ελληνική μουσική
    704 online   ·  210.848 μέλη

    Η Αγνή Μπάλτσα τραγουδά για την Μαρία Κάλλας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

    swkraths
    03.03.2007, 14:07
    Με μία μεγάλη συναυλία της Αγνής Μπάλτσα, στις 26 Μαρτίου, μετέχει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις εκδηλώσεις που οργανώνει η διεθνής μουσική κοινότητα για τα τριάντα χρόνια από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας, της ελληνίδας ντίβας που πέρασε στην ιστορία του λυρικού τραγουδιού.

    Η μεγάλη Ελληνίδα μέτζο σοπράνο επιστρέφει στην Αθήνα, για να τιμήσει με μια ξεχωριστή συναυλία τη μνήμη του ελληνικού μύθου της όπερας. Μαζί της εμφανίζεται ο τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος.

    Το πρόγραμμα που έχει επιλεγεί για την ειδική αυτή βραδιά περιλαμβάνει άριες των Βέρντι, Ροσίνι, Μασκάνι, Μπιζέ, Πουτσίνι αλλά και Μίκη Θεοδωράκη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η όπερα του Πιέτρο Μασκάνι Καβαλερία Ρουστικάνα, από την οποία, στη συναυλία αυτή θα παρουσιαστούν τρία αποσπάσματα, υπήρξε το πρώτο έργο που τραγούδησε ολόκληρο η Μαρία Κάλλας, ως μαθήτρια το 1938 και αργότερα στη Λυρική Σκηνή, το 1944.

    Τη μνήμη της Ελληνίδας ντίβας θα τιμήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, οι οποίοι θα παραβρεθούν στη συναυλία.

    Τα έσοδα από την επετειακή αυτή συναυλία θα διατεθούν στις «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας», το μοναδικό θεσμό που ίδρυσε η ίδια η Μαρία Κάλλας το 1963.

    Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14, 26, 45, 65 και 90 ευρώ και η προπώληση ξεκινά στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210 7282000) στις 9 Μαρτίου.

    news.in.gr