ελληνική μουσική
    459 online   ·  210.844 μέλη
    ageras
    03.08.2006, 04:16
    Ο Goran Bregovic φέρνει και πάλι τη μαγεία της μουσικής του και το Βαλκανικό του πνεύμα στη χώρα μας για δύο πολύ ιδιαίτερες εμφανίσεις στη Πρέβεζα και στο Ηράκλειο της Κρήτης φέτος τον Αύγουστο.

    Ο Bregovic με το συγκρότημά του, Wedding And Funeral Band, (η μπάντα του Γάμου Και της Κηδείας) θα εμφανιστεί παρουσιάζοντας ότι καλύτερο από τη μακρά πορεία του στη μουσική αλλά παίζοντας και πολύ νέο υλικό που δεν έχει ακουστεί ακόμα στην Ελλάδα. Ο Goran Bregovic έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι είναι ικανότατος να συγκινήσει με τις συνθέσεις του αλλά και με τη ζωντανή απόδοσή της.

    Έτσι, ο Goran Bregovic θα εμφανιστεί:

    • στις 18 Αυγούστου στην όμορφη Πρέβεζα, στο Δημοτικό Κηποθέατρο και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της πόλης για το φετινό καλοκαίρι (που έφεραν στη πόλη και τους Stranglers)
    Εισιτήρια: 25 ευρώ, Διάθεση: Πνευματικό Κέντρο. Οργάνωση: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ με την υποστήριξη της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

    • στις 21 Αυγούστου στο Ηράκλειο της Κρήτης για μια μεγάλη συναυλία στο Παγκρήτιο Στάδιο όπου θα υπάρξει για πρώτη φορά συνεργασία με τον Ψαραντώνη επί σκηνής ενώ τα έσοδα θα ενισχύσουν τους σκοπούς του συλλόγου οικογένειας Θεραπευτικού Συλλόγου ‘Αριάδνη’.
    Εισιτήρια: 15 ευρώ, Διάθεση: Ανδρόγεω, Κεντρικά δισκοπωλεία και λοιπά γνωστά σημεία προπώλησης. Οργάνωση: Αριάδνη με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

    Πηγή:avopolis
    XeniaRodo
    03.08.2006, 11:45
    Kάτι δε μου κάθεται καλά σε αυτόν τον άνθρωπο...

    έχει γίνει φίρμα και πλουτίζει από τις διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών των Bαλκανίων, έγινε μόδα στην Eλλάδα με το Nταλάρα, έπαιξε σε σκυλάδικο με το Στέλιο Pόκκο... όλο αρπαχτές....
    spery
    25.08.2006, 17:54
    Καλησπέρα!!
    Μόλις χθες,επέστρεψα από τις καλοκαιρινές μου διακοπές..
    Στους προορισμούς μου, συμπεριλήφθηκε και η πανέμορφη Πρέβεζα.
    Εκεί,την προηγούμενη Παρασκευή,βίωσα μια από τις καλύτερες εμπειρίες μου:
    Είδα στη συναυλία του,τον Goran Bregovic!
    ΄Ισως να μην ακούγεται σπουδαίο μα,εγώ,τον θεωρώ ΕΞΟΧΟ. Πάθος, συγκίνηση,
    μοναδικές ερμηνείες και δυνατές,βαλκανικές μελωδίες, αποτέλεσαν τα συστατικά
    στοιχεία εκείνης της υπέροχης βραδιάς..Ο Goran απλός, γλυκύτατος και τόσο ήρεμος, που δεν πίστευες ότι έβγαινε τέτοιο πάθος από μέσα του! Η μπάντα που τον
    συνόδευε,εξαίσια..Το θέατρο ήταν κατάμεστο και όσοι παρευρέθηκαν,είχαν την
    ευκαιρία να χορέψουν ένα "Underground Tango", να σιγοτραγουδήσουν το "Arizona dream", να ταξιδέψουν στον "Καιρό των τσιγγάνων" και τέλος,να
    παθιαστούν με το "Κalasnikov"..Mακάρι να τον ξαναδούμε σύντομα!!!!

