αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
09 Δεκεμβρίου 2018, 23:34
ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ, ένας χαρισματικός Καλλιτέχνης


 

Ο Σάκης Κουρουπός, είναι ο σεμνός   Συνθέτης και Διευθυντής ορχήστρας, με το πολύ σημαντικό έργο του, που διαφημίζει και τιμά την Ελλάδα στην Γερμανία και σε άλλες χώρες. Σεμνά και αθόρυβα, χωρίς να επιδιώκει καν την προβολή του...

Με τον Σάκη γνωρίστηκα μέσα από τις σελίδες  των  blogs μας που διαθέτουμε και οι δυο στον  ιντερνετικό χώρο του musicheaven.gr, με τα  200.000 και πλέον blogs, όπου βρίσκονται και τα δικά μας blogs.     

 Μου έκανε εντύπωση ο ήρεμος χαρακτήρας του, η καλή του καρδιά, ο καθαρός του λογος, η σεμνότητά του. Ο Σάκης έχει καταφέρει να κάνει στην Γερμανία μια αξιοζήλευτη καριέρα, σαν Συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, αλλά και εδώ έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο.

Από το ιντερνέτ φίλες,φίλοι, συγκέντρωσα κάποιες πληροφορίες για τον Σάκη Κουρουπό και με χαρά τις μεταφέρω εδώ. Για να τον γνωρίσετε.

 

Ο Σάκης Κουρουπός Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών καθώς και σε άλλα Ελληνικά Ωδεία,  θεωρητικά  παίρνοντας ΅ε άριστα πα΅ψηφεί τα πτυχία ενοργανώσεως πνευστών οργάνων και διεύθυνσης ΅πάντας, καθώς και αρ΅ονίας, αντίστιξης, φυγής και σύνθεσης. 

Συνέχισε στην Γερ΅ανία στη σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας.

 

Έχει συνθέσει ΅έχρι σή΅ερα δύο συ΅φωνικά έργα:

1. ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ , έργο επικό, θρησκευτικής έ΅πνευσης (1974).

με το οποίο πήρε συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό το 2017, πήρε το Α΄ ∆ιεθνές Βραβείο Interartia 2017.

2. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (1978), ε΅πνευσ΅ένο από την ο΅ώνυ΅η τρίπρακτη έ΅΅ετρη τραγωδία φιλοσοφικού περιεχο΅ένου του συγγραφέα ποιητή Σπύρου Κουρουπού. Και τα δύο έργα είναι γρα΅΅ένα για 100΅ελή ορχήστρα και 100΅ελή ΅ικτή χορωδία. Έχει συνθέσει επίσης ΅ουσικές για ντοκι΅αντέρ, για σήριαλ, για θεατρικά έργα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ύ΅νους, ε΅βατήρια και πλέον των 100 ελαφρών τραγουδιών.

Συνετέλεσε ως παραγωγός εκπο΅πών στην ΕΡΤ-2 (1978-1990).

∆ιετέλεσε ΅έλος του Συνδέσ΅ου Ελλήνων Μουσουργών καθώς επίσης και αντιπρόεδρος 1999 - 2004.

Είναι ΅έλος της ΕΜΣΕ από το 1984, και ο πρώτος ΅ουσικοσυνθέτης εθελοντής στους Ολυ΅πιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα.(ΕΜΒΑΤΗΡΙΟΜΑΡΑΘΩΝΟ∆ΡΟΜΩΝ) Είναι αναγνωρισ΅ένος διεθνής συνθέτης . Βραβεύτηκε ΅ε 1ο Παγκόσ΅ιο βραβείο 5 φορές στη Μουσική Σύνθεση, στο ∆ιεθνή ∆ιαγωνισ΅ό Φεστιβάλ InterArtia  1/ 2/ 3/ 8/ και 12/2017.και έλαβε την τι΅ητική διάκριση Artist of the Year 2017.

