ελληνική μουσική
    664 online   ·  210.851 μέλη

    Συναυλίες στην Κύπρο από όλους τους 80ρηδες ξένους τραγουδιστές...

    Anthos
    05.08.2005, 07:50
    Δεν ξέρω αν μόνο εμένα με έχει τσαντίσει αφάνταστα αυτό το θέμα. Τα τελευταία 2 χρόνια άρχισαν να κατεβαίνουν στην Κύπρο όλοι οι ξεχασμένοι ξένοι τραγουδιστές που προφανώς αφού έχουν κάνει από 20 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και κανείς δεν θέλει να τους δει, θυμήθηκαν και την Κύπρο λίγο πριν πεθάνουν. Και τρέχουμε εμείς σαν να μην έχουμε ξανακούσει μουσική, σαν παιδάκια που μας δίνουν σοκολατίτσα. Που είσαστε κύριοι όταν είσαστε κανονικά γρουπς (και όχι σε reunion για να πάρετε ακόμα λίγα λεφτά και να ξεγελάσετε τους εαυτούς σας ότι ακόμα κρατάτε)???

    Τον μόνο που θυμάμαι να έχει έρθει πιο παλιά ήταν ο Ian Gillan το 92. Σε μία αίθουσα της κρατικής έκθεσης όπου γέμισε με 1000 ροκάδες και έγινε χαμός.

    Ας με συγχωρέσουν κάποιοι φίλοι αν έχουν όντως παρευρεθεί σε κάποιες από τις συναυλίες αλλά βλέποντας και μία αφίσα το πρωί με την Bonnie Tyler με έσπρωξε over the edge...
    revekka
    05.08.2005, 16:44
    Ο λόγος που έρχονται περισσότεροι καλλιτέχνες τωρα στην Κύπρο, το έχω ξαναγράψει, είναι λόγω της ένταξής μας στην ευρωπαϊκή ένωση. Τώρα είναι πιο εύκολο για τους διοργανωτές να συμπεριλαμβάνουν την Κύπρο στα σχέδια τους. Δε μιλάμε μόνο για τους ξένους αλλά και για τους έλληνες. Αν πρόσεξες έρχονται και περισσότεροι καλλιτέχνες απο τον ελληνικό χώρο τώρα τελευταία. Η δήμητρα γαλάνη ήρθε φέτος, παρουσίασε τη δισκογραφική της δουλειά και είπε ακριβώς αυτό, ότι τώρα τους επιτρέπεται να έρχονται στην κύπρο όπως και σε όποιαδίποτε άλλη ευρωπαίκή χώρα.

    Εκτός απο τους μεγάλους σε ηλικία, ήρθαν και μικρότεροι, π.χ. emma shapplin, dulce pontes, christina branco etc

    Η bonnie tyler θα εμφανιστεί στην αγία νάπα και όχι τυχαία, εκεί το 70% και βάλε του κόσμου που θα πάει στη συναυλία θα είναι ξένοι, άγγλοι κυρίως που θα ξαναθυμηθούνε τα 80s και θα κάνουνε χαρούλες.

    Και εν κατακλείδι....όποιος θέλει πάει, όποιος θέλει κάθεται σπίτι του και παραγγέλνει πίτσα
    chkount
    05.08.2005, 23:46
    Πολύ μ'άρεσε αυτό με την pizza! Εγώ πάντως ψηφίζω 80-90ρηδες παρά την pizza.

    Και τουλάχιστον τώρα έχουμε συναυλίες με αδιαμφησβίτητα μεγάλα ονόματα της ξένης μουσικής σκηνής. Και μη μου πείτε ότι οι Scorpions, οι Deep Purple, ο Glenn Hughes αλλά και η Bonnie Tyler δεν είναι θρύλοι! Τόσο καιρό που δεν είχαμε μεγάλες συναυλίες παραπονιόμασταν, τώρα που κάτι πάει να γίνει και πάλι είμαστε με το παράπονο στα χείλη. Βέβαια υπάρχουν και πιο νέα ονόματα όπως αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Δυστυχώς οι εταιρίες δυσκολεύονται να πείσουν καλλιτέχνες που είναι σήμερα νούμερο 1 να έρθουν στην Κύπρο γιατί ζητούν αστρονομικά ποσά, τα οποία δεν πρόκεται να συγκεντρωθούν ποτέ από μια συναυλία στο μικρό νησί μας.

    Εγώ προσωπικά επικροτώ αυτές τις προσπάθειες. Έστω κι αν πράγματι έχουν μεγαλώσει ηλικιακά αυτά το ονόματα, δεν έχουν χάσει καθόλου από την αξία τους. Στηρίξτε τις συναυλίες αυτές και που ξέρετε! Ίσως να μας επισκεφτούν και οι νεότεροι.
    Fevgati
    06.08.2005, 01:33
    Άκουσα τα χίλια μύρια για τους διάφορους ξένους καλλιτέχνες που κατεβαίνουν κυρίως τον τελευταίο χρόνο στο νησί. Όπως έχουμε πει μεταξύ μας σε παρέες χιλιάδες φορές, παλιά παραπονιόμασταν ότι η Κύπρος έμενε πίσω όσον αφορά τα καλλιτεχνικά θέματα... στην περίπτωση που συζητάμε, στις συναυλίες. Τώρα, που ένα κύμα κυρίως ξένων καλλιτεχνών άρχισε να έρχεται... πάλι έχουμε παράπονο. Μα τι συμβαίνει πιά; Και στο κάτω κάτω, όπως προείπε κάποιος εδώ... όποιος θέλει πάει. Και να σας πω και κάτι; Προτιμώ χίλιες φορές να δώ έναν 80άρη ξένο καλλιτέχνη με μια πορεία τελοσπάντων πίσω του, παρά έναν 20+-30+ Κύπριο ή Ελλαδίτη που θα την κάνει κατά 'δω για αρπαχτή. Γιατί μην βλέπετε πως διαφημίζονται οι διάφορες συναυλίες... στις δισκογραφικές στην Ελλάδα.... για πολλούς καλλιτέχνες και so called managers η Κύπρος είναι συνηφασμένη με την αρπαχτή.

    Άρα, για να μην το κουράζουμαι το θέμα, και η πίτσα, και τα hamburgers και τα clubakia καλά είναι σαν άλλη επιλογή.

    P.S. Δε νομίζω να ξεχάσω ποτέ τα κρύσταλλα που έβγαζε ο 60+-70+ Klaus των Scorpions στην περσινή συναυλία σε αντίθεση με κάτι παιδάκια και ντίβες που πλασάρει η ελληνική μουσική βιομηχανία και ακόμα και στις live συναυλίες "τραγουδάνε" playback!!
    Anthos
    08.08.2005, 08:25
    Οκ...

    @ revekka
    "Ο λόγος που έρχονται περισσότεροι καλλιτέχνες τωρα στην Κύπρο, το έχω ξαναγράψει, είναι λόγω της ένταξής μας στην ευρωπαϊκή ένωση."
    " Η δήμητρα γαλάνη ήρθε φέτος, παρουσίασε τη δισκογραφική της δουλειά και είπε ακριβώς αυτό"

    Οκ, αυτό ήταν! Τι σχέση έχει η ΕΕ? Έχει να κάνει με διαδικαστικά? Αν η Γαλάνη περίμενε να έρθει στην Κύπρο ΟΤΑΝ και ΑΝ έμπαινε η Κύπρος στην ΕΕ, μπράβο της. Και όσοι Κύπριοι fans της έπρεπε να πάνε Ελλάδα να την δούνε? Οι υπόλοιποι Έλληνες που έρχονταν δεν είχαν προβλήματα?? Δεν μπορούσε να έρθει να ικανοποιήσει τους fans της?
    Δηλαδή κανένος δεν πέρασε από το μυαλό του ότι γυρεύουν παρθένες αγορές διότι στην Ευρώπη τους βαρέθηκαν? Και αυτές είναι χώρες της ΕΕ, δεν είναι?

    @ Fevgati
    "Και να σας πω και κάτι; Προτιμώ χίλιες φορές να δώ έναν 80άρη ξένο καλλιτέχνη με μια πορεία τελοσπάντων πίσω του, παρά έναν 20+-30+ Κύπριο ή Ελλαδίτη που θα την κάνει κατά 'δω για αρπαχτή. Γιατί μην βλέπετε πως διαφημίζονται οι διάφορες συναυλίες... στις δισκογραφικές στην Ελλάδα.... για πολλούς καλλιτέχνες και so called managers η Κύπρος είναι συνηφασμένη με την αρπαχτή."

    Γιατί πρέπει να διαλέξω δηλαδή? Στους 30 καλιτέχνες που θα έρχονται τώρα, 2 θα είναι active και οι υπόλοιποι 80ρηδες συνταξιούχοι για να την κάνουν και αυτοί αρπαχτή. Και προτιμούσα να έρχονταν όταν ήταν εργοδοτούμενοι...

    @ chkount
    "Δυστυχώς οι εταιρίες δυσκολεύονται να πείσουν καλλιτέχνες που είναι σήμερα νούμερο 1 να έρθουν στην Κύπρο γιατί ζητούν αστρονομικά ποσά, τα οποία δεν πρόκεται να συγκεντρωθούν ποτέ από μια συναυλία στο μικρό νησί μας."

