αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
21 Φεβρουαρίου 2013, 10:27
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ!!


 

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες, όταν μεγαλώνει κάποιος, με το πέρασμα των χρόνων, πολλές φορές αναλογίζεται αυτά που έζησε, ή καλύτερα αυτά που του επέβαλαν να ζήσει. Παράδειγμα, τον εμφύλιο πόλεμο, όπου αδέρφια χωρίστηκαν σε δυο στρατόπεδα και η χώρα βάφτηκε στο αίμα και οι απερίγραπτες καταστροφές και οι πληγές που άφησε για πολλά χρόνια μας ταλάνιζαν και τα κατάλοιπά του ακόμα μας βασανίζουν.

Θυμάται τα δύσκολα αλλά δημιουργικά χρόνια της ανέχειας των δεκαετιών 50-70, όπου μπήκαν οι βάσεις για μια νέα Ελλάδα. Μετά τα χρόνια του άκρατου πλουτισμού, των παροχών, και της καλοπέρασης μεγάλων στρωμάτων του Ελληνικού Λαού, πάντα με δράστες τους πολιτικούς , για να έχουν αυτοί οι εγκληματίες δεμένους τους ψήφους όσων διόριζαν, με κριτήρια που τα καθόριζαν πάντα οι κομματάρχες. Ήταν η εποχή που ελάχιστοι έδιναν απόδειξη και ο καθένας κοίταζε την πάρτι του. Βέβαια μιλάμε για δραχμές, που απέκτησαν σιγά-σιγά αξία, αλλά ένα ανοργάνωτο Κράτος όπως ήταν τότε η Ελλάδα, που στα χαρτιά υπήρχαν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, τότε έπαιζε ρόλο το κεραμίδι, δηλαδή ο ταλαιπωρημένος Έλληνας να βρει έναν τρόπο να στεγάσει την πολυμελή τότε οικογένειά του. Όλα τ΄ άλλα έρχονταν δεύτερα. Τι να δώσει ένας εργάτης συνήθως ανασφάλιστος με 30-40 δραχμές μεροκάματο; Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια για να οργανωθεί κάπως το Κράτος και να μπει επιθετικά στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων , που είχε τον τρόπο να τους ελέγχει. Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν θέλω να ονοματίσω γιατί μπορεί να αδικήσω κάποιους, δεν έδιναν φράγκο στο Κράτος. Φυσικά και δεν έφταιγαν αυτοί. Όμως πλούτισαν και πέρασαν ζωή "χαρισάμενη".  Να όμως που τώρα οι κυβερνήτες -σωτήρες, συνέχεια κόβουν , συνέχεια φορολογούν με σκληρό και ανελέητο τρόπο, για να εκδικηθούν κατά κάποιο τους Έλληνες, για εκείνη την εποχή. Αλλά φαντάζεστε ένας που είναι άνεργος να του ζητείται να πληρώσει τεράστια ποσά, που ακόμα και να είχε δουλειά δεν θα μπορούσε να τα πληρώσει; Μια απάντηση οι άεργοι κυβερνήτες με τους παχυλούς μισθούς, δεν δίνουν. Και αφήνουν τους Έλληνες να βασανίζονται, να αρρωσταίνουν, να αυτοκτονούν ακόμα ένεκα των τεράστιων προβλημάτων που τους φόρτωσαν οι σκληροί και αναίσθητοι κυβερνώντες..

Επίσης αναπολεί ο καθένας μεγαλώνοντας τα χρόνια της πλήρους αδιαφορίας των εκάστοτε κυβερνώντων, να δημιουργήσουν τις βάσεις να λειτουργεί το Κράτος με τις δικές του δυνάμεις και το βλέμμα τους στραμμένο στο μέλλον, δηλαδή στις επερχόμενες γενιές. Έτσι φθάσαμε στην σημερινή κατάσταση, της πλήρους αποδόμησης του Κράτους , αλλά και του Ελληνικού Λαού. Έδιναν συνέχεια εγκληματικές  παροχές, με πληθωρισμούς που έφτασαν και το 20% και τον δανεισμό να φτάνει 30-35 %. Αυτά πληρώνονται σήμερα.

