ελληνική μουσική
    399 online   ·  210.814 μέλη

    Κρήτη 2006 – Γη και Πολιτισμός ( 1-2-3 Σεπτεμβρίου 2006)

    tranzistoraki
    11.07.2006, 10:59
    Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν, μετά και τη συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής, οι προετοιμασίες της 3ης Γιορτής ΚΡΗΤΗ – ΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί 1-2-3 Σεπτεμβρίου 2006 στο Μεσογειακό Αναπτυξιακό Κέντρο Κρήτης ( πρώην περιφερειακή αγορά Αγιάς Χανίων).

    Γενικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη του φυσικού & παραγωγικού πλούτου του Νομού Χανίων σε συνδυασμό με τη τοπική ταυτότητα και το τοπικό πολιτισμό.

    Η ευαισθητοποίηση και συνειδητοποίηση όσων ζουν σε αυτό το τόπο για το βάθος και εύρος των τοπικών αναπτυξιακών πόρων και η παράλληλη ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των άλλων αναπτυξιακών φορέων του Νομού για τη διαφύλαξη, ανάδειξη και ανάπτυξή τους.

    Οι φετινές εκδηλώσεις σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης η οποία έχει συσταθεί είναι αφιερωμένες στο τρίπτυχο :

    Φύση- άνθρωποι- προϊόντα

    Μέσα από τα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα των Δήμων, φορέων ή υπηρεσιών του Νομού, το εστιατόριο Κρητικής διατροφής, τις συζητήσεις , τις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα η διοργάνωση επιδιώκει:

    • Την υποστήριξη των φορέων ανάπτυξης του φυσικού περιβάλλοντος στο Ν. Χανίων με παράλληλη προβολή του φυσικού πλούτου της περιοχής. Ταυτόχρονα την ενδυνάμωση δράσεων οι οποίες αναδεικνύουν το περιβάλλον ως βασική προϋπόθεση ανθρώπινης διαβίωσης και καθοριστική παράμετρο της τοπικής ευημερίας .
    • Την προβολή και προώθηση των τοπικών γεωργικών προϊόντων και της Κρητικής Διατροφής.
    • Την καλλιέργεια και διάδοση των ιδιαίτερων πολιτιστικών στοιχείων του τόπου όπως προβάλλουν μέσα από την ιστορία του και αποτυπώνονται σήμερα μέσα από σχέσεις ανθρώπων ,φύσης και προϊόντων. Παράλληλα την γνωριμία και δημιουργική αλληλεπίδραση με άλλα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία της Κρήτης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

    Έτσι για μια ακόμη χρονιά και με την φιλοδοξία η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΗΤΗ – ΓΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ να αποτελέσει γιορτή γεύσεων μυρωδιών δημιουργίας και ενημέρωσης οι διοργανωτές ετοιμάζουν για τους χώρους των εκδηλώσεων.

    Περίπτερα των δήμων όπου θα παρουσιάζεται η Φύση – οι Άνθρωποι - τα Προϊόντα που υπάρχουν και αναπτύσσονται στα όρια κάθε δήμου του νομού Χανίων

    Περίπτερα παραγωγικών και κοινωνικών φορέων στα οποία θα αναδεικνύονται σημαντικές δράσεις και δραστηριότητες που έρχονται να γεφυρώσουν ανθρώπους-προϊόντα-φύση στο Νομό Χανίων

    Στην κεντρική σκηνή της γιορτής , μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε ένα πλούσιο 3ημερο πρόγραμμα με άξονα την ανάδειξη του τοπικού στοιχείου αλλά και τη συνάντηση με ήχους και εικόνες της Μεσογείου θα ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες.
    (Μουσική συνάντηση Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, χορευτικά από τα παιδικά συγκροτήματα παραδοσιακών συλλόγων, Βαγγέλης Κορακάκης, Θανάσης Γκαιφύλιας, Κώστας Λειβαδάς,
    Δημήτρης Αποστολάκης – Κωστής Αβυσσινός,
    συγκροτήματα μεταναστών που ζουν στα Χανιά ).

    Για την δεύτερη σκηνή της γιορτής σχεδιάζονται πλούσιες δραστηριότητες όπως : προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, αφήγηση παραμυθιών, προβολές photo – show, εικαστικές δραστηριότητες, συζητήσεις κτλ.

    Στο εστιατόριο της Γιορτής οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν αποκλειστικά τις γεύσεις της Κρητικής Κουζίνας. Αλλά και θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να μάθουν από κοντά την διαδικασία παραγωγής ψωμιού, μυζήθρας και άλλων συστατικών της Κρητικής διατροφής.

    Ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης θα περιμένει φέτος τους μικρούς επισκέπτες της γιορτής. Εκεί ψυχαγωγία, διασκέδαση αλλά και γνώση θα γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο των μικρών επισκεπτών.


    Επίσης ένα πλήθος από παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις θα συμβάλουν στην ενημέρωση αλλά και στην ψυχαγωγία των επισκεπτών της Γιορτής.

    Διαδικασίες παραγωγής προϊόντων, προβολές, συζητήσεις, εικαστικές δραστηριότητες κτλ έρχονται να συμπληρώσουν ένα πρόγραμμα στο οποίο οι διοργανωτές επιδιώκουν τη δημιουργική και δυναμική συμμετοχή των επισκεπτών.

    Ραντεβού λοιπόν 1-2-3 Σεπτεμβρίου
    στο Μεσογειακό Αναπτυξιακό Κέντρο Κρήτης
    για την 3η γιορτή ΚΡΗΤΗ – ΓΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    Info
    ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :

    Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Χανίων (ΤΕΔΚ).
    Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων(ΕΒΕΧ), Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ),
    Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (παρ. Κρήτης) ΟΑΔΥΚ , ΔΕΔΙΣΑ

    τους Δήμους :Χανίων, Ακρωτηρίου, Ανατολικού Σελίνου, Αρμένων, Βάμου, Βουκολιών, Ελευθ.Βενιζέλου,Θερίσσου,Ιναχωρίου, Καντάνου,Κεραμειών, Κισσάμου, Κολυμβαρίου,
    Κρυονερίδας, Μουσούρων, Νέας Κυδωνίας, Πελεκάνου, Πλατανιά, Σούδας ,Σφακίων, Φρέ

    και τις Κοινότητες Ασή Γωνιάς & Γαύδου

    Συμμετέχουν με περίπτερα :
    23 Δήμοι και κοινότητες του νομού Χανίων και 35 κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς

    Έκθετες
    Περίπου 250 παραγωγοί προϊόντων θα φιλοξενηθούν στους χώρους της γιορτής

    Φορέας Υλοποίησης : Αναπτυξιακή Χανίων Α.Ε.

    Χρόνος : 1-2-3 Σεπτεμβρίου 2006 , ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    Τόπος :
    Πρώην Περιφερειακή Αγορά, Αγιά Χανίων

    Επικοινωνία :
    Πληροφορίες
    Αντώνης Παπαδεράκης ,
    Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων,
    Πρόεδρος Αναπτυξιακής Χανίων
    Τηλ.28210-30217
    FAX 28210-30215
    e-mail: info@anxa.gr

    Ματθαίος Φραντζεσκάκης ,
    Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής
    Υπεύθυνος Επικοινωνίας – πολιτιστικού προγράμματος Εκδηλώσεων
    ΚΙΝ 6974739122
    e-mail:giorti@otenet.gr
    Αναπτυξιακή Χανίων 2821030142
    e-mail: info@anxa.gr