ελληνική μουσική
    674 online   ·  210.832 μέλη

    Tέλος για το Top Of The Pops

    ageras
    22.06.2006, 01:21
    Μία από τις μακροβιότερες μουσικές εκπομπές του BBC, το Top Of The Pops, πνέει τα λοίσθια. Το τελευταίο show του πιο πετυχημένου μουσικού προγράμματος στην ιστορία της τηλεόρασης, θα μεταδοθεί στις 30 Ιουλίου. Το Top Of The Pops μετράει συνολικά 42 χρόνια στον αέρα...

    Δεν δόθηκαν συγκεκριμένοι λόγοι για την διακοπή του. Σε δηλώσεις υπευθύνων του BBC, αναφέρθηκε πως η εκπομπή είχε κάνει τον κύκλο της και είχε έρθει η ώρα να σταματήσει.

    Το Top Of The Pops έχει αναδείξει σπουδαία ονόματα της μουσικής, όπως οι Nirvana, oι Rolling Stones, ο Μόρισεϊ, ο Τζον Λένον, οι Cure και κ.α


    Πηγή:pop-rock.gr

    Kαι να συμπληρώσω ότι σ'αυτην την εκπομπη είχαν πάει και οι Iron Maiden με τον Paul Diano ακόμα.Και είχε πολύ πλάκα γιατί ένω βαρούσαν metal οι τύποι κ.τ.λ ο κόσμος από κάτω χτυπούσε παλαμάκια σαν να άκουγαν disco!!!!!!

    ageras
    13.07.2006, 04:51
    Το "Top Of The Pops" υπάρχει περίπτωση να σωθεί, μετά την 'επίθεση' που έκανε το BPI στο BBC σετικά με το κόψιμο της εκπομπής.

    Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το BBC αποφάσισε να σταματήσει τη μετάδοση αυτού του προγράμματος, ενός από τα πλέον ιστορικά στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης.

    Ο πρόεδρος του BPI Peter Jamieson σε ένα γράμμα του στο κανάλι ανέφερε ότι κακώς αποφάσισαν να το κόψουν, αντί να βρουν τρόπους να το σώσουν. Γράφει επισης ότι η εκπομπή έχει δυναμική, ενώ έριξε έμεσα και ευθύνες στο κανάλι, για την αποτυχία του show τα τελευταία χρόνια. Το BBC δεν έχει ακόμη απαντήσει.

    Μετά απο 42 χρόνια στον αέρα, η τελευταία εκπομπή είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουλίου.

    Πηγή:e-go.gr



    επισυναπτόμενα: top of pop.jpg 
    ageras
    21.07.2006, 03:36
    Μετά το Top Of The Pops τι; H απάντηση έρχεται μέσω του Channel 4, το οποίο από τον Νοέμβριο που μας έρχεται θα προβάλλει την εκπομπή "Live From Abbey Road". Το show θα φιλοξενεί 3 καλλιτέχνες, που έκαστος θα ηχογραφεί 3 κομμάτια στα θρυλικά στούντιο των Beatles!

    Χωρίς παρουσιαστή και κοινό, οι καλλιτέχνες κάθε φορά θα έχουν μία μέρα να ηχογραφήσουν το κομμάτι τους στα Abbey Road Studios. Hδη έγινε γνωστό πως οι Killers και ο Ρίτσαρντ Ασκροφτ θα εμφανιστούν στο show.

    Η αυλαία του Τοp Of The Pops από την άλλη, πέφτει στις 30 Ιουλίου.

    Πηγή:pop-rock.gr
    ageras
    30.07.2006, 14:24
    Aπόψε το κύκνειο άσμα του Τοp of the Pops, του μουσικού chart show που έτρεξε για 42 χρόνια. Στις 7 το απόγευμα ώρα Αγγλίας, τελειώνει με το 2,204 επεισόδιο από το BBC.

    H εκπομπή έχει σημειώσει τηλεθεάσεις μέχρι και 15 εκατομμυρίων ατόμων, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε πεσει στο 1 εκ.

    Το πρόγραμμα θα λήξει με τη γνωστή ατάκα: "Don't forget it's number one, it's still Top of the Pops," την πιο διάσημη φράση-σλόγκαν της εκπομπής.

    Το κοινό που πήρε μέρος στο τελευταίο show ντύθηκε ως τους αγαπημένους τους σταρ, μερικοί ακόμη και ως Elvis Presley και ABBA.

    Η πρώτη εκπομπή ήταν γυρισμένη την Πρωτοχρονιά του 1964, στο Manchester και καλεσμένοι ήταν οι Rolling Stones που ερμήνευσαν ζωντανά το "I Wanna Be Your Man" , ενώ εκεί ήταν και οι Dusty Springfield, The Dave Clark Five, The Hollies, The Swinging Blue Jeans, Cliff Richard & The Shadows και οι Freddie & The Dreamers.

    Το πρώτο Νούμερο 1 ήταν το τραγουδι των Beatles "I Wanna Hold Your Hand".

