ελληνική μουσική
    383 online   ·  210.819 μέλη

    Μαρία Σουλτάτου, Χαρά Πετρίδου στο Ωδείο Φακανά

    jorge
    06.10.2005, 19:25
    Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

    ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ
    «Το Παραμύθι μου»
    Συμμετέχει η ΧΑΡΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ


    H DROMOS Production,
    με υπερηφάνεια παρουσιάζει το πρώτο προσωπικό CD της
    Μαρίας Σουλτάτου, με γενικό τίτλο
    « Το παραμύθι μου»
    Στις 13/14/15 & 16 Οκτωβρίου στην Μουσική, θεατρική σκηνή «ΑΘΗΝΑ» ΩΔΕΙΟ ΦΑΚΑΝΑ (Λεωφόρος Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο) η Μαρία Σουλτάτου, με άνεση, μαεστρία και εκφραστικότητα μεγάλης ντίβας θα ερμηνεύσει έντεχνα λαϊκά τραγούδια σε μουσική του ΜΙΧΑΛΗ ΤΕΡΖΗ & άλλων συνθετών
    Η ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ θα μας ξεδιπλώσει το δικό της μουσικό παραμύθι
    Μαζί της ο συνθέτης ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ που υπογράφει την μουσική στα τραγούδια του πρώτου της προσωπικού cd με τίτλο το «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΟΥ» ενώ η ΧΑΡΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ θα ερμηνεύσει τραγούδια του συνθέτη και από την προσωπική της δισκογραφική δουλειά.

    Μουσική Σκηνή ΑΘΗΝΑ τηλ: 210 48 13 605, Ώρα έναρξης 22:00 μμ

    ΜΑΡΙΑ ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ

    Η Μαρία Σουλτάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης και βρέθηκε από μικρή στον καλλιτεχνικό χώρο.
    Η πρώτη της συνεργασία ήταν με τον συνθέτη Λίνο Κόκοτο με τον οποίο εμφανίστηκε σε μαγαζί και σε συναυλίες.
    Ακολουθεί η δισκογραφική συνεργασία με τον Κώστα Μουντάκη στο έργο «Βοσκοπούλα» του Δραμιτινού.

    Αμέσως μετά ήρθε η συνεργασία με τον Αριστείδη Μόσχο από την οποία προέκυψαν και δύο δισκογραφικές συμμετοχές : στον δίσκο «Ελλάδα και παράδοση» και «Τα τραγούδια της Ελλάδας».
    Αμέσως μετά δούλεψε με τον Χριστόδουλο Χάλαρη, στην βυζαντινή όπερα «Πουλολόγος» η οποία κυκλοφόρησε και σε CD, όπως και στον Δίσκο «Κρητών Έπος» (σε μουσική επιμέλεια του ιδίου) μιά αναφορά σε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων για την Μάχη της Κρήτης.

    Σταθμός στην πορεία της, η γνωριμία και συνεργασία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο στην παράσταση «Αμάν Αμήν» με θέμα το ρεμπέτικο τραγούδι. Δόθηκαν 100 παραστάσεις στην Αθήνα αλλά και όλη την Ελλάδα. Το « Αμάν Αμήν» ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε CD

    Συμμετείχε στην παράσταση «Ονείρου Ελλάς», που παρουσιάστηκε στον Παλιό Διογένη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φέρρη και επιμέλεια Θέσιας Παναγιώτου. Πρόκειται για μια ακόμα παράσταση, που ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε CD.

    Ακολούθησε μία συμμετοχή με 7 τραγούδια στο CD «Δον Κιχώτες» και μία με 4 τραγούδια στο CD «Ωδή των ωδών» σε μουσική Μιχάλη Τερζή.

    Λίγο αργότερα έρχεται μιά ακόμα συνεργασία με τον Σταύρο Ξαρχάκο. Αυτή τη φορά με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής μουσικής παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο ένα αφιέρωμα στα 15 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη με τίτλο «Νύχτες μαγικές» και ένα ακόμα αφιέρωμα στα τραγούδια που έχει γράψει ο Σταύρος Ξαρχάκος για τον ελληνικό κινηματογράφο. Οι παραστάσεις ξεπέρασαν τις 120 στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

    Και πάλι με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής και πάλι σε διεύθυνση Σταύρου Ξαρχάκου ακολουθούν δύο έργα σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη: «Ο Επιτάφιος» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και τα «Λαϊκά» σε ποίηση Μάνου Ελευθερίου. Ήταν κι αυτές παραστάσεις που ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα ενώ η συναυλία στο Ηρώδειο ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε CD
    με τίτλο «Επιτάφιος κατά Σταύρο Ξαρχάκο»

    Η πορεία της συνεχίστηκε με συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού στο Καλλιμάρμαρο στάδιο αλλά και σε συναυλία στην Κωνσταντινούπολη στο Φανάρι καλεσμένοι από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
    Ακολούθησε συνεργασία με την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και συμμετοχή στο μουσικό σχήμα του Χρήστου Νικολόπουλου στην μουσική σκηνή του Πειραιά με τίτλο «Τα καλύτερα τραγούδια του αιώνα»
    Αμέσως μετά ήρθε η συνεργασία με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη στα έργα «Επιτάφιος», «18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας», «μυθιστόρημα», «Μικρές Κυκλάδες» & «Πνευματικό Εμβατήριο».

    Ο Δημήτρης Μπάσης και ο Παντελής Θεοχαρίδης είναι οι επόμενοι καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζεται και με τους οποίους κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τα ερωτικά τραγούδια του Μίκη.

    ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΉ ΟΡΧΉΣΤΡΑ της Κύπρου τον Γιάννη Κότσιρα και τον Γιώργο Ματθαιάκη είναι η επόμενη συνεργασία στο «Πνευματικό εμβατήριο» (3 συναυλίες στην Κύπρο και 2 στην Ελλάδα στον Πειραιά και στο θέατρο γης Θεσσαλονίκης).
    Με τον Χρήστο Λεοντή συμμετείχε σε συναυλίες με τραγούδια του συνθέτη τα οποία έγραψε για αρχαίες τραγωδίες, με τον Γιώργο Νταλάρα σε 2 συναυλίες (Δημητσάνα, Εξαμήλια Κορίνθου) με τον Λάκη Χαλκιά στην συναυλία που έγινε στο Ηρώδειο με τίτλο «2.500 χρόνια ελληνική μουσική» και αμέσως μετά συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης, μιά ζωή Ελλάδα» που ανέβηκε στο θέατρο Πάρκ σε κείμενα της Κάκιας Ιγερινού και σκηνοθεσία του Κοραή Διαμάντη.

    Στην μακρά μέχρι σήμερα πορεία της έχει συνεργαστεί με τους αξιολογότερους έλληνες τραγουδιστές όπως οι: Σωτηρία Μπέλλου, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μανώλης Μητσιάς, Πόλυ Πάνου, Γιώτα Λύδια, Δημήτρης Μητροπάνος, Αλεξάνδρα, Πόπη Αστεριάδη, Γιώργος Νταλάρας, Νένα Βενετσάνου, Λάκης Χαλκιάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Κότσιρας, Βίκυ Μοσχολιού, Στέλιος Διονυσίου, Ελένη Δήμου, Ελένη Βιτάλη, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Περπινιάδης, κα.



    ΧΑΡΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

    Η Χαρά Πετρίδου σπούδασε φλάουτο και φλάουτο με ράμφος με τον J. Gourdier στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης απ΄ όπου πήρε και το δίπλωμα της. Σπούδασε λυρικό τραγούδι – επίπεδο 2ης ανωτέρας. Συνέχισε με σεμινάρια φλάουτου με τους William Bennet (Καθηγητής Βασιλικής Ακαδημίας Λονδίνου), Alain Marion (πρώτο φλάουτο στην ορχήστρα της γαλλικής ραδιοφωνίας), Marc Grauwels (solist). Έδωσε ρεσιτάλ στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, Αίθουσα Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, Δωμάτιο ΜΥΛΟΥ Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Τέχνης Ναούσης και Δημοτικό Θέατρο Βέροιας.

    Τη γνωρίσαμε στη σκηνή ως τραγουδίστρια με τη Μαρινέλλα στο Rex (1995), με τους Άγαμους Θύτες (1997), τον Πέτρο Γαϊτάνο (1999) και τον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο (2000) ενώ συμμετείχε και στο cd «ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΛΟΠΟΥΛΟΣ live στης Γραμμές». Συμμετείχε στις εκπομπές της ΕΤ1 «Η Άλλη Μεριά του Φεγγαριού» με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, σε αφιερώματα σε ποιητές (φλάουτο, τραγούδι 2001), με τους συνθέτες Μάριο Τόκα και Γιώργο Χατζηνάσιο (2001), με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα (2002) και στο Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με τους: Ρένα Κουμιώτη, Πόπη Αστεριάδη, Νάντια Μουρούζη και Μάκη Δελαπόρτα (2003).

    Τον Ιανουάριο του 2005 κυκλοφόρησε το cd single «ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ» από την DROMOS Production και η LYRA. Η Χαρά Πετρίδου ερμηνεύει δύο τραγούδια σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Βαγγέλη Βελώνια και Στάθη Παχίδη (Άγαμοι Θύτες), δύο τραγούδια σε μουσική Πόλυ Πελέλη και στίχους Τασσούλας Θωμαϊδου και Χρήστου Προμοίρα και μία σύνθεση του Γρηγόρη Μπαγιώκα σόλο φλάουτο. Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο Πόλυς Πελέλης.





    Οργάνωση Παραγωγή: Σταμάτης Χατζηχριστοφής
    DROMOS production
    www.dromospro.com / e-mail: info@dromospro.com
    Tel.: 210 93 23 961 – 69 74 447 802 / fax: 210 93 23 951