού και μπορώ να ακουμπήσω την ψυχή κάποιου, απλός γιατί προσπαθώ να γράφω αληθινές ιστορίες που έζησα ή νιώθω.

    Μπορεί οι γνώσεις μου σαν μουσικός με την έννοια του μουσικού να παίζω όργανο να διαβάζω νότες με τόση ευκολία όσο παλιά να μην είναι τόσο δυνατές, αλλά βλέπω ότι επειδή δεν σταμάτησα ποτέ να ασχολούμε με διαφημιστικά βίντεο καθώς και διάβασμα πολύ για διάφορα guidelines social media συμπεριλαμβανομένων και των ήχων (που πλέων είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί να ανοίξει ο χρήστης και να ακούσει την φωνή), μου βγαίνει.

    Με αυτόν τον τρόπο όπως προανάφερα είχα γράψει τραγούδι που δημιούργησα και το βίντεο με πολύ καλά αποτελέσματα. Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας σε όλο αυτό και αν δικαιούμε να σας δείξω το βίντεο μιας και θέλω να γίνω ενεργό μέλος στην παρέα σας :)