ελληνική μουσική
    795 online   ·  210.833 μέλη

    Μια κυρία της ιταλικής μουσικής.

    yiannisyiannis
    20.06.2006, 09:28
    ΜΙΑ από τις μεγάλες «Κυρίες της ιταλικής μουσικής», η Ορνέλα Βανόνι, θα βρίσκεται την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για μια συναυλία που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων της Festitalia 06, ενός θεσμού που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, με άξονα την ιταλική κουλτούρα και παράδοση.

    Η διαχρονική καλλιτέχνης, με τη χαρακτηριστική φωνή, θα ερμηνεύσει γνωστά της τραγούδια από τα σαράντα χρόνια της καλλιτεχνικής της καριέρας, που έχει μοιραστεί στο θέατρο και το τραγούδι. Η Ορνέλα Βανόνι έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Ιταλούς και ξένους καλλιτέχνες, όπως οι Τζόρτζιο Στρέλερ, Ντάριο Φο, Ντομένικο Μοντούνιο, Τζίνο Παόλι, Λουίτζι Τένκο και άλλοι.

    Η Festitalia διοργανώνεται από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και τον «Μύλο», με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Νεολαίας. Φέτος, περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις με θέμα την Ιταλία της τέχνης (μουσική και εικαστικά), των γεύσεων (λαϊκή γιορτή με παραδοσιακό φαγητό, κρασί και ιταλικό χειροποίητο παγωτό), των προϊόντων, του εμπορίου αλλά και της μόδας. Θα πραγματοποιηθεί, μάλιστα, σόου μόδας, με οικοδέσποινα την Ορνέλα Μούτι.

    Για δεκατρείς ημέρες και νύχτες, από αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου μέχρι τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, ο «Μύλος» θα μεταμορφωθεί σε μια μικρογραφία ιταλικής γειτονιάς.

    Στο πλαίσιο αυτό ο διευθυντής του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Έτζιο Περάρο καλεί τους Θεσσαλονικείς να γνωρίσουν από κοντά την ιταλική κουλτούρα, τις γεύσεις και τη μουσική της χώρας του αλλά και το design, μια από τις σημαντικότερες εκφάνσεις του ιταλικού πολιτισμού, μέσα από τις εκθέσεις κοσμημάτων, αντικειμένων βιομηχανικού σχεδιασμού και αυτοκινήτων.

    ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική, 20-6-2006




    επισυναπτόμενα: 53b.jpg