ελληνική μουσική
    850 online   ·  210.833 μέλη

    Ο Μιχάλης Σιγανίδης για δύο βραδιές στο «Αλάβαστρον»

    jorge
    03.05.2006, 21:18
    Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Μαΐου 2006


    Ο συνθέτης Μιχάλης Σιγανίδης (μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών και των Primavera en Salonico) σε δύο μοναδικές παραστάσεις στη μουσική σκηνή «Αλάβαστρον» τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Μαΐου μαζί με ένα μικρό, ευέλικτο μέρος του Συγκροτήματος Λαμπράκη, παρουσιάζει αποσπάσματα από το νέο άλμπουμ του «Sabbath Lift» μαζί με κομμάτια από προηγούμενες δουλειές του (Μικρός αδερφός, Το Πρωί και το Βράδυ, Τραίνο- Φάντασμα Φίλος, Μικρές Αγγελίες, Basse Classe).



    Σε έναν ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ φυσικών οργάνων, samples και ηχογραφημένων κομματιών, ο Μιχάλης Σιγανίδης (ηλ. κοντραμπάσο, κιθάρα, φωνή, G3) μαζί με τους: Χάρη Λαμπράκη (Hammond, νέι, φλογέρες, πιάνο), Κώστα Θεοδώρου (κρουστά) και Αλκίνοο Ιωαννίδη (φωνή, φλογέρα), μάς οδηγεί στα γοητευτικά μονοπάτια της μουσικής του σκέψης.



    Ο Ανελκυστήρας του Σαββάτου (Sabbath Lift) είναι ο έκτος δίσκος του Μιχάλη Σιγανίδη (κυκλοφορούν όλοι από τη ΛΥΡΑ) και εικονίζει γκριμάτσες του αυτιστικού παιδιού στη προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τον κόσμο, μέσα από παράλληλους μονολόγους, θραύσματα ηχητικών σκουπιδιών αλλά προπάντων, την παρουσία του “Συγκροτήματος Λαμπράκη”, με σκοπό να μην ανακοπεί η “ανάπτυξις του στίλβοντος ποδηλάτου”. Πρόκειται για ένα ενιαίο μουσικό έργο με 16 ορόφους που ακούγεται κατ’ ιδίαν και σε μεγάλη ένταση. Η μουσική είναι του Μιχάλη Σιγανίδη και του Συγκροτήματος Λαμπράκη και οι στίχοι των: Μιχάλη Σιγανίδη, Κυριάκου Γκουβέντα, Κώστα Θεοδώρου, Κώστα και Γιάννη Οικονόμου, Στέλιου Κελίδη.



    Δύο μοναδικές παραστάσεις που αξίζει να ζήσετε!

    ΑΛΑΒΑΣΤΡΟΝ – Δαμάρεως 78, Αθήνα, τηλ. 210-7560102