ελληνική μουσική
    453 online   ·  210.833 μέλη

    Master Class - Μισός Αιώνας Έλληνες Κιθαρίστες

    odeiofdl
    29.11.2005, 21:36
    “MASTER CLASS”
    ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΕΣ

    Οι σπουδαιότεροι Έλληνες κιθαριστές σε μια ιστορική καταγραφή
    της κλασικής κιθάρας στην Ελλάδα


    Η Eros Music και το Corifeo παρουσιάζει το εξαιρετικό αφιέρωμα στην κλασική κιθάρα στην Ελλάδα με τίτλο “Master Class”.
    29 κιθαριστές (solo & ντουέτα), η ορχήστρα «Κιθαριστές» καλύπτουν τους πιο γνωστούς από τους σολίστες της κιθάρας - που έχουν ηχογραφήσει ερμηνείες τους - από την πρώτη περίοδο της κλασικής κιθάρας στην Ελλάδα έως και σήμερα. Έλληνες κιθαριστές με εξαιρετικές ανώτατες σπουδές, που δισκογραφούν για την παγκόσμια σκηνή της κλασικής μουσικής, δίνουν κονσέρτα στις σπουδαιότερες αίθουσες σε όλο τον κόσμο, συμμετέχουν στο Master Class.
    Ξεκινώντας από τους “δασκάλους” Δημήτρη Φάμπα και Γεράσιμο Μηλιαρέση, εως τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο και τη Λίζα Ζώη, τον αδικοχαμένο Κυριάκο Τζωρτζινάκη, την Αντιγόνη Γκόνη, την Ελευθερία Κοτζιά, τον Βαγγέλη Μπουντούνη, τον Νότη Μαυρουδή, τον Κώστα Γρηγορέα, τον Ιάκωβο Κολανιάν, την Έλενα Παπανδρέου, τη Στέλλα Κυπραίου, τον Δημήτρη Ζαφειρέλη, τον Γιάννη Γιακουμάκη, τη Μάρω Ραζή, την Αλεξάνδρα Χριστοδήμου & τον Γιάννη Πετρίδη, την Κυριακή Κόντη & τον Θανάση Παύλου, τον Δημήτρη Δημακόπουλο, τον Λεωνίδα Κανάρη & τον Γιώργο Φουντούλη, τους Στέλιο & Βασίλη, τον Γιώργο Μουλουδάκη, τον Παναγιώτη Μάργαρη και τον Γιώργο Μπεχλιβάνογλου.

    Πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση που θα σφραγίσει την κιθάρα στην Ελλάδα. Κυκλοφορεί σε διπλό box, με πολυσέλιδο ένθετο (Ελληνικά και Αγγλικά) που περιέχει βιογραφικά των κιθαριστών, εκτενή ιστορική αναδρομή της κλασικής κιθάρας στην Ελλάδα από τον Γιώργο Μονεμβασίτη και στοιχεία για την έκδοση από τον εμπνευστή του εγχειρήματος Νότη Μαυρουδή.
    Κυκλοφορεί από το Corifeo και την Eros Music.

    Μια έκδοση αφιερωμένη στους δασκάλους Μηλιαρέση, Φάμπα, Εκμεκτσόγλου και Παλαιολόγο.






    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 30-11-2005 00:37 ]