ελληνική μουσική
    520 online   ·  210.844 μέλη

    Πήρε άδεια ο 'Πύργος Των U2'

    kalouka
    07.08.2006, 08:34
    Ένα σπουδαίο έργο, όχι μόνο για τους U2 αλλά για όλο το Δουβλίνο, έλαβε άδεια για να ξεκινήσει να υλοποιείται. Ο ήδη λεγόμενος από τους φαν, "Πύργος Των U2", θα είναι το μεγαλύτερο οικοδόμημα της πόλης, 35 ορόφων, το οποίο θα στεγάσει και τα στούντιο της μπάντας. Θα φτιαχτεί στο λιμάνι του Δουβλίνου.

    Πριν δέκα μέρες, το Συμβούλιο του Λιμανιού της πόλης έδωσε το πράσινο φως για να εκτελεστεί το σχέδιο το οποίο είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό. Προβλέπει ένα κτίριο 35 ορόφων, με 32 ορόφους κατοικίες (αρκετά πολυτελείς), ένα όροφο με γραφεία για να χωρίζονται οι δύο τελευταίοι όροφοι οι οποίοι θα στεγάσουν τα στούντιο των U2. Τα ιστορικά στούντιο του γκρουπ κατεδαφίστηκαν πρόσφατα (εκεί δεν έχει χαριστικές αποφάσεις...) Οι U2 θα χρηματοδοτήσουν το όλο project κάτι που κάνουν συχνά όταν πρόκειται για επενδύσεις των εσόδων τους. Μην ξεχνάμε ότι οι περιοδείες των 140 sold out συναυλιών και οι δίσκοι των 10 εκατομμυρίων αντιτύπων, συν τις μεγάλες πωλήσεις του καταλόγου τους, αφήνουν μεγάλα κέρδη. Οι U2 και στο παρελθόν έχουν αγοράσει κτίρια του Δουβλίνου, όπως το ξενοδοχείο Clarence, το οποίο μετέτρεψαν σε σύμβολο της σύγχρονης πόλης. Ο "Πύργος" θα αναβαθμίσει τα Docklands του Δουβλίνου τα οποία έχουν παραμεληθεί τις τελευταίες δεκαετίες έχοντας γεμίσει εγκαταλελειμένες αποθήκες. Επίσης θα φέρει αναβάθμιση και σε παρακείμενες εγκαταστάσεις, όπως του συναυλιακού χώρου Point Theater το οποίο και έχει σχέδια για μετατροπή του σε venue 12,000 θέσεων αλλά και τη δημιουργία 25,000 τετραγωνικών μέτρων εμπορικού πάρκου, γνωστού ως "Point Village".
    Η συμβολή των U2 στη νεότερη ζωή της Ιρλανδίας είναι τεράστια και αυτή τη στιγμή αποτελούν για αυτή και τη πρωτεύουσά της μια ζωντανή διαφήμιση. Εξάλλου είναι χαρακτηριστικό ότι η πόλη αποτελεί ακόμα το τόπο μόνιμης κατοικίας αλλά και την έδρα των U2 οι οποίοι ποτέ δεν την εγκατέλειψαν για κάποια φανταχτερή "πρωτεύουσα" της μουσικής (ή του lifestyle). Οι U2 είναι διαφορετικοί και στον οικονομικό τομέα, μιας και ποτέ δεν σταμάτησαν να επιμελούνται οι ίδιοι τα χρήματά τους και τις τοποθετήσεις αυτών. Τέλος όλοι ξέρουν και για τη διαφορετικότητα της μπάντας όσον αφορά την κοινωνική δράση, με την ενασχόληση του Μπόνο εδώ και 22 χρόνια με την Αφρική. Κι όταν βλέπουμε άλλους πλούσιους καλλιτέχνες απλώς να τρώνε τα λεφτά τους σε ναρκωτικά και υπερ-βίλες στο Μαλιμπού, δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε ότι κι άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Και ακόμα ότι όσοι εκπρόσωποι του Τύπου χλευάζουν τον Μπόνο... απλώς θα μάθουν για το θέμα αυτό και μετά θα έχουν άποψη

    πηγη rockroll.gr