ελληνική μουσική
    507 online   ·  210.821 μέλη

    πρόσωπα της χρονιάς

    kalouka
    05.01.2006, 08:37
    Ο Κώστας Κοσματόπουλος και ο Βασίλης Γεωργούλιας, οι δύο ερευνητές που παρασκεύασαν εμβόλιο κατά του καρκίνου, αναδεικνύονται ως τα πρόσωπα της χρονιάς για το 2005 από την ψηφοφορία που διοργάνωσαν το in.gr και «TA NEA». Οι δύο επιστήμονες συγκέντρωσαν 5.086 ψήφους και κατέλαβαν την πρώτη θέση.



    Στην ψηφοφορία που έγινε μέσω Ίντερνετ και ταχυδρομείου έλαβαν μέρος 20.349 αναγνώστες που κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ 13 προσώπων, τα οποία ξεχώρισαν τη χρονιά που μόλις έφυγε ή να ψηφίσουν όποιον άλλο έκριναν οι ίδιοι ως πρόσωπο του 2005.

    «Είναι μεγάλη τιμή η επιλογή μας ως πρόσωπα της χρονιάς. H ερευνητική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει βρίσκει απήχηση στους απλούς ανθρώπους και αυτό αποτελεί πηγή δύναμης για να συνεχίσουμε», δήλωσαν οι δύο επιστήμονες μόλις τούς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

    Και κατέληξαν λέγοντας: «Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η συμβολή στη Βιοϊατρική Επιστήμη άλλων ερευνητών είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη δική μας. H αναγνωρισιμότητα της δικής μας προσπάθειας έγκειται στο ότι φθάνει απ' ευθείας στους ασθενείς».

    Δεύτερη αναδείχθηκε η Έλενα Παπαρίζου, νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision, που συγκέντρωσε 2.491 ψήφους. Στην τρίτη θέση και με μικρή διαφορά βρέθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αρχιτέκτονας της νίκης της Εθνικής Μπάσκετ στο Ευρωμπάσκετ. Ο Γιαννάκης έλαβε 2.433 ψήφους.

    Τέταρτος τερμάτισε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με 2.128 ψήφους και πέμπτος ο Άρης Πατρινός, διευθυντής του Γραφείου Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας λαμβάνοντας 1.183 ψήφους.

    Έκτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων κατετάγη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με 1.046 ψήφους, ενώ στην έβδομη θέση βρέθηκε ο πρόεδρος της AEK Ντέμης Νικολαΐδης, που έλαβε 1.028 ψήφους.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατέλαβε την όγδοη θέση αφού τον ψήφισαν 899 άτομα, ενώ τον ακολουθεί ο Φώτης Καφάτος, επιστήμονας από την Κρήτη, που ανέλαβε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας, με 855 ψήφους.

    Στη δέκατη θέση βρέθηκε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάνη με 696 ψήφους, ενώ μόλις μία ψήφο λιγότερη έλαβε ο ενδέκατος της λίστας Νικήτας Κακλαμάνης. Την ψηφοφορία της χρονιάς συμπληρώνουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με 531 ψήφους και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λευτέρης Βογιατζής με 376 ψήφους.

    Στα υπόλοιπα πρόσωπα που πρότειναν οι αναγνώστες των «ΝΕΩΝ» και οι επισκέπτες του in. gr συμπεριλαμβάνονται η Αλέκα Παπαρήγα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Μίκης Θεοδωράκης.



    ΤΑ ΝΕΑ , 02/01/2006 , Σελ.: N14
    Κωδικός άρθρου: A18428N141