αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
27 Μαΐου 2010, 01:21
ΜΙΑ ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΗΝΑ. ΜΑ ΓΙΑΤΙ;


 

 

 Φίλες, φίλοι,

Η θλίψη είναι μια έκφραση του ανθρώπου, όταν παράδειγμα του συμβαίνει κάτι κακό.. και έχει διαβαθμίσεις. Πότε είναι έντονη, πότε ήπια και σε πολύ κακές καταστάσεις γίνεται απελπισία. Αυτό τον καιρό είναι διάχυτη και έχει καταλάβει τους περισσότερους Έλληνες και Ελληνίδες. Και τι δεν κάνουν οι κυβερνώντες για να μας παρουσιάσουν την αναγκαιότητα των μέτρων τους. Μέτρα που δεν μας τα είχανε πει προεκλογικά, όταν μες την τρελή χαρά ο σημερινός κυβερνήτης έλεγε με σιγουριά "λεπτά υπάρχουν", για να πει στους Έλληνες στην ουσία, πως παίρνοντας την διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια του, θα μοίραζε πολύ χρήμα... και η Ελλάδα μας θα  γέμιζε γελαστά πρόσωπα.

Γιατί τι θέλει ο μέσος Έλληνας; -οι πλούσιοι δεν σκοτίζονται για τέτοια-, να μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, να μορφώνουν τα παιδιά τους και να μην τους λείπουν τα ανθρωπίνως απαραίτητα. Να μπορούν να δημιουργούν επιχειρήσεις και να τις μεγαλώνουν και να δίνουν εργασία και σε άλλους. Να μπορούν να παντρεύονται και να κάνουν τα παιδιά τους. Να μπορούν άνετα να πάνε σε ένα γάμο το δωράκι τους, στις γιορτές επίσης, να πηγαίνουν μερικές φορές το χρόνο να φάνε σε κάποιο καλό φαγάδικο, να πηγαίνουν μια εκδρομή, να μπορούν να ντύνονται και να πληρώνουν  τους λογαριασμούς τους, τα δάνεια για τις κάρτες και το σπίτι τους και πολλά άλλα. Αυτά πολλοί Έλληνες τα είχαμε και μάλον γρήγορα δεν θα τα έχουμε πολλά από αυτά, ιδιαίτερα δεν πρόκειται να τα έχει ο οποιοσδήποτε που μμπήκε τελευταία στην εργασιακή διαδικασία. 

Και αυτά απότομα και ξαφνικά μας κόβονται, μπήκαμε σχεδόν όλοι στο καβούκι μας, λες και η βάσκανος μοίρα μας ζήλεψε ως Λαό _την μεγάλη πλειοψηφία, γιατί φτωχοί και πολύ φτωχοί πάντα υπήρχαν, που όμως κάποιοι από αυτούς είχαν ελπίδα στο όνειρο, δηλαδή να απαλλαγούν κάποια στιγμή από την φτώχια, όπως έχει συμβεί με πολλούς που ξέρουμε και που όλοι μας έχουμε μέσα στον κύκλο μας- μας ζήλεψε ως Λαό λοιπόν και με μιας μας έριξε όλους σχεδόν- και αν δεν έριξε μερικούς άμεσα, η σειρά τους θα έρθει, ζήτημα χρόνου είναι- στα τάρταρα της δυστυχίας.

Και μην μου πείτε πως δεν είναι έτσι. Εγώ παντού, στους δρόμους , στις συγκεντρώσεις, στις εκκλησίες, στις εργασίες που πεθαίνουν , στο γυαλί και λοιπά, βλέπω φάτσες γεμάτες πίκρα, ανθρώπους που τραβάνε την ρουφηξιά από το τσιγάρο τους πολύ σιγανά, μην και τους τελειώσει και μετά θα θέλουν άλλα 20 λεπτά για το επόμενο. Ένα τσιγάρο φίλοι, φίλες μου 70 ηρωικές δραχμές, 50 σουβλάκια της νιότης μου, ΝΑΙ ΤΟΣΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΤΟΤΕ και τόσο περίπου ήταν το μεροκάματο, που με αυτό ζούσε οικογένεια. Αναρωτιέμαι πολλές φορές αλήθεια, τι πρόοδος έχει γίνει από τότε μέχρι τώρα; Αβασάνιστα απαντώ, σχεδόν καμιά. Όλων των αγαθών οι τιμές πολλαπλασιάστηκαν 250,300, 400 φορές πάνω και ακόμα πιο πάνω. 700 Ευρώ σημερινά είναι δυστυχώς μικρότερης αξίας από το μηνιάτικο των 2000 δρχ. του τότε.

Και βγαίνουν οι πολιτικοί και μιλούν για επιτυχίες , για ανάπτυξη, και δεν ντρέπονται  να μιλάνε για πρόοδο και λοιπά. Μάλιστα προχθές ο "ταλαίπωρος υπό την ένοια της δύσκολης θέσης που βρίσκεται" πρωθυπουργός μας, του ξέφυγε και είπε σε μια συνέντευξή του στα αγγλικά, πως τα τελευταία 5-6 έτη είχαμε πολύ μεγάλη ανάπτυξη.. και δεν ξέρω αν κατάλαβε τι είπε.

