ελληνική μουσική
    481 online   ·  210.822 μέλη

    Μία κιθάρα στο βιβλίο Γκίνες

    GL
    02.12.2005, 11:50


    Στα ρεκόρ Γκίνες μπήκε η δημοπρασία της ακριβότερης κιθάρας όλων των εποχών, με στόχο την υποστήριξη των πληγέντων από το περσινό τσουνάμι. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Μπράιαν Ανταμς που είχε την ιδέα για δημοπρασία μίας κιθάρας με υπογραφές διάσημων αστέρων της rock.

    Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

    Μια ιδιαίτερα πολύτιμη κιθάρα δημοπρατήθηκε λίγες μέρες πριν, με τα έσοδα να διατίθενται στο Ιδρυμα "Reach Out to Asia", υπέρ της ανοικοδόμησης των χωρών που ... σαρώθηκαν πέρισυ, τέτοια εποχή, από το τσουνάμι.

    Πρόκειται για μια λευκή Stratocaster, δωρεά της Fender, η οποία αρχικά δημοπρατήθηκε προς 150.000 λίρες, στις αρχές του 2005. Στη δεύτερη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν, το ποσό ανέβηκε στα 1.6 εκατομμύρια λίρες, ενώ στο γκαλά παραβρέθηκαν προσωπικότητες όπως ο Μπιλ Κλίντον και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

    Η Stratocaster πήγε κυριολεκτικά από χέρι σε χέρι και μετά από μήνες κατέληξε να φέρει τις υπογραφές των Mick Jagger, Keith Richards, Eric Clapton, Brian May, Jimmy Page, David Gilmour, Jeff Beck, Pete Townsend, Mark Knopfler, Ray Davies, Liam και Noel Gallagher, Ronnie Wood, Tony Iommi, Angus και Malcolm Young από τους AC/DC, Paul McCartney, Sting, Ritchie Blackmore, Def Leppard αλλά και του ίδιου του Bryan Adams, που πρόσφατα σφράγισε μια πορεία 25 ετών στο τραγούδι, με την κυκλοφορία του Anthology, ενός άλμπουμ με 36 τραγούδια, τις καλύτερες στιγμές μιας καριέρας που ξεκίνησε το 1980.

    πηγη:rockroll.gr
    doritsa78
    02.12.2005, 12:02
    Μπραβο τους!!!
    Alanon
    12.12.2005, 03:04
    Ακουσα οτι βγαλανε κιθαρα με 8 χορδες.