ελληνική μουσική
    324 online   ·  210.844 μέλη

    Οι 10 λόγοι για τους οποίους δεν θα πάω στο ωδείο να μάθω το μουσικό όργανο

    Akis305
    29.10.2020, 20:23

     Οι 10 λόγοι για τους οποίους δεν θα πάω στο ωδείο να μάθω το μουσικό όργανο που θέλω: 1) Δεν μου περισσεύουν χρήματα για ωδείο τώρα, θα το δω αργότερα. 2) Μου περισσεύουν χρήματα για ωδείο, αλλά λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν επαρκεί ο ελεύθερος χρόνος. 3) Κατοικώ σε απομακρυσμένο χωριό και για να πηγαινοέρχομαι στην πόλη που είναι το ωδείο θα μου στοιχίσει πολλά σε βενζίνη. Ούτε μπορώ να πληρώνω τα οδοιπορικά ενός δασκάλου για μαθήματα στο σπίτι μου. 4) Κατοικώ σε χωριό και δεν υπάρχει αρκετά πυκνή συγκοινωνία για να πηγαινοέρχομαι τις ώρες που θέλω, ούτε μπορεί κάποιος δικός μου να με εξυπηρετεί με το το αυτοκίνητο. 5) Είμαι άτομο με κινητικές δυσκολίες και δεν έχω κάποιον να με πηγαινοφέρνει στο ωδείο τις ώρες που χρειάζεται, οπότε σκέφτομαι για αυτοδιδασκαλία ή να έρχεται ο δάσκαλος για τα μαθήματα στο σπίτι μου. 6) Θεωρώ ότι είμαι κάπως μεγάλος στην ηλικία και μάλλον ντρέπομαι να πάω στο ωδείο. (Μη σε νοιάζει αυτό, κάνε ότι θετικό θέλεις στη ζωή σου, δική σου είναι). 7) Άκουσα ότι πρέπει να πηγαίνω πολλά χρόνια στο ωδείο γι' αυτό και δεν το αποφασίζω να πάω. (Αν θέλεις πτυχίο ισχύει, αν θέλεις να μάθεις να παίζεις μέχρι ένα επίπεδο, πας όσο θέλεις) 8) Στην μικρή κωμόπολη που μένω υπάρχει ωδείο, αλλά δε διδάσκεται το όργανο που με ενδιαφέρει. 9) Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω και μόνος μου με αυτοδιδασκαλία. (Ίσως, αλλά με λάθη και ως ένα σημείο. Χώρια που ο δάσκαλος θα σου γλυτώσει πάρα πολύ χρόνο, επειδή θα σου προσφέρει έτοιμα, (π.χ. τις τεχνικές παιξίματος) αυτά που θα πρέπει να ψάχνεις πολύ για να τα ανακαλύπτεις μόνος σου συνεχώς). 10) ;;


    rapsodos
    03.11.2020, 12:02
    10. ισως γιατί ειμαιι ατομο μη οργανωτικό και τακτικό που δεν έχει καταλάβει ακόμα αν και πόσο μου αρέσει αυτό που θελω να αρχισω να μαθαίνω (δυστυχως ομως οταν θα το μαθω θα ειναι αργα και θα μετανιώνω που δεν έμαθα παράλληλα με την πρακτική και την θεωρία)
    Akis305
    09.11.2020, 22:18

    Η αναβλητικότητα και η έλλειψη οργανωτικότητας δεν ανήκουν στα προτερήματα. Χρειάζεται αποτελεσματική διαχείρηση του χρόνου με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, επειδή ο χρόνος είναι μετρήσιμος και ανελαστικός.

    Όσοι δεν έμαθαν νότες και θεωρία της μουσικής στις δεκαετίες του 1940-1960 ήταν απόλυτα δικαιολογημένοι. Φτώχεια μεγάλη, πείνα, χωριά, αμορφωσιά, δεν είχαν να φάνε, ούτε υποδήματα να βάλουν στα πόδια τους, αντί για υποδήματα κυκλοφορούσαν μόνο με χοντρές κάλτσες ή γουρουνοτσάρουχα. (Θεσσαλία, Ήπειρος) Οι βοσκοί έπαιρναν άδεια δύο φορές τον χρόνο για να αλλάξουν ρούχα, μία το πάσχα και μία το δεκαπενταύγουστο, αλλά με την πρόοδο της κοινωνίας  έφτασαν να παίρνουν άδεια να αλλάξουν κάθε δεκαπέντε ημέρες. Ποιά θεωρία της μουσικής να μάθουν, ποιές νότες και κλίμακες, μία φλογέρα ήταν υπεραρκετή στην προσπάθεια να κρατηθούν ευτυχισμένοι με όποονδήποτε φτωχικό και απλό τρόπο μπορούσαν. Όμως εν μέσω 2020 με την εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία και στην εκπαίδευση, προσωπικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω όσους δεν θέλουν να μάθουν επτά (7) νότες και μερικά βασικά πράγματα θεωρίας της μουσικής. Άκουσα κάποτε ότι δεν χρειάζεται να παίζει κάποιος με νότες αλλά με ψυχή. Λοιπόν, παίξε με ψυχή χωρίς να πατάς στις νότες και η πιθανότητα να διώξεις τρομαγμένες ακόμα και τις γάτες είναι μεγάλη.