ελληνική μουσική
    505 online   ·  210.830 μέλη

    Βραδιά γκόσπελ

    vouliakis
    18.02.2006, 23:20


    Μια βραδιά με μουσική γκόσπελ φιλοξενεί η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου.

    Με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό της Αφροαμερικανικής Παράδοσης (Black History Month) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η 40μελής χορωδία Eastern Star Church Choir, θα παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον γκόσπελ μουσικοχορευτικό δρώμενο.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Παραστάσεις σε πολλές χώρες

    Η εκκλησία Eastern Star, υπό την καθοδήγηση του πάστορα Jeffrey A. Johnson Sr., είναι μία από τις μεγαλύτερες αφροαμερικανικές εκκλησίες των κεντρικών και δυτικών πολιτειών.

    Η χορωδία της εκκλησία υπό τη διεύθυνση της Sherri L. Garrison έχει κατά το παρελθόν ταξιδέψει σε ευρωπαϊκές χώρες δίνοντας παραστάσεις.

    Πηγή: news.pathfinder.gr , ΕRT.GR (Μπ. Σαβούρδου)
    vouliakis
    18.02.2006, 23:25
    Και στη Θεσσαλονίκη

    Μουσική Gospel θα παρουσιάσει η Χορωδία “EASTERN STAR CHURCH” την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Η 35μελής Χορωδία “EASTERN STAR CHURCH” έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

    Μετά την πρόσφατη ζωντανή ηχογράφηση CD με μουσική Gospel κατέκτησε για αρκετές εβδομάδες την πρώτη θέση στην Ραδιοφωνία των Η.Π.Α. και πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Αμερική καθώς και σε Ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία).

    Οι συναυλίες της Χορωδίας στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Φεβρουάριο που από το 1926 έχει ανακηρυχθεί «Μήνας Αφρο-Αμερικανικής Ιστορίας» και γιορτάζονται κάθε χρόνο με ποικίλες εκδηλώσεις που μνημονεύουν την συμμετοχή των Αφρο-Αμερικανών στη διαμόρφωση της σύγχρονης Αμερικανικής Ιστορίας. Η μουσική Gospel σημαίνει «καλά νέα»και είναι ένα είδος λατρευτικής μουσικής που υπήρξε σημαντικό κομμάτι της ζωής των Αφρο-Αμερικανών στην εποχή της δουλείας και μετέπειτα και αποτελεί ακόμα και σήμερα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της Αμερικανικής Ιστορίας.

    Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Εταιρεία Αμερικανικών Σπουδών.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.