Συ΅΅ετείχε στο International Composition Competition '' Maurice Ravel '', Italy/Spain κατηγορία '' Live Full Orchestra '' το 2017/2018, πρώτος διακριθείς και τι΅ώντας επαξίως την Ελλάδα ΅εταξύ 50 χωρών στους Finalist, απονέ΅οντάς του Special Mention Composer, στην κατηγορία The Winners.

Είναι επίσης αναγνωρισ΅ένο ΅έλος της ∆ιεθνούς Ακαδη΅ίας Τέχνης.

∆ισκογραφικές του εργασίες:

Το τρένο, Και την αγάπη σου θυ΅ήθηκα και Πράξεις των Αποστόλων.

'’λλες ΅ουσικές του δραστηριότητες:

1. Ε΅φανίσεις και συνεντεύξεις σε: ΕΤ-1 και ΕΤ-2 ( Αποσπάσ΅ατα από συναυλίες του συνθέτη - Επικαιρότητες - Ο κόσ΅ος του Πνεύ΅ατος και της Τέχνης), EPA-2, EPA-3 (Τρίτο πρόγρα΅΅α), ΕΡΑ-4, ΕΡΑ-5 (Φωνή της Ελλάδας), Περιφερειακοί σταθ΅οί της ΕΡΑ, LOVE RADIO, COOL FM, ΑΘΗΝΑ 9,84, MEGA CHANNEL,

SKY, TELE CITY TV. Radio Atlantis, Eν Λευκώ, Σιδηροδρο΅ικοί σταθ΅οί ΜΕΤΡΟ .

2. Ενορχήστρωση, διασκευή και προσαρ΅ογή για το θεατρικό έργο Κοντινό πλάνο στο Φεστιβάλ Ιθάκης.

3. Ενορχηστρω΅ένες συνθέσεις για ντοκι΅αντέρ στο εξωτερικό (Γερ΅ανία - Αυστρία)

4. Συνεντεύξεις και αποσπάσ΅ατα εκδηλώσεων του από τα δύο συ΅φωνικά του έργα Πράξεις των Αποστόλων και Ο ’νθρωπος, καθώς και άλλων ενορχηστρω΅ένων συνθέσεων του για ΅εγάλη ορχήστρα και χορωδία στην BAYERISCHERUNDFUNK MÜNCHEN DEUTSCHLAND και 1e Progr.TV.

5. Ε΅φανίσεις στην ΕΡΑ-4 ,ΕΡΑ-2, ΕΤ-1 και ΕΤ-2 ΅ε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του και  διάφορα βιντεοκλίπ στο You Tube.

6. Σή΅ατα σταθ΅ών (Περιφερειακοί σταθ΅οί της ΕΡΑ).

Στο Youtube φίλοι, φίλες μπορείτε να βρείτε τα έργα του και να τα ακούσετε. 


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


26 Φεβρουαρίου 2018, 14:19
Ο ΜΕΜΕΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ.


Φίλοι, φίλες καλημέρα.

Η Πατρίδα μας βρίσκεται σε κλοιό πολιορκίας, από γείτονες που ονειρεύονται να μας πάρουν τμήματα της Χώρας μας, να μεγαλώσουν την χώρα τους.  Οι σκοπιανοί να βγουν στην Θεσσαλονίκη, οι αλβανοί να κατέβουν στην ’ρτα και τα μεμέτια να πάρουν τα νησιά με σκλάβους τους νησιώτες μας.

Το κακό είναι πως αυτές τις χώρες, αλβανία και σκόπια, τις έχουμε ευεργετήσει. Αλλά και την τουρκία επίσης.

Έλληνες επιχειρηματίες που δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για την τσέπη τους, έχουν κάνει τεράστιες επενδύσεις, και στην ουσία μέσω των επιχειρήσεων που έχουν σε αυτές, ζουν πολλές χιλιαδες πολίτες, που πολλοί από αυτούς δεν τους χρωστούν και ευγνωμοσύνη.

