αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
15 Μαΐου 2013, 21:27
300 ευρώ ο παππούς στο χωριό, 7000 αυτοί, που στην ουσία είναι ακόμα πιο πολλά!!!


 

  (Είναι αυτοί δυστυχώς Έλληνες  πολυτελείας και εμείς  οι υπόλοιποι Έλληνες,  παιδιά ενός  κατώτερου  Θεού.

Φίλοι, φίλες,

τώρα τελευταία μένω  τα πρωινά πιο πολύ στο σπίτι και μοιραία βλέπω περισσότερη τηλεόραση. Ό,τι πάρει δηλαδή το αυτί μου, ενώ γράφω συνήθως, ή ψάχνω για κάποιες πληροφορίες στο ιντερνέτ. Βλέπω τους φωνακλάδες υποκριτές  της πολιτικής να κόπτονται δήθεν για τα συμφέροντα του πεινασμένου Λαού, που όμως με την ψήφο τους στην Βουλή, κάθε μέρα που περνά όλο και με περισσότερα καρφιά τον σταυρώνουν.  

Βλέπω την υποκρισία που τους διακατέχει, που φωνάζει δυνατά ότι κόπτονται μόνο για την επανεκλογή τους, και όχι για την δυστυχία που μας φέρανε. Να προσπαθήσουν οι ελεεινοί να βρουν κάποιες λύσεις για να απαλύνουν λίγο τα φοβερά αποτελέσματα της πανάθλιας προσχώρησης στην υποδούλωση στους δικτάτορες της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Δεν υπάρχει Δημοκρατία, καταργείτε το σύνταγμα και θέλετε να γνωρίζετε, στην αδυναμία σας να πιάνετε τους παρανομούντες, οτιδήποτε αφορά τον πολίτη. ¨όμως θα γυρίσει ο τροχός που λέει και ο Λαός και τότε που θα κρυφτείτε; Θα τολμήσετε, αν κάνετε εκλογές, να βγείτε να ζητήσετε την ψήφο του Λαού; Γιατί να σας ψηφίσει; Για τα χίλια κακά που του επισωρεύσατε; Αμ δε! Βέβαια είστεθρασείςκαιθαπροσπαθήσετε πάλι να μας παραμυθιάσετε. Μα κανένας Έλληνας δεν θα σας πιστέψει. Θα  μείνετε μόνοι και αυτή θα είναι η τιμωρία σας. 

Έχουν το θράσος να διατείνονται, ο καθένας με την ιδεολογία του και προς άγραν ψήφων, άσχετα που δεν θα βρουν ούτε το δικό τους σαν γίνουν κάποια στιγμή εκλογές, πως μας έσωσαν από την χρεωκοπία, που όμως την έκαναν βασανιστική φτώχια. Μας έχουν χρεώσει 500 δις ευρώ και κάνοντας το άσπρο μαύρο λένε πως μας έσωσαν. Αλήθεια πληρώνεται ένα τέτοιο τεράστιο ποσό;

 Και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν  πως έχουν εγκληματήσει εναντίον του Λαού. Ιδιαίτερα ο γιωργάκης που αυτό τον καιρό ενεργεί ως άλλος Νέρων. Μπορεί και ως Πόντιος Πιλάτος. Σφυρίζει αδιάφορα το μεγάλο  σαϊνι.  Και δεν φοβούνται οι αθεόφοβοι ούτε την κρίση της Ιστορίας, που θα τους γράψει σε μαύρες σελίδες. Και δυστυχώς η εσωτερική τρόικα συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της καταστροφής.

