ελληνική μουσική
    719 online   ·  210.832 μέλη

    Μιχάλης Σιγανίδης & Συγκρότημα Λαμπράκη - Sabbath Lift

    tranzistoraki
    30.03.2006, 23:42
    Από τη Λύρα (www.lyra.gr)

    Ο Ανελκυστήρας του Σαββάτου εικονίζει γκριμάτσες του αυτιστικού παιδιού στη προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τον κόσμο, μέσα από παράλληλους μονολόγους, θραύσματα ηχητικών σκουπιδιών αλλά προπάντων, την παρουσία του “Συγκροτήματος Λαμπράκη”, με σκοπό να μην ανακοπεί η “ανάπτυξις του στίλβοντος ποδηλάτου”.

    Κυριολεκτικά Sabbath Lift είναι ασανσέρ χωρίς κουμπιά, που με την αέναη κίνησή του τα Σάββατα, διευκολύνει τη λατρευτική παράδοση των Εβραίων.

    Πρόκειται για τον έκτο δίσκο του Μιχάλη Σιγανίδη (Χειμερινοί Κολυμβητές, Primavera en Salonico), ένα ενιαίο μουσικό έργο με 16 ορόφους που ακούγεται κατ’ ιδίαν και σε μεγάλη ένταση. Η μουσική είναι του Μιχάλη Σιγανίδη και του Συγκροτήματος Λαμπράκη και οι στίχοι των: Μιχάλη Σιγανίδη, Κυριάκου Γκουβέντα, Κώστα Θεοδώρου, Κώστα και Γιάννη Οικονόμου, Στέλιου Κελίδη.

    Το ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ αποτελούν οι: Δήμος Δημητριάδης (άλτο και τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο), Κώστας Θεοδώρου (κρουστά), Χάρης Λαμπράκης (hammond, νέι, φλογέρες, πιάνο), Γιώργος Δημητριάδης (τύμπανα), Αντώνης Μαράτος (ηλ. μπάσο, κρουστά), Αλκίνοος Ιωαννίδης (φωνή), Γιάννης Παξεβάνης (ηχοληψία, theremin), Μιχάλης Σιγανίδης (ηλ. κοντραμπάσο, κιθάρα, φωνή, G3).

    Επίσης συνεργάστηκαν: Λόλα Τότσιου – πιάνο, Παύλος Βάκαλος – ηλεκτρονικά, Λενιώ Λιάτσου – πιάνο, Μιχάλης Λαπιδάκης – πιάνο, Θάνος Σιδέρης – κλαρίνο, Παντελής Στόικος- τρομπέτα, SoNaMa – φωνές.

    Ο πίνακας του εξωφύλλου είναι του Γιάννη Ζήκα και η ζωγραφιά πάνω στο CD του Χρήστου Κεχαγιόγλου.
    yiannisyiannis
    31.03.2006, 09:39
    Ο Μιχάλης Σιγανίδης είναι ένας εξαιρετικός μουσικός και πολύ σεμνός άνθρωπος. Η μουσική του είναι προσωπική, σύγχρονή, ευαίσθητη. Αναμένουμε με χαρά να ακούσουμε και την τελευταία του δουλειά.
    XeniaRodo
    15.04.2006, 12:42
    Ποιός ξέρει κάποια πράγματα για τον M. Σιγανίδη?

    άκουσα προχτές στο ραδιόφωνο τον Aλκίνοο Iωαννίδη να μιλά με μεγάλο σεβασμό και εκτίμιση για αυτόν λέγοντας ότι του έχει αλλάξει τη ζωή.

    Έχω ακούσει μόνο 1 κομμάτι του -νομίζω, εκτός αν έχω ακούσει κι άλλα και δεν το ξέρω ότι είναι δικά του- το οποίο το ερμηνεύει ο Aλκίνοος.... μικρό δείγμα, μου άρεσε αλλά δεν φτάνει.... μήπως πρέπει να του δώσουμε λίγο περισσότερη σημασία?
    drakonikolis
    15.04.2006, 23:45
    Ο Μιχάλης Σιγανίδης είναι μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών και από τους ειδικούς θεωρείτε ως ένας από τους καλύτερους μπασίστες της Ευρώπης.Συνεπώς όντως θα ήταν καλύτερο να τον προσέξουμε περισσότερο!