    swkraths
    08.06.2007, 19:47
    Ξεκινάει τις θερινές συναυλίες του στην Ελλάδα ο Goran Bregovic, με την ορχήστρα του για "Γάμους και Κηδείες" από τη Σκιά των Βράχων.Θα παρουσιάσει κομμάτια από το νέο του δίσκο "Karmen with a happy end" αλλά και τραγούδια από αγαπημένες μας ταινίες όπως ο Καιρός των Τσιγγάνων,Arizona Dream,Underground.
    Στη συνέχεια θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα ως τον Σεπτέμβριο.



    επισυναπτόμενα: untitled1.jpg 
    swkraths
    08.06.2007, 19:52
    Ξέχασα να γράψω πότε θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες.....
    Από 9/8 λοιπόν και προπωλήσεις γίνονται στο Metropolis και Ιανός.
    Αφαιρέστε από την τσέπη σας 30€ αν θέλετε να τον θαυμάσετε...

    Θα προσπαθήσω να τον δω κι εγώ!!
    beatlus
    08.06.2007, 20:18
    K-a-l-a-s-n-i-k-o-v!!!
    beatlus
    10.06.2007, 15:52
    Σάββατο 9/6/Ο7

    Goran Bregovic - With his Wedding and Funeral Gipsy Band

    Περί τις 2 χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο τετ α τετ με τη μουσική πλημμυρίδα του Goran Bregovic (με αναφορές στην καινούργια του δουλειά, Karmen). Αριθμός, αισθητά μικρότερος με άλλες εποχές, οπότε και μια παράσταση του Σέρβου συνθέτη αποτελούσε γεγονός. Κάποια στιγμή, μάλιστα (περίπου ένα τέταρτο μετά την έναρξη της συναυλίας) οι πόρτες άνοιξαν για να υποδεχτούν εκατοντάδες, κυρίως νεαρής ηλικίας, επιπλέον θεατές, οι οποίοι πήραν θέση μπροστά από τη σκηνή και… έστησαν χορό. Αρκετοί από αυτούς ήταν Σέρβοι φοιτητές και δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για τη «συνάντηση» με τις μουσικές του διάσημου συμπατριώτη τους…
    Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η οχλαγωγία που «κάλυπτε» τα α καπέλα πολυφωνικά τραγούδια από τις Βουλγάρες vocalists Ludmila Radkova Trajkova και Daniela Radkova Αleksandrova. Ο Bregovic αναγκάστηκε να ζητήσει σεβασμό και ησυχία με το γνώριμο εκλεπτυσμένο και σουρεάλ χιούμορ του.
    Ωραίες αναμνήσεις και μουσικές στιγμές ξεχύθηκαν με τα Ederlezi, Deathcar (ο ίδιος ο Bregovic σε ρόλο… Iggy Pop), Ya ya (ringe ringe raja) και το φινάλε με ένα Kalasnjikov, κατά το οποίο ο Bregovic ζητούσε από το κοινό να αναφωνήσει «Αέρα» μετά το ρεφρέν… Ηταν τότε που και ο ίδιος άφησε τον εαυτό του πιο ελεύθερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή…