Αν έχεις μεγάλη ανάπτυξη  αγαπητέ πρωθυπουργέ μου, φωνάζεις το Διεθνές νομισματικό ταμείο να κάνει κουμάντο; Δανείζεσαι με υψηλότατο επιτόκιο; Κόβεις μισθούς και συντάξεις; Απολύεις χιλιάδες εργαζόμενους  και τους ρίχνεις στην μαύρη απελπισία;  Γεμίζεις  τις καρδιές των Ελλήνων και Ελληνίδων με ένα σωρό προβλήματα; Τους απειλείς να τους πάρεις το σπίτι;- οι πιο πολλοί το απέκτησαν με χίλιες δυο θυσίες-. Και ζητάς χαρτιά-τεκμήρια για 15 χρόνια;  Ζητάς από όλους μας να πληρώνουμε την βενζίνα , όσο περίπου το λάδι γιατί γνωρίζεις πως χωρίς αυτοκίνητο είμαστε πεθαμένοι; Ε. ΌΧΙ.. δεν έχουμε Ο ΠΙΟ ΑΝΙΔΕΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, δεν θα έπαιρνε τέτοια μέτρα. Θα κοίταζε να βρει τρόπους να υπάρχει δουλειά για όλους. Ξέρεις πόσες χιλιάδες Ελληνόπουλα έφυγαν και φεύγουν μετανάστες  και φυσικά χάνονται για την Ελλάδα, αφού εδώ δεν έχουν καμιά προοπτική;

Αλήθεια ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ;, ανθρώπινο δυναμικό για να αναλάβει κάποιες εργασίες, άμα ανανήψει η χώρα σύμφωνα με τις προοπτικές που έχεις χαράξει;

ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ κυβερνώντες λάβετε μέτρα, που να φέρουν την άνοιξη στην χώρα, να σταματήσει η αιμορραγία της φυγής, να έρθει το χαμόγελο στα χείλη μας.

Αφαιρέστε από τα κανάλια το δικαίωμα (λόγω τον πράξεών σας) να μας τρομοκρατούν, λαβαίνοντας έστω και ένα ελπιδοφόρο μέτρο. Όλοι οι Έλληνες περιμένουν πότε θα πετάξετε τις τανάλιες σας , μήπως και τους μείνει και κανένα δόντι... γιατί με την φόρα που πήρατε τίποτα δεν θα αφήσετε.

Μη σπεύσετε να με κατηγορήσετε πως σας αντιμάχομαι πολιτικά. ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ λέει: Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν... Δεν σας προσβάλω. Εννοώ πως όλοι οι πολιτικοί είστε ίδιοι. Όλοι έχετε τις ομάδες σας, όλοι έχετε τους κομματάρχες σας που πάντα κάνουν τις δουλειές τους. Όλοι σας έχετε παιδιά με εργασία -λέτε πως τα δικά σας είναι εξυπνότερα από τα δικά μας; Ε. ΟΧΙ!-. Όλοι σας πάτε στις δεξιώσεις, όλοι σας έχετε κοινωνική θέση και χίλια δυο. Και σας βεβαιώνω πως η νοημοσύνη σας δεν είναι και η υψηλότερη. Μέσα στο Λαό υπάρχουν πολλά άτομα... ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Και για να κλείσω...  Από αύριο κιόλας, αρχίστε, έστω και πλασματικά στην αρχή, να χρυσώνετε το χάπι, βάλτε λίγη ζαχαρίτσα στα μέτρα σας... που ποτέ δεν είναι ίδια για την επόμενη μέρα. Βάλτε τους υπαλλήλους που στη περίσταση είναι και τυχεροί, έστω και αν τους κόψατε μισθούς και επιδόματα να εργαστούν σκληρά...και όχι να σκέπτεστε να μισθώσετε ιδιωτικές εταιρείες για να κάνουν τις δουλειές που αυτοί πρέπει να κάνουν ... και αφήστε τις απειλές και όλα αυτά τα καθημερινά που σκαρφίζονται κάποια άρρωστα κομπλεξικά όργανα... και είναι πάμπολλα. Και γρήγορα-γρήγορα ανοίξτε εργασίες γιατί οι άνεργοι είναι μεγάλη πληγή, είναι απελπισμένοι... και η απελπισία τους παρασέρνει όλο το Έθνος. Πιστεύω πως σας τα είπα καλά. ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ¨ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά δεν μπορούν, ίσως και φοβούνται και δεν ξέρω τι άλλο τους συμβαίνει.

ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ μετά από 9 μήνες διακυβέρνησης; Όχι, ελάχιστοι σας μένουν. Κανείς δεν θα σας συγχωρήσει που μας πετάξατε στα σαγόνια του Δ.Ν.Τ, ούτε που μας ξευτιλίσατε στα μάτια των υποτιθέμενων Ευρωπαίων φίλων μας, που κερδίζουν χρήματα από τον δανεισμό μας.. Κανείς δεν θα σας συγχωρήσει για τον τρόμο που έχετε σπείρει και πολλά -πολλά άλλα... για να τελειώσω.. Η Αθήνα λοιπόν και κοντά σε αυτήν όλη η Ελλάδα είναι βουτηγμένη στην θλίψη, στην απελπισία, στο μαρασμό. Χιλιάδες μαγαζιά κλειστά, χιλιάδες οι άνεργοι, άδεια τα μαγαζιά, οι οικοδομές σταμάτησαν, οι αγοροπωλησίες το ίδιο. Και το κράτος χάνει εκατομμύρια Ευρώ , και βέβαια δεν θα μπορέσει να έχει και έσοδα. ΟΙ εναπομείναντες εργαζόμενοι, περιμένουν να τους επισκευθεί η ανεργία, η χρεωκοπία, η απελπισία και κάπου στο βάθος το χάσιμο του σπιτιού τους ή και η φυλακή. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;  Κάποια από τα μέτρα δεν μπορώ να μην τα θεωρήσω αναγκαία. ΑΠΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ στους έχοντες και κατέχοντες, στους ενσυνείδητους παραβάτες- γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν παράδειγμα να πληρώσουν, γιατί δεν έχουν ή γιατί καταστράφηκαν-. Πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος λοιπόν.

Όσον αφορά εμάς τον Λαό..

ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΑΔΕΡΦΙΑ προσπαθήστε να αισιοδοξήσετε, να γελάσετε... γιατί η πόρτα του τρελοκομείου είναι ανοιχτή για όλους μας. Όπως και το έμφραγμα για κάποιους από εμάς επίσης μας περιμένει στην γωνία. Τέλος εύχομαι ότι γράφω, χωρίς φόβο και πάθος- να τα διαβάσουν οι κυβερνώντες, μπας και κάτι καλό αποφασίσουν. Και τους συνιστώ, λιγότερη τηλεόραση, έχει αρχίσει να τους φοβάται το μάτι μας.

adreo 

 

 

 


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


19 Μαΐου 2010, 02:31
Και δεν ξέρω ο κυβερνήτης, όταν το βραδάκι πέφτοντας για ύπνο, αν ξέρει τι έχει κάνει, αν μπορεί να


 

 

 

Φίλοι, φίλες,

Πάρα πολλούς ενδοιασμούς είχα αν έπρεπε να τα «πω» στον κ. Πρωθυπουργό, αντί να τον αφήσω να προχωρήσει στο Θεάρεστο έργο του. Δεν πιστεύω πως θέλει να συνδέσει την θητεία του με όλα τα αρνητικά που μας επισώρευσε μέσα στους οκτώ μήνες που κυβερνά, με πάρα πολύ αστάθεια, χωρίς πρόγραμμα, και κυρίως χωρίς να μας έχει φυτέψει μέσα μας την ελπίδα. Αυτή η κυβέρνηση παραπαίει. Και φυσικά με όσα γράφω δεν αποδίδω τα εύσημα στους προηγούμενους. Αλλά το χρέος από 108% να φθάνει πολύ γρήγορα στο 113%, είναι τραγικό και δείχνει ανικανότητα και άγνοια περί τα οικονομικά. Αυτά.

 

  Βλέποντας όμως, πως νοερά οι 90 στους 100 Έλληνες είναι  μαζί μου και έχουν τις ίδιες απόψεις με μένα, αποφάσισα σήμερα να δημοσιεύσω τις σκέψεις μου ελπίζοντας πως σε κάποιους από τους κατέχοντες την εξουσία κυβερνητικούς παράγοντες τα μηνύματά μου, που δυστυχώς δείχνουν  κάποιες επώδυνες εξελίξεις που θα συμβούν στην χώρα μας, θα τους δείξουν να κάνουν κάτι για να επαναφέρουν τον πρωθυπουργό στον δρόμο που θέλει ο Λαός και όχι η Διεθνής οικονομική χούντα, και η ενταύθα τηλεοπτική εξουσία με τους λιβανιστές της. Και αυτοί οι λιβανιστές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένουν στον δόλιο τρόπο τους, γιατί τόσες επιδαψιλεύσεις σε μια μέχρι στιγμής αποτυχημένη κυβέρνηση, αφού ξέρουν πως τα ψέματα δεν διαρκούν και πολύ;

Γιατί πιστεύω απόλυτα πως υπήρχε άλλος δρόμος, για την επαναφορά της χώρας στην υγιή πορεία της οικονομίας. Παράδειγμα ο γρήγορος και με πολύ χαμηλό επιτόκιο δανεισμός από άλλες χώρες. Και επίσης δεν μπορεί στην παγκόσμια Ελληνική οικογένεια να μην υπάρχουν και 5-6 μεγάλοι οικονομολόγοι, που να μπορούν να συμβουλεύσουν τον πρωθυπουργό τι πρέπει να κάνει.

Εγώ το μόνο που έχω να του πω –άσχετα που του τα σέρνω παρακάτω- είναι να κάνει γρήγορα, πριν ξεφύγει η κατάσταση.

Η χιονοστιβάδα κ. Πρωθυπουργέ καταστρέφει, άμα ξεκινήσει, τα πάντα στο πέρασμά της. Είθε ο Θεός να σας φωτίσει.

Δεν ξέρω φίλες, φίλοι, από ψυχολογική άποψη πως είστε, αλλά εγώ είμαι πολύ πεσμένος. Δεν αντέχω την μαυρίλα που σπέρνει η κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και την εκδικητική μανία των λεγόμενων δημοσιογράφων. Πρώτη φορά στην πολυκύμαντη ζωή μου, βλέπω κάποιος να μας βγάζει τα δόντια , να μας σπάει τα πλευρά, να μας αφήνει νηστικούς και τιμωρία μες τον ήλιο, να μας παίρνει τα ελάχιστα χρήματα από την τσέπη, να φορολογεί ακόμα και τα άνεργα παιδιά μας, επειδή οι γονείς τους,  τους άφησαν κάποιο σπίτι για να μην έχουν την ίδια ταλαιπωρία που είχαν αυτοί στην δύσκολη δική τους ζωή…. και οι λιβανιστές να τους εκθειάζουν και ούτε λίγο, ούτε πολύ να τους θεωρούν και σωτήρες μας,

Να μου επιτρέψουν να έχω διαφορετική άποψη. Η άποψη ότι είμαι πολύ φτωχότερος, πολύ πιο ανασφαλής και με τρώει η αγωνία για όλα τα παιδιά δικά μου και ξένα. Ποιο είναι το μέλλον τους αλήθεια; Δεν θα απαντήσω, γιατί δεν θέλω να χάσουν την ελπίδα.  

Θα αρχίσω με τους λεγόμενους δημοσιογράφους.

Δημοσιογράφος σήμερα γίνεται ο οποιοσδήποτε κάτω από ορισμένες συνθήκες, που δεν χρειάζεται να αναλύσω. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και όσο τους επιτρέπουν οι εργοδότες τους που μετράνε πάρα πολύ και τα συμφέροντά τους,  τιμούν το επάγγελμά τους.

 Πολύ μαυρίλα πλακώνει την καρδιά μου, όπως και πάρα πολλών συμπολιτών μας. Ευτυχώς δεν φαίνεται να επηρεάζει η όλη κατάσταση τα σχολιαρόπαιδα, που μάλλον δεν τους περνά από το μυαλό τι τα περιμένει. Εγώ τα χαίρομαι για την ανεμελιά τους και την αδιαφορία τους για τα τεκταινόμενα. Ίσως και να τα ζηλεύω, παρά τις δυσοίωνες καταστάσεις που έρχονται.  

Μπαίνω στο ζουμί της ... μαυρίλας που με διακατέχει.

Ένας φρεσκοεκλεγμένος κυβερνήτης που ο Ελληνικός ΛΑΟΣ πίστεψε στο χαμηλό του προφίλ, στο ότι έλεγε πως υπάρχουν λεπτά, μας έκανε άνω-κάτω. Λέει πως ενεργεί για το καλό μας. Δεν μπορώ να πιστέψω πως γι' αυτό δεν ενεργεί.

Όμως  μας διέλυσε τα νεύρα και πιστεύω πως τους επόμενους μήνες θα στείλει πολλούς, ιδιαίτερα νέους στο τρελλοκομείο, από το λεγόμενο εργατικό δυναμικό.

 Ότι κάνει , το κάνει με τέτοια σκληράδα που αυτές τις μέρες θα του συνέστηνα να κατέβει στους δρόμους μόνος του, μεταμφιεσμένος για να μην τον αναγνωρίζουν οι πολίτες, σαν απλός κι’ αυτός πολίτης και να κάνει από μόνος του ένα γκάλοπ και αφού εισπράξει τις πάρα πολλές αρνητικές απαντήσεις τους για το υποτιθέμενο έργο του , να καθίσει και να αρχίσει να βάζει και λίγη ζάχαρη στα μέτρα του, μήπως και υπάρξει λίγο χαμόγελο στα χείλη μας, μήπως και αρχίσουμε να αισιοδοξούμε και αυτή η αισιοδοξία αλλάξει το κλίμα.

Και να πέσουμε όλοι οι Έλληνες στην προσπάθεια αναγέννησης της πατρίδας, με σύμπνοια και φροντίδα του καθενός μας για τον άλλον. Όχι ο ένας να τρώει και ο διπλανός να πεινάει. Να μετράει τις μπουκιές των εχόντων και κατεχόντων. Δεν ξέρω αν παιδί του έτυχε να στερείτε κάτι και να το έχει ο άλλος και αυτός να ζηλεύει. Θα καταλάβαινε καλύτερα το παραπάνω.

Και δεν ξέρω ο κυβερνήτης, όταν το βραδάκι πέφτοντας για ύπνο, αν ξέρει τι έχει κάνει, αν μπορεί να κάνει ένα όνειρο, ακόμα και για τα δικά του παιδιά, που και αυτά αργότερα θα τα ακουμπήσουν τα προβλήματα.

ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ;

Που μας παρέδωσε στον ανελέητο έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;

Που μας έριξε στα μάτια και στον φθόνο των υποτιθέμενων Ευρωπαίων φίλων μας. Αυτοί  που εδώ και πολλά χρόνια, δεν μπορούν να δεχθούν πως ο Ελληνικός Λαός είναι ανάδελφος;

Και αυτοί δεν μπορούν να δεχθούν πως η  Ελλάδα είναι το φως του κόσμου;

Κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι η γλώσσες τους έχουν κλέψει και κάνουν χρήση χιλιάδων λέξεων δικών μας , για να μπορούν να συνεννοούνται μεταξύ τους, αφού οι γλώσσες τους χωρίς αυτές θα είχαν τεράστια κενά; Και μόνο γι’ αυτό έπρεπε να μας χρωστούν ευγνωμοσύνη.  