    Πηγή:e-go.gr
    ageras
    01.08.2006, 02:09
    Μετά από 42 χρόνια εκπομπών στη βρετανική τηλεόραση, το Top Of The Pops έπαψε να υπάρχει.

    Το ωριαίο ιστορικό show άρχισε την τελευταία του εκπομπή, όπως και με την πρώτη, με το βετεράνο Sir Jimmy Saville ως παρουσιαστή και με ασπρόμαυρο υλικό από το τότε παίξιμο των Rolling Stones.
    Οι Stones είχαν τότε παίξει το 'I Wanna Be Your Man'.

    Το κύκνειο άσμα του Top of the Pops ηρθε με τον Jimmy Saville να φεύγει backstage και, κουνώντας το κεφάλι του, να κλείνει τα φώτα.


    Πηγή:avopolis
    ageras
    03.08.2006, 04:19
    Η εκπομπή Top Of The Pops, λοιπόν, όπως ίσως ξέρετε, έφτασε μετά από 42 χρόνια στο τέλος της. Σαν αν τέλειωνε σήμερα το "Αλάτι Και Πιπέρι", μη σας πούμε ο Μεθοριακός Σταθμός! Μια εκπομπή στην οποία έπαιζαν κάθε Κυριακή βράδι όσοι είχαν παρουσία στο τσαρτ είχε πολλές στιγμές άξιες να θυμάσαι.

    Το NME μαζεύει τις στιγμές αυτές, πολλές από τις οποίες έχουν σημασία περισσότερο για Άγγλους (σαν να λέμε στην Ελλάδα το Megalicious chart να φιλοξενεί σε ντουέτο Βίσση και Βανδή!) Δείτε τις παρακάτω και δείτε και βίντεο στο site του NME:
    Οι Primal Scream δεν έπαιξαν το 1995 επειδή θα έπρεπε να πετάξουν στο αεροδρόμιο του Λούτον και έτσι και έπεφτε το αεροπλάνο θα δένονταν για πάντα με τη πόλη αυτή!
    Οι Green Day έπαιξαν και τα εννέα λεπτά του "Jesus Of Suburbia" το 2005! Το μοντάζ απαγορεύτηκε!
    Οι New Order έπαιξαν το "Thieves Like Us" ζωντανά αλλά εκτός τόνου και προκάλεσαν τη πτώση του στα τσαρτς. Όταν το 1993 χρειάστηκε να παίξουν και το "Regret", το έκαναν ζωντανά από το σετ της σειράς Baywatch! Χωρίς Πάμελα εκεί γύρω...
    Οι Manic Street Preachers το 1994 εμφανίζονται με περιβολή τρομοκράτη και προκαλούν παράπονα...
    Το σχόλιο του συγχωρεμένου John Peel, συχνά συμπαρουσιαστή του TOTP, μετά το "I Knew You Were Waiting For Me" του George Michael (που συμμετείχε και η Aretha Franklin): η Aretha μπορεί να κάνει οποιαδήποτε βλακεία να ακούγεται υπέροχη. Μόλις το έκανε!
    To 1994 o Jarvis Cocker ενώ τραγουδούσε και ενώ ήταν η πολλοστή εβδομάδα που ήταν στο νο1 το "Love Is All Around" με τους Wet Wet Wet, άνοιξε το τζάκετ του και αποκάλυψε την επιγραφή στο tshirt του: "I Hate Wet Wet Wet"!
    Οι Clash (όπως έκαναν και οι απόγονοί τους, Arctic Monkeys) δεν έπαιξαν στο TOTP το 1980. Αντ'αυτών, το show προσέλαβε μια ομάδα χορευτών, τους Pans People, για να χορογραφήσουν το τραγούδι τους, "Bank Robber". Σουρεαλιστικό!
    Ένα δελφίνι με τη μορφή του Justin Timberlake στη σκηνή με ροκ μπάντα; Μόνο ο Justin και μόνο με τους Flaming Lips! Ήταν το 2003...
    To 1995 oι Blur κερδίζουν τη μάχη που δημιούργησε ο Τύπος και πάνε στη κορυφή αντί για τους Oasis. Ο Alex James, μπασίστας των Blur φόρεσε ένα tshirt που έγραφε... Oasis!
    Οι Oasis την ίδια χρονιά, παίζουν σε playback το "Roll With It" και αλλάζουν και όργανα και φωνές! Οι ιθύνοντες του show δεν κατάλαβαν ποτέ το δούλεμα...
    To 1998 εμφανίζονται στην ίδια εκπομπή οι Happy Mondays και οι Stone Roses!
    Οι Jesus Lizzard το 1992 καλούνται στην εκπομπή μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν σε ένα split single με τον Kurt Cobain!
    Οι ίδιοι οι Nirvana, παίζοντας και αυτοί playback, αποφασίζουν να δώσουν μια νότα live στο show και αρχίζουν να σπάνε το σετ τους ενώ διαλύουν και τη σκηνή. Ήταν το 1991 και το κομμάτι ήταν το "Smells Like Teen Spirit"...
    Top Of The Pops, R(est) I(n) P(eace) Δείτε βίντεο από τα περισσότερα γεγονότα στο

    www.nme.com/news/art-brut/23784