Έχουν το θράσος να λένε πως μας σώζουν από την καταστροφή που μας οδήγησαν οι ίδιοι, και εννοούν πως πρέπει να τους χρωστάμε χάρη γι’ αυτό. Ενώ το χρέος μας ήταν διαχειρίσιμο, μας το έκαναν είτε από λάθη τους, ίσως και ηθελημένα;, είτε πέφτοντας στις παγίδες κυρίως των γερμανών, που έτσι έχουν ησυχάσει από την απαίτηση των Ελλήνων να αποζημιωθούν για τα πάσης φύσεως εγκλήματα και τις καταστροφές που διέπραξαν και μας επισώρευσαν, και του επαίσχυντου ΔΝΤ, που όπου πήγε έφερε την καταστροφή. Και αδιόρθωτο επιμένει να χώνεται παντού και να εξαφανίζει τις οικονομίες των χωρών που υποτίθεται σώζει. Και ως δανειστές μας κερδίζουν εν τω μεταξύ πολλά δις από τους τόκους.

 Άνθρωποι στη Βουλή, που είναι οικονομολόγοι, μαθηματικοί, λογιστές, γιατροί και δικηγόροι, που δεν ξέρουν όμως να κάνουν απλές μαθηματικές πράξεις. Που δεν χρησιμοποιούν τις όποιες  γνώσεις διαθέτουν, για να γλυτώσουν την χώρα από τον επερχόμενο αφανισμό.

Ή μάλλον ξέρουν, αλλά δεν θέλουν να τις κάνουν. Και συνέχεια προσθέτουν στην πλάτη του Έλληνα νέους φόρους, νέα μέτρα, που δεν έχουν τελειωμό. Όμως πόσο θα μπορεί ο Έλληνας να πληρώνει; Γίνεται πληρωμή από ανέργους, από υποαπασχολούμενους, από χαμηλοσυνταξιούχους , από μαγαζάτορες που δεν ανοίγουν ταμειακή μηχανή για πολλές μέρες; Και μιλάνε για φοροδιαφυγή; Αλήθεια ποιος αγοράζει πλέον και τι, αλλά και ποιας αξίας αγαθά ώστε να φοροδιαφεύγει ο καταστηματάρχης;.. Φοροδιαφυγή υπάρχει όταν υπάρχουν δουλειές και όταν  υπήρχαν δουλειές  δεν φρόντισαν να πολεμήσουν την φοροδιαφυγή. Τώρα είναι αργά. Έξω από τρόφιμα και αυτά λιγοστά, ελάχιστοι  αγοράζουν κάποια αγαθά. Χιλιάδες εργοστάσια, βιοτεχνίες, καταστήματα και χίλιες δυο άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, έχουν κλείσει και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους είναι σε άθλια οικονομική και όχι μόνο, κατάσταση.  

Επομένως αυτό το παραμύθι για να βάζουν συνέχεια φόρους και ισοδύναμα να το σταματήσουν, ιδιαίτερα οι μεγάλοι ένοχοι. Οι γερμανοί και ΔΝΤ.

 Ένα άλλο τώρα. Ήθελα να ήξερα αχρείοι, ποιος σας είπε πως τα ξεροχώραφα πρέπει να πληρώνουν φόρο, οι αχυρώνες και τα φτωχόσπιτα του χωριού το ίδιο και αυτά; Πληρώνεις φόρο αν κερδίζεις, αν πουλάς. Συγγενής μου έχει ένα γραφειάκι στην Αθήνα ξενοίκιαστο αρκετό καιρό, και αντί να παίρνει χρήματα, δίνει 50 και παραπάνω ευρώ για κοινόχρηστα  συν το χαράτσι. Δηλαδή πως πληρώνονται αυτά από τον άνεργο ιδιοκτήτη; Με ελεημοσύνη των γερόντων γονέων του και ταυτόχρονη στέρησή τους των αναγκαίων.

Αμα  εισπράττεις λοιπόν τότε αποδίδεις ΦΠΑ και δηλώνεις εισόδημα. Εσείς κάθε Έλληνα που έχει την ατυχία να διαθέτει κάποια περιουσία, τον βαφτίζετε επιχειρηματία, και ας μην έχει να φάει. Γιατί αντωνάκη δεν πας στα χωριά να δεις από πού θα εισπράξεις φόρο; Από τα ρημαγμένα και εγκαταλειμμένα χωριά; Είσαι με τα καλά σου; Αυτά που κάνεις είναι κινήσεις προθανάτιες.  ΚΑΛΕΣΕ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, συσκέψου μαζί τους και κάνε ένα σωστό πρόγραμμα. Μην το παίζεις παντογνώστης, ούτε να γράφεις στα παλιά σου παπούτσια κάποιους που ξέρουν περισσότερα από εσένα.

 Και στείλε τον στουρνάρα σπίτι του. Κάποιος πιο έξυπνος από αυτόν θα βρεθεί να τον αντικαταστήσει.

Και για να συνεχίσω με τον παππού «επιχειρηματία» στο χωριό που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του. Λοιπόν ένας παππούς που παίρνει 300 ευρώ σύνταξη από τον ΟΓΑ, που πλέον πληρώνει τα φάρμακά του που του τα έβγαλαν από την λίστα, που πεινά γιατί  πλέον δεν μπορεί να καλλιεργήσει τα χωράφια του, να φροντίσει τις κότες και τα άλλα ζωντανά του,  θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει φόρο, κεφαλικό, σαν αυτόν που πλήρωναν οι σκλαβωμένοι πρόγονοί μας, παράδειγμα επί σουλεϊμάν. Που ήταν και αισθηματίας και ποιητής και μπιχλιμπίδια έφτιαχνε, μα άμα του ερχότανε έκανε και κανένα φόνο. Κάπως έτσι φαντάζετε κύριοι στα μάτια του Ελληνικού Λαού και εσείς. Αυτοί που αυτοκτονούν σας δείχνουν ως υπαιτίους, αδιάφορα και εντελώς σκληρόκαρδα παλικάρια.  

Αλήθεια συμφεροντολόγα ανθρωπάκια, σκεφθήκατε ότι αν ο παππούς έχει κάποια χωράφια, που δεν του αποδίδουν τίποτα, γιατί γέρασε και δεν μπορεί να τα καλλιεργήσει, το λιοστάσι του με τις 200 απεριποίητες ελιές του δίνει 200 κιλά λάδι κάθε δυο χρόνια, αφού τα υπόλοιπα τα παίρνουν οι εργάτες και έτσι καρπίζουν οι ελιές, ότι αγοράζει , αν μπορεί , τα πάντα γιατί δεν μπορεί να παράγει μόνος του οτιδήποτε, να πληρώνει χαράτσια, από εικονικά , ανύπαρκτα εισοδήματα; Τεκμαρτά τα λέτε εσείς οι σοφοί. Εγώ συνέχεια μεγαλώνοντας μαθαίνω καινούριες εκφράσεις, που την έννοιά τους λίγοι καταλαβαίνουν, αφού χρειάζονται ειδικές γνώσεις.

Λέτε παλικάρια, 5 στρέμματα με ελιές χ 1500 ευρώ, ναι τόσο το υπολογίζει η εφορία παράδειγμα στο χωριό μου, = 7.500 ευρώ, + 2000 το χαμόσπιτο= 9.500 + 1000 το ξεροχώραφο με τα πουρνάρια  στο βουνό 5 χιλιόμετρα έξω από το χωριό= 10.500 + 3600 η σύνταξη τω ν 300 ευρώ τον μήνα= 14.100. Αυτά χοντρικά, και του βγάζετε του παππού ένα τεκμαρτό δεν ξέρω πόσο και τον βάζετε να πληρώνει ένα χιλιάρικο χαράτσι. Αν δεν είναι και περισσότερα, γιατί εσείς τα μηδενικά στους αριθμούς τα κολλάτε πολύ εύκολα. Δεν το έχετε σε τίποτα να ζητάτε 2, 3000 ή και παραπάνω ευρώ και ας είναι κάποιος άνεργος ή να έχει ένα μικρό εισόδημα, που δεν του φτάνει ούτε για τα απαραίτητα.

Θα τα κόψει ο παππούς από τον τοίχο;  Ακόμα και 50 ευρώ να του βάλετε να πληρώνει ανεπρόκοποι, από την συνταξούλα του θα τα δίνει. Ή μάλλον δεν θα τα δίνει και ο κοπρίτης   ο γερμαναράς θα παίρνει περιουσία τζάμπα από κατασχέσεις που θα κάνει το Ελληνικό Κράτος, φροντίζοντας το κράτος να ανεβάζει τα  χρωστούμενα με προσαυξήσεις, κανένα πρόστιμο, γιατί από όλες τις μεριές έχετε κανονίσει να βρέχει πρόστιμα. .και πάει λέγοντας. Σας έχει ξεφύγει τελείως η κατάσταση παιδάκια.

Αλλά στα παλιά σας εσείς .Σκληροί, ανελέητοι και ασυγκίνητοι. Ο σκοπός σας;

 Να βολέψετε τους γερμανούς εκβιαστές, αλλά και ιστορικά δολοφόνους και καταστροφείς αυτής της χώρας, με περιουσία στην ηλιόλουστη και πολύ πλούσια Ελλάδα, την ζάπλουτη Ελλάδα με τον πάμφτωχο Λαό πλέον αλλά  το πολύ πλούσιο υπέδαφος , που και αυτό το εποφθαλμιούν..

Επ’ ευκαιρία ακόμα η οικογένειά μου και οι πεθαμένοι μου παππούδες, πατέρας , θείες, θείοι περιμένουν να μας στείλουν τα λεφτά να φτιάξουμε τα καμένα σπίτια μας- που τα φτιάξανε πέτρα-πέτρα όλοι αυτοί που έχουν πεθάνει από το υστέρημά τους και ο αδερφός μου θα πληρώσει –γιατί το έχει αυτός τώρα- φόρο.

Εμείς οι Έλληνες τελικά είμαστε και κερ……ες και ζημιωμένοι. Και όλα αυτά γιατί δεν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί πλην μερικών εξαιρέσεων που να ενδιαφέρονται για την πατρίδα και τους Έλληνες. Ή βλάκες είναι και τους κάνουν οι ξένοι ότι θέλουν, ή…. Ας μην το πω.

  Αυτά χοντρικά.  Και του βγάζετε ανεπρόκοποι, ακαμάτιδες, του παππού ένα τεκμαρτό δεν ξέρω πόσο και τον βάζετε να πληρώνει ένα χιλιάρικο χαράτσι. Θα τα κόψει ο παππούς από τον τοίχο;

 Δεν θα πληρώνει ο παππούς φράγκο και ο σκοπός θα επιτευχθεί. Και ο γερμανός, αλλά και ο οποιοσδήποτε  ευρωπαίος που έχει λίγα φράγκα, αν έχει την ατυχία η περιουσία του παππού να είναι κάπου στην θάλασσα, ή σε νησί, η τέλος πάντων σε τουριστικό μέρος, θα καιροφυλακτεί για να του πάρει την περιουσία του παππού, που με όσα θα χρωστά στο κράτος και που με την βία σχεδόν θα τα εξογκώσει αυτό με πανωτόκια, πρόστιμα και λοιπά, θα γίνουν τα χρωστούμενα απλησίαστα για τον παππού, μα για τον αγοραστή θα είναι τζάμπα.. Όμως πιστεύετε πως θα είναι εύκολη δουλειά ο γερμαναράς να πάρει από κατάσχεση το σπίτι του Έλληνα και να ζει προκλητικά στην Ελλάδα; Αμφιβάλω αν αυτό μπορεί να γίνει. Ο Έλληνας θα αντιδράσει. Δεν είναι εύκολο, χωρίς κάποιος να ευθύνεται για τα χρέη του να δεχθεί να του πάρουν το σπίτι του.