Μας έριξε λοιπόν ο κ. Γιώργος στα χέρια των εχθρών μας κατά την γνώμη μου,  που καμιά συμπάθεια δεν αισθάνονται για μας, και  δεν αισθάνονται τίποτα, καμιά ενοχή, για τα δεινά που επισώρευσαν στην περήφανη χώρα μας, εδώ και πολλά χρόνια. Από αυτούς ξεκίνησε η περιπέτεια της Μικράς Ασίας και του Ελληνισμού της, η μεγάλη γενοκτονία του Ελληνισμού.

Μας κουτσούρεψαν αρχίζοντας από πολύ παλιά, γιατί μια Μεγάλη Ελλάδα θα ήταν γι’ αυτούς πολύ μεγάλο αγκάθι. Δεν θα μπορούσαν να εφαρμόζουν ανεξέλεγκτα τα σχέδιά τους.  

Είναι αυτοί που θεωρούν τους σκοπιανούς σκόπιμα Μακεδόνες, είναι αυτοί που αφήνουν την Τουρκία εδώ και πολλούς αιώνες να μας πετσοκόβει, που τους επιτρέπουν να οργώνουν την θάλασσά μας , το χιλιοαιματοβαμμένο Αιγαίο μας, είναι αυτοί που αφήνουν την μισή Κύπρο μας στα χέρια των βαρβάρων.

Είναι αυτοί που ξέχασαν πως πάντα αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και την πατρίδα μας, αλλά και για τις δικές τους πατρίδες. Είναι αυτοί- όχι τόσο οι Λαοί-, οι κυβερνήσεις τους- που μας κυνηγούν.

Και τελευταία τους μπήκαμε στο μάτι γιατί περνούσαμε καλά, και σχεδιάζουν να μας κάνουν να μην περνάμε καλά.

Θέλουν τους Έλληνες να είναι στην πίκρα και στην δυστυχία.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Και ο κυβερνήτης έπεσε στην λούμπα, θέλει να δείξει πως είναι καλός μαζί τους και τα δέχτηκε όλα. Και είναι η αρχή ακόμα.

Και έρχομαι τώρα στον κυβερνήτη μας, ως μέσος Έλληνας πολίτης να του πως τις σκέψεις μου, να προσπαθήσω να τον συμβουλέψω. Δεν δέχομαι εγώ πως αυτό το δικαίωμα το έχουν μόνο οι συμβουλάτορές του. Το έχω και εγώ αν θέλει να εφαρμόζεται το σύνταγμα της χώρας . Αν θέλει να υπάρχει Δημοκρατία πρέπει να με ακούσει.

Κυβερνήτη  πήρες το χρέος στο 108 % περίπου; σε 8 μήνες το ανέβασες στο 113% πάνω κάτω; και λες πως ξέρεις τι κάνεις;  λες πως πολεμάς για την πατρίδα; Απολύεις και θα απολύσεις χιλιάδες νέους και ηλικιωμένους χωρίς μέλλον, και θα τους βάλεις και αυτούς στην λίστα των ανέργων; Χωρίς ψωμί, χωρίς τα στοιχειωδώς απαραίτητα;

Ρώτησες κάποιον επιχειρηματία πως συντηρεί την επιχείρησή του; Είναι τόσο δύσκολο να κάνεις κουμάντο όπως εκείνος; Τι είναι το Κράτος; μια μεγάλη επιχείρηση. Αν ο διευθύνων ξέρει  να κάνει τις σωστές κινήσεις, την πάει μπροστά, αν όχι την καταστρέφει.

Είναι ανάγκη μήνες τώρα να λες τις σκέψεις σου και τα σχέδιά σου αλλά και τις απειλές σου - Το όπλο είναι πάνω στο τραπέζι είπες- στους εχθρούς μας και εκείνοι να εκτοξεύουν τα επιτόκια σε αστρονομικά νούμερα, παραπάνω από τα επιτόκια που έχει το ελληνικό κράτος για τους πολίτες που χρωστούν που είναι 12%;

Νομίζεις κυβερνήτη πως ο ΛΑΟΣ δεν κατάλαβε στο πετσί του τα σκληρότατα μέτρα που σε διέταξαν να λάβεις, γιατί στερείσαι και εσύ και η κυβέρνησή σου απλής λογικής;

ΠΟΥ ΛΕΕΙ, πως τα ελλείμματα φεύγουν με ανάπτυξη, με επενδύσεις, με δουλειά για όλους; Άμα δεν έχει χρήματα ο πολίτης, δεν έχει να λάβει και το Κράτος.

ΛΕΣ θα πάρεις και θα πάρεις και θα πάρεις… φόρους και πάλι φόρους, άμεσους και έμμεσους…, μας ζάλισες, μας απέλπισες, μας έβαλες στον τάφο πριν την ώρα μας... Και από που θα πάρεις;

κόβοντας από τις χαμηλές συντάξεις;

κόβοντας τα φάρμακα από τους ταλαίπωρους αρρώστους;

Αφήνοντας τα σχολεία χωρίς δασκάλους; Τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό; Απολύοντας τους χιλιάδες συμβασιούχους… ; και που θα πάνε αυτοί; Που πολλοί έχουν φάει με συμβάσεις το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους; Με οικογένειες; Τεράστιες υποχρεώσεις; Μα θα μου πεις .. Τι να τους κάνω; Σιγά, σιγά κύριε… χωρίς αναταραχή.

Συνεχίζω:

Και κλείνοντας τα μικρομάγαζα σε πρώτη φάση και μετά τους μεγαλύτερους, που και αυτοί αφού δεν θα πωλούν δεν θα έχουν να πληρώσουν. Και τα εκατομμύρια  των απελπισμένων ανέργων τι θα φάνε; Τι θα δίνουν στα παιδιά τους;

Μαζί σου αν παίρνεις φόρους και εισφορές από τους υψηλά αμειβόμενους.. Να υπάρχουν υπάλληλοι με 3-4-5, 6, 7.. 10 και λοιπά χιλιάδες ευρώ;

Να επιτρέπεις και εσύ, ο σοσιαλιστής, να δημιουργούνται νέα golden Boys; τους έμαθα και εγώ αυτούς από ότι βλέπεις..  Και ας μην γνωρίζω παρά ελάχιστα αγγλικά. Και να βάζεις στην νηστεία τον υπόλοιπο ΛΑΟ;..

Και έχεις και κάτι πολύ υποκριτικό αγαπητέ κατά τα άλλα κυβερνήτη.

Δεν μιλάς για το χρέος που παρέδωσε το προηγούμενο Πασοκ στον Καραμανλή, που έλεγε και δεν τον διαψεύσατε ποτέ, πως μόνο για τοκοχρεολύσια ήθελε 65 δις το χρόνο. Και άμα δίνεις 65 δις το χρόνο για τόκους μαζί με την αδιαφορία τους, ξέρεις από πόσο κεφάλαιο μπορείς να το βγάλεις αυτό το ποσό; Ασύλληπτο.

Και περιμένεις να φέρεις την άνοιξη; Πως; χωρίς να υπάρχει ελπίδα; Ένας νηστικός, ένας που χρωστά, ένας που δεν μπορεί να πληρώσει ΔΕΗ, τηλέφωνο και λοιπά, μπορεί να έχει ελπίδα;

όχι!!! Δυστυχώς.

 Όσο είναι καιρός λοιπόν, φέρε την ελπίδα, όσο είναι καιρός βρες τρόπους να ανοίξουν δουλειές. Δες πόσα μαγαζιά, οικοδομήματα μένουν ξενοίκιαστα. Δεν σου λένε για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που κλείνουν;..

Δεν βλέπεις τηλεόραση, που όλοι καταγγέλλουν την πολιτική σου; Εκεί που σε περίμεναν ως Μεσσία;

Τρέξε με χίλια να προλάβεις τις πολύ άσχημες  καταστάσεις που έρχονται. Φώναξε τους πιο δυνατούς οικονομολόγους , όχι άσχετους όπως είναι πολλοί υπουργοί σου, να σε βοηθήσουν, να γλυκάνεις λίγο το Λαό.

Τολμούν οι βουλευτές σου να μιλήσουν στους πολίτες; Η «αυριανή»- δική σου εφημερίδα ήταν- έγραψε χθες πως δεν τολμούν να παρουσιαστούν οι βουλευτές σου ακόμα και σε αυτούς που τους ψήφισαν. Τι να πουν αλήθεια; Μας ψηφίσατε… και θα σας βγάλουμε τα δόντια; Θα πεινάσετε; Ρουσφέτια όχι;

ΞΕΡΩ πως σε στενοχωρώ, αλλά καιρός να μάθεις την αλήθεια. Δεν μπορώ να σε βλέπω να ζεις στον κόσμο σου. Βλέπω τον υπουργό σου των οικονομικών που πάει στην Ευρώπη και στέκεται σαν φτωχός συγγενής, περίπου εκλιπαρώντας ένα «βλέφαρο» συμπάθειας , αντί να τους ρίξει σφαλιάρες. Θλιβερή παρουσία. Που εμένα σαν Έλληνα πολύ με μειώνει. Τους δώσατε όμως δικαιώματα…

Δεν λένε την αλήθεια οι δημοσκοπήσεις που σου παρουσιάζουν και σε ικανοποιούν. Είναι δυνατόν το κράτος να παίρνει τόσα πολλά από τον μέσο Έλληνα και εσύ να παίρνεις συγχαρητήρια; ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

 Εγώ δεν πιστεύω πως έχεις αυτή την στιγμή, παρά ελάχιστους που να σε υποστηρίζουν. Και αυτοί ή είναι βαμμένοι κομματικά, ή έχουν βολευτεί. Κάπου άκουσα πως η γραμματέας σας παίρνει 10.000 ευρώ τον μήνα. Αληθεύει αυτό; Βγες και διέψευσέ το. Και αν αληθεύει αυτό, τότε με τι μούτρα ζητάς θυσίες από τους μη έχοντας ή τους κάπως έχοντας;

Και μερικές ακόμα ερωτήσεις- απορίες.

Έβγαλες από το υπουργείο Εθνικής παιδείας την λέξη ΕΘΝΙΚΗΣ, κατήργησες το υπουργείο Βορείου Ελλάδος και Αιγαίου, δήθεν για περικοπές εξόδων. Άλλα σκέπτομαι εγώ. Απάντησέ μου ΓΙΑΤΙ;

Τα δις δεν μαζεύονται με τον τρόπο που εφαρμόζεις. Εκτρέφεις μιαν Λερναία Ύδρα δυστυχώς. Κόψε της τα κεφάλια αν μπορείς. Διαφορετικά τίποτα δεν γίνεται. Όταν στερεύεις την κάνουλα με το νερό ο άνθρωπος αντέχει λίγες μέρες και μετά πεθαίνει. Εγώ δεν το πιστεύω πως το θέλεις αυτό. Αλλά κάνε κάτι για να μην το πιστέψω ύστερα από λίγο καιρό. Κάνε με να ξαναγελάσω και μαζί μου όλους τους Έλληνες . Ειδικά τους νέους. 

Ρώτησες τον Ερντογάν  που  ήρθε στην Αθήνα, που εκδίωξε το Δ.Ν.Τ και έλαβε μέτρα που έκαναν την Τουρκία 6η οικονομική δύναμη στην Ευρώπη, να σε μάθει -δυστυχώς- τι κάνουν στα δύσκολα οι κυβερνήτες; Δεν σε υποτιμώ. Απλά προσπαθώ να βοηθήσω, μήπως οι ταπεινές μου απόψεις σε ταρακουνήσουν.  

Και από αύριο λάβε μέτρα , για την ανακούφιση των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Δεν αρμόζει στους Έλληνες η υποτίμηση των Ευρωπαίων ηγετών, ο εξευτελισμός από τους πολύ μικρούς Ευρωπαίους, που και αυτή την στιγμή δανείζονται με 2% και σου δανείζουν με 5; 6%; δεν ξέρω..Και θα βγάλουν κέρδος από την δυστυχία μας. Αυτοί είναι η ενωμένη Ευρώπη; Αν είναι έτσι. Δεν την θέλω. Καλύτερα να φύγουμε.  Αλήθεια κυκλοφορούν φήμες πως η Κίνα μας δάνειζε με πολύ μικρό επιτόκιο και θα έκανε και επενδύσεις. Αν είναι ψέμα ας το διαψεύσεις, γιατί είναι κρίμα να σκέπτεται ο Λαός δυσμενώς για σένα. Επίσης ακούγεται και για άλλες χώρες χαμηλότοκος δανεισμός. Γιατί δεν τους προτιμήσαμε;

 Ότι ακούω και ότι μαθαίνω από τους δημοσιογράφους που σε λιβανίζουν.. Κάτι τους ξεφεύγει δυσμενές και για σένα… που δεν ξέρουν ότι θα πεινάσουν και αυτοί σαν πεινάσει ο ΛΑΟΣ. Ή δεν θέλουν να το πιστέψουν..

Που όταν διαβάζουν τα νέα, τα λένε με τέτοιο στόμφο, που εγώ νομίζω πως χαίρονται για την δυστυχία που επισωρεύεται επάνω μας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ:

ΠΡΩΗΝ κυβερνήτη, δεν θα βγεις να πεις τι συνέβη και έφυγες, δίνοντας την κυβέρνηση στο Πασόκ αμαχητί; Που σε προκαλεί ο νέος Κυβερνήτης να μιλήσεις .. και δεν το κάνεις;

Ένα περιοδικό «ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» το λένε, έγραψε για κάτι απειλές που είχες..Είναι αλήθεια; Δεν το διέψευσε κανείς. Και ξέρεις κυκλοφορεί και ένα ντοκιμαντέρ που μιλά και παρουσιάζει κάτι οικονομικούς δολοφόνους που δεν αστειεύονται. Και εγώ κάνω διάφορες σκέψεις με το μυαλό μου.

Είναι αλήθεια πως κάτι δεν πάει καλά με την συνεργασία μας με την Ρωσία, που εσύ ξεκίνησες; Και γιατί δεν βγαίνεις να διαμαρτυρηθείς  που οι συμφωνίες σου, οι υπογραφές σου,  καταργούνται;  Ο αγωγός Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, δεν ακούγεται καθόλου, τα 450 τεθωρακισμένα που είχαμε παραγγείλει στην Ρωσία; Σήμερα σε κάποιο κανάλι άκουσα πως το Μπουργκάς ακυρώνεται.

 Μια φίλη είχαμε.. την Ρωσία..  πάει και αυτή. Πρέπει να χάνεται μια τέτοια φίλη χώρα και οι Τούρκοι να την κάνουν δική τους φίλη;

ΤΙ να πρωτογράψω; κ. Παπανδρέου, ΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ και σε αυτό βοήθησαν και οι προηγούμενοι με την ατολμία τους, τα εκδικητικά κανάλια και εκδοτικά συγκροτήματα, που καταλαβαίνουν ξαφνικά το λάθος τους και στρέφονται εναντίον σου σιγά-σιγά, και βέβαια που δεν ενημέρωσαν τον ΛΑΟ οι προηγούμενοι και η δική σου φιλοδοξία να κυβερνήσεις, αντί να τους αφήσεις να βγάλουν μόνοι τους το φίδι από την τρύπα. ..

