ελληνική μουσική
    667 online   ·  210.829 μέλη

    Βοήθεια στην αγορά κλαρίνου

    toasted
    14.06.2006, 09:35
    Καλημέρα από ένα νέο μέλος της παρέας σας,

    Με ενδιαφέρει η δημοτική, νησιώτικη αλλά και η λαική μουσική και θα ήθελα τη βοήθεια σας ώστε να επιλέξω τι κλαρίνο να αγοράσω.Μόνος μου με ένα παλιό του ΝΤΟ κλαρίνο έχω κανει εδώ και δυο χρόνια κάποια βήματα χωρίς γνώση από νότες καθαρά από μεράκι και μόνο.Επειδή θέλω να παρω ένα πιο καλό κλαρίνο μιας και το παλιό έχει κάποια προβλήματα, αλλά και επειδή έχω και λίγο μπερδευτεί θα ήθελα τη βοήθεια σας στο τι να προτιμήσω, τι να προσέξω, πόσα κλειδιά να έχει, boehm ή german, ξύλινο ή πλαστικό, αλλά και οποιαδήποτε συμβουλή ή παρατήρηση έχετε να μου κάνετε.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    klaritzis
    08.11.2006, 16:00
    na pareis ena simpimol.afoy thes gia dimotika pare miler oxi mpoem.exei me 200 euro.poylao kaio egv to diko mou.steile imail me to tilefono soy www.legeonarios@in.gr
    vagelispapadakis
    16.03.2007, 14:53
    Κατα την γνώμη μου μάζεψε κάποια χρήματα και απέφυγε τα φτηνά όργανα. Αυτά που δίνουν με 200 ευρώ και 300 έχουν και ημερομηνία λήξης Προτήμισε Μπουφέτ μίλερ αφού θες να ασχοληθείς με παραδοσιακή μουσική.!!! Καλά και αξιόπιστα 'όργανα.
    akal
    21.01.2008, 15:51
    Γεια σας! Βασικά εγώ θέλω να ασχοληθώ με τη τζαζ στο κλαρίνο...όμως δεν έχω η ίδια κλαρίνο...και δεν έχω και καμία ιδέα οσον αφορά τα κλαρίνα...πριν κάποια χρόνια έπαιζα στη φυλαρμονική της πόλης μου αλλά είχα ασχοληθεί με πολύ βασικά και εύκολα πράγματα..θα θέλα τη γνώμη σας όσον αφορά το τι κλαρίνο πρέπει να αγοράσω..τιμές αν γνωρίζετε αλλά και αν είναι αναγκαίο να πάω σε ωδείο ή μπορώ να ασχοληθώ και μόνη μου...
    fritz91
    16.02.2008, 09:39
    Agapite toasted,
    egw tha symfonisw me ton vagelispapadakis.
    An thes na pareis paradosiako klarino pare ena kalo.
    twra to plastiko einai men pio fthino apo to ksylino kai pio elayri....alla to ksylino exei kalytero ixo kai fysika einai pio aytentiko!Parola ayta egw paizw klarineto sth Filarmoniki tis Xalkidas, ena klarino se Bb(Si yfesi)To paradosiako klarino, an den kanw lathos bgainei se C (Nto) opws eipes, plhroforiaka twra prepei na ksereis oti sth Thraki exoun metaliko klarino se G (Sol)!Enimerwse to Forum gia tin epilogi sou!
    john1989
    06.05.2008, 12:45

    epeidh kai egw paizw(Si yfesi) min to protimiseis gia paradosiaki mousiki giati isws na min se ikanopoihsei!!!!!!!!!!!!!!!!

    pare kalutera auto pou einai se Nto isws se ikanopoihsei perissotero,alla den mporw na sou pw sigoura giati den exw paiksei me tetoio klarino!!!!!!!!!!!!

    aaaa kai to ksulino einai kalutero!!!!!!!!!!!!!!!!!


    epwnymo
    09.05.2008, 16:20

    Παιδία γεία σας. Είμαι νέος στο φόρουμ και ελπίζω στη βοήθεια σας.

    Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με όργανα μέχρι που με βάρεσε και μένα να μάθω κλαρίνο. Έχω κάνει μια έρευνα στο ιντερνετ χωρίς να είμαι σίγουρος...Έχω μπερδευτεί πάρα πολυ με τα ντό σιμπελ και ντεσιμπελ! Έγω θέλω ενα κλαρίνο που να παίζει όπως του Βασιλάκη. Προσοχή! δεν είπα οτι θα παίξω σαν τον Βασιλάκη αλλά τον τόνο η όπως λέγετε το κλαρίνου. Και πώς μπορώ να καταλάβω κάθε κλαρίνο που βλέπω που παίζει. π.χ το buffet crampon b12 student που ανήκει? σορρυ αν σας κούρασα αλλά δεν έχω κανένα γνωστό που να ασχολείτε με κλαρίνο.{#emotions_dlg.confused1}

     


    taxi40
    09.04.2012, 18:58

    καλησπερα σας

    θελω να μαθω να παιζω παραδοσιακο κλαρινο και θελω την γνωμη σας ....

    1] για μαθηση κλαρινου [αρχαριος ] ειναι καλητερη η αγορα πλαστικου κλαρινου η αλλου ειδους κλαρινο

    2] υπαρχει η δυνατοτητα να μιλησω με καποιον τηλεφωικα για να μου απαντησει σε διαφορες ερωτησεις και αποριες που εχω περι θεματος κλαρινου .?


    thanaish
    10.04.2012, 17:13

    Ναι, να πάρεις κάποιο αξιοπρεπές πλαστικό.

    Προσοχή !!! κυκλοφορούν κάποιες απομιμήσεις κλαρίνου μιάς χρήσεως που δεν θα παίξουν σωστά ποτέ των ποτών, τα οποία δεν επιδέχονται και καμία συντήρηση ή επισκευή.

    Μπορείς όμως να βρεις και φτηνές αλλά ακριβείς απομιμήσεις που θα παίζουν σωστά. Όμως επειδή το όργανο αυτό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στην αρχή και είναι αδύνατο η τεχνική σου να καλύψει κατασκευαστικές αδυναμίες ή κακή ρύθμιση εάν μιλάμε για μεταχειρισμένο, το ιδανικό είναι να  έχεις τη γνώμη κάποιου τεχνίτη ο οποίος θα σε καθοδηγήσει για την ικανότητα του οργάνου. Έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα χρειαστείς κάποια στιγμή ρύθμιση σε κλειδιά τάπες κλπ οπότε καλύτερα να τον βρείς από τώρα. 

    Καλύτερα να ρωτάς εντός φόρουμ ώστε οι απαντήσεις να βοηθήσουν και κάποιον άλλο στο μέλλον.Ρίξε μια ματιά και σε άλλα πόστ και ξαναρώτα ότι θες,


    rkonstantinos
    10.04.2012, 20:59

    Καλησπέρα,

    Ένα πλαστικό όργανο είναι ότι πρέπει για αρχάριο γιατί δεν θέλει πολύ φροντίδα, σκούπισμα, λάδωμα κλπ. Ένα ξύλινο όμως παράγει “ήχο”. Ένα επώνυμο είναι καλά κουρδισμένο το οποίο σημαίνει λιγότερα φάλτσα. Οι παραδοσιακοί κλαριντζήδες παίζουν με Μίλερ (τύπος οργάνου με περίπου 16 κλειδιά). Σήμερα αρκετοί παραδοσιακοί παίζουν και με Μπέμ (έχει περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερη ευκολία σε γρήγορα περάσματα). Έχει όμως διαφορά στον ήχο όσο και να φαίνεται παράξενο. Κάποιοι προτιμούν το ένα και κάποιοι το άλλο. Γούστα είναι αυτά.

    Τώρα όσον αφορά τις τονικότητες, το συνηθέστερο είναι το Σι μπεμόλ (Σιb). Μετά ακολουθεί το Λα. Το Λα είναι λίγο πιο δύσκολο από το Σιb καθότι πιο μπάσο άρα χρειάζεται πιο γερή φύσα. Κάποιοι το προτιμούν για τον βαθύ του ήχο. Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι το κλαρίνο είναι όργανο τρασπόρτου το οποίο σημάνει ότι, για παράδειγμα όταν παίζουμε Ντο σε ένα κλαρίνο Σιb ακούγεται η νότα Σιb και Λα σε ένα κλαρίνο Λα. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε .... μα τι λέω στείλτε pm.

    Ελπίζω να βοήθησα

     


    mousikantis84
    09.11.2012, 05:21

    Χαίρετε σε όλους! Ασχολούμαι από μικρός με το κλαρίνο και έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή με αυτό το όργανο αρχίζοντας με μαθήματα κλασσικού κλαρινέτου αλλά και τζαζ. Η λατρεία μου όμως ήταν το παραδοσιακό κλαρίνο. Ασχολήθηκα πολύ καιρό μαθαίνοντας μόνος μου παραδοσιακό κλαρίνο μέσα απο παλίες κασέτες χώρίς να έχω την καθοδήγηση ενός δασκάλου παραδοσιακού κλαρίνου. Μικρός νόμιζα ότι μόνο με ένα κλαρίνο σε σύστημα miller μπορείς να αποδώσεις σωστά την παραδοσιακή μουσική αλλά με τα χρόνια και την εμπειρία μου κατάλαβα ευτυχώς ότι έσφαλλα. Λοιπόν, ας σταματήσει επιτέλους αυτός ο μύθος ότι μόνο με κλαρίνο μύλερ μπορείς να αποδώσεις σωστά την παραδοσιακή μουσική! Αυτό είναι μια πολύ λάθος αντίληψη. Αν ο μουσικός είναι καλός μπορεί να αποδώσει κάλλιστα την παραδοσιακή μουσική με κλαρίνο σε σύστημα μποέμ. Αυτό το σύστημα έχει περισσότερες δυνατότητες και πολλοί παραδοσιακοί κλαρινίστες σήμερα θέλουν να αλλάξουν τα κλαρίνα τους απο μύλλερ σε μποέμ λόγω του ότι έχει περισσότερες δυνατότητες το μποέμ. Εγώ παίζω τόσα χρόνια παραδοσιακή μουσική με μποέμ και έιμαι πολύ ευχαρστημένος. Δεν είναι το τι σύστημα κλαρίνου έχεις το θέμα αλλά το πόσο καλός μουσικός είσαι! Ας σταματήσει επιτέλους να κυκλοφορεί αυτός ο ανόητος μύθος.

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousikantis84, 09-11-2012 05:23 ]

    [ τροποποιήθηκε από τον/την mousikantis84, 09-11-2012 05:24 ]


    hp
    28.11.2012, 13:55

    Μουσακάντη με έφτιαξες, να σαι καλά

    Έχω πάρει πρόσφατα ενα φτηνό πλαστικό μποέμ

    και παιδεύομαι, το ερωτεύομαι κάθε μέρα παραπάνω.

    Μόλις ανακάλυψα,εδω και 3-4 μέρες τον Καρακώστα

    και κάθομαι να βγάλω με πολυ κόπο και ενθουσιασμό ότι  μπορώ. Δυσκολεύομαι πολύ 

    φυσικά λόγω της απειρίας αλλα  επιμένω.Νόμιζα οτι χρειάζομαι παραδοσιακό

    κλαρίνο για να παίξω τέτοια πράματα και στεναχωριόμουνα είναι η αλήθεια γιατι θέλω να το κόψω το να αγοράζω

    συνέχεια όργανα. Με έσωσες απο πείνα και γκρίνια ( των οικίων).

    Έχω κάποιες απορίες σχετικά και ξέρω οτι θα υπάρξουν και άλλες, είναι λίγο εξειδικευμένες/ίσως λίγο ανόητες αλλά δάσκαλο δεν εχω και βλέπω οτι μια κουβέντα ενός έμπειρου μπορεί να με γλυτώσει απο κόπο-χρόνο-χρήμα , να ανοίξω ένα τόπικ αλλού να τα πούμε??? 


    -----------------
    one good thing about music when it hits you feel no pain

    [ τροποποιήθηκε από τον/την hp, 29-11-2012 17:59 ]


    aggelostrik
    09.05.2013, 16:07
    epwnymo τότε θα πάρεις ένα ξυλινο σε σύστημα muller με τονικοτητα ΛΑ(LA)
    mousikantis84
    27.07.2013, 01:45
    file hp efxaristws na se voithisw se oles sou tis apories alla esy pas amesws sta poly poly vatheia. Gia na meletiseis karakosta prepi prota na fas me to koutalaki to organo. an thes steile m email na epikoinwnoume
    antono49
    19.05.2018, 13:53

    Γιατί τα κλαρίνα λα είναι πολύ ακριβώτερα απο τα σι μπεμολ?


    STEFANOS604
    19.05.2018, 15:51

    όσο χαμηλώτερη η τονικότητα (A