αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
29 Ιουνίου 2008, 17:03
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΒΡΕ ΦΙΛΕ;


Φίλες, φίλοι,

προχθές διάβασα ένα άρθρο για κλάματα.

Στην κυριολεξία για κλάματα. Ένας νεαρός -δεν ξέρω που στόχευε- σας υποβίβασε κάτω από ζώα. Είπε δηλαδή πως οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Ελληνίδες, στις ερωτικές τους αναζητήσεις αλλάζουν συντρόφους σαν .. πουκάμισα. Και πότε; στην εποχή του έιτζ, των δύσκολων καιρών, και της οικονομικής κρίσης. Γιατί για να αλλάζει κάποιος-α σύντροφο με τη ευκολία που το παρουσίασε ο νεαρός συγγραφέας, πρέπει να φυσάει το χρήμα. Γιατί έχουν έξοδα αυτές οι ιστορίες. Γίνεται με αφραγγίες τίποτα; Κατηγορηματικά όχι.

Έφερε για παράδειγμα έναν φίλο του, που στην γειτονιά του δεν έχει αφήσει θυλικό κοτσύφι... ενώ κάκιζε την τύχη του που αυτός δεν σταύρωνε κοπέλα.

Εγώ έχω άλλη γνώμη "ταλαίπωρε" με την έννοια του δουλέματος που σου κάνει ο φίλος σου, φίλε..

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΝΑ ΔΕΊΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΒΛΈΠΩ ΑΡΚΕΤΑ ίδια ζευγάρια, μερικά έχουν κάνει και οικογένειες. Δεν λέω πως δεν γίνονται απάτες, αλλά όπως το θέτει ο φίλος το θέμα, δείχνει πως τίποτε άλλο δεν ενδιαφέρει τα νέα παιδιά , παρά πως θα γράψουν στο καρνέ τους περισσότερες κατακτήσεις. εκτός και αν η γειτονιά του είναι η γειτονιά των λυσσασμένων για σαρκικό έρωτα γυναικών.

Εγώ έχω άλλη γνώμη.

Γιατί διαφορετικά πως να εξηγήσω που χιλιάδες Έλληνες στρέφονται ακόμα και για γάμο , σε ξένες γυναίκες;

Άρα κάπου υπάρχει δυσκολία στους δεσμούς και ο λόγος οι απαιτήσεις των Ελληνίδων που συνήθως είναι οικονομικές, ενώ οι ξένες είναι λιγότερο απιτητικές.

Εκ των πραγμάτων αυτά που αναφέρει ο νεαρός φίλος, είναι λίγο δύσκολα, τουλάχιστον για τον άντρα, γιατί το χαρέμι θέλει Άραβα πετραιλεά για να βολευτεί πρώτα οικονομικά. Από ερωτικής απόψεως αφίστε το καλύτερα. Θέλει πολύ συζήτηση.

"Θεώρησε λοιπόν τον καυχησιάρη φίλο σου νεαρέ μου, πως σε δουλεύει, γιατί καταλαβαίνοντας πως πιστεύεις τους υποτιθέμενους άθλους του, όλο και ανεβάζει τον πήχυ. Σε λίγο θα σου πει πως έχει σχέση και με κάποια διάσημη ηθοποιό του Χόλυγκουντ".

Δεν διάλεξε καλή εποχή για να σου λέει παραμύθια.

Αν σου πω πως και εγώ κάποτε είχα έναν γνωστό που έλεγε τέτοιες αηδίες και στο τέλος παντρεύτηκε μια κακάσχημη κυρία 10 χρόνια μεγαλύτερή του και με δυο παιδιά, τι θα πεις; Μαγείρευε περίφημα όμως. Αυτό δεν δείχνει την δυσκολία να δημιουργήσει σχέση με κάποια της ηλικίας του;

Και κάτι άλλο, ο Θεός έκανε τον άνδρα να μην μπορεί να βολέψει εύκολα παραπάνω από μια δυο γυναίκες. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑ , ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ!

Άμα του τύχει και καμιά λυσσασμένη... Ε! τότε είναι για κλάματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Και τσούζει αυτή πάντα. Και βέβαια ο adreo την λέει.

γεια σας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ . ΕΣΥ , ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΖΩΑ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ, ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΕΣ, ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΑ ΜΕ ΔΥΟ, ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ;

ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΒΑΣΊΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ, ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΖΩΑ.


- Στείλε Σχόλιο


28 Ιουνίου 2008, 18:21
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ και άλλα ποιήματα. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ.


 

φίλες, φίλοι απο το Link www.sarantakos.com/kibwtos/symfwnia_aggelwn.html

που βρίσκεται και στον κατάλογο του BLOG μου, μπορείτε να πάρετε μια κόπια με την ποιητική μου συλλογή "Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ και άλλα ποιήματα" που κυκλοφόρησε το 2003. Καθε σχόλιό σας είναι ευπρόσδεκτο. Ήθελα να την βάλω εδώ, αλλά δυσκολευόμουνα και παράτησα την προσπάθεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ Θα επανέλθω το βράδυ ή αύριο,  με ένα καινούριο άρθρο. Την αιτία μου την έδωσε ένας ΜΠΛΑΣ-μπλας, που διάβασα το άρθρο του σήμερα.

ΑΜΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΘΡΑΣΟΣ, ΘΡΑΣΟΣ , ΘΡΑΣΟΣ! δυο τρεις μου την μπαίνουν, για να χρησιμοποιήσω και εγώ λίγη ΑΡΓΚΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τι έχει να γίνει... πάλι. 


- Στείλε Σχόλιο


27 Ιουνίου 2008, 01:38
ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΑΣ ΣΙΓΗΣΟΥΝ.


 

Φίλες, φίλοι, κ' αρχάς ο τίτλος έχει μεταφορική σημασία.

Αν ήξερα πως το χθεσινό μου άρθρο περί ΘΡΑΣΟΥΣ, θα είχε τέτοια απήχηση (καλό βέβαια αυτό από μια άποψη) , αλλά 3-4 φίλους φίλες θα τους-τις στενοχωρούσε πολύ, δεν θα το έγραφα.

Γιατί εγώ δεν ήθελα να στενοχωρήσω ούτε έναν.

Ο καθένας εδώ γράφει με το σκεπτικό ότι προσφέρει, ακόμα και οι θρασείς.

Έτσι και εγώ έγραψα γιατί πιστεύω πως θίγω ένα σοβαρό θέμα.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΩΝ να ξέρετε είναι θετική ενέργεια.

Όμως βρε παιδιά δεν την πάω την "ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ". Είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Επίσης δεν πάω τις ειρωνείες.

Έτσι κατεβάζω "τις κάνες των κανονιών" από σήμερα για να υπάρξει ηρεμία.

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ γιατί μετά πάλι αν κάτι δεν μου αρέσει ή το βρω μη ικανοποιητικό, μπορεί να γίνει η αφορμή να το σχολιάσω. ΠΑΝΤΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ.

Αν και ο διάολος άμα δεν έχει δουλειά, βρίσκει... Έτσι φοβάμαι πως, ότι και να λέω εγώ, αυτοί που με βάζουνε στην μπούκα, πάλι θα με πυροβολήσουν. Ψάχνουν μια-μια τις λέξεις που γράφω και τις κρίνουν, όπως αυτοί θέλουν.

ΑΛΛΑ δεν πρόκειται να μου κάνουν τίποτα. Το πολύ-πολύ να σταματήσω να ασχολούμαι μαζί τους.

"ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ" λοιπόν, για λίγες μέρες θα σιγήσουν.

Έτσι να 'μαστε καλά αύριο, θα εκθέσω στο Blog μου την ποιητική μου συλλογή "Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ και άλλα ποιήματα" και αν σας αρέσει μπορείτε να την κάνετε κόπια για να την έχετε. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ το θεωρώ μεγάλη τιμή.

Αυτά Μία και κάτι το πρωί.

γεια σας

adreo


- Στείλε Σχόλιο


26 Ιουνίου 2008, 10:21
ΘΡΑΣΟΣ.. ΘΡΑΣΟΣ.. ΘΡΑΣΟΣ! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ..


Φίλοι, φίλες,

έχω ξαναμιλήσει για τους παραπλανιτικούς τίτλους των BLOGS.

Αν ο λόγος για να γράψουμε στο BLOG κάτι, είναι να μας βάλει το SITE στα δημοφιλέστερα- πράγμα που εξαρτάται πιστεύω από την επισκεψημότητα-, τότε ο συγγραφέας είναι πολύ "άδειος και ματαιόδοξος".

Αν ο λόγος είναι για να πούμε κάποια πράγματα που δεν ενδιαφέρουν όσους μας διαβάσουν " πληρώνοντας την περιέργειά τους", ακόμα χειρότερα.

Αν είναι από άγνοια της γλώσσας, άρα και της διατύπωσης των όσων πρόκειται να ακολουθήσουν, ε τότε είμαστε άρρωστοι.

ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ BLOG ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑ;

Το να ζητάμε και συγνώμη για κάποια που γράφουμε και που δεν τα παρουσιάζουμε σωστά, ορθογραφία, διατύπωση και λοιπά, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ, και αποδεικνύει πόση φτώχια και κακομοιριά υπάρχει στον Έλληνα που θέλει να το παίξει κάποιος, ιδιαίτερα στον ημιμαθή.

ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ "ΒΑΘΟΣ", για να δίνω και κάποια εύσημα, βλέπω και φιλοτιμία που κάποιος δέχεται μέρος της ανεπάρκειάς του, αλλά τι να το κάνω εγώ αυτό;

ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ, ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, που μας μαθαίνει φτωχά Ελληνικά, Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ που περνά το μήνυμα ότι για να επιτύχεις στη ζωή φτάνει να διαθέτεις ανεκτή φωνή, ανεκτή εμφάνιση και μηδενικά προσόντα, ποδοσφαιρική και μπασκετική ικανότητα (ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ, πάντα από έναν που είναι ο μεταγραφόμενος) και πάλι πολύ ΘΡΑΣΟΣ. ΘΡΑΣΟΣ, ΘΡΑΣΟΣ, ΘΡΑΣΟΣ! ΘΡΑΣΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Αυτό δεν ισχύει για ποδοσφαιριστές και λοιπές άλλες κατηγορίες που τις γνωρίζετε, αλλά είναι φοβερά υπερτιμημένοι, όταν ο μέσος Έλληνας που έχει εργασία παίρνει περίπου 800 ΕΥΡΩ , κάποιοι από αυτούς παίρνουν 2-3000 ΕΥΡΩ την ημέρα!

ΘΡΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΑΒΙΣΤΙΚΑ που γράφονται εδώ μέσα, προσωπικά. Αν δεν μας διάβαζε κανένας, θα μπορούσα να συγχωρέσω οποιονδήποτε για τις ελλείψεις του, αλλά όχι όταν πρόκειται για δημόσια κατάθεση.

ΠΑΛΙ Ο andreo ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ θα πείτε.

Όχι δεν γκρινιάζω, απλά λέω ότι εδώ μέσα πρέπει να υπάρξει κάποια σοβαρότητα.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ SITE πρέπει, όποιον δεν είναι σωστός και δεν τηρεί αυτά για τα οποία υποπγράφει όταν κάνει το blog του, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ.

Εξάλλου δεν είναι και πολλοί αυτοί που γενικώς παρεκτρέπονται. ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ, αν θέλετε φίλοι, φίλες να έχουμε την φωνή μας, την προβολή των δικαίων μας και των απόψεών μας σαν άτομα και σαν πολίτες, αν θέλετε να ελέγχουμε την εξουσία από εδώ, χωρίς να της δίνουμε αιτίες για σφιχτούς νόμους και πιθανή φίμωση ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ των BLOGS μας, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί.

Και να ξέρετε τα BLOGS πως έχουν τεράστια ΔΥΝΑΜΗ, και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται κανείς να βγαίνει από το σπίτι του.

Να πηγαίνει παράδειγμα στις διαδηλώσεις. Να ταλαιπωρείται και να διακινδυνεύει και την σωματική του ακεραιότητα ακόμα.

Φαντάζεστε αλήθεια τι θα μπορούσε να δημιουργηθεί στους ιθύνοντες, στους παρανομούντες, στους ανήθικους, στα κανάλια και λοιπά, σε όλες τις κατηγορίες εξουσίας, αν όλοι μαζί τους δείχναμε την αντίθεσή μας και την απόφασή μας να τους τιμωρήσουμε; ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, αλλά δεν είναι το θέμα αυτού του άρθρου. Θα ασχοληθώ όμως και θα καταθέσω τις απόψεις μου και γι' αυτήν, μελλοντικά.

ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ λοιπόν και φυσικά, προς το καλύτερο.

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΝΤΕΣ.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ που τελευταία έχει εξαφανιστεί κιόλας, γιατί αλήθεια; να διαβάζω ότι μου πάει..

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ, για να μην διαβάσω;

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ BLOGS, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ.

γεια σας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ με καλή πρόθεση, χωρίς εγωϊσμό και κάνοντας τον σπουδαίο. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Blogs που οι συγγραφείς τους έχουν ΜΟΝΟ ΘΡΑΣΟΣ.

ΘΡΑΣΟΣ και τίποτα άλλο.


22 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


25 Ιουνίου 2008, 12:33
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ; ΔΩΡΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ!
 

Φίλοι, φίλες,

πιστεύω πως θα είστε πολλοί, πολλές που δεν θα γνωρίζετε μουσική, αλλά την αγαπάτε πολύ. Και θα θέλατε να μάθετε, αλλά ίσως οι συνθήκες δεν σας βοήθησαν, και τώρα να είναι πιο κατάλληλες. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε μιαν αρχή μαζί μου ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, και από αυτόν τον χώρο.

Εγώ λοιπόν θα σας δώσω από εδώ , απλά, γρήγορα μαθήματα ΘΕΩΡΙΑΣ της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, και σε τρεις μήνες θα την γνωρίζετε και θα είστε έτοιμοι-ες να προχωρήσετε πιο πέρα, εγγραφόμενοι-ες σε ένα Ωδείο, ή παίρνοντας ένα δάσκαλο στο σπίτι και συνδυάζοντάς την με ένα μουσικό όργανο, όπως το πιάνο, την κιθάρα, το μπουζούκι, το αρμόνιο, ή τέλος πάντων ότι διαλέξετε.

Και θα είναι πιο εύκολα να προχωρήσετε αφού θα έχετε αρκετές και πολύ απαραίτητες γνώσεις.

Πιστέψτε με πως η μουσική δεν είναι πολυτεχνείο, όπως πολλοί θέλουν να το περάσουν, και απευθύνεται σε μέσης νοημοσύνης άτομα.

ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΑ.

Όμως μουσική που θα σας γεμίζει την ζωή μπορείτε να μάθετε. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Παράδειγμα, εγώ έχοντας ένα πολύ απλό σύστημα, αρκεί κάποιος να ξέρει τις αξίες της μουσικής, ολόκληρο, μισό, τέταρτο και λοιπά, και που είναι οι νότες πάνω σε ένα όργανο, χωρίς πεντάγραμμο μπορώ να σας μάθω του κόσμου τα τραγούδια, στην ουσία ημιπρακτικά. Αλλά με ουσιαστικά αποτελέσματα, με λιγότερο κόπο, και φυσικά πολύ αποτελεσματικά, ειδικά για αυτούς που βλέπουν την εκμάθηση μουσικής, πολύ δύσκολη υπόθεση.

ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, λέω σύντομα να σας αρχίσω μαθήματα ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ από εδώ, το BLOG μου. Για να προσπαθήσω να προσφέρω ότι μπορώ, ΔΩΡΕΑΝ.

Το ότι για μένα είστε αόρατοι, δεν παίζει κανένα ρόλο.

Το έχω δοκιμάσει εξάλλου πριν αρκετά χρόνια, όταν τα "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ" που κυκλοφορούσα τότε, είχαν φοβερή απήχηση.

Οι παλιότεροι από εσάς ή οι γονείς σας, θα θυμούνται την διαφημισούλα στα περιοδικά, μια κιθάρα και ένα μπουζούκι χιαστί, που ήταν το ενδεικτικό μου σήμα.

Αυτά. Περιμένετε το πρώτο μάθημα σύντομα.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Το κάνω γιατί το θέλω.

Η μουσική μου έδωσε πολλά (μην το πάρετε για οικονομικές απολαβές μόνο, απλά με αυτήν έζησα, αλλά και για πολλά άλλα), ας δώσω κα εγώ -σε όποιον το θελήσει βέβαια-κάτι.

Με φιλική διάθεση

ο μελλοντικός σας αόρατος δάσκαλος ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ Το ξαναδημοσιεύω για να το πληροφορηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι- ες.


- Στείλε Σχόλιο


25 Ιουνίου 2008, 12:17
ΧΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ; ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.


 

Φίλοι, φίλες,

από τον φιλόξενο αυτό χώρο, όπου έχουμε εγκαταστήσει τα BLOGS μας, πρέπει να προσπαθήσουμε να υψώσουμε την φωνή μας, για να διασωθεί η ΧΕΛΩΝΑ του αγρού.

Δεν λέω, καλό είναι που προσπαθούν να διασώσουν και να υπάρξει αύξηση του πληθυσμού της CARETTA-CARETTA, αλλά και η χελώνα του αγρού κινδυνεύει.

Δεν φθάνουν οι φυσικοί της διώκτες στην άγρια φύση, είναι και ο άνθρωπος που "φροντίζει" για την εξαφάνισή της.

Ιδιαίτερα εμείς στην Ελλάδα που με τις φωτιές, τα φυτοφάρμακα και άλλες πράξεις μας, συντελούμε σε αυτό το έγκλημα .

Τελευταία έμαθα κάποιοι μετανάστεςαπό γειτονική χώρα και ίσως και κάποιοι συμπατριώτες μας, τις τρώνε, και αυτό γίνεται για 100-150 γραμμάρια κρέας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και γι' αυτό το είδος. Ένα άκακο, πανέξυπνο, ιδιόρυθμο είδος, που άμα κάποιος το ζήσει από κοντά το αγαπά, γιατί αγαπά και αυτό τον άνθρωπο και γρήγορα εξοικιώνεται με αυτόν.

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τις παίρνουμε στο σπίτι μας , παρά μόνο αν διαθέτουμε κάποιο αγρό και με άλλες μαζί, για να διασταυρώνονται και να αυξάνονται, και μετά να τις απελευθερώνουμε στα βουνα και τις εξοχές, μακριά από κινδύνους και όσο είναι βέβαια αυτό δυνατό.

Έτσι λοιπόν προτείνω όποιος έχει αυτή την δυνατότητα να το κάνει αυτό. 1000 να το κάνουν, με τα 12-15 χελωνάκια που μπορούν να εκκολαυτούν από τα αυγά τους, από κάθε εννήλικη χελώνα, θα αυξηθεί ο πληθισμός τους σε ικανοποιητικό ρυθμό.

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΗΣ ΣΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 18 της.

Αυτά έχω να προτείνω, εγώ δεν είμαι ειδικός, αλλά ελπίζω από εδώ κάποιος υπεύθυνος του Κράτους να με διαβάσει και κάτι καλό να κάνει για αυτό το αξιαγάπητο και σοφό ερπετό, -ποιος δεν θυμάται τον μύθο με τον υπερόπτη λαγό που ποτέ δεν έφτασε στον προορισμό του, και που θέλει να δείξει έμμεσα πλην σαφώς και την εξυπνάδα της χελώνας και πολλές άλλες αρετές;-, δηλαδή να κηρυχθεί η ΧΕΛΩΝΑ του αγρού προστατευόμενο είδος.

Αυτά, γεια σας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

 

Υ.Γ. ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΠΕΤΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΤΟ ΖΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


22 Ιουνίου 2008, 17:40
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ; ΔΩΡΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ!


 

Φίλοι, φίλες,

πιστεύω πως θα είστε πολλοί, πολλές που δεν θα γνωρίζετε μουσική, αλλά την αγαπάτε πολύ. Και θα θέλατε να μάθετε, αλλά ίσως οι συνθήκες δεν σας βοήθησαν, και τώρα να είναι πιο κατάλληλες. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε μιαν αρχή μαζί μου ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, και από αυτόν τον χώρο.

Εγώ λοιπόν θα σας δώσω από εδώ , απλά, γρήγορα μαθήματα ΘΕΩΡΙΑΣ της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, και σε τρεις μήνες θα την γνωρίζετε και θα είστε έτοιμοι-ες να προχωρήσετε πιο πέρα, εγγραφόμενοι-ες σε ένα Ωδείο, ή παίρνοντας ένα δάσκαλο στο σπίτι και συνδυάζοντάς την με ένα μουσικό όργανο, όπως το πιάνο, την κιθάρα, το μπουζούκι, το αρμόνιο, ή τέλος πάντων ότι διαλέξετε.

Και θα είναι πιο εύκολα να προχωρήσετε αφού θα έχετε αρκετές και πολύ απαραίτητες γνώσεις. 

Πιστέψτε με πως η μουσική δεν είναι πολυτεχνείο, όπως πολλοί θέλουν να το περάσουν,  και απευθύνεται σε μέσης νοημοσύνης άτομα.

ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΑ.

Όμως μουσική που θα σας γεμίζει την ζωή μπορείτε να μάθετε. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Παράδειγμα, εγώ έχοντας ένα πολύ απλό σύστημα, αρκεί κάποιος να ξέρει τις αξίες της μουσικής, ολόκληρο, μισό, τέταρτο και λοιπά, και που είναι οι νότες πάνω σε ένα όργανο, χωρίς πεντάγραμμο μπορώ να σας μάθω του κόσμου τα τραγούδια, στην ουσία ημιπρακτικά. Αλλά με ουσιαστικά αποτελέσματα, με λιγότερο κόπο, και φυσικά πολύ αποτελεσματικά, ειδικά για αυτούς που βλέπουν την εκμάθηση μουσικής, πολύ δύσκολη υπόθεση.

ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, λέω σύντομα να σας αρχίσω μαθήματα ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ από εδώ, το BLOG μου. Για να προσπαθήσω να προσφέρω ότι μπορώ, ΔΩΡΕΑΝ. 

Το ότι για μένα είστε αόρατοι, δεν παίζει κανένα ρόλο.

Το έχω δοκιμάσει εξάλλου πριν αρκετά χρόνια, όταν τα "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ" που κυκλοφορούσα τότε, είχαν φοβερή απήχηση.

Οι παλιότεροι από εσάς ή οι γονείς σας, θα θυμούνται την διαφημισούλα στα περιοδικά, μια κιθάρα και ένα μπουζούκι χιαστί, που ήταν το ενδεικτικό μου σήμα.

Αυτά. Περιμένετε το πρώτο μάθημα σύντομα.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Το κάνω γιατί το θέλω.

Η μουσική μου έδωσε πολλά (μην το πάρετε για οικονομικές απολαβές μόνο, απλά με αυτήν έζησα, αλλά και για πολλά άλλα), ας δώσω κα εγώ -σε όποιον το θελήσει βέβαια-κάτι.

Με φιλική διάθεση

ο μελλοντικός σας αόρατος δάσκαλος ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ! 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


- Στείλε Σχόλιο


22 Ιουνίου 2008, 16:28
ΠΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ.. ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΤΕΣ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ..


 Αγαπητοί αναγνώστες, αναγνώστριες

άνθρωποι της καρδιάς, της ευαισθησίας και των υψηλών συναισθημάτων, σας ευχαριστώ που σκέπτεστε όπως και εγώ για το εξαίσιο ον του Θεού, την γάτα. Ένα ζώο που έχοντάς το στο σπίτι μας, μας δείχνει άπλετη άγάπη, μας παίρνει το άγχος και εγώ πιστεύω πως βελτιώνει και τις χρόνιες ασθένειες, γιατί με την συντροφιά της κάνει τους ασθενείς να ξεχνούν το πρόβλημά τους και έτσι να αισθάνονται καλύτερα. Έχω σχετικά διαβάσει για αυτό και το υποστηρίζουν ειδικοί επιστήμονες, πως έχει δηλαδή ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία μας, το να έχουμε κάποιο κατοικίδιο ζώο στο σπίτι. 

