αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
18 Δεκεμβρίου 2009, 14:33
ΙΣΩΣ...


Η νύχτα σιωπηλή,

ταξιδεύει μέσ' τα μάτια μου

σαν σιγανή νότα βιολιού.

Σκέφτομαι την άνοιξη που πέρασε,

το λουλούδι που μαράθηκε

στο σκονισμένο βάζο.

 

Κι εκεί που δακρύζω,

αρχίζω να γελώ.

Μαζεύω τις ελπίδες μου

στο τσεπάκι του σακακιού μου.

Μα θα τις μετρήσω

το άλλο καλοκαίρι.

Ίσως μέχρι τότε κάτι να συμβεί.

Ίσως μέχρι τότε να προλάβω το πλοίο.

 

 


- Στείλε Σχόλιο


27 Φεβρουαρίου 2009, 14:31
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ; ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ! (επανάληψη ενημερωμένη και ως προς τους επισκέπτες)


 

Αγαπητοί μου ,αγαπητές μου,

τελικά το να έχεις ένα BLOG που σιγά ,σιγά μεγαλώνει, η επισκεψημότητά του καταντά δύσκολη υπόθεση γιατί δεν πρέπει μόνο να δημοσιεύεις τις απόψεις σου για όποιο θέμα διαλέγεις, αλλά και θα πρέπει να απαντάς και δημόσια, σε αυτούς που σε βάζουν στην μπούκα, γιατί είχες το θάρρος να πεις τα πράγματα με το όνομά τους.ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΩ.

Όταν ξεκίνησα το BLOG μου δεν το είχα αυτό υπ' όψην μου. Εξάλλου δεν ήξερα και πολλά για τα BLOGS, γιατί δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα. 

Έτσι τώρα είμαι υποχρεωμένος να απαντώ σε όλους και σε αυτούς που συμφωνούν και σε αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί μου.

Υπάρχουν μια-δυο περιπτώσεις στην βραχύβια ζωή του blog μου από τους 22900 και βάλε που το επισκέφτηκαν μέσα σε 10 περίπου μήνες  (μερικούς, δυο-τρεις, και αυτό τους στενοχωρεί), που γράφουν υποτιμητικά, προσβλητικά, με τα κάκιστα Ελληνικά τους.

Και έχουν το ΣΤΥΛ  adreo σκάσε!

Δεν έχεις το δικαίωμα εσύ να μιλάς.                                                          

 Σας τους παραδίδω στην εκτίμησή σας μέσω των απαντήσεων που δημοσιεύω.Είναι σχεδόν οι ίδιοι και κανένας ξέμπαρκος χωρίς ρότα. 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΑΛΛΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΩ ΠΑΛΙ και που δεν το θέλω.

Ελπίζω να ησυχάσουν και να με αφίσουν να διακονώ τα χόμπυ μου που είναι, το γράψιμο, αυτό το γράψιμο που εγώ μπορώ να κάνω, η σύνθεση μουσικής πάσης φύσεως  και άλλα κατά την άποψή μου ευγενή και μεγάλα και να περνώ ευχάριστα, διαγράφοντας κατά την ενασχόλησή μου με το BLOG, όλα τα ζοφερά που μπορούν στον καθένα μας να συμβαίνουν και άσχετα με την ηλικία του. ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΟΥ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ.Αλήθεια έχω ηλικία; Γιατί εγώ την έχω ξεχάσει. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΒΗΣΕΙ από την ταυτότητα.. Χα, χα, χα...

ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ όμως ΕΓΩ, ΕΧΩ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ, ακόμα και από το προφίλ μου. Αφού πολλές φορές δεν έχω την αίσθηση της ηλικίας που διανύω; γιατί να ασχολούμαι με αυτήν; 

Εγώ φίλοι, φίλες, όταν διαβάζω καλά θέματα , πάντα λέω τον καλό μου λόγο. Και στα κύρια άρθρα μου ποτέ δεν ονοματίζω ποιον αφορούν.

Αυτά τα λίγα έχω να γράψω και τελειώνω με μια σύσταση: ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ; ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ- ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΜΟΥ ή αν θέλετε από τους επικριτές μου, που γράφουν μέσα στα πλαίσια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και μπορώ να τους καταλάβω γιατί γράφουν καλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Έστω και αν δεν συμφωνώ μαζί τους.

Δεν έχω λοιπόν με κανένα σας τίποτα. δεν σας γνωρίζω, οι περισσότεροι δεν δηλώνετε ποιοι είστε  και λοιπά. ΕΝΩ ΕΓΩ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΟΛΑ και ξέρετε ακριβώς ποιος είμαι. Μέχρι και το τηλέφωνό μου υπάρχει στο Προφίλ μου.Και όποιος θέλει να με πάρει τηλέφωνο να ρθει στο Ν.Ηράκλειο να πιούμε μαζί έναν καφέ. Θα γνωρίσει έναν adreo, που έχει να του πει πολλά. Ίσως και σοφά, αφού το πνεύμα δεν το αφήνει ο adreo να κοιμηθεί. Και ακόμα να ακούσει τις συμβουλές μου, που βγαίνουν και από τις γνώσεις μου αλλά και την ζωή μου  και την πείρα μου, και... πολλά και... Ας το πάρουν χαμπάρι όλοι, πως μεγαλώνοντας αποκτάμε σοφία, άλλος λίγη , άλλος περισσότερη και κάποιοι πολύ παραπάνω.. Εξάλλου αυτό είναι νόμος της ζωής. ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ έλεγαν οι ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ..

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Προσωρινα έχω φράξει την κατάθεση των ιδεών σας και των απόψεών σας, λόγω της χυδαιότητας κάποιων (ελαχίστων) μελών του site. Υπάρχει το e-mail μου όμως για να μου πείτε οτιδήποτε. Ίσως ανοίξω την επικοινωνία αργότερα.

Αυτά

ADREO

δηλαδή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ 

Υ.Γ. Το βάζω πάλι το θέμα για να διαβάζουν τα νεώτερα μέλη και να θυμούνται οι 5-6 επικριτές μου. Και είναι ελαφρώς επαυξημένο.


- Στείλε Σχόλιο


18 Φεβρουαρίου 2009, 16:45
ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ.


 

 

Φίλοι, φίλες,

πάνε λίγες μέρες τώρα που διάβασα ένα λίαν υβριστικό αλλά και χυδαίο post, που απευθυνόταν στις γυναίκες. Δεν ήταν παραπάνω από δεκαπέντε λέξεις, αλλά εμένα μου δημιούργησαν την εντύπωση πως ο συντάκτης, πρέπει να έχει πολύ μεγάλο άχτι το γυναικείο φύλο, την πηγή του καλού αλλά και πολλές φορές του κακού. Και αυτό δεν το λέω εγώ, αποδεικνύεται από χίλιες πηγές αλλά και γεγονότα. Το πρόβλημα μου δημιουργήθηκε από την ωμότητα με την οποία έγραψε το χυδαίο του post ο εν λόγω- ανήλικος 12 ετών δηλώνει άσχετα που δεν είναι- για να πει τι; τίποτα ουσιαστικό.

Εγώ για να μην τον προσβάλω του έστειλα ένα προσωπικό μήνυμα για να τον επαναφέρω στην τάξη, λέγοντάς του εκτός των άλλων, πως τα επόμενα χρόνια οι γυναίκες θα είναι παντού, αφού και μελετηρές είναι και πείσμα διαθέτουν αλλά και εργατικότητα μαζί με φιλοδοξία έχουν.

Τι το κακό έγραψα;

Ο ανόητος νεαρός έκρινε σκόπιμα, θριαμβολογώντας μάλιστα, να δημοσιεύσει το e-mail μου, λέτε και του το έγραψε ο Ομπάμα, πιστεύοντας πως θα συνταχθεί μαζί του πολύς κόσμος.

Έμεινε μόνος, μάλλον παρενέβησαν δυο τρεις που με έχουν μόνιμα στην μπούκα, γράφοντας λίγες χλιαρές αρλούμπες, όχι για το θέμα αλλά για τον "εχθρό " τους, τον adreo.

Αυτό που με στενοχωρεί είναι πως δεν χίμηξαν να τον φάνε οι γυναίκες που υποτίθεται διάβασαν τα βλακώδη γραφόμενά του. Ή δεν τον διάβασε  καμιά, μάλλον πιθανό, ή τον έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια, ή πλέον οι γυναίκες -λίγο σπάνιο ελπίζω- δεν θίγονται από τίποτα, αφού πια τόσο πολύ έχουν αλλάξει η ηθική, οι αξίες και πολλά άλλα. Τίποτα επίσης δεν έγραψαν και αυτοί, αυτές , που μονοπωλούν τις κριτικές τους παντού και για οποιοδήποτε θέμα που δημοσιεύεται στα blogs και συνήθως αυτολιβανίζονται.

Βέβαια εγώ που πολλά χρόνια είμαι δάσκαλος μουσικής και πολλά άλλα που έκανα στην ζωή μου, άλλες διαπιστώσεις έχω  κάνει.

Και μιλώ για το πολύ κοντινό παρελθόν.

Η αξιοπρέπεια ήταν το κυριότερο που επικρατούσε στην ζωή των ανθρώπων. Δεν πιστεύω πως υπήρξε κάποια συγκλονιστική αλλαγή, απλά τα προβλήματα που υπάρχουν στην ζωή μας,  μας κάνουν αδιάφορους για πολλά θέματα.

Σίγουρα η τηλεόραση έχει βάλει το χεράκι της στην διαμόρφωση χαρακτήρων στις νέες γενιές, όπως και το κράτος, και η εκκλησία και άλλοι πολλοί ακόμα.

Όσο όμως είναι καιρός, όλοι μας πρέπει να αλλάξουμε ρότα. Να μην επιτρέπουμε την κατρακύλα να συνεχίζεται. Να γίνει ότι δυνατόν. Να ανασκουμπωθούμε όλοι , να σοβαρευτούμε και να αρχίσει μια διαφορετική διαδικασία που να μας ανεβάσει ψηλά. Τότε ο καθένας θα σκέπτεται αν πρέπει και τι να δημοσιεύσει.

Όταν ξέρει ότι θα υπάρχει αποδοκιμασία δεν θα το κάνει, ούτε για πλάκα όπως δήλωσε ο νεαρός για τις χυδαιότητες που δημοσίευσε.

Βέβαια δεν κρεμάω τον νεαρό με το σημερινό μου post, εξάλλου αποφεύγω να τον ονοματίσω, γιατί ως νέο παιδί είναι επιπόλαιο ή μπορεί να κάνει κάποιο λάθος. Όμως πρέπει τα λάθη μας να τα διορθώνουμε, όχι με την σιωπή όπως έκανε αυτός αλλά με μια απλή πράξη.

Να διαγράψει λοιπόν αυτό το post, που από την στιγμή που το δημοσίευσε, ταξιδεύει στο Ιντερνέτ και ο καθένας μπορεί να το διαβάσει, ακόμα και η αδελφή του , οι γονείς του, οι φίλοι του, οι πάντες. Και τίποτα το κολακευτικό δεν θα εισπράξει.

Ότι γράφω, το γράφω για να στιγματίσω την πράξη και όχι να γίνω ο υπερασπιστής του γυναικείου φύλου.Μπορεί αυτό από μόνο του να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και πρέπει να το κάνει αυτό όποτε χρειάζεται.

Απλά το πήρα σαν αφορμή, για να γράψω κάτι που αφορά την γενικότερη κατρακύλα μας, ως Λαός δυστυχώς. 

Πάντα φιλικά και ανθρώπινα,

adreo

 

 


- Στείλε Σχόλιο


13 Φεβρουαρίου 2009, 00:10
ΑΧ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ.


Αχ να μπορούσα να κρατήσω

μες τα χέρια μου

τις ήσυχες  λέξεις

των ήμερων  καιρών μου.

 

Αχ να μπορούσα

να χωρέσω μέσ' στα μάτια μου

τη θάλασσα,

που τύλιξε το κορμί σου.

 

Θα 'μουν δίχως άλλο,

ένας Αετός περήφανος

με ανοιγμένα τα φτερά,

μια πλατειά ανοιχτή  λεωφόρος,

 

 

Θα 'μουν δίχως άλλο

ένα ποτάμι ορμητικό,

μες στα  κακοτράχαλα βουνά

ένας καταγάλανος ουρανός.

 

Θα 'μουν χιλιάδες κόκκινα λουλούδια,

με κίτρινους στήμονες,

θα 'μουν χιλιάδες ναι,  

χιλιάδες όχι,

θα 'μουν κι εγώ δεν ξέρω τι.

 

 

 

 


- Στείλε Σχόλιο


07 Φεβρουαρίου 2009, 16:34
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!... ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; τις κοτσάνες τους;


 

 

Φίλες μου , φίλοι μου,

κάθε φορά που διαβάζω αυτά που μου προτείνουν οι ειδικοί εγκέφαλοι του site, σπάνια δεν απογοητεύομαι. Λέξεις χωρίς νόημα στη σειρά, φωτογραφίες που πρέπει να τις "διαβάσω", ακαταλαβίστικα πράγματα, που με κάνουν να αναρωτιέμαι...

Μήπως ξέχασα την γλώσσα μου;

μήπως το κεφάλι μου άδειασε ξαφνικά;

μήπως είμαι ανάμεσα σε φαινόμενα νόησης και διανόησης και δεν το έχω καταλάβει;

ΛΕΩ ΕΓΩ ...

Γιατί να μας προτείνετε κυβερνήτες του site να διαβάσουμε τις επιλογές σας και να μην ψάχνω μόνος μου να βρώ τι θα διαβάσω;.

Ξέρω, δεν θα πάρω απάντηση.

Η θολοκουλτούρα παντού μας κυβερνά, και ταυτόχρονα μας υποτιμά.

Έτσι επιπλέουν παντού οι μετριότητες, αυτές που όμως δεν μένουν για πολύ.

Αυτά και ξέρω πάλι τι  αναστάτωση θα φέρω σε μερικούς άσπονδους "εχθρούς" μου. Όμως πολλοί  είναι και οι άγνωστοι φίλοι μου, που πιστεύουν τα ίδια με μένα. Είμαι σίγουρος γι' αυτό.

Τι να κάνω βρε παιδιά;

Θα σας αφήσω να κάνετε ότι θέλετε;.

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ.

καλή Κυριακή, γιατί το Σάββατο φεύγει ολοταχώς.  

adreo 


- Στείλε Σχόλιο


01 Φεβρουαρίου 2009, 17:18
Μεγάλο πράγμα η ηρεμία! Όσοι την επιζητείτε ακολουθήστε με.


 

φίλες, φίλοι,

εδώ και κάτι μέρες ο adreo μέσα στο site, περνά μέρες ψυχικής ηρεμίας, να μην πω μέρες ψυχικής ευφορίας. ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑ από όλους τους ανάγωγους και τις ανάγωγες, από τις βρώμικες συμπεριφορές τους. Και άμα θέλω να γράψω-γιατί ότι έγραφα, γι' αυτούς ήταν αντικείμενο κάκιστης εκτίμησης- το γράφω με την σιγουριά πως τίποτα δεν θα μπορέσουν να γράψουν μέσα στον χώρο του blog μου.

Βέβαια περιέρχονται άλλα blogs  γράφουν ονομαστικά κάποιο post, με υβριστικό και εξευτελιστικό περιεχόμενο , με περιπαίζουν και λοιπά, αλλά νομίζω πως αυτοί εκτίθενται. Ένας μάλιστα γράφει για το πόσο ανούσια και άνευ αξίας είναι τα γραφόμενά μου  γύρω από την λογοτεχνία και την ΜΟΥΣΙΚΗ, τις οποίες όμως εγώ υπηρετώ από παιδί, και είτε το θέλει, είτε όχι, έχω γράψει την ιστορία μου, που για τον καθένα έχει την αξία της . ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΩ, ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΩ.  

Και είμαι στην μόνιμη κρίση όλων σας. Μα και γι' αυτό έκανα το blog.   

 Βέβαια δεν υπάρχει χώρος για την κριτική σας, αλλά υπάρχει το e-mail, αν θέλετε να μου πείτε τα καλά σας ή και τα κακά σας λόγια. Όμως πολύ το ευχαριστιώμαι που διάφορα παλιοκαθήκια δεν μπορούν να με φτάσουν δημόσια. Το διασκεδάζω, όπως και με την εγκατάλειψη των καναλιών της τηλεόρασης, και έτσι έχω την ησυχία μου.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΗΡΕΜΙΑ , φίλοι μου, φίλες μου, γιατί εδώ ο"εχθρός" είναι ανώνυμος, δόλιος και ύπουλος. "θα σου κόψω τα ποδια  και θα σε βρώ όπου και αν είσαι" μου έγραψε -τρελλή πρέπει να είναι για να φτάνει σε τέτοιο σημείο- νεαρή φοιτήτρια. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ να ήμουν εκδικητικός και κατέφευγα στην προστασία της δικαιοσύνης και γενικά των αρχών, και την έβρισκαν, σε πόσο δύσκολη θέση θα ήταν. Βέβαια είναι παιδί, αλλά θυλικού γένους και να απειλή σαν μαφιόζα;

Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό, την σημερινή χαρούμενη ΚΥΡΙΑΚΗ να σας γράψω. Πιστεύω πως στο σύνολό σας θα εκτιμήσετε καλόπιστα ο καθένας τις απόψεις μου.

Θα μπορούσα να γράψω και για έναν άλλον ΞΕΥΤΙΛΑ, που ανήρτησε ολόκληρο post, με φανερά όλα τα στοιχεία μου νομίζοντας πως θα με μειώσει, πράγμα που δεν πρέπει να γίνεται γιατί τα blogs πρέπει να διατηρούν την ανωνυμία τους, χωρίς όμως να παραβαίνουν δεοντολογίες και νόμους. Αλλά τι να κάνουμε; έτσι είναι αυτό το μοναχικό και μοναδικό μέλος. ΕΥΤΕΛΗΣ κοινώς ΞΕΦΤΙΛΑΣ.

Και μια προειδοποίηση προς την διεύθυνση.

ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΣΜΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ και όποιος παρεκτρέπεται να διαγράφεται.

adreo


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης