ελληνική μουσική
    532 online   ·  210.830 μέλη

    Πες το... με την φωνή ενός star!

    GL
    22.02.2006, 21:01
    Let Them Sing It For You" είναι ο τίτλος ενός νέου project, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του site www.sr.se να ακούν οποιαδήποτε φράση πληκτρολογήσουν σε μορφή τραγουδιού, με τις φωνές πολλών διάσημων καλλιτεχνών.



    Το πρόγραμμα επινόησε ο Σουηδός Erik Bόnger, που δηλώνει: "Σκεφτόμουν το πόσο οι στίχοι της Pop μουσικής γενικά επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων - πόσο περιορίζουν τον τρόπο που μιλάμε και πώς μάθαμε να ταυτίζουμε τα συναισθήματά αγάπης και λύπης με εκείνα των διάσημων stars."

    "Γι'αυτό, ήθελα να φτιάξω κάτι που, κατά κάποιον τρόπο, θα ήταν κάτι σαν εκδίκηση εναντίον της μουσικής βιομηχανίας. Αντί αυτοί να μας βάζουν τις λέξεις τους σ' εμάς, ήθελα να παρέχω τη δυνατότητα στον κόσμο να βάζει τις δικές του λέξεις στα στόματά τους."

    Το συγκεκριμένο project ονομάζεται "Let Them Sing It For You" και βασίζεται σε μια δικτυακή βάση δεδομένων, μια εγκυκλοπαίδεια που συνεχώς ανανεώνεται και περιέχει so far περισσότερες από 3.000 λέξεις και φράσεις, όπως περιλαμβάνονται στις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων 30 χρόνων.

    Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας κανείς τη φράση "I Love You", το "I" ακούγεται από το "Wicked Game" του Chris Isaak, το "Love" από το "Whole Lotta Love" των Led Zeppelin και το "You" από το "You Shook Me All Night Long" των AC/DC!

    Τα "δημιουργήματά" τους, οι επισκέπτες του site μπορούν να τα στείλουν στους φίλους τους μέσω e-mail, ενώ όλα αυτά γίνονται εντελώς δωρεάν.

    Οσο για το αν ο Erik Bόnger έχει αντιμετωπίσει νομικά προβλήματα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα των κομματιών, ο ίδιος λέει πως "Παραδόξως κανένας δεν παραπονέθηκε... Οι νόμοι δεν είναι ξεκάθαρoι όταν πρόκειται για κάτι σαν κι αυτό, και διαφέρουν από χώρα σε χώρα..."

    "Πρόκειται για νέο είδος τέχνης, που είναι σημαντικότερο από τα samples των singles στα οποία βασίζεται. Είναι επίσης ένα μη κερδοσκοπικού περιεχομένου art project, ελεύθερο για όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει χωρίς να πληρώσει."

    (πηγή: mtv.com)

    Απο το mad.tv


    GinaDanis
    22.02.2006, 21:09
    Το έχει μήπως & στα αγγλικά; Δεν καταλαβαίνω σουηδικά & δεν μπορώ να το βρω...
    T_A_Z_Z
    22.02.2006, 22:44