Και όλα αυτά, γιατί στην Ελλάδα, όσο ζω οι εκάστοτε κυβερνώντες, κυβερνώμενοι από την τεράστια κάθε φορά αυλή τους, και τους ελεεινούς κομματάρχες τους,  που ότι συμβούλευαν περνούσε πρώτα από το συμφέρον τους, κατάφεραν στην ουσία να κυβερνούν από τα παρασκήνια την χώρα.

Έτσι αυτή η απόλυτη εξάρτηση του πολιτικού κόσμου από τους αυλοκόλακες και ιδιαίτερα από τους κομματάρχες που  στήριζαν την εκλογή των πολιτικών ως βουλευτών,  επέφερε μοιραία και το μοίρασμα του Λαού, σε βολεμένους και αβόλευτους, σε αυτούς που τίποτα δεν έκαναν για να έχουν μια δουλειά -δημόσιοι υπάλληλοι - και σε αυτούς που με τις δικές τους δυνάμεις απέκτησαν δουλειά , πολλοί προόδευσαν και έγιναν οι στυλοβάτες  της οικονομίας της χώρας.

Και δεν εννοώ βέβαια κάποιους που συνεπικουρούμενοι πολλές φορές από την "φροντίδα" των κυβερνόντων με προνόμια αποκλειστικά γι' αυτούς, ξέφυγαν και έγιναν ανεξέλεγκτοι οικονομικοί δυνάστες, με ασύλληπτα κεφάλαια στα χέρια τους, όχι φυσικά δικά τους, πού έφτασαν ακόμα και το κράτος να υποκαθιστούν.

Εννοώ αυτούς που δημιούργησαν τις μεσαίες επιχειρήσεις και μικροεπιχειρήσεις  που ζούσαν καλά τους ίδιους αλλά και έδιναν δουλειά σε κάποιους εργαζόμενους. Έτσι έγινε το θαύμα της νέας Ελλάδας,

Έτσι η Ελλάδα γέμισε, από μορφωμένους πολίτες -κακά τα ψέματα άμα δεν υπάρχουν χρήματα , μόρφωση και πτυχία δύσκολα υπάρχουν- που αποτελούσαν την μόνιμη ελπίδα της Ελλάδας, αυτής που ο μεγάλος Χαρίλαος Τρικούπης είπε "Η Ελλάδα θέλει να ζήσει και θα ζήσει".

Είναι μια φράση που με κάνει να ελπίζω, και στην πολυκύμαντη ζωή μου αλλά και στην σκέψη μου δεσπόζει.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ!! και θέλω να θυμάμαι.  Τα άλλα που με πότισαν οι πολιτικοί, σαν δηλητήριο, τα έχω διαγράψει. Κάντε μου τη χάρη  και εσείς να θυμάστε την φράση αυτή. Κρύβει μια δοκιμασμένη Ελπίδα, πως κάτι θα γίνει, πως κάτι θα αλλάξει, να δείτε οι νέοι καλύτερες μέρες και εμείς κάποια καλύτερα γηρατειά που ραγδαία επελαύνουν.

Δεν σας κάνω παρηγοριά. Στη θέση που μας έφτασαν δεν υπάρχει παρηγοριά. Αλλά ας κρατήσουμε κάπου στο είναι μας την Ελπίδα.

Επ' ευκαιρία θα αναφερθώ και σε ένα γεγονός, της επέλασης του κ. Ολάν. Είναι αγαπητοί μου, αγαπητές μου, ένας από τους τέσσερις που ενδιαφέρονται για την ελεγχόμενη σωτηρία της Ελλάδας και ορέγεται και αυτός, τζάμπα φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ήλιο, θάλασσα, νησιά, αέρα.

Είναι το φιλέτο η Ελλάδα το οποίο όλοι θέλουν να το φάνε. Οι άλλοι τρεις είναι η Μέρκελ, ο Ομπάμα, ο  Πούτιν. Όλοι για να φάνε.

Αλλά  αυτό το φαγοπότι, που εμείς οι Έλληνες θα το παρακολουθούμε από μακριά, έχει και κάτι , ας πούμε καλό. Κανείς δεν μπορεί να ακουμπήσει την Ελλάδα για 100 ίσως και παραπάνω χρόνια. Έτσι οι τουρκαλάδες , που την αδυναμία μας  θα ήθελαν να την εκμεταλλευτούν και να φάνε με την απειλή των όπλων τα πετρέλαια του Αιγαίου, δυστυχώς έχουν χάσει αυτή την ευκαιρία. Θα τα φάει κάποιος από τους επίδοξους γαμπρούς που ανέφερα πιο πάνω  ή και οι τέσσερις μαζί. Μπορεί.. ποιος ξέρει; να κάνουν και κοινοπραξία.. 

Και εμείς βέβαια γλύφοντας κάποιο κοκαλάκι... θα τους ταΐζουμε πάλι τζάμπα τα εκλεκτά μας προϊόντα, που θα παράγουμε γι' αυτούς και τους λαούς τους.

Ωχ   Θεέ μου, γιατί μας χάρισες τόσα πολλά σε αυτή την χώρα;

Ωχ Θεέ μου στείλε κάποιον που να κυβερνήσει για το συμφέρον των Ελλήνων αυτή την Χώρα.

γεια σας

adreo

 

 


- Στείλε Σχόλιο


10 Φεβρουαρίου 2013, 22:44
ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΙ.


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

σήμερα θα γράψω για την δυστυχία που βιώνουμε όλοι μας, είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Αμέτρητος πόνος στην καρδιά μας, που ήρθε σαν τιμωρία, επειδή ξεχαστήκαμε στην καλή μας ζωή, οι πιο πολλοί και πολλές από εμάς. Είναι η τιμωρία μας γιατί τολμήσαμε να δεχθούμε στην χώρα μας κοντά στα τρία εκατομμύρια λαθρομετανάστες που φάγανε, ήπιανε, στείλανε δισεκατομμύρια δραχμές, που μετέτρεπαν σε δολάρια και από το 2002 ευρώ, στις 200 περίπου χώρες τους ΚΑΙ ΧΙΛΙΆΔΕς ΑΠΌ αυτούς δεν αισθάνονται ίχνος ευγνωμωσύνης αλλά και αγάπης για την χώρα μας και εμάς τους Έλληνες. Ταυτόχρονα βέβαια προσέφεραν εργαζόμενοι και κάποιο πλούτο σε μας, που τους χρησιμοποιήσαμε ως φθηνά εργατικά χέρια. Μα τους πληρώνουμε και αυτούς σκληρά και ετεροχρονισμένα για αυτή ας πούμε την εκμετάλευση... Άλλες χώρες δεν τους δέχτηκαν, εμείς όμως... Υπάρχει περίπτωση κάποιοι να με κατηγορήσουν για ότι γράφω.  Υποκριτές θα είναι. Εγώ ποτέ δεν έδειξα την παραμικρή εχθρότητα σε αυτούς, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες εξάλλου.

Όμως ποια μοίρα μας βάσκανε αλήθεια; και οι ευρωπαίοι που τους έχουμε πληρώσει στα 1000 τουλάχιστον προηγούμενα χρόνια , με άφθονο αίμα, με καταστροφές απερίγραπτες κυρίως εξαιτίας τους, να μας βάλουν στο στόχαστρο;

Βέβαια τους έδωσαν την άδεια για άλλη μια φορά  να μας διαλύσουν, να μας φέρουν στο χείλος του γκρεμού, βάζοντάς μας στην κοινή τους με το ΔΝΤ πρέσα.

Μέσα σε τρία χρόνια, μας έφθασαν στην πλήρη φτώχεια. Εκατομμύρια Έλληνες ζουν στην στην αθλιότητα , στο μαρτύριο της ανέχειας και οι χοντρόπετσοι μάγοι που μας κυβερνούν, σφυρίζουν αμέριμνα. Μέσα στα πλούτη τους, φροντίζοντας ακόμα και τις ορδές των πολιτικών  και των πολιτικάντηδων, μέχρι και συνταξιούχους δημάρχους , συμβούλους , πρώην βουλευτές και νομάρχες και όλη την ιεραρχία της πρώτης γραμμής, κάθε μήνα να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους και συντάξεις, στο ακέραιο, χωρίς κρατήσεις από ότι άκουσα, την στιγμή που ο Έλληνας δεινοπαθεί, είναι άνεργος, ανασφάλιστος, και δεν έχει που να ακουμπήσει.  