    Αυτό είναι το σωστότερο επιχείρημα και η αλήθεια. Για αυτό γκρινιάζω και εγώ. Όλα γίνονται με το μυαλό στο χρήμα. Ξέρω τις απαντήσεις σε αυτό, μην μπείτε στον κόπο.
    Όταν οι δισκογραφικές μας κατακλέβουν και χρησιμοποιούν τους καλιτέχνες κάνουμε τα παράπονα μας (σωστά τα κάνουμε) διότι χρησιμοποιούν το σύστημα που έστησαν αυτοί χωρίς να έχουμε επιλογή. Ίσως φυσικά εσείς πάτε και αγοράζετε £12-£14 από όλους τους καλιτέχνες που θέλετε να ακούσετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Μπορεί ακόμα να θεωρήτε το όλο σύστημα μια χαρούλα και δεν διαμαρτύρεστε. Εγώ διαλέγω να διαμαρτυρηθώ και ας έχω 5% δίκαιο...

    Αν αυτά τα συγκροτήματα ήταν ενεργά όλα αυτά τα χρόνια, έστω και ήταν 80 χρόνων δεν θα έτρεχε τίποτα...Όταν όμως σταματάνε για 20 χρόνια και μετά κάνουνε ένα γυρώ στους πεινασμένους, κάτι σημαίνει...Έχω έστω και 5% δίκαιο σε αυτό?? Ειλικρινές ερώτηση είναι αυτή και θα ήθελα να μου απαντήσετε...

    Δεν κατηγορώ κανένα που πάει σε αυτές τις συναυλίες, δεν έχω καν το δικαίωμα. Έχω όμως δικαίωμα να σκέφτομαι ότι με εμπαίζουν και να μην πάω. Τώρα αν θα φάω πίτσα, hamburgers ή κανένα είδος χόρτου, άστε το πάνω μου...

    Πολύ πιθανόν να έχω λάθος, να είμαι υπερβολικός και χίλια δυο άλλα. Και χαίρομαι πραγματικά για σας που διασκεδάζετε...




    Sideline
    08.08.2005, 16:36
    Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον στον χώρο της ροκ, όσοι έρχονται στη Κύπρο έχουν αφυπηρετήσει εδώ και καιρό.Και ναι, αυτές οι επισκέψεις στο νησί μας γίνονται ακριβώς επειδή τώρα που γέρασαν-και δεν βγάζουν και δίσκους της προκοπής-χρειάζονται να αναζητήσουν περισσότερες πηγες εισοδήματος.Τι να κάνουμε μικρός τόπος είμαστε,ως εδώ μπορούμε να φτάσουμε.Τουλάχιστον όσο αφορά τα ονόματα-φίρμες.Για τον ίδιο λόγο άλλωστε δεν βλέπουμε παικτες όπως τον Μπέκαμ και τον Ροναλτίνιο στα κυπριακά γήπεδα :)

    Υπάρχει πολλύς κόσμος που είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσει ποτέ στη ζωή του να δει τους Deep Purple στο εξωτερικό ας πούμε.Επομένως δεν νομίζω ότι είναι σωστός ο μηδενισμός τέτοιων προσπαθειών.Καλά κάνουν και φέρνουν αυτούς που μπορούνε.Αλλιώς ροκ συναυλίες θα βλέπαμε μόνο απο την τηλεόραση και για τα επόμενα 30 χρόνια.

    Νομίζω ότι η Κύπρος τα πάει κάπως καλύτερα στο χώρο της μη-ποπ μουσικής.Καλιτέχνες όπως την Εμμα Σάπλιν και την Κριστίνα Μπράνκο ούτε γερασμένες είναι ούτε ξοφλημένες.Χωρίς να ξεχνούμε και το Jazz φεστιβαλ που γίνεται στον Πωμό κάθε καλοκαίρι και άλλες αξιόλογες εκδηλώσεις.





    Love is like Oxygen; you get too much you get too high;not enough and you're gonna die.


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: Sideline on 08-08-2005 16:38 ]
    Anthos
    08.08.2005, 16:56
    Καλά ρε φίλε Sideline,

    Τον Μπέκαμ(???) και τον Ροναλτίνιο πως μπόρεσες και τους χώρεσες σε μία πρόταση μαζί???


    Sideline
    08.08.2005, 21:01
    Και οι δύο αξίζουν εκατομμύρια.Ποιό είναι το point σου;
    Anthos
    09.08.2005, 07:54
    Ο ένας είναι παιχτάρας και ο άλλος βγάζει σέντρες και κάνει ωραία φάουλ...Έχει και ωραίο σώμα, μην αδικούμε το παιδί!! (έκανα αστείο αλλά δεν το έπιασες...)
    Sideline
    09.08.2005, 13:25
    Ναι, μάλλον επειδή δεν ασχολούμαι και πολύ με το ποδόσφαιρο-αυτά τα ονόματα μου ήρθαν στο μυαλό την ώρα που έγραφα το ποστ.
    revekka
    11.08.2005, 00:25
    Quote:

    Το μέλος Anthos στις 08-08-2005 στις 08:25 έγραψε:
    [I]
    Οκ...