Και αν ο παππούς χάσει το σπίτι του, θα πάει στα τελευταία της ζωής του , να κοιμάται έξω, στα δέντρα και τις σπηλιές;  

Βρε αχαΐρευτα παλικάρια εσείς τους πατεράδες σας θα τους  πάτε να κοιμούνται  στα χωράφια και τις σπηλιές; Εγώ λέω, αν θέλετε να μην σας λέω, αχαΐρευτους, ανεπρόκοπους και πολλά άλλα, αν και δεν κοκκινίζετε και τόσο, να κρατάτε και οι 300 1000 ευρώ από τα 7000 και όχι μόνο ευρώ που εισπράττετε κάθε μήνα, δηλαδή 1.800.000 ευρώ τον μήνα και 21.600.000 το χρόνο, και έτσι να κάνετε και μια καλή πράξη. Να ταΐσετε  μερικές χιλιάδες πεινασμένους. Τι σας χρειάζονται λοιπόν χρήματα πάνω από 1000 ευρώ; Αφού οι περισσότεροι Έλληνες  ζουν-πεθαίνουν  με 300-400 ευρώ;

Πόσοι Έλληνες τα έχουν τα 1000 ευρώ πλέον;

 Να σταματήσετε λοιπόν να το παίζετε ειδικοί, να λέτε πως μας σώζετε και να κοιτάξετε  να στείλετε στο πυρ το εξώτερον την μέρκελ  και τους συνοδοιπόρους  της , να της πείτε όσα μας δάνεισε  τα κλείνουμε με μερικά από αυτά που μας  χρωστά   από   τις καταστροφές , τα εγκλήματα, τις κλοπές, τα αναγκαστικά δάνεια και  βέβαια  τα άλλα θα τα πάρουμε από το δικαστήριο της Χάγης. 

 Εσείς μέχρι τότε μείνετε    με τις       ενοχές  σας. Υπάρχει και κάτι  άλλο…   Ομαδική παραίτηση, εκλογές   και    ανάληψη διακυβέρνησης  από πιο  ικανούς   Έλληνες,     που  να  ενδιαφερθούν  για    τη Ελλάδα και τους Έλληνες και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί..

 Καιρός   είναι.   Να τελειώνουμε με τα πειράματά σας.. 

Βέβαια οφείλω να σας συγχαρώ για κάτι. Που μας  φτωχύνατε τόσο γρήγορα.  Τόσο γρήγορα που πλέον   θα σας γράψει το Γκίνες.. Συγχαρητήρια λοιπόν. Το ρεκόρ σας για 2,.000 χρόνια δεν πρόκειται να σας το πάρει κανείς.

   Επίσης σας συγχαίρω αυτό το εννοώ, γιατί καταφέρατε να μειώσετε τους μισθούς συντάξεις, όλων των προνομιούχων, χωρίς κανείς να αντιδράσει, αν και το παρακάνατε, γιατί πλέον με όσα τους απέμειναν δεν μπορούν να ζήσουν. Ήρθαν και γι’ αυτούς μαύρες ώρες. Όμως σας κακίζω για την μείωση των μισθών –συντάξεων που έπαιρναν κάτω από 2000, που τους φθάσατε πολύ χαμηλά. Δεν λάβατε υπόψιν για όλους τους Έλληνες, τις υποχρεώσεις τους, τα παιδιά που σπουδάζουν, τα δάνεια που έχουν πάρει, με αποτέλεσμα να απειλείται η Ελληνική οικογένεια.   Άνοιξε η όρεξή σας παρότι λέτε , όχι άλλα μέτρα, να κόψετε δραστικά και τις συντάξεις του ΟΑΕΕ  για να τις φθάσετε όπως ακούγετε κάτω από 500 ευρώ. Όταν λέω εγώ δεν ξέρετε απλά μαθηματικά, το εννοώ. Κόβετε, κόβετε συνέχεια και μας χρεώνετε ακόμα πιο πολύ, γιατί κανένας μας δεν μπορεί πλέον να πληρώσει όλα αυτά τα δυσβάσταχτα που μας φορτώσατε, φροντίζοντας τους εαυτούς σας να παίρνουν 20 φορές πιο πάνω από τον παππού που ανέφερα πιο πάνω, εσείς οι ευτυχισμένοι ,οι ξεχωριστοί κατά την γνώμη σας Έλληνες.  Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι: Σας λυπάμαι και τους 300.

Τι άλλα να σας σούρω; Όπως λέει κάποιες φορές ο απλός ανθρωπάκος;  ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ, όπως ένα τίποτα ειστε.

Οψώμεθα.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης