ελληνική μουσική
    659 online   ·  210.830 μέλη

    Ψάχνω ένα τραγούδι Γαλλικό χορευτικό

    ATROMITOS
    30.10.2006, 16:12
    Παιδιά help.Ψάχνω ένα τραγούδι Γαλλικό χορευτικό πρέπει να χει καμιά δεκαπενταετία που έχει βγει.Είναι αρκετά γνωστό έχει ωραίο ρυθμό και στο ρεφρέν πάει κάπως έτσι... έλα έλα έλα ελά..χωρίς να ξέρω τι σημαίνει.Πρέπει να χει γίνει και διασκευή στα ελληνικά.Μπορείτε να με βοηθήσετε?

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : jorge στις 30-10-2006 16:15 ]


    Giorgos
    30.10.2006, 17:02
    Πολύ όμρφο τραγούδι (αν και δε θα το έλεγα χορευτικό, δεν είναι dance)

    O τίτλος είναι "Ella, elle l' a", το ερμηνεύει η France Gall και σημαίνει "Η Ella το έχει". Οι στίχοι μιλούν για τη μεγάλη τραγουδίστρια της Jazz Ella Fitzgerald κι αναφέρουν ότι αυτό το ταλέντο, η χροιά και κυρίως αυτή η ιδιαιτερότητα στην ερμηνεία και το πάθος είναι πράγματα που δεν μαθαίνονται, δεν εξαγοράζονται, δεν είναι επίκτητα. Κοινώς, ή το 'χεις ή δεν το 'χεις. Ε, η Ella το 'χει. Ο τίτλος είναι πολύ πετυχημένο λογοπαίγνιο με το όνομα Ella και το ομόηχο "elle l' a", που στα γαλλικά σημαίνει "αυτή το 'χει". Όμορφο και το videoclip με την France Gall να χορεύει στο ρυθμό και στο background να εμφανίζεται η μορφή της Fitzgerald με χρωματισμούς a la Andy Warhol (Marilyn Monroe) και σαξόφωνα.

    Το τραγούδι γνώρισε αρκετές επανεκτελέσεις από τις αυτοαποκαλούμενες "Ακαδημίες Τραγουδιών" ανά τον κόσμο, πρώτα στη γαλλική Star Academy και αργότερα και στο δικό μας Fame Story. Πρέπει να το τραγούδησε η Άσπα μαζί με κάποια άλλη (καμία Φωτεινή; σάμπως τις ξέρω;;;), κι ομολογουμένως από προφορά τα πήγε καλά, αλλά μέχρι εκεί.
    ATROMITOS
    30.10.2006, 19:35
    Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο για τη βοήθεια αλλά και για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την καταγωγή του συγκεκριμένου τραγουδιού!Είναι φοβερό κομμάτι το ακούω πολλά χρόνια αλλά δε γνώριζα ποτέ τον τιτλο του αν και ξέρω γαλλικά είχα την εντύπωση πως αντί για ella la ell la λεγε helas helas ή κάτι παρόμοιο.
    movflower
    31.10.2006, 02:14
    egw euxaristw kai tous duo sas pantws!!!!

    gia thn erwthsh kai thn apanthsh.

    :)))))))))))))


    filia!