Και οι πολιτικοί περί άλλων τυρβάζουν, Λένε πως θα μας σώσουν και φορτώνοντας στην πλάτη μας φόρους που δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε, μας απειλούν πως θα μας φυλακίσουν και άνθρωποι που μέχρι πριν λίγο δεν χρωστούσαν ούτε ένα ευρώ, κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. 

Δεν καταλαβαίνω πως ζητούν ποσά που είναι αδύνατον να πληρωθούν. Αλήθεια τα ΥΨΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ των πεινασμένων συνανθρώπων μας, που σε όλους τους Έλληνες λειτούργησαν σαν μαχαιριά στην καρδιά μας, αυτούς που μας κυβερνούν αλλά και τους υπόλοιπους του κοινοβουλίου, δεν τους ακούμπησαν; Αισθάνονται υπερήφανοι για την εικόνα που αστραπιαία ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο; 

Και μπορεί κάποιος να μου πει. Καλά οι κυβερνώντες, οι άλλοι, τι ευθύνη έχουν; Έχουν, αφού βλέπουν ότι τίποτα καλό δεν προκύπτει από τους κυβερνώντες, να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα. Έτσι θα προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στους Έλληνες. Ίσως να προκύψει μια ευκαιρία για νέα αρχή.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ, κατηγορώ και τούς αγρότες που ενήργησαν εγωιστικά, μη σκεπτόμενοι παρά μόνο την δική τους προβολή. Δεν έσωσαν κανέναν από αυτούς που πήγαν να πάρουν, 4-5 ντομάτες ή 5 κιλά πορτοκάλια. Αν θέλουν να το παίξουν ευεργέτες ας πηγαίνουν να δίνουν τα είδη που παράγουν στις εκκλησίες, που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ποιοι έχουν ανάγκη.

ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ, όπως κάνουν χιλιάδες άλλοι Έλληνες, που δεν παράγουν και αγοράζουν διάφορα είδη και τα δίνουν για να σώσουν από την πείνα πολλούς συμπατριώτες μας. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ οι αγρότες αυτοί, είναι να ρεζιλέψουν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτούς που τάισαν εκατομμύρια λαθρομετανάστες.  Δεν ξέρω μάλιστα αν είχαν τέτοιο δικαίωμα, να μοιράσουν με αυτό τον τρόπο φρούτα και λαχανικά. ΟΙ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΝΌΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ.

Θα μου πείτε adreο, τι πρέπει να γίνει; 

Ο καθένας σας το καταλαβαίνει. Να γυρίσουμε στην δραχμούλα μας. Έτσι και αλλιώς σύντομα κανείς μας δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του, Δεν βλέπω τον λόγο να είμαστε στο ευρώ. Μπορούμε μόνοι μας να τα καταφέρουμε. Έχουμε πολλά αγαθά σε αυτή την γη. Τουλάχιστον να τα χρησιμοποιήσουμε για μας, όχι να μας τα φάνε οι ύπουλοι "φίλοι" μας.

Μπορώ να πω και χίλια άλλα δυο. Είναι τόσα πολλά που μπορώ να γράψω εκατοντάδες σελίδες. Εξάλλου ότι και να πω εγώ οι χοντρόπετσοι δεν θα καταλάβουν.

ΘΑ ΕΠΕΙΜΈΝΟΥΝ ΠΩς ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑς ΣΏΣΟΥΝ. Μόνο που εμείς βρεθήκαμε στο στάδιο της σωτηρίας ξαφνικά και απότομα. Και ακόμα δεν καταλαβαίνουμε πως έχουμε ανάγκη από σωτήρες. Αχ! Ελλάδα μου ΠΑΤΡΙΔΑ μου γλυκιά, πάλι σε τραγωδία σε οδηγούν.

Τέλος κλείνοντας θα πω μια φράση ακόμα.

Να μας λυπηθεί ο Θεός με αυτούς που μπλέξαμε. Και πιστεύω πως αυτό θα γίνει.

γεια σας

adreo




13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ



Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.








powered by Agones.gr - livescore

 




Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ




Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...




Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links







    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης