ελληνική μουσική
    740 online   ·  210.851 μέλη

    Palyrria, 5 Ιανουαρίου, στο Jazz Upstairs

    beatlus
    09.01.2007, 17:40
    Με τέχνη και ουσία, με σεβασμό και σύγχρονη ματιά, με πειθαρχία και διονυσιασμό. Είναι μερικές από τις εικόνες που μου έρχονται στο νου, ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι Palyrria τα θέματα που μετουσιώνουν σε μουσικά κομμάτια.
    Η συγκυρία με έφερε πρώτη φορά μπροστά τους, την περασμένη Παρασκευή (5 Ιανουαρίου) στο Jazz Upstairs στην πλατεία Θεάτρου στο Ψυρρή, αν και από καιρό είχα κατά νου να τσεκάρω το ενδιαφέρον που μου είχαν δημιουργήσει τόσο η φήμη που… προηγείται, τα δείγματα από τις προηγούμενες δουλειές τους, όσο και ο μουσικός ομφάλιος λώρος που τους συνδέει με τους σημαντικότατους –κατά τη γνώμη μου- «Αβατον».
    Το μουσικό ιδίωμα των Palyrria κατατάσσεται στην ηλεκτρονική μουσική, κατά μια πρώτη εντύπωση, μα και στην τζαζ και στην έθνικ, κατά μια πιο προσεχτική ματιά και μάλιστα με απόδοση που από ελληνικά γκρουπ, προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί. Η ενασχόληση των προγενέστερων και συγγενών "Αβατον", με ειδικά θέματα περί μουσικής και ποίησης από τους αρχαίους χρόνους, έχει αφήσει τις επιρροές της πάνω και στους Palyrria, που όμως μπορούν να χαρακτηριστούν ως πιο εξωστρεφείς…
    Επίσης, το συγκρότημα έχει φανατικό κοινό που το ακολουθεί και το παρακολουθεί, ενώ πιστεύω πως η επιτυχία της διασκευής του Ικαριώτικου, αδικεί με έναν τρόπο το υπόλοιπο της δουλειάς των Palyrria, που χαρακτηρίζεται από σημαντικότατες στιγμές.
    Συστήνω ανεπιφύλακτα να τους παρακολουθήσετε από κοντά όταν και όπου μάθετε πως ξαναπαίζουν. Σίγουρα θα βγείτε αποζημιωμένοι από μια μουσική μυσταγωγία!
    Υ.Γ1. Ευχαριστώ, δημόσια τον τραγουδιστή τους Παναγιώτη, που στον πρόλογο του τελευταίου τραγουδιού έστειλε… αποχαιρετισμό στους καλικάντζαρους (!!!) και την ευχή να τους έχουμε και του χρόνου κοντά μας. Αλλωστε, όσα «ανοίγουν» τα φύλλα της καρδιάς και της διάθεσής μας με όμορφες εικόνες ή μελωδίες δεν είναι πια και πάρα πολλά… Οι Palyrria έχουν μερικές προτάσεις περί αυτού!
    Υ.Γ2. Πληροφορίες και στο www.palyrria.com

    AlienP
    09.01.2007, 18:29
    Εεε! Τέλεια ήταν Σωτήρη μου από τα καλύτερα!!!

    Ο Παναγιώτης μας εντυπωσίασε πάλι και όλα τα παιδιά ένα κι ένα! Πότε θα παίξουν περιμένω να πάμε πάλι!!!!!

    Μη τους χάσετε!