Αλλά στα παλιά τους παπούτσια οι δικοί μας, αρκεί να γεμίζουν τις τσέπες τους και να καταδικάζουν σε ανεργία τους  συμπατριώτες τους, δηλαδή κυρίως τα Ελληνόπουλα.

Τώρα πόσο ασφαλείς ή για πόσο χρόνο θα αισθάνονται ασφαλείς σε τέτοιες χώρες , δεν το γνωρίζω.

Και οι κυβερνήσεις μας γενικώς για να μην τα ρίχνουμε όλα στον αδαή Τσίπρα, τι κάνουν;

Καταφέρνουν οι σκοπιανοί να τους παραμυθιάζουν και να κάνουν φιλίες με τον ερντογάν, και που δεν διαφέρει και πολύ από τον τρελλό Βορειοκορεάτη ηγέτη, και ονειρεύεται οθωμανική αυτοκρατορία, πότε; τον 21ο αιώνα.

Ο μεμετης ερντογάν θα έκανε ντου, αλλά δεν είναι σίγουρος πως θα αντιδράσουν οι ξευτίλες ευρωπαίοι φίλοι μας, που θα μπορούσαν να του μαζέψουν τα ζωνάρια μέσα σε μια ώρα.

Εδώ χρειάζεται Αλέκο να δείξεις αν έχεις την σφραγίδα του ηγέτη.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από τους ευρωπαίους να ενεργοποιήσουν ότι έχουν υπογράψει οι 27, που θεωρούν ότι τα σύνορα της ευρωπαϊκής ένωσης φτάνουν μετά ταα νατολικά μας νησιά στο Αιγαίο, όπως λένε οι συνθήκες.

Τι αφήνουν έναν ελεεινό δικτάκτορα να το παίζει χωροπφύλακας, να παραβιάζει μόνιμα τα σύνορά μας  και να απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα; ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ο μεμέτης πως δεν έχει στρατό; γιατί το 70% των κατοίκων της τουρκίας δεν είναι τούρκοι. Δεν φοβάται πως θα αντιδράσουν όλοι αυτοί; Ακόμα και τα εκατομμύρια των αντιπάλων του;

Τώρα βέβαια με την φτώχια που έχουμε, να αγοράσουμε όπλα δεν περιμένω.

Και αν μας κηρύξει πόλεμο, που δεν βλέπω βέβαια να το κάνει, ΟΙ 500000 Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ;

Τώρα για τον άλλο ελεεινό τον αλβανό, που πιστεύει πως έχει εντός Ελλάδος τον Δούρειο ίππο, τους αλβανούς και τα παιδιά τους, μην περιμένει τέτοια βοήθεια.

ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ χαθεί για την αλβανία.

Και η κυβέρνησή μας καλά θα είναι να ανακινήσει το θέμα της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ της Β. Ηπείρου, αντί να κάθεται και να μην μιλά.

Ο μεμέτης ερντογάν πάει να κάνει ένα πέταλο με οθωμανούς καινα μας έχει σε κλοιό. Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά φίλες, φίλοι, άλλως θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.

Δεν φοφάμαι να ξέρετε επί του παρόντος, αλλά λέω τις σκέψεις μου και με την μικρή μου δύναμη να κάνω όλους μας, όλες, να οργανωθούμε. Να γίνουμε μια γροθιά και έτοιμοι  να τους περιμένουμε.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δε, με όλους τους άλλους πολιτικούς, να βρουν τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων και να καταφύγει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και ιδιαίτερα στους φίλους μας, να τους θέσει ενώπιον των ευθυνών τους.

ΒΕΒΑΙΑ υπάρχει μια μεγάλη ελπίδα , το αέριο, τα πετρέλαια Ελλάδος- Κύπρου και λοιπά που τα έχουν ανάγκη.

Επομένως δεν θα αφήσουν τον σκύλο που γαυγίζει να μας δαγκώσει.

Αυτά.

γεια σας.


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης