ελληνική μουσική
    760 online   ·  210.833 μέλη

    Το σύμπαν είναι μια ψευδαίσθηση ;

    deathminor88
    30.07.2007, 19:58
    Παράθεση:

    Το μέλος CHRISTOS156 στις 30-07-2007 στις 17:44 έγραψε...

    Σχετικα με την ψευδαισθηση. Για να δωσω νεα τροφη στην κουβεντα. Εγω θα κινηθω στην αντιθετη κατευθυνση. Αν το συμπαν, η υλη, η αντικειμενικοτητα ειναι μια ψευδαισθηση, ωστοσο αυτη η ψευδαισθηση δεν ειναι ανυπαρξια. Εχει μια υλικοτητα και μια αντικειμενικοτητα. Καταθετω τι ακουσα τελευταια.

    Το συμπαν αποτελειται απο υλη, απο σκοτεινη υλη κατα 90% (δηλαδη αγνωστη υλη) και απο κενο. Το κενο ειναι αυτο που αντιλαμβανονται οι αισθησεις μας (και τα οργανα μας βεβαια) ως το αισθητο τιποτα. Οπου δεν υπαρχει τιποτα. Ωστοσο αν το κενο αυτο το παρατηρησουμε σε ενα πολυ μικρο χρονικο διαστημα (απειροστο) παρατηρουμε εικονικα σωματιδια τα οποια κατα την διαρκεια αυτη μπορουν και αλληλεπιδρουν με την πραγματικη υλη, με πραγματικα σωματιδια. Αυτη η αλληλεπιδραση καταγραφεται πειραματικα. Οταν τα εικονικα αυτα σωματιδια διεγειρονται το κενο αρχιζει και διογκωνεται σα φουσκα. Η κατασταση αυτη λεγεται ψευδοκενο. Σε καποια φαση σπαει η φουσκα και δημιουργειται η υλη. Ετσι δημιουργηθηκε το συμπαν. Απο το απολυτο κενο, απο το τιποτα. Δηλαδη η ζωη και η υλη γεννιεται απο το τιποτα.

    Το πιο ενδιαφερο ομως ειναι οτι οι Κινεζοι το ηξεραν αυτο χιλιαδες χρονια και ειχαν ενσωματωσει αυτη την γνωση στον ορισμο του Ταο. Τι ειναι το Ταο.

    Το Ταο ειναι ενα αδειο δοχειο που παραγει τα παντα. Κι ενω ειναι παντα αδειο ωστοσο δεν στερευει ποτε. Και το ειναι γεννιεται απο το δεν ειναι! κλπ

    Ετσι δεν χρειαζομαστε ουτε θεο, ουτε μια πρωτη ωθηση να φτιαξει τον κοσμο ουτε καν μια πρωταρχικη στιγμη οπου ολα ηταν συγκεντρωμενα εκει σε ενα απειροστο σημειο και εξεραγη (η θεωρια του Big Bang).



    Akrivws opws ta les...
    Gia osus pisteoun oti afta einai asunarthsies as diavasoun ena apo to pio gnwsta best sellers, oxi gia na peistoun alla gia na peistoun oti o an8rwpos exei katalavei ti ginetai, "to xroniko tou xronou" tou Stephen Hawking... Oute 8eoi mas xreiazontai oute tpt. As koita3ei kaneis ti exei kataferei o an8rwpos, apo to na anaptyx8ei toso polu mexri na katastrepsei ton planhth tou se enan aiwna.
    noizreduction
    30.07.2007, 21:33
    Ελπιζω ως "μαυρο" και "κενο" να μην αναφερεστε στο μεσοαστρικο υλικο, γιατι πολλοι Αστροφυσικοι θα ηταν περιεργοι να μαθουν πανω σε τι μετρησεις αναφερεστε για το "κενο" του συμπαντος!

    Προτεινω, πριν αναφερθειτε και ασε αλλες θεωριες που απουσιαζει η πειραμτικη ενδειξη, να προμηθευτειτε τα βιβλια
    "Το συμπαν που αγαπησα" νουμερο 1 και 2, των Δανεζη-Θεοδοσιου.
    Πολλες αποριες σας θα σας λυθουν για το πως λειτουργει το Συμπαν.

    Noiz Reduction Team


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : noizreduction στις 30-07-2007 21:35 ]


    noizreduction
    30.07.2007, 21:43
    Συγνωμη, λαθος αναγνωση εκ μερους μου. Προφανως εννοει την γνωστη "μαχη" υλης-αντιυλης ( βεβαια, η λεξη μαχη ειναι δικη μου εκφραση, μην φανταστειτε ποζιτρονια και ηλεκτρονια να παιζουν Stratego )
    CHRISTOS156
    31.07.2007, 12:25
    Noizreduction αυτα που εγραφα τα ειδα στην εκπομπη που εχει στην ΕΤ3 για το συμπαν ο Δανεζης. Οχι το κενο δεν ειναι η μεσοαστρικη υλη. Ουτε η σκοτεινη υλη ειναι το κενο (δεν γραφω μαυρο γραφω σκοτεινη, δηλαδη η υλη που υπαρχει αλλα δεν την γνωριζουμε). Κι ουτε αναφεροταν στην αντιυλη. Ο Δανεζης αναφεροταν στην πληθωριστικη θεωρια του Λιντε για τα πολλα συμπαντα.
    Η παρατηρηση εικονικων σωματιδιων στο κενο σε ενα πολυ μικρο χρονικο διαστημα ωφειλεται στην κβαντικη διαταραχη (δηλαδη παιζει με την απροσδιοριστια του Χαϊζενμπεργκ) και τα ιχνη τους εχουν καταγραφει πειραματικα οταν αλληλεπιδρουν με πραγματικη υλη. Τα ιχνη τους, οχι τα ιδια. Δηλαδη τα αποτελεσματα της υπαρξης τους πανω σε πραγματικα σωματιδια.
    Τα βιβλια των Δανεζη -Θεοδοσιου απο ποιες εκδοσεις ειναι για να τα αγορασω?
    Επισης αν εχεις υπ' οψιν σου βιβλια που να αναφερονται στην πληθωριστικη θεωρια (ακομα κι αν εχουν μαθηματικα) υποδειξε τα μου.
    Παντως ειναι η πιο λογικη και συγκροτημενη θεωρια γιατι το Big Bang εχει αντιφασεις και εμπεριεχει κι εναν αγνωστικισμο. Δηλαδη ποτε δεν μας λεει τι εγινε στα πρωτα κλασματα της εκρηξης και πισω.


    noizreduction
    31.07.2007, 12:51
    Ναι, εκανα λαθος στην αναγνωση μου. Νομιζα πως αναφεροσουν σε τελειως διαφορετικο θεμα. Συγνωμη για την παρεξηγηση ( εκ μερους μου ) των λεγομενων σου.
    Τα βιβλια του Δανεζη-Θεοδοσιου, θα τα βρεις στις εκδοσεις Διαυλος.