ελληνική μουσική
    545 online   ·  210.840 μέλη

    Cafe de l' art - Vol.5 Ρεμπέτικα

    ageras
    07.01.2006, 13:51
    Ακολυθεί δελτίο τύπου


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης αυτή την φορά κάνουν ένα ταξίδι στο υπέροχο μουσικό τοπίο που δημιούργησαν ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Μάρκος Βαμβακάρης. Ήταν κάτι που είχαν καιρό στο μυαλό τους και τώρα στην πέμπτη έκδοση της σειράς "Caf6 de l'art" παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια των δυο μεγάλων συνθετών που διαμόρφωσαν το τοπίο στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.
    «Μπακτσέ τσιφλίκι», «Τα ματόκλαδα σου λάμπουν», «Αχάριστη», «Ρίξε τσιγγάνα τα χαρτιά», «Ξημερώνει και βραδιάζει», «Ακρογιαλιές-δειλινά», «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», «Χαράματα η ώρα τρεις», «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Καραβοτσακίσματα», «Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ» είναι τα τραγούδια που ερμηνεύουν οι δύο κιθαριστές.
    Παίζουν επίσης και «Το μινόρε της αυγής» του Σπύρου Περιστέρη και του Μίνωα Μάτσα, που είχε ερμηνεύσει υπέροχα ο Μάρκος Βαμβακάρης.
    Στο "Cafe de l' Art-Vol.5" συμμετέχουν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου που ερμηνεύει εξαιρετικά την «Αχάριστη» του Βασίλη Τσιτσάνη και ο σολίστας Θανάσης Πολυκανδριώτης που έδωσε άλλη διάσταση, με την συμμετοχή του, στο «Μινόρε της Αυγής».


    Ήταν καιρός να γίνει κάτι τέτοιο για να ακουστεί και παγκοσμίως αυτή η υπέροχη μουσική.Οι ενορχηστρώσεις είναι λίγο περίεργες,δηλαδή το αυτί αργεί να προσαρμοστεί με το άκουσμα καθώς η κιθάρα (λόγω Μαυρουδή)κυριαρχεί,αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!!
    Όπως συμβαίνει και με τα προηγούμενα "Cafe de l' art" έτσι κι εδώ το ένθετο είναι χωρισμένο, μισό ελληνικό και μισό αγγλικό. Υπάρχουν σημειώματα των συντελεστών, βιογραφικά του Τσιτσάνη και του Βαμβακάρη. καθώς και των Μαυρουδή - Μάργαρη. Αν και η αγγλική πλευρά του ένθετου θυμίζει κίνηση ...τουριστική, το booklet προσφέρει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες.

    Τα τραγούδια:
    01. Μπακσέ τσιφλίκι
    02. Τα ματόκλαδα σου λάμπουν
    03. Αχάριστη (Σόνια Θεοδωρίδου)
    04. Ρίξε τσιγγάνα τα χαρτιά
    05. Ξημερώνει και βραδιάζει
    06. Μινόρε της αυγής
    07. Ακρογιαλιές - δειλινά
    08. Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά
    09. Αχάριστη
    10. Χαράματα η ώρα τρεις
    11. Χωρίσαμε ένα δειλινό
    12. Καραβοτσακίσματα
    13. Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ

    Πηγή:musiccorner.gr



    επισυναπτόμενα: cd_cafedelart_05.jpg