ελληνική μουσική
    837 online   ·  210.849 μέλη

    Να δεις που κάποτε, θα μας πούνε και μαλ...!

    dijo
    16.04.2006, 22:31
    Πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, ζήτησα και έλαβα με e-mail, το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μύλου στη Θεσ/νίκη, για τον Απρίλιο. Μέχρι εδώ καλά. Οι άνθρωποι ήταν εξυπηρετικότατοι και μέσα σε λίγα λεπτά μου απάντησαν, στέλνοντάς μου το πρόγραμμα.
    Το πρόγραμμα λοιπόν, εκτός των άλλων, έγραφε:

    CLUB
    ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ
    Είσοδος με ποτό 20€
    Ώρα έναρξης 22:00
    Ισχύουν κρατήσεις

    Όλα καλά μέχρι τώρα. Πήγαμε λοιπόν, την Παρασκευή 14 του Απρίλη, για να ακούσουμε τους Χ.Κ. Είμασταν μέσα στο club από νωρίς, βγήκαμε έξω, και έπειτα ήρθε η ώρα να κόψουμε το εισητήριο για να ξαναμπούμε μέσα. Το εισητήριο λοιπόν, είχε ως εξής:




    10€ παραπάνω από την τιμή που οι ίδιοι διαφήμιζαν! Μόλις το έμαθαν οι "Κολυμβητές" έκαναν φασαρία, και μας είπαν πως όσοι πληρώσαμε 30€ δικαιούμασταν και δεύτερο ποτό, ενώ όσοι ήρθαν μετά τη φασαρία πλήρωσαν κανονικά 20€.
    Τέτοιο νταβατζιλίκι δεν το έχω συναντήσει ούτε στο τελευταίο σκυλάδικο!








    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : dijo στις 17-04-2006 02:26 ]
    επισυναπτόμενα: mylos.jpg 
    paramithi
    16.04.2006, 22:38
    το ίδιο συνέβη απ ότι έμαθα και με τον Σωκράτη Μάλαμα..μέχρι την τελευταία μέρα έλεγαν 20 ευρώ και το βράδυ 30...
    σωστή η συμπεριφορά των Κολυμβητών
    dimi589
    16.04.2006, 23:39
    hahahh..Έλεος!Ελλάδα!
    Anthos
    17.04.2006, 07:51
    Αν και δεν γνωρίζω για τους ΧΚ σωστή η πράξη τους και μακάρι να το έκαναν όλοι...
    XeniaRodo
    17.04.2006, 09:51
    Nαι, το έχω ακούσει κι εγώ για το Mάλαμα.....

    spathasref
    17.04.2006, 18:53
    Ήμουν παρών και στις δύο περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί έως τώρα.

    Περίπτωση 1η: Στο Μάλαμα ο Μύλος διαφήμιζε τις εμφανίσεις μιλώντας για 20 ευρώ είσοδο, ενώ και όταν η παρέα μου πήρε τηλέφωνο για κράτηση τραπεζιού απάντησαν ότι η είσοδος ήταν 20 ευρώ. Ως εδώ καλά, έτσι; Αμ δε! Πήγαμε στην εμφάνιση (δε θυμάμαι δυστυχώς ημερομηνία) και στην είσοδο, εκτός του εισιτηρίου, το οποίο κόστιζε όντως 20 ευρώ, έπρεπε να κόψουμε υποχρεωτικά και χαρτάκι για πρώτο ποτό αξίας 10 ευρώ!!! Κάναμε το λάθος και δεν αντιδράσαμε εκείνη τη στιγμή, αλλά ευτυχώς αντέδρασαν άλλοι (μαζί και ο Σωκράτης) και από τις επόμενες εμφανίσεις, από ό,τι έμαθα τουλάχιστον, καταργήθηκε το νταηλίκι του πρώτου ποτού, καθώς μπορούσε κανείς να πληρώσει το εικοσάρικο του εισιτηρίου, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να πληρώσει το έξτρα δεκάρικο.

    Περίπτωση 2η: Στους Χειμερινούς Κολυμβητές τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς τα περιγράφει ο dijo (και λίγα είπε!). Το συγκρότημα, όπως και η πλέμπα (χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο όρο, διότι, αντί για πελάτες, ως πλέμπα αντιλαμβάνομαι να μας αντιμετωπίζουν οι κύριοι "υπεύθυνοι" του Μύλου), ήταν ενήμερο για είσοδο και πρώτο ποτό 20 ευρώ. Ευτυχώς όμως ο Θεός, εκτός από τον ΚΛΕΦΤΗ, αγαπάει και το νοικοκύρη... Τα μέλη των Χειμερινών Κολυμβητών είχαν φίλους και γνωστούς ανάμεσα στο κοινό, ενημερώθηκαν αμέσως και, προς τιμήν τους, αντέδρασαν ακαριαία.

