ελληνική μουσική
    437 online   ·  210.817 μέλη

    26 Ιουλίου: Συναυλία για την Κολούμπια!

    CHE
    20.07.2006, 12:28
    Όπως ίσως γνωρίζετε, με απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, διεκόπηκε η κατεδάφιση των στούντιο της Κολούμπια.
    Ο αγώνας, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Το επόμενο βήμα είναι να αξιοποιηθεί ο εναπομείναντας χώρος και να γίνει Μουσείο Ελληνικής Δισκογραφίας και γενικότερα χώρος πολιτιστικής δημιουργίας.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση και Αξιοποίηση του εργοστασίου της Κολούμπια, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη, πραγματοποιεί εκδήλωση με συναυλία την Τετάρτη 26 Ιουλίου.

    Η συναυλία θα λάβει μέρος στον υπαίθριο χώρο του Φιξ στα Πατήσια. Στις 20:00 θα ξεκινήσει η εκδήλωση με κάποιες ομιλίες και κατά τις 21:30 θα ανοίξει το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, το ροκ συγκρότημα LAST WILL, το οποίο μανατζάρει το υποφαινόμενο μέλος του Music Heaven.

    Οι Last Will θα παίξουν μερικά από τα πιο γνωστά ροκ τραγούδια από Pink Floyd και Deep Purple μέχρι ροκ διασκευές τραγουδιών των Eurythmics και της Madonna!
    Το συγκρότημα αποτελείται από 6 μέλη (πλήκτρα, ντραμς, μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτροακουστική κιθάρα και φωνή) και θα σας ξεσηκώσει! (ε, αν δεν παινέσουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει).

    Μετά τους Last Will θα ακολουθήσει το ελληνικό και λαϊκό μέρος της συναυλίας με τους Σοφία Παπάζογλου, Σωτηρία Λεονάρδου και Μανώλη Ρασούλη!

    Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς προκειμένου να βοηθήσουν στη σημαντική αυτή προσπάθεια που γίνεται από ευαισθητοποιημένους φορείς και πρόσωπα.

    Σας προσκαλώ, λοιπόν, όλους την Τετάρτη 26 Ιουλίου να δώσετε το παρόν στο Φιξ της Πατησίων μήπως και κάνουμε κάτι για τον πολιτισμό αυτής της χώρας!
    Θα χαρώ να σας δω από κοντά!!!
    ageras
    20.07.2006, 13:08
    Πολύ καλή αυτή η πρωτοβουλία,για μια ιστορική εταιρεία όπως η Κολούμπια!!!!Και συγχαρητήρια σε σένα που υποστηρίζεις με αυτόν τον τρόπο την μουσική!!!

    margo
    20.07.2006, 13:29
    Πραγματικά υπέροχη η προσπάθεια !!
    Τελικά η απαράδεκτη απόφαση για την κατεδάφιση της μυθικής εταιρείας έκανε καλό ! Αφύπνισε την ευαισθησία του κόσμου,αντιδράσαμε!
    Τόσα χρόνια έβλεπα το κτίριο της columbia να στέκει εκεί σαν φάντασμα που κανείς δεν ασχολείται μαζί του!Καιρός να αξιοποιηθεί καταλλήλως,αν και, δυστυχώς έχουν ήδη καταστραφεί πολλοί απο τους θησαυρούς του !
    alagi_katestimenou
    20.07.2006, 16:46
    Ε ναι βέβαια αφού γίναμε ρεζίλι τώρα ας τα μπαλώσουμε...
    μεγάλα λάθη τών πολιτικών μας,τώρα πιά είναι αργά,όχι οτι δεν είναι καλό να γίνει αυτή η συναυλεία,ίσα ίσα είναι πολύ όμορφο,άμα έμενα Αθήνα θα ερχόμουνα ενοείτε!!!!
    απλά αυτός είναι ένας απο τους τρόπους που καταστρέφουν αυτά που φτιάξαν μεγάλοι μουσικοί της χώρας μας,κρίμα,εγώ όταν το είδα στην τηλεόραση έπαθα πλάκα αν είναι δυνατόν!!!
    πεταμένοι δίσκοι στα μπάζα,σπασμένα όλα όσα χτήσανε για εμάς μεγάλοι ανθρώποι.
    τελοσπάντων εύχομαι να πάει καλλά αυτή η προσπάθεια και να μην ξαναγίνουν τέτοιες κινήσεις!!!

    CHE
    22.07.2006, 10:30
    Στο πρόγραμμα, μετά την ροκ εμφάνιση των Last Will και πριν το λαϊκό πρόγραμμα, θα παίξει η ομάδα ''Μεταίχμιο''.
    Η ομάδα ''Μεταίχμιο'' θα ''πειράξει'' 7 γνωστά τραγούδια (5 ελληνικά και 2 ξένα) τα οποία θα παίξει άλλα σε ρυθμό reggae και άλλα σε jazz!

