ελληνική μουσική
    694 online   ·  210.832 μέλη

    Συναυλια Raining Pleasure στο Μύλο

    W4TT4N4B3
    22.09.2005, 00:32
    οι Pleasure εμφανιζονται σημερα (Πεμπτη 22/ΙΧ/2005) το βραδυ στη Βαβυλωνία του Μυλου a tribute to MAnos Hadjidakis. οι Pleasure γιορτάζουν 15 χρόνια ζωής.
    οσοι πιστοι προσελθετε...

    υπαρχει κανεις που ενδιαφερεται? αν ναι ας μου στείλει πμ.

    Τιμή εισιτήριου: 12€

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : W4TT4N4B3 στις 22-09-2005 08:20 ]
    W4TT4N4B3
    23.09.2005, 04:16
    Μερος I

    με 3 τεταρτα καθυστέρηση περίπου οι Raining Pleasure εμφανιζονται στη σκηνη της Βαβυλωνιας του Μυλου. Η σκηνη και ο χωρος υπαιθρια διπλα στις γραμμες των τρενων με ενα βαγονι τοποθετημενο στα δεξια της σκηνης προς τα πισω. Τα 4 μελη των Pleasure καθισμενα ξεκινανε το 1ο μερος της συναυλιας με κομματια απο το Reflections του ΧΑτζηδακι. Ειναι ενα διαφορετικο εγχειρημα να ακουσεις το δισκο αυτο ζωντανο σε υπαιθριο χωρο. Αν και δεν μπορω να πω οτι με ενθουσιαζει το REflections παρα ταυτα η ενορχηστρωση των Pleasure πολυ καλη και το αποτελεσμα καθολου υποτονικο.Σου δινει την ωθηση να ξανακουσεις το Reflections μια και ορισμενα κομματια που δε σου εκαναν καποια εντυπωαη στο album τωρα σου φαινονται πολυ καλυτερα.

    Ωστοσο το Reflections το δεχεσαι πιο ευκολα σε κλειστο χωρο καθισμενος παρα σε 1 υπαιθριο χωρο ορθιος. Ειδικα για συναυλια το Reflections δεν σε προδιαθετει να συμμετασχεις ενεργα αλλα οι Live εκτελεσεις των Pleasure ειναι κατι διαφορετικο απο τον ηχο στο studio. Ηταν μια διαφορετικη ηχητικη και συναυλιακη εμπειρια.
    ΜΕτα απο μια ωρα με επιλογες απο το REflections οι Pleasure κανουν το 1ο τους διαλειμμα...

    ...το Φαντασμα του Wattanabe...
    η φιλανθρωπια ειναι το τελευταιο σταδιο του καπιταλισμου.


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : W4TT4N4B3 στις 23-09-2005 06:02 ]
    W4TT4N4B3
    23.09.2005, 04:53
    ΜΕρος ΙΙ

    ΜΕτα απο 1 τσιγαρο στα γρηγορα, οι Pleasure ξανα στη σκηνη. Αυτη τη φορα ορθιοι και μαζι τους ο μπασιστας στα live τους και μελος των ΑBbie Gale. απο τη σταση και τις κινησεις του σωματος καταλαβαινεις οτι το 2ο μερος της συναυλιας θα ειναι πολυ διαφορετικο απο το 1ο.ο Βασιλικος καλει το κοινο να πλησιασει στη σκηνη και να γεμισει το κενο που υπαρχει
    και πρωτο κομματι το Capricorn. θα ακολουθησουν και πολλα αλλα κομματια δικα τους και μη, οπως το Romance, το Love ME, το Free, Identical Twins, το DAncing Queen, το Ride a loop, το another song, το only through you, το Billy's hard laid.
    ο Βασιλικος γεματος ενεργεια πανω στη σκηνη τη μεταδιδει στο κοινο. Αεικινητος και ανεπναληπτος. Τοση ζωντανια πανω στη σκηνη δε συναντας συχνα.Oi Pleasure συνδυαζουν τον επαγγελματισμο και την ευρηματικοτητα ξενων συγκροτηματων με το ελληνικο μεσογειακο ταπεραμεντο.ΚΑθε live τους και διαφορετικο. η εκτελεση του Love me παιζει συνεχεια μεσα στο μυαλο μου απο το τελος της συναυλιας. στα live τους ειναι σαν να ξαναεφυερισκουν τη μουσικη τους. Σε 4 live μεχρι τωρα και εχω ακουσει 3-4 διαφορετικες εκτελεσεις. Αυτη ειναι η μαγεια του live οταν η μπαντα το απολαμβανει πρωτη απο ολους. ο Βασιλικος κανει τα δικα του, δινει το μικροφωνο στο πληθος. Ξεκιναει η διασκευη του Light my Fire των DOors και κατεβαινει απο τη σκηνη και τραγουδαει και χορευει μμεσα στο κοινο.
    το κοινο εν μερει συμμετεχει αλλα πολλοι ειναι ακινητοι σαν αγαλμα οταν περναει απο μπροστα τους. ισως δεν εχουν ξανασυναντησει κατι τετοιο.
    Υπαρχουν συναυλιες που ανεβαινει ο κοσμος στη σκηνη αλλα να κατεβαινει ο τραγουδιστης. Το ειπε αλλωστε ο Βασιλικος στο ξεκινημα. κενο μεταξυ των Pleasure και του κοινου δεν υπαρχει.