    @ revekka
    "Ο λόγος που έρχονται περισσότεροι καλλιτέχνες τωρα στην Κύπρο, το έχω ξαναγράψει, είναι λόγω της ένταξής μας στην ευρωπαϊκή ένωση."
    " Η δήμητρα γαλάνη ήρθε φέτος, παρουσίασε τη δισκογραφική της δουλειά και είπε ακριβώς αυτό"

    Οκ, αυτό ήταν! Τι σχέση έχει η ΕΕ? Έχει να κάνει με διαδικαστικά? Αν η Γαλάνη περίμενε να έρθει στην Κύπρο ΟΤΑΝ και ΑΝ έμπαινε η Κύπρος στην ΕΕ, μπράβο της. Και όσοι Κύπριοι fans της έπρεπε να πάνε Ελλάδα να την δούνε? Οι υπόλοιποι Έλληνες που έρχονταν δεν είχαν προβλήματα?? Δεν μπορούσε να έρθει να ικανοποιήσει τους fans της?
    Δηλαδή κανένος δεν πέρασε από το μυαλό του ότι γυρεύουν παρθένες αγορές διότι στην Ευρώπη τους βαρέθηκαν? Και αυτές είναι χώρες της ΕΕ, δεν είναι?




    Η Δήμητρα Γαλάνη έχει ξαναέρθει και πριν να μπούμε στην Ε.Ε, απλώς ανάφερα τα λόγια της γιατί ως καλλιτέχνης εξηγεί τη θέση της.

    Ναί, η Ε.Ε. έχει να κάνει με διαδικαστικά.... εκεί που ένας καλλιτέχνης περιοδεύει στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο να προγραμματίσει κάτι εντελώς ξεχωριστό για μια χώρα εκτός, πόσο μάλιστα για μια χώρα μικρή σαν το νησάκι μας.

    Στις προσπάθειες που γίνονται είμαι θετική, τις υποστηρίζω, ασχέτως των αρνητικών στοιχείων που είναι αδύνατο να μην υπάρχουν. Αν θες πες με υπερβολική
    Anthos
    11.08.2005, 07:36
    >>Ναί, η Ε.Ε. έχει να κάνει με διαδικαστικά.... εκεί που ένας καλλιτέχνης περιοδεύει στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο να προγραμματίσει κάτι εντελώς ξεχωριστό για μια χώρα εκτός, πόσο μάλιστα για μια χώρα μικρή σαν το νησάκι μας.

    Τι έννοεις "για μια χώρα εκτός"? Δεν είμαστε στην ΝΑ Ασία. Από την Ελλάδα είμαστε 1 ώρα ενώ η Ισπανία ας πούμε είναι 4 ώρες από την Ελλάδα. Ειδικότερα για τους εξ Ελλάδος καλιτέχνες νομίζω ήταν πάντα πιο εύκολο να έρθουν στην Κύπρο από οποιαδήποτε άλλη χώρα ακόμα και διαδικαστικά.

    Το δεύτερο ότι είμαστε μικροί θα συμφωνήσω αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με διαδικαστικά αλλά με την πίτ τα (τα 2 "τ" ξεχωριστά διότι ενωμένα έβγαζαν άλλη λέξη!) που έχουν να φαν από πάνω.

    Και όπως είπα και πιο πάνω, δεν είναι με την ηλικία που γρινιάζω τόσο, όσο με το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν πάρει σύνταξη εδώ και 10-20 χρόνια και απλά βρέθονται ξανά για λίγα φράγκα. Αν οι Scorpions πχ συνεχίζαν αδιάκοπα και απλά έρχονταν στην Κύπρο απλά σαν μέρος μιας συνηθεισμένης περιοδείας κανένας δεν θα έλεγε τίποτα...

    Όπως και νά'χει, νομίζω εξαντλήσαμε το θέμα αρκετά και όταν είπα ότι μακάρι να περνάτε καλά στις συναυλίες το είπα με κάθε ειλικρίνεια...Ίσως είναι μια αρχή για να αρχίσουν να έρχονται 40ρηδές



    revekka
    11.08.2005, 13:01
    Κατ αρχή δεν έχω πάει στις συναυλίες, μόνο τους Scorpions είδα πέρσι και δεν το μετανοιώνω.

    Κατα δεύτερο όταν λέμε εκτός εννοούμε, εκτός της ε.ε. αυτό δεν έχει να κάνει με την απόσταση αλλα με θέματα οργάνωσης, νομικά κ.τ.λ.
    τι να κάνουμε, είναι κι αυτά μέσα σε μια περιοδεία.