ελληνική μουσική
    727 online   ·  210.851 μέλη

    Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Παλιάς Μουσικής

    kalouka
    09.10.2006, 08:30
    Το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Παλιάς Μουσικής, ένα φεστιβάλ με μουσική από τον Μεσαίωνα, την Αναγέννηση και το Μπαρόκ που οργανώνει στο διάστημα 15-18 Δεκεμβρίου 2006 η ιστοσελίδα "classicalmusic.gr - η κλασική μουσική στην Ελλάδα", είναι το πρώτο του είδους που διοργανώνεται στη χώρα μας. Για το 2006 θα φιλοξενηθεί στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16) της Αθήνας. Ονομάζεται "χριστουγεννιάτικο" για να προσδιορίσει κυρίως τη χρονική περίοδο διεξαγωγής του. Η διάρκεια του θα είναι πάντα ολιγοήμερη και θα δίνονται και πέραν της μιας συναυλίας σε κάποιες από τις ημέρες του.

    Ως λάτρεις των οργάνων εποχής (συντηρημένα αυθεντικά όργανα ή σύγχρονα πιστά αντίγραφά τους) και της ιστορικά τεκμηριωμένης ερμηνείας, θεωρούμε ότι αυτά οφείλουν να αποτελούν απαραίτητο κριτήριο στην επιλογή των συνόλων που θα συμμετέχουν σε κάθε διοργάνωση.
    Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να εξελιχθεί πολύ γρήγορα και να εμπλουτιστεί με master classes, διαλέξεις, ανοιχτές συζητήσεις, εκθέσεις και άλλα δρώμενα. Να έχουμε τη δυνατότητα να προσκαλούμε και ξένους μουσικούς, ενώ πάντα θα συμμετέχουν και μουσικοί από την χώρα μας.
    Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν όλα αυτά είναι η οικονομική και ηθική του στήριξη. Σ' αυτό το πλαίσιο και με επίκεντρο το φεστιβάλ δημιουργήθηκε η κοινότητα "Φίλοι του Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ και της Παλιάς Μουσικής", παίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του και προωθώντας ταυτόχρονα την Παλιά Μουσική!
    Οι Φίλοι δικαιούνται εισιτήρια σε μειωμένη τιμή, επιλεγμένες θέσεις στη αίθουσα, προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων, δωρεάν το έντυπο πρόγραμμα κ.α. Θα έχουν συμμετοχή σε δραστηριότητες στήριξης του φεστιβάλ ενώ προγραμματίζονται τακτικές συναντήσεις τους. Θα συμμετάσχουν επίσης στην κλήρωση ενός λαούτου αξίας 750 ευρώ προσφορά του καταστήματος Early Music Shop από το Bradford της Αγγλίας. Η κλήρωση του λαούτου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση μετά το τέλος του φεστιβάλ και θα συμμετέχουν όσοι έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2007.
    Την στήριξη της σε αυτή μας την προσπάθεια προσέφερε πρώτη η εξαιρετική σοπράνο Emma Kirkby ως επίτιμο μέλος των Φίλων του Φεστιβάλ καθώς και ο λαουτίστας Christopher Wilson.
    Ενημερωθείτε για τα τέσσερα επίπεδα συμμετοχής Minima, Semibrevis, Brevis και Longa (εταιρικοί φίλοι) στους "Φίλους του Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ και της Παλιάς Μουσικής", τις παροχές και τα ποσά συμμετοχής σε αυτές.

    classicalmusic.gr





    επισυναπτόμενα: banner_xmas.jpg