ελληνική μουσική
    406 online   ·  210.841 μέλη

    Η Παλιά Μαρκίζα ανοίγει ξανά με το συγκρότημα μπουζουκιών Δρόμος

    elissavet
    26.11.2005, 07:08
    Ένα μουσικό στέκι με ιστορία, ένα ζωντανό πάλκο που σκόρπισε συγκινήσεις, ένας χώρος διασκέδασης με σεβασμό στην έννοια της λέξης και στους ανθρώπους που διάλεγαν να μοιραστούν εκεί στιγμές και συναισθήματα.



    Η Παλιά Μαρκίζα του Παγκρατίου λειτούργησε διατηρώντας την αίγλη του ονόματός της. Σαν ένα συνταίριασμα ανάμεσα σε μπουάτ και λαϊκό πάλκο, η φυσιογνωμική ταυτότητα της Παλιάς Μαρκίζας καθόριζε πάντα τις επιλογές των καλλιτεχνών που φιλοξενήθηκαν στην σκηνή της. Ανάλογη ήταν και η διάθεση και ανταπόκριση του κόσμου, με αποτέλεσμα μία από τις μεγαλύτερες γειτονιές της Αθήνας, το Παγκράτι να διατείνεται πάντα ότι διαθέτει ένα από τα καλά μουσικά στέκια της πρωτεύουσας, με φίλους από όλη την Αθήνα.



    Σήμερα η Παλιά Μαρκίζα χωρίς να διακόπτει την ροή του δρόμου που την οδήγησε μέχρι εδώ, γυρίζει σελίδα. Αυτό σημαίνει πλήρης ανανέωση, ώστε η αναπόφευκτη φθορά του χρόνου, που ευτυχώς γίνεται αισθητή μόνο στα υλικά αντικείμενα, να δώσει τη θέση της σε ανακαινισμένους χώρους και σε σύγχρονους τεχνικούς εξοπλισμούς.

    Έτσι φροντίζοντας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται σε έναν χώρο ψυχαγωγίας, η Παλιά Μαρκίζα επανατοποθετείται στο παρόν, λειτουργώντας όμως πάντα σαν φορέας του κλασικού.



    Στο ερώτημα της επιλογής της καλλιτεχνικής πρότασής της, η απάντηση έπρεπε ακριβώς να συνδέει τη μουσική που αν και στραμμένη προς την σύγχρονη ματιά και προσέγγιση, θα έφερνε όμως μαζί της την αυθεντικότητα, τη γνώση και το μεράκι του χτες. Η απάντηση λοιπόν δόθηκε στο όνομα του συγκροτήματος μπουζουκιών «Δρόμος», το συγκρότημα αυτό που μας εξέπληξε ευχάριστα πέρυσι με την πρώτη δισκογραφική τους παρουσία. Έτσι η Παλιά Μαρκίζα συναντάει τον Δρόμο, δηλαδή το δρόμο του καλού λαϊκού τραγουδιού, τον δρόμο της άρτιας εκτελεστικής ικανότητας που όμως δεν στερείται συναισθήματος.



    Συνεχιστές της παράδοσης που θέλει την φράση «τα μπουζούκια» όταν αναφέρεται σε χώρο διασκέδασης να εννοεί ακριβώς ότι στην ζωντανή σκηνή τα μπουζούκια πρωταγωνιστούν, το συγκρότημα «Δρόμος» είναι ένας ουσιαστικός φορέας της άποψης ότι το λαϊκό τραγούδι μπορεί να ενσωματώνεται στο σημερινό περιβάλλον, χωρίς να αναιρεί τα στοιχεία που συνθέτουν την διαχρονική φυσιογνωμία του. Γλέντι λοιπόν, κέφι και χορός, αλλά και ιδανική ακρόαση για όσους το επιθυμούν, με αρτιότητα στο παίξιμο και ψυχή στην απόδοση των τραγουδιών που δεν λύγισαν στο χρόνο.



    Τα μέλη του συγκροτήματος παίζουν και τραγουδούν μοναδικά, ρεπερτόριο με ρεμπέτικα, λαϊκά και νεότερα τραγούδια όπου πρωταγωνιστούν τα μπουζούκια. Οι εμπνευσμένες επανεκτελέσεις τους αφορούν κυρίως στις δεκαετίες από το ’50 ως και το ’70, χωρίς να απουσιάζουν και σύγχρονες επιλογές αντίστοιχης αισθητικής.



    Τα μέλη του Δρόμου είναι: Γρηγόρης Βασίλας (μπουζούκι, τραγούδι), Νώε Ζαφειρίδης (μπουζούκι, κλασική κιθάρα, τραγούδι), Γιάννης Παπαβασιλείου (μπουζούκι, τραγούδι), Κώστας Τσεκούρας (κιθάρα, τραγούδι) και Νώντας Κυριακόπουλος (μπάσο). Τραγουδούν η Σοφία Εμφιετζή και η Δήμητρα Κωστάκη.





    Έναρξη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου
    Ανοιχτά Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο





    Παλιά Μαρκίζα

    Εμπεδοκλέους & Πρόκλου 41, Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι

    τηλ. : 210 - 75 11 888









    Σας ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία.

    Παρακαλούμε για δημοσιεύσεις, αναφορές και

    βεβαίως για … όμορφες βραδιές!

    Σας περιμένουμε …





    Υπεύθυνη επικοινωνίας :

    Αρετή Μποταΐτη 6932 457 444 / areti22@otenet.gr