ελληνική μουσική
    391 online   ·  210.816 μέλη

    Απόφαση για αγορα Ακουστικης Κιθάρας!

    LikeAFeather
    10.04.2020, 12:01

    Καλησπερα, αποφάσισα πρόσφατα να αγοράσω μια κιθάρα με το budget να μην ξεπερναει τα 120ευρώ. Να πω καπου εδω, οτι δεν έχω σκοπο να παιξω live, ουτε να παω σε ωδειο ωστε να μαθω διεξοδικα την θεωρια, την θελω για μενα να περναει η ωρα και να μαθω μονος μου ενα νεο μουσικο οργανο οσο μπορω. Τους τελευταιους 5 μηνες, ειχα επαφη με μια ακουστικη και μια κλασσικη κιθαρα, οπου επαιζα αρκετες ωρες την ημερα και ειδα οτι μαθαινω γρηγορα και εβγαζα και καποια κομματια. Η κλασσικη ηταν δικη μου αλλα σπασμενη και η ακουστικη ενος φιλου μου οποτε δεν την ειχα οποτε ηθελα. Εφτασε η ωρα να αγορασω μια κιθαρα λοιπον. Λογω οικονομικων και φοιτητικων δεν μπορω να διαθεσω πολλα χρηματα, το πολυ μεχρι 120 ευρώ.

    Το πρωτο μου διλλημα λοιπον ηταν ακουστικη vs ηλεκτροακουστικη. Κατεληξα στο συμπερασμα οτι καλυτερα να παω για αρχη στην ακουστικη, αφου δεν εχω σκοπο για live ή ηχογραφηση στο μελλον (εκτος αν αλλαξει κατι αλλα μεχρι τοτε θα μπορω να παρω και μια αλλη κιθαρα θελω να πιστευω).
    Εκανα μια αναζητηση και σε φορουμ και στο youtube και μου κεντρισε το ενδιαφερον μια κιθαρα. Ειναι βεβαια ηλ/ακουστικη η Harley Benton HBO 850BK στα 100 ευρω οσο στελνω το μυνημα.
    Επειδη δεν εχω ιδεα στην ποιοτητα ηχου και επιλογη ξυλου θα ηθελα να σας περιγραψω τι θελω απο μια κιθαρα και να μου προτεινετε μια, αν εχετε χρονο.

    Θελω λοιπον μια κιθαρα, η οποια αρχικα να ειναι ευκολοπαικτη, δηλαδη να μπορω να καθομαι αρκετη ωρα πανω της και να μην κουραζομαι. Θελω ο ηχος που βγαζει να ειναι οσο πιο καλος γινεται σε αυτα τα χρηματα, για να μου γλυκαινει το αυτι να παιρνω ωθηση και κινητρο να συνεχιζω. Επισης, την θελω με cutaway. Προσωπικα, με ενδιαφερει και λιγο η εμφανιση της κιθαρας αλλα οχι σε καθοριστικο βαθμο αλλα θελω να την βλεπω και να θελω να ασχοληθω μαζι της. Το ρεπερτοριο που θα ασχοληθω ειναι απο ροκ, μεταλ, μεχρι ποπ, μεχρι εντεχνα και ελαφρολαικα. Αν κατι ξεχασα, παρακαλω ρωτηστε με.

    Χιλια ευχαριστω για τον χρονο σας και σεβομαι απολυτα καθε αποψη.