    Η αληθεια ειναι οτι μαλλον ηθελε να πει οτι δεν πρεπει να υπαρχει κενο αναμεσα στο κοινο και την μπαντα αλλα το κενο υπηρχε. Ειναι δυνατον να μην ξερουν το Light my Fire των Doors να το τραγουδησουν και να ειναι απαθεις?
    Ισως φταιει οτι οι Pleasure με τη διαφημιση και το Fake τραβηξαν αρκετο κοσμο προς το μερος τους αλλα οχι αυτους που θα ακουνε φανατικα ενα συγκροτημα οπως τους Puressence, Cure, Smiths κτλ. Ισως φταιει και το γεγονος οτι οι Pleasure ειναι ελληνες και πολλοι τους σνομπαρουν( η ξενομανια θα μας φαει). Αυτος που ακουει Brit Pop πχ προτιμαει να ακουσει τον Αγγλο. Και ομως οι Pleasure και με τα live τους αποδεικνυουν οτι δε χρειαζεται να εχεις γεννηθει στο εξωτερικο για να τραγουδας καλα στα αγγλικα και να γραφεις σε αγγλικο στιχο.
    ο Βασιλικος εκστασιασμενος σπρωχνει το κοινο το οποιο ακολουθει οσο μπορει

    μετα απο 2 ωρες καθαρης μουσικης οι Pleasure αποχωρουν απο τη σκηνη για να επιστρεψουν μετα το χειροκροτημα του κοινου

    και ξεκινανε ξανα με Fake, Forwards+Backwards, the World. Στο τελος ο Βασιλικος λεει οτι θα πουν 1 ποπ κομματι αφου "πολλοι λενε οτι ειμαστε ποπ και οτι εγω ειμαι ποπας" και κλεινουν με το κομματι για μια Καρολ.

    μετα απο 2 και ωρες καθαρης μουσικης οι Pleasure αποζημιωνουν και με το παραπανω το κοινο για τα 12€ που εδωσε. ο Βασιλικος ειναι ανεπαναληπτος και ολοι η ομαδα ειναι πολυ μπροστα για τα ελληνικα δεδομενα. Δεν ξερουν να γραφουν καλη μουσικη αλλα εχουν και αισθητικη. Απλα σε αλλο επιπεδο χωρις στατικο ηχο. συνεχως εξελισσονται και τα live τους καθε φορα σαν να ακους καινουρια κομματια....
    σιγουρα απο τις καλυτερες συναυλιες με τα τρενα να περνανε στο βαθος αλλα δυστυχως περασαν γρηγορα και οι 2,5 ωρες. Υπομονη λοιπον μεχρι την επομενη συναυλια τους.
    Sofia
    23.09.2005, 05:58
    Να πω ότι ζήλεψα..?? Ε ναι λοιπόν..θα το πω..!!
    W4TT4N4B3
    23.09.2005, 06:11
    θα παρεις το αιμα σου ποσω οταν ερθεις στην Ελλαδα ή οταν θα ερθουν εκει οι Pleasure.