ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
30 Ιανουαρίου 2013, 18:27
ΠΟΙΗΜΑΤΑ του adreo


Ψάξε  με

 

Ψάξε  με,

θα με βρείς στις άκρες των δακτύλων σου, 

στην  κουρασμένη ματιά σου.

Ψάξε με,

θα με βρείς στις νύχτες που λουφάζουν στα εφήμερα όνειρα,

στις αγκαλιές των πονεμένων ανθρώπων. 

Ψάξε με,

θα με βρείς στο τιτίβισμα των πουλιών της Ανοιξης. 

Ψάξε με, 

θα με βρείς στις αστραφτερές λέξεις που σου είπα ένα βράδυ.  . . 

Ψάξε με,  ψάξε με,  ψάξε με!  . .

Θα με βρείς!   

 

 

 ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ

Ξεχώρισαν οι γραμμές

με τις ασφυκτικές καμπύλες

των αρχαίων ναών.

Τ' αετόπουλα

λούφαξαν στην αγκαλιά του ήλιου,

χωρίς να βγάζουν μιλιά.

Ξεθάρρεψαν τ’ αστέρια της νύχτας

και άρχισαν να τρεμοσβήνουν,

να κάνουν τον μυστικό χορό τους,

τη σκοτεινή σύναξή τους.

Ατέλειωτες

και οι έγνοιες στο μυαλό μου

εισακούονται

από τα κλειστά αυτιά του Θεού.

Όλα με οδηγούν σε χειμερία νάρκη,

όλα με αφήνουν

να ξεχνώ το παρελθόν.

 

 

- Στείλε Σχόλιο
14 Ιανουαρίου 2013, 08:52
ΤΙ ΚΑΛΑ, ΤΙ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑ!!!


αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι. 

Δεν ξέρω εσείς που οι περισσότεροι πιστεύω εδώ είστε νέοι άνθρωποι -ελπίζω όχι άνεργοι- πως αισθάνεστε. Εγώ πάντως, που τη ζωή -δόξασοι ο Θεός-την έφαγα με την κουτάλα και μην φανταστείτε τίποτα μεγάλα, μεγάλα πράγματα, του μέσου έως λίγο παραπάνω Έλληνα, βρίσκομαι σε πλήρη σύγχυση.

Σε μια πρωτοφανή, για μένα τον πολύ αισιόδοξο άνθρωπο, αγωνία. Και αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ, είναι, αυτοί που νομίζουν πως είναι πολιτικοί και μας κυβερνούν, και έχουν ανατρέψει τα απλά μαθηματικά, αυτά που και ο οποιοσδήποτε, ακόμα και ο αγράμματος Έλληνας, κατέχει. 72 φόρους έχουν επιβάλει οι εθνοσωτήρες μας τα τελευταία 3 χρόνια, 13 για εφέτος, όπως ακούω  από τους ειδικούς στην TV, εγώ τους αποκαλώ βέβαια Εθνοεξωντοτήρες-δική μου λέξη- στην υποτιθέμενη προσπάθειά τους να μας γλυτώσουν από τα δεινά που οι ίδιοι μας επισώρευσαν, θεληματικά ή αθέλητα, από ηλιθιότητα; από άγνοια; ίδιον συμφέρον κάποιοι θλιβεροί; εγκληματικοί; και πολλά άλλα. Και να τώρα ένα απλό παράδειγμα μαθηματικό, για έναν εργαζόμενο ας πούμε ή συνταξιούχο που αποδεικνύει πως έχουμε να κάνουμε με εντελώς αγράμματους κυβερνήτες.

Μηνιαίες αποδοχές: 700 ευρώ -όλα τα νούμερα χοντρικά-, -200 τρόφιμα μένουν 500 ευρώ, -50 ευρώ τηλέφωνο μένουν 450 , -50 ευρώ νερό και κινητό, μένουν 400, -100, εννοώ μέσω όρο ανά μήνα το λεγόμενο χαράτσι, μένουν 300 ευρώ, - 50 ευρώ, με κάρτα, εισιτήρια και άλλα 50 για βενζίνα, μένουν 200 ευρώ. -100 ευρώ για καμιά τυρόπιτα δηλαδή στα 2 παιδιά του ο μη συνταξιούχος και ο συνταξιούχος για τα 2 εγγόνια του, μένουν 100 ευρώ, -100 για γενικά έξοδα, δηλαδή κανένα παπουτσάκι, κανένα εσώρουχο, μπλουζάκι και χίλια άλλα που θα έπρεπε να έχει ο ταλαίπωρος των 700 ευρώ , μένουν 0 μηδέν ευρώ. Και η ΔΕΗ ΑΠΛΗΡΩΤΗ. Ίσως κάποιοςφιλεύσπλαχνος συγγενής, φίλος , την πληρώσει. ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ. Φαντάζεστε να έχει και νοίκι;

 

 Όλα τα άλλα που του φορτώνει εσκεμμένα το κράτος και οι ανίκανοι άεργοι κατά πλειοψηφίαν πολιτικοί των 6, 7, 8000 και παραπάνω ευρώ, είναι κάτω από το μηδέν και πρέπει να τα βρει ή με ζητιανιά ή με μη σύννομες διαδικασίες.

 ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΔΕΝ ικανοποιούν  ΒΕΒΑΙΑ ούτε τα στοιχειώδη που χρειάζεται ο Έλληνας για να ζήσει οικογενειακά, χωρίς μάλιστα μόρφωση των παιδιών του -ξένη γλώσσα, μουσική, κάποιο άθλημα, καλή ζωή, διασκέδαση και χίλια δυο-. Όσο για τον άνεργο; ή τον συνταξιούχο των 330 και τον νέο εργαζόμενο που αμείβεται πλέον από 250-450 ευρώ, ας πούμε καθαρά, δεν υπάρχει έλεος. Υπάρχει εξευτελισμός, επαιτεία, αφαίμαξη των χαμηλοσυνταξιούχων γονέων ή παππούδων, που στερούνται τα πάντα με την σειρά τους και αυτοί, υπάρχει θλίψη, αγωνία, στεναχώρια, κλονισμός της υγείας και πολλά άλλα κακά αποτελέσματα. ΤΙ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΟΜΑΔΙΚΑ, όλοι όσοι δεν έχουμε δεν δίνουμε ένα ευρώ. Προέχει πρώτα να ζήσουμε, και μετά ακολουθεί η ΠΑΤΡΙΣ όπως την κατάντησαν και οι φταίχτες, οι κλέφτες, οι φοροφυγάδες και όλοι οι αχόρταγοι που έχουν ξεχάσει πως η ίδια γη τους περιμένει σαν πεθάνουν, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ και για να εξιλεωθούν να αναλάβουν να βοηθήσουν τουλάχιστον τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, και το σύνολο των εξαθλιωμένων Ελλήνων. Επίσης για να συγχωρεθούν, γιατί η θρησκεία μας προβλέπει και συγχώρεση, να βάλουν τα χρήματα που δεν τους ανήκουν σε δουλειές για να έχουν ένα κομμάτι ψωμί όλοι οι Έλληνες.

Και έχουμε και κάποιον Στουρνάρα- τι φακίρης κι΄αυτός- και δηλώνει στην ουσία ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μόνο έτσι θα σωθεί η ΠΑΤΡΙΣ!. 

Και όλοι οι άλλοι δίπλα του Σαμαράς και ΣΙΑ, με θαυμασμό βλέπουν το λαμπερό αστέρι της οικονομίας να κάνει ότι του λένε οι ελεεινοί ευρωπαίοι και το ΔΝΤ, και δεν τον πλακώνουν στο ξύλο και να τον εξαποστείλουν.

Τι να πω;

Όσο εμείς δεχόμαστε όλες τις αντισυνταγματικές, παράνομες αποφάσεις, ΤΟΣΟ αυτοί θα μας εξοντώνουν. Μέχρι να φύγει όλη η νεολαία από την χώρα, εμείς οι μεγαλύτεροι να αποδημήσουμε εις ΚΥΡΙΟΝ και οι ψευτοευρωπαίοι να έρθουν σε νεκρή , αραιοκατοικημένη χώρα, ως κατακτητές, να φάνε τα πάντα, πετρέλαια, φυσικό αέριο, μέταλλα, ορυκτά, αγροτικά προϊόντα που θα τα παράγουν πακιστανοί τζάμπα, να φάνε τα νησιά μας , μέχρι και τον ζωοδότη ήλιο μας. ΟΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ! Εγώ λέω και τα 130000 μέλη του  site να πάμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ, μπροστά στη Βουλή, αν μας αφήσουν, απλά να ακούσουν στεντόρεια την φωνή μας, δηλώνοντας με την συμπεριφορά μας Δημοκρατικά την αντίθεσή μας προς όλα όσα γίνονται από τους πολιτικούς, γιατί δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε όσα μας επιβάλουν και ότι δεν αντέχουμε την ανέχεια , την φτώχια την δυστυχία. Μόνο μια φράση θα αναφωνήσουμε, κοροϊδευτικά βέβαια. 

ΤΙ ΚΑΛΑ, ΤΙ ΚΑΛΑΑΑ!!

και να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Ίσως καταλάβουν πως πρέπει να αλλάξουν πολιτική.

adreo

 

- Στείλε Σχόλιο
08 Ιανουαρίου 2013, 13:48
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ΄ ΧΟΥΝ!


Αγαπητές μου φίλες, αγαπητοί μου φίλοι.

Οι μέρες που διερχόμαστε, μικροί μεγάλοι, όλοι οι Έλληνες, θέλουν μεγάλη σκέψη για το τι είναι: Είναι κάτι που τις έφερε τυχαία η ζωή; Είναι σφάλματα αθέλητα αυτών που διατείνονται τώρα ότι μας σώζουν συνέχεια; Είναι μια δοκιμασία που μας την έστειλε ο Θεός για να μας συνετήσει; Είναι μια μελετημένη προδοσία; Από όσες υποθέσεις έγραψα και πολλές άλλες που θα μπορούσα να γράψω, η τελευταία, Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ δηλαδή μου στέκεται πιο σοβαρά στο είναι μου. Έχω πεισθεί πλέον ότι η κατάσταση που ζούμε προγραμματίστηκε ηθελημένα από άχρηστους, επίορκους, δοσίλογους και απάτριδες πολιτικούς, που παρέδωσαν την ΕΝΔΟΞΗ, ΗΡΩΪΚΗ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ, ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ σχεδόν ΤΩΝ ΛΑΩΝ και των γλωσσών τους, ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ, ΤΩΝ των των, εκατοντάδες ΤΩΝ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ, στους αχαϊρευτους ψευτοευρωπαίους, που έχουν την καταγωγή τους από τα πιο άγρια και εγκληματικά φύλα, και στην συμμορία του ΔΝΤ, που όπου πήγε μόνο δυστυχία και σκλαβιά έφερε. Όλοι αυτοί που συμμετείχαν σε αυτή την εγκληματική πράξη, αλλά και όλοι που ακολουθούν και υπηρετούν την μέρκελ , τον σαρκοζί πριν και τον ολάν τώρα, που απαξιώ να τους γράφω με κεφαλαίο αρχικό τα ονόματά τους, αλλά και την υπόλοιπη ανθΕΛΛΗΝΙΚΗ συμμορία, πρέπει  να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Από ποιoυς αλήθεια;

ΕΛΠΙΖΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. Και μη βιαστείτε να με κατηγορήσετε και να με μπλέξετε με χούντες και επαναστάσεις.

Την χώρα θα την αναλάβουν οι νέοι της, το πολύ μέχρι 40 χρονών. Και κάποιος από αυτούς θα γίνει ο ηγέτης. Και από κοντά θα τους ακολουθήσουν και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία  και θα κυβερνήσουν με πάνω από 60%!!

ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΧΙΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ. Και εγώ σας το βαφτίζω από σήμερα: ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ που λείπει από αυτόν τον τόπο και όλος σχεδόν ο ΛΑΟΣ επιθυμεί. Χρησιμοποιώντας το ιντερνετ και την δύναμή του σε δυο μήνες θα γίνετε οδοστρωτήρας που θα ισοπεδώσει τους πάντες και τα πάντα. ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ.

Βάζω στοίχημα 5 ευρώ , γιατί δεν έχω περισσότερα, πως αν υπάρξει μια κίνηση , θα γίνει και κυβέρνηση. Με μηδενική σχεδόν αντιπολίτευση. Όταν οι Έλληνες υποτιμούνται, εξαθλιώνονται, πεινούν και χάνουν τα πάντα, από την στάχτη τους αναγεννώνται.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ κινδυνεύει.

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ, εσείς που δεν έχετε πλέον μέλλον σε αυτή την χώρα.

ΚΑΙ  ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ τον τίτλο του σημερινού μου σημειώματος.  ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ΄ΧΟΥΝ!

Παραμονές Χριστουγέννων πήγα σε ένα σουπερμάρκετ να πάρω κάποια τρόφιμα. Στην είσοδο μεταξύ άλλων ζητιάνων ήταν και ένας υπέργηρος άνθρωπος. Αδύνατος με πρόβλημα στα κάτω άκρα - γιατί είχε και μια πατερίτσα-, με πρόσωπο σκαμμένο από τον χρόνο και την δυστυχία που βιώνει τα τελευταία χρόνια. Προσπέρασα. Μα όταν τέλειωσα  και πήγαινα στο αυτοκίνητό μου, είδα τον γέρο να φεύγει με δυσκολία. Τον φώναξα για να του δώσω κάτι. Στάθηκε και με περίμενε να πάω προς το μέρος του. Έπιασα κουβέντα να μάθω τι του συμβαίνει. Μου είπε. Πριν την κρίση έπαιρνα μια συνταξούλα και περνούσα εγώ και η γριά μου, φτωχικά μεν αλλά βολευόμασταν. Ε και το παιδί μου που είχε μια καλή δουλειά, άμα χρειαζόταν δεν μας άφηνε αβοήθητους. Τώρα είναι η σειρά μου. Σχεδόν όλη την σύνταξη, 450 ευρώ, την δίνω στον γιο μου , για να μην πεθάνει αυτός και η οικογένειά του από την πείνα. Πάει σχεδόν 3 χρόνια άνεργος. Και εγώ ζητιανεύω για να μπορώ να ψευτοζώ. Και αλοίμονο αν το μάθει. Θα πεθάνει από ντροπή.

Είμαι 90 χρονών κύριέ μου, μου είπε. Και δεν περίμενα αυτά τα τέρατα που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, και που και εγώ τους ψήφιζα, πως θα μας πουλήσουν σαν γουρουνόπουλα μέσα στο τσουβάλι. Να όμως που το έκαναν.

-Και τώρα τι κάνουμε του είπα, χωρίς να το σκεφθώ.

-Τίποτα. Όμως εγώ θα φωνάξω τώρα δυνατά και δεν φοβάμαι κανέναν.... ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΜΟΥ NA΄XOYΝ.  ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ΄ΧΟΥΝ,  επανέλαβε με όση δύναμη μπορούσε.  και να ξέρεις πως πιάνει η κατάρα μου. Ένας , ένας θα πληρώσει για τα εγκλήματά του. 

ΤΑ παλιοτόμαρα.. Θέλουν κρέμασμα. συμπλήρωσε σε έξαλλη κατάσταση. Τόση, που φοβήθηκα μην μείνει ξερός.

 Δεν είπα τίποτε άλλο παρά μόνο

-Καλά Χριστούγεννα μπάρμπα. Και έφυγα σχεδόν κλαίγοντας.

Από το αυτοκίνητό μου τον παρακολούθησα να φεύγει με δυσκολία και κουτσένοντας , μέχρι που χάθηκε στην στροφή του δρόμου. Δεν μου έκανε καρδιά να φύγω.

Η σκηνή μου έρχεται συνέχεια στο μυαλό και όσο φαντάζομαι πως χιλιάδες άνθρωποι είναι στη θέση του , αλλά και ότι μπορεί και εγώ να φθάσω κάποια στιγμή στην θέση αυτή, γιατί η σύνταξη με μνημόνια, χαράτσια, άνεργο γιο, και με συμμορίτες που μας περιτριγυρίζουν για να μας φάνε τζάμπα τον πλούτο μας, Πετρέλαια, φυσικό αέριο, χρυσό, μέταλλα, ακόμα και τον ήλιο μας, ίσως έρθει στιγμή να μην την έχω. Και τότε; Αφήστε το να μην το σκέφτομαι καλύτερα.

γεια σας

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ως είθισται να λέγομεν!!!

adreo

   

 

7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΕπίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links