    Με την ομάδα ''Μεταίχμιο'' θα παίξει κρουστά ο υποφαινόμενος (χειροκροτήματα)! Δεν θα σας αποκαλύψω τα τραγούδια που θα παίξουμε εκτός από το ότι τα 2 ξένα θα είναι το ''Imagine'' (John Lennon) και το ''Dust In The Wind'' (Kansas).
    Δυστυχώς, δεν θα είναι μαζί ο βιολιστής μας, ο Τζέπεν, που απουσιάζει στην Αυστραλία.
    Παρ' όλα αυτά η ομάδα ''Μεταίχμιο'' με πιάνο, keboards, κρουστά, και φωνή, θα είναι παρούσα στην προσπάθεια δημιουργίας Μουσείου Ελληνικής Μουσικής.

    Τετάρτη 26 Ιουλίου στο χώρο του Φιξ στην Πατησίων. Είσοδος ελεύθερη.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
    LAST WILL (ξένο ροκ)
    METAIXMIO (έντεχνα ''πειραγμένα'' τραγούδια)
    ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ-ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ-ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ (λαϊκά)
    CHE
    24.07.2006, 11:46
    "Πρωτοβουλία για τη διάσωση και αξιοποίηση
    του εργοστασίου της COLUMBIA"

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ COLUMBIA

    Η "Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη διάσωση και αξιοποίηση του εργοστασίου της COLUMBIA" διοργανώνει την Τετάρτη, 26/7/2006, ώρα 8.00 μ.μ., στο χώρο του ΦΙΞ Πατησίων, Καυτατζόγλου και Πατησίων, συζήτηση – συναυλία.
    Η συζήτηση έχει θέμα: "Η αναγκαιότητα δημιουργίας Μουσείου ελληνικής δισκογραφίας και μουσικής και γενικότερα χώρος καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δημιουργίας στο πρώην εργοστάσιο της COLUMBIA".
    Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν:
    • Γιάννης Πανούσης – Πρόεδρος Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
    • Νίτσα Λουλέ – Πρόεδρος Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων.
    • Ιωάννης Ιωάννου – μουσικοσυνθέτης.
    Κώστας Αδαμόπουλος – εκπρόσωπος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ).
    • Αυγή Θεοδόση – Μέλος "Επιτροπής Πρωτοβουλίας".
    Θα ακολουθήσει συναυλία με την ανιδιοτελή συμμετοχή των μουσικών και τραγουδιστών:
    → Μανόλης Ρασούλης
    Σωτηρία Λεονάρδου
    Σοφία Παπάζογλου
    → Λαϊκό Μουσικό Συγκρότημα
    → Συγκρότημα Last Will
    → Συγκρότημα Μεταίχμιο

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

    Η διάσωση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι υπόθεση όλων μας.
    Η συμμετοχή και συμπαράστασή σας είναι πολύ σημαντική.


    "Από την Πρωτοβουλία για τη διάσωση και αξιοποίηση
    του εργοστασίου της COLUMBIA"
    KAKOFONIKS
    24.07.2006, 11:52
    Μπράβο ρε παιδιά συγχαρητήρια μακάρι να ήμουν εκεί να μπορούσα να στηρίξω την προσπάθειά σας!!!!!
    alagi_katestimenou
    24.07.2006, 15:08
    μπράβο παιδιά συνχαρητήρια και απο εμένα
    πάντα τέτοια!!!!

    Shu_Ji
    24.07.2006, 18:43
    θαμαι κ εγω εκει!!!!
    nefos
    24.07.2006, 20:54
    Συζήτηση και συναυλία για τη δικαίωση του Columbia

    Συζήτηση και συναυλία για τη διάσωση και την αξιοποίηση του εργοστασίου της Columbia διοργανώνει μεθαύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στον χώρο του Φιξ Πατησίων (Καυτατζόγλου και Πατησίων) η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας», που έχει συσταθεί γι' αυτόν τον σκοπό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν: ο πανεπιστημιακός καθηγητής Γιάννης Πανούσης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων Νίτσα Λουλέ, ο μουσικοσυνθέτης Ιωάννης Ιωάννου, ο Κώστας Αδαμόπουλος από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων και η Αυγή Θεοδόση της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας».

    Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς: Μανώλης Ρασούλης, Σωτηρία Λεονάρδου, Σοφία Παπάζογλου, Λαϊκό Μουσικό Συγκρότημα, συγκρότημα Last Will και συγκρότημα Μεταίχμιο.


    enet - 24/07/2006