    Bokan Stankovic – Φλάουτο, 1η τρομπέτα
    Ekrem Demirovic – 3η τρομπέτα, Φωνή
    Miloc Mihajlovic – 2ο τρομπόνι
    Dejan Manigodic – Τούμπα
    Alen Ademovic – Κρουστά, Φωνή
    Jovanovic Ivan – 1ο τρομπόνι
    Rajkovic Aleksandar – 3ο τρομπόνι
    Dragan Ristevski – 2η τρομπέτα
    Stojan Dimov – Σαξόφωνο, κλαρίνο
    Ludmila Radkova Trajkova - Φωνή
    Daniela Radkova Αleksandrova – Φωνή
    panemorfi
    15.06.2007, 13:20
    να ρωτήσω κάτι...θα ερθει ο Μπρέγκοβιτσ στη Θεσσαλονίκη καμια φορά?κάποτε ερχόταν καθε τρεις και λίγο! όσο για τισ αρπαχτέσ θα συμφωνήσω.αλλά όπωσ απάντησε κάποτε όταν τον κατηγορόυσαν ότι 'κλέβει' παραδοσιακά τραγούδια, απάντησε 'ναι, κλέβω αλλά το κάνω καλά!', μάλλον κάνει αρπαχτέσ εξίσου καλά! είναι πολύ καλός, όπωσ και να χει...αμα κανείσ άκουσε το συνολικό πρόγραμμα τησ περιοδείας του, παρακαλώ να μου πει!
    jorge
    15.09.2007, 15:17
    panemorfi ελπίζω να σε καλύψει αυτό που βρήκα:


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Goran Bregovic WITH HIS BIG BAND LIVE
    * Ζωογόνος δύναμη, κατάθεση ψυχής και αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς του, η μουσική ήταν, είναι και θα είναι για τον Goran Bregovic το μέσο έκφρασης που υπογράφει την προσωπική του πρόταση –επανάσταση ζωής.
    * Ο ήχος της μουσικής του μοιράζει ψυχική ανάταση, χαμόγελα αισιοδοξίας και, προπάντων θετική ενέργεια.
    * Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν οκτώ χρόνια περιοδεύοντας στα εγκυρότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, ο αγαπημένος συνθέτης επέστρεψε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέσω της μουσικής ανάθεσης από τον Ευρωπαϊκό φορέα ECHO. Ακολούθησε, ένα μήνα μετά, η κυκλοφορία του νέου του δίσκου «KARMEN with a happy end» και οι καλοκαιρινές του εμφανίσεις στα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης και της Ελλάδας.
    * Ο Goran Bregovic κλείνει τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις στη χώρα μας με δύο ξεχωριστές βραδυές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
    * Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου καλεσμένος απο τα 42α ΔΗΜΗΤΡΙΑ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στην Πετρούπολη, προσκεκλημένος του Διεθνούς Φεστιβάλ ΠΕΤΡΑΣ.
    * Και στις δύο συναυλίες θα συνοδεύεται απο BIG BAND – που αποτελείται από έγχορδα, τσιγγανικές τρομπέτες, χορωδία και φυσικά τις χαρακτηριστικές Βουλγάρικες Φωνές.
    * Θα μας ταξιδέψει σε τόπους μαγικούς μέσα από μια ατμόσφαιρα πρωτόγνωρη, διαφοροποιημένη από αυτή που γνωρίζαμε. Οι μουσικές που όλοι λατρέψαμε και σιγοτραγουδήσαμε από τον «Καιρό των Τσιγγάνων», το «Underground» και το «Arizona Dream» πλέκονται σε ένα αόρατο μουσικό στεφάνι με τις νότες της νέας του δισκογραφικής δουλειάς “KARMEN with a happy end” και με ανέκδοτα προς στιγμή κομμάτια και υπόσχονται να μας προσφέρουν μια από τις πιο συναρπαστικές βραδιές του φθινοπώρου, θυμίζοντας μας τις πρώτες του εμφανίσεις στη χώρα μας.

    26 Σεπτεμβρίου-Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

    28 Σεπτεμβρίου – Θέτρο Πέτρας, Πετρούπολη

    Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21:00
    -----------------------------------------------------------------------
    Τα εισιτήρια κυκλοφορούν

    Θεσσαλονίκη : Τιμές εισιτηρίων : 25-30-35-50 Ευρώ
    Προπώληση : Ταμείο Πλατείας Αριστοτέλους, Metropolis, www.i-ticket.gr και www.ticketquest.gr

    Πετρούπολη: Τιμή Εισιτηρίου 25 Ευρώ (Πόρτα 30)
    Προπώληση Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, σε όλα τα Metropolis, στο Βιντεοκλαμπ MUST (Πετρούπολη),
    στο www.i-ticket.gr & www.ticketquest.gr