    Συμπέρασμα: Νομίζω πως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μας απευθύνονται ως μ@λ@κες, καθώς μ@λ@κες είμαστε, αφού ανεχόμαστε τέτοιες ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΙΚΕΣ συμπεριφορές εκ μέρους των επιχειρήσεων. Από τη στιγμή που η σχεδόν μοναδική επιλογή των καλλιτεχνών μεγάλου βεληνεκούς για εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, ειδκά το χειμώνα, είναι ο Μύλος, και αναγκαστικά χρησιμοποιούν αυτό το χώρο, ο λόγος περνάει στο κοινό. Προσωπικά, από εδώ και στο εξής, δεν πρόκειται να ξαναπάω σε εκδήλωση στο συγκεκριμένο χώρο, εάν προηγουμένως δεν έχω επιβεβαιώσει ότι θα μου συμπεριφερθούν ως πελάτη, και όχι σαν αγελάδα προς άρμεγμα.

    Πάρε τη ζωή στα δυο σου χέρια,
    τις γροθιές σου χτύπα στα μαχαίρια,
    θα έφευγαν τα σύννεφα, φαντάσου,
    αν κουνούσες λίγο τα φτερά σου...


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : spathasref στις 18-04-2006 00:36 ]
    dijo
    28.05.2006, 12:38
    Επιστολή αναγνωστών στο Δίφωνο (τεύχος Ιουνίου 2006):

    Μάρτιος μήνας, και με τα πρώτα σκιρτήματα της άνοιξης, επισκέφθηκαν οι Χαΐνηδες τη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας μέσα στο άρωμα της μουσικής τους τον παλμό και την ανάσα της γης τους. Ποιοτικοί δημιουργοί οι Χαΐνηδες, κοινωνικά ευαίσθητοι, γνήσιοι και αυθεντικοί, έξω από το star system και από τα κυκλώματα προβολής έξω. Αγαπημένοι καλλιτέχνες και το κοινό τους αδημονούσε να χαρεί τους Γητευτές και με το νέο τους cd να γητευτεί και πάλι.
    Αυτό το φαν κοινό τους δυστυχώς όμως δεν ενημερώθηκε για την άφιξή τους, καθώς αφίσες δεν είδε πουθενά, τουλάχιστον σε κεντρικά σημεία της πόλης (δε λέμε, προνομιακή θέση ενημέρωσης έχουν πάντα μόνο οι χρήστες του διαδικτύου!). Κι έχασε έτσι τη χαρά, μεγάλο μέρος του κοινού να τους απολαύσει.
    Και ερωτούμε: γιατί κύριοι υπεύθυνοι του Μύλου; Αμελήσατε την επαρκή ενημέρωση ή μήπως φεισθήκατε εξόδων;
    Και το εισιτήριο εισόδου γιατί από 25€ (που ανακοινωνόταν στο διαδίκτυο), ανήλθε ξαφνικά στα 30€;
    Επιπλέον, γιατί μας ενημερώσατε αναληθώς ότι το πρόγραμμα αρχίζει στις 22:00, προτρέποντας αυτούς που κλείνουν τραπέζι να παρευρίσκονται στο χώρο σας στις 21:15, ενώ η θύρα εισόδου του club άνοιξε στις 22:30 και το πρόγραμμα άρχισε στις 23:00; Μήπως αυτό γίνεται εκ του πονηρού; Για να κινούμαστε στον πολυχώρο σας όπου οι τιμές – για ελάχιστο φαγητό – κινούνται στα ύψη; Μ’ αυτόν τον τρόπο, κύριοι υπεύθυνοι του Μύλου, τιμάτε τους αληθινούς δημιουργούς και το κοινό εκείνο που ευτυχώς αντιστέκεται στη μαζική διασκέδαση και στην υποκουλτούρα;
    Πού είναι εκείνος ο πολυχώρος μιας παλιότερης εποχής, που έσφυζε από ζωή και ήταν ένα ζωτικό πολιτισμικό κύτταρο της πόλης μας;

    Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία
    Ασκληπιάδα Κυριάκου, Δόμνα Αρχοντίδου, Σοφία Σαρακινίδου, Παναγιώτης Ανανιάδης
    Θεσσαλονίκη

    SWEETHOPE
    28.05.2006, 13:42
    Θα υπάρχει άραγε κάποια υπεύθυνη απάντηση ή "από δώ πάν κι'άλλοι";γιατί με τη στάση τους δε φαίνεται να ιδρώνουν οι "αρμόδιοι" και πολύ.Το τεντώνουν συνέχεια το σκοινί[μέχρι να σπάσει];το καλοκαίρι προβλέπεται ακόμη πιό καυτό[σε τιμές διαφημιζόμενων συναυλιών].Ες αύριον