Ο Λαζόπουλος σου σέρνει ήδη πολλά, αφήνει υπονοούμενα πολλά, δήθεν σάτιρα τα λένε αυτά και τα δέχεσαι και εσύ αδιαμαρτύρητα. Γιατί δεν τον μηνύετε; Άρα είναι αλήθειες.  Όμως από όσα λέει βγαίνει το συμπέρασμα, εξάλλου και εγώ το ίδιο βγάζω, πως ήσουν ανέτοιμος για τον ρόλο που απλόχερα σου έδωσε ο Ελληνικός ΛΑΟΣ.

Μήπως δεν μπορείς να βγάλεις το φίδι από την τρύπα; Άσε να το κάνει κάποιος άλλος . Ποιος αλήθεια; Ειλικρινά δεν ξέρω. Είμαι σε πλήρη σύγχυση.

Και συ τώρα ζεις με σχήματα λόγου, και με διάφορες ενέργειες που δεν τις είχες πει στον ΛΑΟ προεκλογικά. . Όπως προηγούμενα και ο Καραμανλής. Όταν παρέλαβε από το προηγούμενο Πασόκ, που το έχεις ξεχάσει. Λες και η κρίση μας βγήκε με παρθενογένεση.  

Τι να το κάνω εγώ που μου είσαι διαφορετικά συμπαθής;.

Τα χιλιάδες παιδιά μας τι θα κάνουν χωρίς δουλειά;

Και το άλλο τρελό που έκανες.. Άμα κάποιος ταλαίπωρος άνεργος έχει ένα σπίτι μεγαλούτσικο, ας πούμε κληρονομιά από την μάνα του, ή από κάποια καλύτερη οικονομική κατάσταση που είχε πριν, τον βάζεις να πληρώνει δυσβάστακτους φόρους.

Τα λεπτά που θα τα βρει να  τα δώσει;

Θα τα κόψει ο δυστυχής από τον τοίχο;

Ρεύμα δεν θα έχει γιατί δεν θα μπορεί να το πληρώνει στην ΔΕΗ, και ο εξυπνάκιας ο υπουργός οικονομικών θα τον βάλει να πληρώσει φόρους;... Αυτός να μη μπορεί,  το βγάζει να το κράτος σε πλειστηριασμό και κάποιος  έξυπνος πασοκτζής να παίρνει τζάμπα σπίτι. Πολύ ωραία κόλπα… Και δεν φοβάστε κανένα ε; Πάλι δεν καταλαβαίνω.

Κατάλαβες τι κάνουν οι άχρηστοι συνεργάτες σου;

Οι κουτοπόνηροι που καιροφυλακτούν να γίνουν τζάμπα νοικοκύρηδες;

Δυστυχώς δεν το πιάνεις το νόημα κύριε Κυβερνήτη και αφήνεις και αλωνίζουν οι υποτιθέμενοι σωτήρες του ΕΘΝΟΥΣ ελεύθεροι. Πάρε βούρδουλα και διώξε τους, πριν είναι αργά.

Και μια καινούρια μαγκιά.  Άκουσα στον REAL FM και το εξής τραγικό.. Ότι στον λογαριασμό της ΔΕΗ θα πληρώνουμε χρήματα για τα διαφυγόντα επιδόματα των τεμπέληδων υπαλλήλων των τελωνείων.

Αν αληθεύει αυτό κ. Κυβερνήτη, ε τότε το χάσατε τελείως, έχετε παραφρονήσει ομαδικά στην κυβέρνησή σας. Οι συνεργάτες σου σε ρίχνουν στο καναβάτσο και εσύ δεν παίρνεις χαμπάρι.

Αυτά και θα σας τα ξαναπώ, αν γλυτώσω από κανένα έμφραγμα, που άμα τυχόν το πάθω τα παιδιά μου θα ζητήσουν αποζημίωση –έτσι μου είπαν προχθές που με είδαν πολύ ταραγμένο- για την πιθανή απώλειά μου.

Γιατί δεν είναι κρίμα να με οδηγήσετε, μαζί με χιλιάδες άλλους εν τόπω χλοερώ, επειδή δεν ξέρετε να κυβερνήσετε;  Κι' αν σας λένε πως ξέρετε; λάθος σας το λένε οι λιβανιστές.

Βγες μόνος στο δρόμο και ρώτα τους πολίτες.

Θα εισπράξεις την απογοήτευσή τους.

ΚΡΙΜΑ ΝΑ συνδέσεις την εκλογή σου σαν πρωθυπουργού, με τραγικές καταστάσεις που δυστυχώς είναι αδύνατον να τις προλάβετε, αν δεν ενεργήσετε γρήγορα.

ΜΕ αγάπη και συμπάθεια, αλλά και με πολλά γιατί που θέλουν απάντηση. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΕΤΣΙ... ΟΜΩΣ ΞΑΛΑΦΡΩΣΑ και αισθάνομαι καλύτερα. Σήμερα δεν θα πάρω χάπι.

Adreo και κατά κόσμον

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

 

 


8 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης