ελληνική μουσική
    409 online   ·  210.816 μέλη

    Η Πένυ Ξενάκη στου Ψυρρή

    jorge
    12.11.2005, 19:13
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΠΕΝΥ ΞΕΝΑΚΗ
    Ότι αγαπώ να τραγουδώ…..
    AΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και κάθε Δευτέρα…………

    H WI FI EVENTS MANAGEMENT παρουσιάζει την ΠΕΝΥ ΞΕΝΑΚΗ στο HOUSE OF ART στου Ψυρρή ,
    κάθε Δευτέρα , σε μία σειρά μουσικών παραστάσεων, όπου με την αισθαντική φωνή της, θα μας ταξιδεύει «με ότι αγαπά να τραγουδά …»
    Η ΠΕΝΥ ΞΕΝΑΚΗ , μούσα του Γιάννη Σπανού, του Μίμη Πλέσσα, του Γιώργου Χατζηνάσιου και άλλων μεγάλων Ελλήνων συνθετών, μαγεύει με την φωνή της αλλά και με τον σεβασμό επί σκηνής στα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε……
    Συνοδοιπόροι της σε αυτό το ταξίδι , ο Αντρέας Μπουτσικάκης στο πιάνο , η Μαρία Λάρο στο βιόλι , η Ειρήνη Αναστασίου στο βιολοντσέλο , ο Δημήτρης Βασιλόπουλος στο μπουζούκι ,ο Τόλης Κετσελίδης στην κιθάρα , στο μπάσο ο Θεόδωρος Μποζεντόνωφ και ο Χρίστος Λιάτσος στα κρουστά.
    Επιπλέον θα εμφανιστούν μαζί της εναλλακτικά διάφοροι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες , που κατά καιρούς έχει συνεργαστεί μαζί τους η Πένυ με μεγάλη επιτυχία .
    Η Πένυ γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Σε ηλικία16 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού.
    Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1981 όταν την ανακάλυψε ο Μίμης Πλέσσας. Βούτηξε κυριολεκτικά "στα βαθιά", καθώς η πρώτη της εμφάνιση ήταν στην επέτειο των 30 χρόνων του Μίμη Πλέσσα στο θέατρο Λυκαβηττού, μεταξύ όλων των ιερών τεράτων της εποχής.
    Την ίδια χρονιά συμμετείχε στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας, σε διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος την ξεχώρισε, και με τον οποίο συνεργάστηκε κατόπιν, στα ραδιοφωνικά του προγράμματα.
    Από τότε έχει πληθωρική παρουσία στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με συνεργασίες με τους πιο αξιόλογους συνθέτες και ερμηνευτές του χώρου (Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ηλίας Ανδριόπουλος, Μάριος Τόκας, Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Χατζής, Στέφανος Κορκολής).
    Το καλοκαίρι του 2001 η Πένυ γνωρίζει τους Yeni Turku, ένα από τα γνωστότερα και παλιότερα προοδευτικά συγκροτήματα της Τουρκίας. Από τότε πραγματοποιεί μαζί τους μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών στην Τουρκία, στην Ελλάδα ( με τελευταία στην Κομοτηνή τον Σεπτέμβριο του 2005 ) και άλλες χώρες.
    Τον Νοέμβριο του 2001, η Πένυ έδωσε μια πολύ πετυχημένη συναυλία στο The Mann Auditorium του Tel Aviv.
    Το 2003 μαζί με το κουαρτέτο μπουζουκιών Rast έδωσαν μια παράσταση στην Μαγιόρκα με μεγάλη επιτυχία.

    Η νέα της δισκογραφική δουλειά , θα κυκλοφορήσει τέλος του Νοεμβρίου από την DROMOS PRODUCTON , με μουσικές & στίχους που ξεδιπλώνουν & αναδεικνύουν το φωνητικό και εκφραστικό ταλέντο της τραγουδίστριας.

    ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21:00
    ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: 21,50 € με ποτό
    Πληροφορίες : Νίκος Σαραφανιάν τηλ 6938603747
    Κρατήσεις : HOUSE OF ART : Tηλ: 210-3217678
    Σαχτούρη 4 & Σαρρή , Ψυρρή

    WI FI READY EVENTS MANAGEMENT
    Tel : +30-210-9328997 Fax : +30-210-9329154
    Νίκος Σαραφανιάν κιν 6938603747 email: onnik@ath.forthnet.gr