Όμως με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι γάτες, σε λίγα χρόνια θα γίνουν σπάνιο είδος. Και τότε θα προσπαθούμε να τις διασώσουμε. Αλλά θα το έχουμε χάσει το τραίνο, όπως εξάλλου το χάσαμε και για πολλά άλλα ζώα που έχουν εξαφανιστεί ή τείνουν να εξαφανιστούν.

Ένα μόνο μας μένει για να μη συμβεί αυτό. ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για αυτές. Να τις προστατέψουμε.

Μα θα μου πείτε.. Εδώ χιλιάδες άνθρωποι και ιδιαίτερα παιδιά πεθαίνουν από τις αρρώστιες και την πείνα κάθε μέρα.

Τις γάτες θα κοιτάξουμε;

ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Αλλά και τα ζώα και η φύση πρέπει να διασωθούν. Δεν θα επεκταθώ άλλο. Όμως θα σας πω πως τα δυο γατάκια από τα τρία που βρήκαμε στο δρόμο εγκατελειμμένα, πέθαναν, παρά τις προσπάθειές μας και έχουμε οικογενειακώς στενοχωρηθεί πολύ.

Ας τα έχει στην συνείδησή του αυτός που τα πήρε από την αγκαλιά της μάνας τους και τα άφησε στο δρόμο. ΟΣΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΟΝ-ΤΗΝ ΠΕΡΠΟΙΗΘΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Με αγάπη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. Το άρθρο αυτό είναι αναδημοσίευση, και το δημοσιεύω ξανά για να διαβαστεί από όσους περισσότερους φίλους, και περισσότερες φίλες.

ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ γατάκι, ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΖΗΣΕ, ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. Κρίμα στην προσπάθεια που κάναμε οικογενειακώς. ΜΟΝΟ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΕΙ. Η δική μας και του γιατρού δεν έφθασε.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


22 Ιουνίου 2008, 15:49
ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ!* * *

Μόνο ΄γω ξέρω πόσο μ' αδικήσατε.

Μόνο 'γω ξέρω πως δεν ξέρετε πρόσθεση,

μόνο αφαίρεση ξέρετε...

Αποτέλεσμα !

"πεπλατυσμένα οπίσθια",

εξέχουσα στρογγυλή σαν αερόστατο κοιλιά,

μασέλες τετράγωνες με δόντια σαν τσαπιά.

Τεράστια τρωκτικά,

τρώτε τη δόξα μέχρι που να σκάσετε.

Δεν αφήσατε για μένα ούτε μία μπουκιά,

όμως,

γεμίζω εγώ την καρδιά μου μ' αγάπη,

την ματιά με ομορφιές,

το στόμα μ' ένα τραγούδι μελωδικό,

το μυαλό με σκέψεις "ανθρώπινες",

που γράφω στο βιβλίο που θα πάρω μαζί μου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ 


- Στείλε Σχόλιο


21 Ιουνίου 2008, 00:53
ΣΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΤΑ


 

 

 

 


* * *

Επτά μαχαίρια, επτά καρδιές,

δυο χέρια με κρατάνε

και που με πάνε, δεν ξέρω.

Επτά οι νύχτες,

επτά κ' οι ήλιοι,

επτά παιδιά που κλαίνε,

επτά γελάνε,

γιατί; δεν ξέρω.

Επτά οι νύχτες,

επτά οι ήλιοι,

επτά τα όνειρα

επτά κι οι φίλοι

Επτά κ' οι ώρες,

επτά οι χαρές.

Στα όνειρα σε ψάχνω

και δεν σε βρίσκω. Σε χάνω!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

 


 


- Στείλε Σχόλιο


20 Ιουνίου 2008, 22:34
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ


 

Αγαπητοί μου φίλοι και αγαπητές φίλες,

στις 26 Ιουνίου στις 7 το βράδυ, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια μουσική εκδήλωση στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο ΙΛΙΟΥ, και πιστεύω πως θα φύγετε απόλυτα ικανοποιημένοι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Γιάννης Ανδρεόπουλος


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


20 Ιουνίου 2008, 11:44
ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ..!


 

 

Εφέτος στις πέντε του Οκτώβρη,

δεν θα γελάσω,

δεν θα τραγουδήσω.

Θα καθήσω πάνω σε μια πέτρα

και θα ανοίξω τα μάτια διάπλατα,

προσπαθώντας να σε ζωγραφίσω

στο άπειρο του γαλάζιου ουρανού.

Εφέτος στις πέντε του Οκτώβρη,

θα γράψω πέντ’ έξι λέξεις

στο χαρτί για σένα,

θα ψάξω στις τσέπες

του παλιού παντελονιού σου,

κι' ότι βρω θα το ακουμπήσω,

στο πρώτο ράφι της βιβλιοθήκης.

Εφέτος στις πέντε του Οκτώβρη,

ένα καυτό δάκρυ

θα πέσει πάνω στην κιτρινισμένη φωτογραφία σου,

Εφέτος στις πέντε του Οκτώβρη,

θα σε ψάχνω στους γύρω λόφους,

στην αγορά,

στα χωράφια,

μα δεν θα σε βρω,

δεν θα σε βρω. . .

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

 

Αφιερωμένο στον αγαπημένο μου πατέρα,

που δεν υπάρχει πια.

Υ.Γ. Γράφτηκε τον Οκτώβρη του 1996.


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


19 Ιουνίου 2008, 22:28
ΕΙΜΑΙ* * *

Ένας παράξενος ταξιδιώτης

στων αστεριών την τροχιά είμαι.

Ένας αδύνατος μίσχος λουλουδιού,

που η αμηχανία των ανέμων σκλαβώνει.

Ένα μικρό λιθάρι στην ασήμαντη νύχτα.

Μια μικρή κλωστή

που κρέμεται η πολυμήχανη αράχνη.

Είμαι μια σταγόνα

μες στην ξαφνική νεροποντή.

Είμαι το αχ στον πόνο,

το χα στο γέλιο.

Είμαι ότι ξαφνικό κι' αβέβαιο

την δωδεκάτη ώρα,

που λουφάζουν τα πάντα,

που κοιμούνται τα νήπια,

που ξεχνιούνται οι ελπίδες,

στο λήθαργο της αβέβαιης νύχτας..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


17 Ιουνίου 2008, 21:40
Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΜΩΝ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.


 

Φίλοι , φίλες,

όσο σκέφτομαι τον βασανιστικό τρόπο, με τον οποίο πέθαναν τα δυο αδελφάκια μέσα στο ασανσέρ, κυριολεκτικά τρελένομαι. Και όλα αυτά γιατί οι αρχές δεν έκαναναν σωστά την δουλειά τους, από την Πρόνοια μέχρι την Αστυνομία, και απο τον ιδιοκτήτη του οικήματος μέχρι τους κατοίκους της περιοχής.

Για πέντε μέρες τα ταλαίπωρα παιδάκια πέρασαν τα πάνδεινα μέχρι να ξεψυχίσουν. Τον δυστυχισμένο πατέρα που ίσως να μπορούσε να βοηθήσει τις αρχές στην ανεύρεση των παιδιών του όσο και αν φαντάζει ανίκανος γι' αυτό. τον προφυλάκισαν και εδώ έχουν μεγάλη ευθύνη οι δικαστικές αρχές της περιοχής. Επίσης η αστυνομία που ανεκπαίδευτη όπως είναι δεν μπόρεσε να κάνει τιποτα και ο ωχαδερφισμός των κατοίκων της ακριτικής πόλης. Έτσι όλοι μαζί έβαλαν την  ταφόπετρα  στα άμοιρα αυτά παιδιά.

Φαεινό σημάδι ανθρώπου, ο νεαρός Αστυνομικός που πέθανε από έμφραγμα από την στενοχώρια του όπως άκουσα και άφησε πίσω του ορφανά, δυο μωρά.

Και όπως πάντα οι υπεύθυνοι για αυτά τα τραγικά γεγονότα θα βγούνε λάδι. Θα πρέπει η έρευνα για τους υπευθύνους να προχωρήσει σε βάθος και να πληρώσουν για την αδιαφορία τους. Όχι να ξεχαστεί η υπόθεση, όπως τόσες άλλες.

με πολύ θλίψη

Γιάννης Ανδρεόπουλος

Υ.Γ. αυτά και πολλά άλλα πρέπει να απασχολούν τα blogs, μήπως και φέρουμε την άνοιξη στην χώρα μας. Όλοι μαζί όμως πρέπει να παλαίψουμε γι΄αυτό. 


- Στείλε Σχόλιο


17 Ιουνίου 2008, 12:41
ΕΛΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ!


 

 

ΕΛΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ!
Αφιερωμένο στην ΚΥΠΡΟ και στις ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ. * * *

'Έλα να φθάσουμε τον ήλιο,

ν' ανεβούμε στις στέγες των σπιτιών,

να πούμε το τραγούδι μας

στην κορφή του κυπαρισσιού,

να κλάψουμε για την πονεμένη μας πατρίδα.

Έλα να μετρήσουμε μαζί τα βήματα

ως την απέναντι όχθη,

να σβήσουμε τις πορφυρένιες λέξεις στο χώμα,

να κλείσουμε τα δακρυσμένα μάτια μας

και να ονειρευτούμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


17 Ιουνίου 2008, 12:14
ΤΑ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ BLOGS! ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ; ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!
 

 

φίλες, φίλοι,

(ΤΟ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ το θέμα του τίτλου επαυξημένο, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ.)

Μια ζωή είμαι ταγμένος, (ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΩ ΒΕΒΑΙΑ), να ασκώ καλοπροαίρετα την κριτική μου, και έχω μάθει να δέχομαι την κριτική των άλλων. Μπορώ να πω πως επιδιώκω να την έχω. Γιατί η κριτική μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι.

Όταν διαβάζω κάτι και δεν βγάζω νόημα, ή δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος-α κάθεται και δαπανά χρόνο και γιατί όχι φαιά ουσία, για να πει κάτι που τον ίδιο αφορά ή τους περί αυτόν, με εκατοντάδες όμορφες λέξεις ή και της λεγόμενης argo που χρειάζεται κανείς λεξικό, που όμως δεν δημιουργούν ένα ΚΑΤΑΝΟΗΤΌ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ, δεν μπορώ να το αντιπαρέλθω.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ,

πως και οι παραπλανητικοί τίτλοι ενδημούν στα BLOGS.

Και ένα σωρό σαχλαμάρες.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ διάφοροι BLOG-ατζήδες να ξεσκονίζουν ο ένας την άλλη και αντίθετα, και μεταξύ τους (ίδιο φύλο). Γιατί πως αλλοιώς να το σκεφθώ, μπορείς να συγχαίρεις κάποιον που γράφει "κοτσάνες";

Αν αυτοί-ες βέβαια, εδώ βγαίνουν για να παίξουν, έχει καλώς το πράγμα και εγώ πρέπει να τα μαζεύω και να φεύγω, (μόνο που δεν θα τους κάνω την χάρη, επί του παρόντος-λέω να το πολεμήσω το πράγμα-), αν όχι , πρέπει όλοι μας να σκεφτόμαστε, ΟΛΟΙ, αυτό που θα δημοσιεύσουμε. Τα παραπάνω είναι μια σημερινή παρένθεση ..

Και συνεχίζω με το προηγούμενο σημείωμά μου, με κάποιες μικροαλλαγές όπου χρειάζεται.

Διαβάζοντας μερικά τέτοια κείμενα σε κάποια BLOGS, σκέφτηκα πόσο τελικά ματαιόδοξος είναι κανείς να αραδιάζει , όπως είπα και παραπάνω όμορφες λέξεις, πλήν όμως άδετες μεταξύ τους, ώστε να καταλάβει ο αναγνώστης τι ακριβώς εννοεί ο -η συγγραφέας με τον καταιγισμό των λέξεων, να θέλει δηλαδή, δημόσια να εκθέσει ότι εκθέτει. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ή γραμμένα στην ΝεοΕΛΛΗΝΙΚΗ μη ARGO, γιατί δεν είναι ούτε ARGO, υπάρχουν στα BLOGS.

Το να γράφεις δεν είναι απλή υπόθεση.

Πρέπει να κυριολεκτείς, να είσαι ουσιώδης, δεν φθάνει με το αράδιασμα των λέξεων να λες πολύ λίγα ή και τίποτα ή να τα καταλαβαίνεις μόνο εσύ. Ή να γράφεις βαρύγδουπες κοτσάνες και μη φιλοσσοφικές εκφράσεις.

Δεν έστειλα κανένα μήνυμα στον-στην συγγραφέα τότε -μόνο σήμερα το τόλμησα, δηλαδή μια φορά και ούτε θα ξανασχοληθώ με το θέμα εις το εξής - για να του-της πω τις παρατηρήσεις μου, φοβούμενος την αντίδραση αυτού-αυτής που νομίζει ότι έγραψε ένα φοβερό κείμενο.

Θα μου πείτε μην τα διαβάζω, όπως μου έγραψε κάποιος και μάλιστα απειλητικά.

Μα γιατί γράφουμε εδώ;

Για ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Αλλως δεν χρειάζεται να γράφουμε.

Και έχουμε επιτύχει. μόνο αν από μέσα από τα λεγόμενά μας, κάποιος αποκομίζει κάτι το θετικό.

ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΜΕ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ.

Θα πουν ότι ο adreo προκαλεί.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΩ, ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ κάποιους μη σοβαρούς.

ΑΥΤΟΣ είναι ο στόχος μου.

Απλά θέλω να διαβάζω και να καταλαβαίνω, θελω να διαβάζω και να κερδίζω.

Θέλω να μπορώ να πω... Να ένας ταλαντούχος-α. Να άξιοι άνθρωποι που θα μπορέσουν να συνεχίσουν.

Και να ξέρετε πως εδώ υπάρχουν κάποιοι, κάποιες.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ, αλλά και αυτό να γίνει ελπίζω εδώ να είμαι για να δώσω εξηγήσεις.

Και βέβαια δεν διατείνουμαι πως είμαι αλάνθαστος, πως είμαι η μεγάλη πένα.

Αυτά για σήμερα... και αύριο μέρα είναι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ Ήταν ενα μίγμα προηγούμενης δημοσίευσης με κάποιες τωρινές επαυξήσεις.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΘΟΥΜΕ.

ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ που ζητούν λύσεις,

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ;

ΣΑΣ ΤΟ ΖΗΤΩ ΧΑΡΗ!


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


16 Ιουνίου 2008, 10:41
Η ΓΚΡΙΝΙΑ.


 

Φίλες, φίλοι

εκεί που ξεκινήσαμε με όνειρα και ελπίδες, πως μπορούσαμε δηλαδή να κάνουμε μια πετυχημένη διαδρομή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, προσγειωθήκαμε ανώμαλα.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΚΟΜΑ, της άξιζε πολύ καλύτερη μοίρα. Όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες ΠΤΩΜΑΤΑ είναι.

Γιατί όμως να γκρινιάζουμε για την μοίρα μας που για εφέτος έγραφε "αποβολή κλωτσιδόν" και να μην βλέπουμε με άλλο πρίσμα την πραγματικότητα;

Θεωρητικά και πιο δυνατές ομάδες από την ΕΘΝΙΚΗ μας, κινδυνεύουν να μείνουν έξω, Ιταλία, Γαλλία, ακόμα και η Γερμανία νομίζω αν χάσει από την Αυστρία, την αδελφή της χώρα και άλλοι. Δηλαδή κουλουβάχατα όπως λέει ο Λαός, λέξη που ξέρω τι εννοεί, αλλά δεν ξέρω την ρίζα της.

Αυτό όμως που πρέπει να απασχολήσει τους ιθύνοντες, είναι η επόμενη μέρα.

Βέβαια ό ΟΘΩΝΑΣ έχει πιστεύω τις ευθύνες του, αν και δεν είμαι ειδικός να τον κρίνω.

Έπρεπε να ανανεώσει σε μεγαλύτερο βαθμό την ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να τον κριτικάρουμε αρνητικά.

ΑΥΤΟΣ έφθασε στην κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού το 2004, αυτός στα προκριματικά του φετεινού συγκέντρωσε πανευρωπαϊκά την μεγαλύτερη βαθμολογία.

ΑΠΛΑ ΕΦΕΤΟΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ, αλλά τους βοηθήσαμε και εμείς, και αυτό έγινε.

Εκείνο όμως που μου έκανε εντύπωση, είναι που τα μέσα ενημέρωσης-που όπως έχω δηλώσει τα έχω σχεδόν διαγράψει-, και που από αυτά ξεκινάνε πολλά κακά και κάποια καλά ομολογουμένως για να είμαστε δίκαιοι, είναι που δώσανε το δικαίωμα σε αποτυχημένους προπονητές του ποδοσφαίρου μας να πουν τις πολύ "ελαφρές" γνώμες τους , ή και να ρίξουν το δηλητήριό τους -είδατε την συμπεριφορά το Αλέφαντου απέναντι στον συμπαθή , σεμνό αγωνιστή τον Χαριστέα που ήταν και ο πιο καλός και φιλότιμος ποδοσφαιριστής στην βραχύβια συμμετοχή της Εθνικής μας-, και όλα αυτά για να δημιουργήσουν θέμα.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Και εγώ θεωρώ, όπως είπα και παραπάνω, πως ο Ρεχάγκελ έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης, όμως αυτός δεν ξέρει καλύτερα από εμάς;

Απλά δεν τον πήγε η τύχη του αυτή την φορά.

Και δεν πιστεύω πως δεν πιστεύετε και εσείς στην σημασία που έχει η τύχη στην ζωή μας. Είναι κάτι που παίρνει πολύ συζήτηση και όλοι μας έχουμε αντιληφθεί την παρουσία της στην ζωή μας

ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ όμως ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ, Η ΓΚΡΙΝΙΑ, που σε πάμπολλες περιπτώσεις ήταν και είναι η αιτία πολλών δεινών για την χώρα μας και το ΓΕΝΟΣ, έκανε πάλι την εμφάνισή της, σε μια απλή βέβαια εκδήλωση της ΖΩΗΣ μας, το ποδόσφαιρο. Σε άλλα θέματα, η εμφάνησή της ήταν, και είναι καταλυτική.

Ας σταματήσουμε εδώ όμως. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΙΣΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ.

Ξέρουμε όλοι πως η "ΓΕΥΣΗ" της είναι αηδιαστική. ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΕΥΩΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

Αυτές τις σκέψεις έκανα και είπα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Γεια σας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


- Στείλε Σχόλιο


15 Ιουνίου 2008, 10:29
UNA FAZZA UNA RACCIA? ΜΠΑ!


 

Φίλες, φίλοι,

οι Ευρωπαίοι, φίλοι μας;

ακόμα να πιστέψουν και να χωνέψουν πως η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ τους πήρε το Πανευρωπαϊκό ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟΝ ΕΤΟΣ 2004, και είχαν ομαδικώς αποφασίσει να την πετάξουν έξω, μπας και τους έκανε ένα δεύτερο Χουνέρι.

Γιατί χθες η ομάδα μας άξιζε πολλά και αν ο ΌΘΩΝΑΣ δεν ήταν ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΣ και έβαζε δυο-τρεις νέους ποδοσφαιριστές, όλοι τους ξέρετε ποιοι είναι αυτοί, θα τους τακτοποιούσε τους Ρώσσους, αν και τους αγαπάμε.

Παρ' όλα αυτά και τα "γερόντια", για ποδοσφαιριστές μη και παρεξηγηθώ, τους έκαναν την ζωή δύσκολη και μόνο επειδή μας εγκατέλειψε η τύχη μας χάσαμε.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΙΑ βέβαια του ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΙΤΑΛΟΥ διαιτητή, που η ΟΥΕΦΑ κανονικά πρέπει να τον τιμωρήσει, μαζί και τους βοηθούς του, που έκαναν τα πάντα για να πετάξουν έξω την ΕΛΛΑΔΑ.

Τώρα θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν την Ιταλία, η Πορτογαλία που και αυτή δεν μας χωνεύει ΔΙΚΑΙΑ θα συνεχίσει, και δεν ξέρω ποιον άλλον έχει το μενού.

ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, πλην μερικών ατομικών εξαιρέσεων, εννοώ των απλών πολιτών , μας κυνηγούν από τον την ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ του ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, να μην πάω και πολύ πιο πίσω για τους Ιταλούς (Λατίνους) μέχρι σήμερα, γιατί είναι αγνώμονες.

Βλέπετε τους μάθαμε γράμματα, πολιτισμό, έχουν κατακλέψει και την γλώσσα μας και πολλά άλλα.

Ο Ιταλός διαιτητής λοιπόν, έσκαψε χθές το λάκο των Ελλήνων, εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ πως δεν τον θέλουμε να πατήσει το πόδι του στην ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΤΕ!!!

Κάποτε πρέπει να αντιδρούμε και εμείς εκδικητικά εναντίον όποιου μας βλάπτει.

ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ-δεν έχω τίποτα με αυτή την χώρα- θα του έβγαζαν το καπέλο.

ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ όμως, το τηρούν απόλυτα στην περίπτωση της ΕΘΝΙΚΗΣ οι ευρωπαίοι, αν και ΕΛΛΗΝΙΚΟ απόφθεγμα είναι.

ΕΤΣΙ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΙΣΑ. Πάντα θα της βάζουν τρικλοποδιές, να μην πω ΒΟΜΒΕΣ.

ΚΡΙΜΑ που λένε οι Ιταλοί πως είμαστε ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , UNA FAZZA UNA RACCIA, εις την ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ, μια φυσιογνωμία, ίδια χαρακτηριστικά δηλαδή εμφάνησις και μια φυλή (αδέλφια δηλαδή).

 

Αυτά φίλοι και με συναισθηματική φόρτηση, ΔΙΚΑΙΑ ΝΟΜΙΖΩ

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


- Στείλε Σχόλιο


14 Ιουνίου 2008, 22:54
ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ; ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!


 

 

Φίλοι, φίλες,

αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί στα όσα εκθέτουμε στα άρθρα μας, θα πρέπει να κυριολεκτούμε. Δεν μπορεί να είμαστε εκτός θέματος η να έχουμε τίτλο στο άρθρο μας άσχετο με το θέμα.

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Αν όχι λυπάμαι που το λέω, ή δεν ξέρει γράμματα αυτός που το γράφει και επομένως δεν μπορεί να μας "φωτίσει", ή το γράφει έτσι για να προσελκύσει αναγνώστες, εκ του πονηρού όπως λέμε.

ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ.

Επειδή εγώ είμαι ένας άνθρωπος που δεν μου αρέσουν αυτά, απο εδώ και πέρα θα σχολιάζω και θα στιγματιζω τέτοιες ενέργειες ΔΗΜΟΣΙΑ, έτσι για να μη νομίζει ο καθένας πως μπορεί να μας παίζει στα δάκτυλά του.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ adreo;

ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ.

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ, γι' αυτό και επιμένω στην ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ BLOGS.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ BLOGS.

Δηλαδή ο καθένας μας να παίρνει άμεσα την ευθύνη όσων γράφει.

Φιλικά και με καλή πρόθεση,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


- Στείλε Σχόλιο


12 Ιουνίου 2008, 16:26
TV! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ;


 

Φίλες, φίλοι,

όποια μέρα και αν παρακολουθήσει κάποιος από εμάς τηλεόραση, θα βρεθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο απείρου κάλους τηλεθέαμα: ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ κύριοι που μονοπωλούν το δικαίωμα της γνώμης, της ειδίκευσης, της εκτίμησης, για όποιο θέμα και αν ευρίσκεται στην επικαιρότητα και να ερωτούνται από τον τηλεπερουσιαστή ή τηλεπαρουσιάστρια να μας πουν την "ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ".

Βαρύγδουποι τύποι, μόλις ανοίξει το στόμα του ο ένας από αυτούς, αρχίζουν να φωνάζουν, μάλλον να γαυγίζουν, γιατί ακριβώς αυτή την σκηνή μου θυμίζουν.

Θα έχετε πέσει κάποια στιγμή σε κάποια ομάδα σκύλων. Έτσι και κάνει κάποιος από αυτούς την αρχή και γαυγίσει, ολόκληρη η ομάδα αρχίζει να ενορχστρώνει την "ΜΕΛΩΔΙΑ" του πρώτου, και έτσι και κάνεις το λάθος και αγριέψεις; Ε τότε όλοι μαζί σου κάνουν επίθεση και αλοίμονό σου αν δεν βρεθεί κάποιο δένδρο να σκαρφαλώσεις.

Αυτό μου θυμίζουν οι λεβέντες των παραθυριών στην τηλεόραση.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΣΦΑΛΩΣ από το σπίτι μου, γιατί κάποιες στιγμές απορώ πως δεν πιάνονται στα χέρια.

Το ωραίο είναι ότι πάντα σχεδόν είναι οι ίδιοι.

Και αναρωτιέμαι.

Μήπως τους έχουν με μόνιμο μισθό και απλά δημιουργούν το κομφούζιο χάριν εντυπώσεων και μετά... φεύγουν αγκαλιασμένοι; Σαν τους πολιτικούς και αυτοί δηλαδή.

Αλλά μερικοί έχουν "φράγγα" όπως λέει ο Λαός.

Τι θέλουν σε τέτοιες συζητήσεις που κάνουν τους τηλεθεατές να αλλάζουν κανάλι; Και να μην πω πως νοερά τους φασκελώνουν!

Αυτό είναι ένα θέμα που θα ήθελα να το ψάξω, αλλά δεν έχω πρόσβαση να τους πλησιάσω.

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΧΩ: ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΙΑ, ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ, και ότι άλλο αρχίζει απο την λέξη "Μάταιο".

Βρε μεγαλοσχήμονες των καναλιών, φωνάξτε με και μένα καμμιά φορά, ξέρω να μιλάω, και υπόσχομαι πως δεν θα "γαυγίσω" και αν δεν σας αρέσει η φάτσα μου, εκατομμύρια Έλληνες μπορούν να αντικαταστήσουν αυτούς που χρησιμοποιείτε. Θα είναι και πιο Δημοκρατικό, πιο δίκαιο.

Όχι τίποτε άλλο, δεν σας αντέχουμε.

Και είστε ένα πρόβλημα μέσα στα τόσα άλλα που μας έχετε και μας έχουν προσθέσει στη ζωή μας.

Καιρό τους έχω άχτι φίλοι μου και φίλες, όπως και εσείς άλλωστε, και τους τα είπα.

Μπας κατά λάθος με διαβάσει κανένας, σαν τον συνεργάτη γνωστού παρουσιαστή, που προχθές τον πέτυχα να βγάζει αφρούς εναντίον των BLOGS, και κάπου βέβαια του δίνω δίκιο αλλά και άδικο μαζί, γιατί στο ελεύθερο ΙΝΤΕΡΝΕΤ υπάρχουν διάφορες φωνές και ο καθένας διαλέγει τις "καλύτερες".

Από ότι έπιασα από τις κραυγές του, έλεγε να υπάρξει κάποιος έλεγχος. Και για να το λέει αυτός κάτι ξέρει.

ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΜΕΝ ΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΜΕΝ.

Αυτά, κάτι θα σκεφθώ και για αύριο, πρώτα ο Θεός, για να γράψω. ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ..

Γεια σας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


12 Ιουνίου 2008, 00:01
Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ


* * *

Χίλια αρώματα μες το κουτάκι που μου χάρισες.

Χίλιες αγωνίες μέσα στα χέρια μου.

Τις νότες μου τις μοιράζω στους ανθρώπους

που περιμένουν στους δρόμους.

Τα νυχτερινά μου όνειρα τα χαρίζω στ' αδέλφια μου,

που μ' ανησυχούν με τις έγνοιες τους.

Τα λόγια μου τ' αφήνω στις νυχτερινές περιηγήσεις μου,

στα σιγανά ποτάμια,

που τρέχουν στις φλέβες μου.

Το βλέμμα μου το στυλώνω στον κόκκινο ήλιο,

που μοιράζει τις ελπίδες μου.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


11 Ιουνίου 2008, 22:12
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ, ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!


 

 

 

Φίλες, φίλοι,

Βλέποντας την σιωπηρά πλειοψηφία, όπως έχω ξαναγράψει, να διαβάζει τα γραφόμενά μου στο νεοσύστατο BLOG μου και να εκτοξεύει σε υψηλά νούμερα την επισκεψημότητά του, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω και σας βεβαιώνω ότι θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο.

Έχω στο μυαλό μου διάφορα , π.χ. να μπορέσω κάποια στιγμή να σας μεταβιβάσω τις ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ (και είναι πολλές), ή και να σας διδάξω Μουσική και ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΩΡΕΑΝ , να σας διδάξω στιχουργική και πως γίνεται ένα τραγούδι, αλλά όλα αυτά μέσα από το BLOG.

Όμως γι' αυτό θα χρειαστώ τις γνώσεις κάποιων μελών για να το υλοποιήσω. ΕΝΝΟΩ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡOYN ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ στις σελίδες του BLOG.

Περιμένω κάποιες προτάσεις σας, ή και ιδέες.

ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΤΟ BLOG μου με την ίδια πάντα διάθεση.

Όλο και κάτι θα βρίσκετε που θα σας αρέσει.

ΒΕΒΑΙΑ ταυτόχρονα μου χαρίζετε και υψηλά νούμερα επισκεψημότητας.

ΝΟΙΩΘΩ ικανοποίηση γι' αυτό. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ γίνεται γιατί έτσι αισθάνθηκα. ΜΗΝ νομίσετε πως το κάνω από ματαιοδοξία! Το ξαναδημοσιεύω πάλι για να το διαβάσουν και άλλοι, σε όλους αυτούς που τους οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

- Στείλε Σχόλιο


11 Ιουνίου 2008, 10:46
Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ!


 

 

Φίλες, φίλοι,

κατά περίεργο τρόπο, αν και κατά βάση είμαι αισιόδοξο άτομο, τα τελευταία χρόνια με κορυφή το 2008, έχω χάσει πολύ απόθεμα από την αισιοδοξία μου.

Είναι πάμπολλες οι αιτίες για να γίνει αυτό, αλλά έχω κατασταλάξει στο συμπέρασμα πως η μεγάλη αιτία είναι η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και ο τρόπος που χειρίζονται τα γεγονότα οι δημοσιογράφοι. Η αλήθεια βέβαια είναι, πως πολλά ΜΑΥΡΑ υπάρχουν στον ορίζοντα. ΜΗΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ;

Για πολύ καιρό λοιπόν έκλεισα τον δέκτη μου μήπως και γλιτώσω, αλλά διαπίστωσα πως δεν είναι δυνατόν να τον καταργήσω οριστικά γιατί μένω έξω από κάθε τι ενδιαφέρον, κάθε τι σημαντικό.

Έτσι ξαναγύρισα στην τηλεόραση, με λίγο χρόνο όμως παρακολούθησης, και επιλέγοντας με το γνωστό Ζάπινκ, αυτά πραγματικά που με ενημερώνουν και που μόλις οι γνωστοί ΣΩΤΗΡΕΣ-ΕΙΔΙΚΟΙ, αρχίζουν να φωνάζουν τους κλείνω εκδικητικά και πάω σε κάποιο άλλο Κανάλι.

Αυτό πρέπει να κάνετε όλοι-όλες.

Και όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι καταλάβουν την δραματική πτώση της θέασης, πιστεύω πως θα λάβουν τα μέτρα τους.

ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ τον ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ.

Ας τους τιμωρήσουμε λοιπόν, για να κερδίσουμε την ηρεμία μας, να αποκτήσουμε την ΠΟΘΗΤΗ αισιοδοξία μας, γιατί χωρίς αυτήν, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ.

Και αυτό θα είναι τραγικό.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΧΙΛΙΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, και ελάχιστες έχουν βάση, ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ και σας προτείνω και εσάς να κάνετε το ίδιο. ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Γεια σας

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


- Στείλε Σχόλιο


10 Ιουνίου 2008, 16:25
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ, ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!


 

Φίλες, φίλοι,

Βλέποντας την σιωπηρά πλειοψηφία, όπως έχω ξαναγράψει, να διαβάζει τα γραφόμενά μου στο νεοσύστατο BLOG μου και να εκτοξεύει σε υψηλά νούμερα την επισκεψημότητά του, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω και σας βεβαιώνω ότι θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο.

Έχω στο μυαλό μου διάφορα , π.χ. να μπορέσω κάποια στιγμή να σας μεταβιβάσω τις ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ (και είναι πολλές), ή και να σας διδάξω Μουσική και ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΩΡΕΑΝ , να σας διδάξω στιχουργική και πως γίνεται ένα τραγούδι, αλλά όλα αυτά μέσα από το BLOG.

Όμως γι' αυτό θα χρειαστώ τις γνώσεις κάποιων μελών για να το υλοποιήσω. ΕΝΝΟΩ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡOYN ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ στις σελίδες του BLOG.

Περιμένω κάποιες προτάσεις σας, ή και ιδέες.

ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΤΟ BLOG μου με την ίδια πάντα διάθεση.

Όλο και κάτι θα βρίσκετε που θα σας αρέσει.

ΒΕΒΑΙΑ ταυτόχρονα μου χαρίζετε και υψηλά νούμερα επισκεψημότητας.

ΝΟΙΩΘΩ ικανοποίηση γι' αυτό. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ γίνεται γιατί έτσι αισθάνθηκα. ΜΗΝ νομίσετε πως το κάνω από ματαιοδοξία!


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


09 Ιουνίου 2008, 18:26
ΤΑ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ BLOGS! ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ!


 

 

φίλες, φίλοι,

μια ζωή είμαι ταγμένος, (ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΩ ΒΕΒΑΙΑ), να ασκώ καλοπροαίρετα την κριτική μου, και έχω μάθει να δέχομαι την κριτική των άλλων.

Όταν διαβάζω κάτι και δεν βγάζω νόημα, ή δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος-α κάθεται και δαπανά χρόνο και γιατί όχι φαιά ουσία, για να πει κάτι που τον ίδιο αφορά ή τους περί αυτόν, με εκατοντάδες όμορφες λέξεις, που όμως δεν δημιουργούν ένα ΚΑΤΑΝΟΗΤΌ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ, δεν μπορώ να το αντιπαρέλθω.

Έτσι διαβάζοντας ένα τέτοιο κείμενο σε ένα BLOG, σκέφτηκα πόσο τελικά ματαιόδοξος είναι κανείς να αραδιάζει , όπως είπα και παραπάνω όμορφες λέξεις, πλήν όμως άδετες μεταξύ τους, ώστε να καταλάβει ο αναγνώστης τι ακριβώς εννοεί ο -η συγγραφέας με τον καταιγισμό των λέξεων, να θέλει δηλαδή, δημόσια να εκθέσει ότι εκθέτει.

Το να γράφεις δεν είναι απλή υπόθεση.

Πρέπει να κυριολεκτείς, να είσαι ουσιώδης, δεν φθάνει με το αράδιασμα των λέξεων να λες πολύ λίγα ή και τίποτα.

Δεν έστειλα κανένα μήνυμα στον-στην συγγραφέα για να του-της πω τις παρατηρήσεις μου, φοβούμενος την αντίδραση αυτού-αυτής που νομίζει ότι έγραψε ένα φοβερό κείμενο.

Θα μου πείτε μην τα διαβάζω, όπως μου έγραψε κάποιος και μάλιστα απειλητικά.

Μα γιατί γράφουμε εδώ;

Για ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Αλλως δεν χρειάζεται να γράφουμε.

Και έχουμε επιτύχει. μόνο αν από μέσα από τα λεγόμενά μας, κάποιος αποκομίζει κάτι το θετικό.

ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΜΕ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ.

Θα πουν ότι ο adreo προκαλεί.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ο στόχος μου, απλά θέλω να διαβάζω και να καταλαβαίνω, θελω να διαβάζω και να κερδίζω.

Θέλω να μπορώ να πω... Να ένας ταλαντούχος-α.

Να άξιοι άνθρωποι που θα μπορέσουν να συνεχίσουν.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ, αλλά και αυτό να γίνει ελπίζω εδώ να είμαι για να δώσω εξηγήσεις. Και βέβαια δεν διατείνουμαι πως είμαι αλάνθαστος, πως είμαι η μεγάλη πένα.

Αυτά για σήμερα... και αύριο μέρα είναι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


09 Ιουνίου 2008, 17:16
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ σας ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ 3 ΚΑΙ 1/2 ΧΡΟΝΩΝ. (Β΄ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΑγαπητοί αναγνώστες.αγαπητές αναγνώστριες
Πάνω στην μουσική, έχω μιαν ειδίκευση, που ενισχύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, από την τεράστια πείρα που απέκτησα, διδάσκοντας μουσική στη σχολή μου, αλλά και σε ιδιαίτερα μαθήματα, επί πολλά χρόνια.
Έτσι έχω υποχρέωση, συνοπτικά, να εκθέσω τις απόψεις μου, που θα βοηθήσουν τους νέους γονείς, να λάβουν μια καθοριστική απόφαση για το μέλλον των παιδιών τους, την εκμάθηση μουσικής σε αυτά. ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΤΕΧΝΗ, την μητέρα όλων των τεχνών, κατά την άποψή μου.

Και εξηγούμαι:
Ένα παιδί που μαθαίνει μουσική, αποκτά καλύτερο ψυχικό κόσμο.

Ηρεμία χαρακτήρα.

Η εξυπνάδα του αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό και επομένως γίνεται και καλύτερο στα γράμματα.
Αν όλοι μαθαίναμε μουσική, θα είχαμε πιο πολλούς έξυπνους ανθρώπους, θα είχαμε μια ιδανική κοινωνία, του μέτρου, του δικαίου και με λιγότερα προβλήματα και φυσικά με πολύ λιγότερες αξιόποινες πράξεις.
Το παιδί που μαθαίνει μουσική, έχει καλοσύνη, αλτρουισμό, ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους του, και όλα αυτά το συνοδεύουν για όλη του την ζωή.

Και βέβαια έχει ηγετική θέση, στην παρέα, στο σχολείο, σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, γιατί όλοι το αγαπούν, όλοι το θέλουν κοντά τους.
Μιλούν οι νότες γι’ αυτό, και κανείς δεν τον αντιπαρέρχεται.
Εγώ δεν γνώρισα στη ζωή μου, σχεδόν ποτέ μουσικό, σκληρό, που να μην έχει το γέλιο μόνιμα στο πρόσωπό του ή μια ηρεμία που εστιάζεται στα μάτια του, να μην έχει προοδεύσει, με όποιο επάγγελμα καταπιάστηκε, που να έχει δυσκολίες στα γράμματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι σπουδαστές της Μουσικής, είναι συνήθως πρώτοι στο σχολείο.

Είναι επίσης μετρημένοι στην ζωή τους, σκεπτόμενοι και προοδευτικοί άνθρωποι, γιατί η μουσική είναι μέτρο και ρυθμός και κατά ένα περίεργο τρόπο αυτά τα δυο στοιχεία, εγκαθίστανται μόνιμα στο υποσυνείδητο του παιδιού και το συνοδεύουν στη μετέπειτα ζωή του. Επίσης έχει μια σιγουριά στη ζωή, γιατί αν αποτύχει σε κάποιον άλλον τομέα, έχει αποκτήσει , ενώ είναι παιδί και ένα επάγγελμα, το επάγγελμα του δασκάλου, του εκτελεστή Μουσικής και να χρησιμοποιήσει τις μουσικές του γνώσεις, σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις. Δεν είναι τυχαίο που στις πρώην ανατολικές χώρες, σχεδόν όλα τα παιδιά, μάθαιναν μουσική. Κάτι ξέρανε και αυτοί. Αλλά και στην αρχαιότητα, οι πρόγονοί μας, είχαν την μουσική σαν βασική ενασχόληση. Και αυτοί επίσης, ήξεραν τι έκαναν.


ΜΕ ΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθεί ένα μικρό παιδί;
Στην ηλικία από 3-6 ετών, με όλα τα πληκτροφόρα.

Κυρίως το ΠΙΑΝΟ, γιατί το πιάνο έχει πλατειά πλήκτρα, με το ακούμπημα βγάζει ωραίο ήχο και το παιδί θεωρεί πως αυτό που παίζει είναι από την δική του προσπάθεια και έτσι ενθαρύνεται. Το πιάνο δεν είναι όργανο της απογοήτευσης, όπως συμβαίνει κυρίως με τα έγχορδα όργανα, όπου ο μαθητής προσπαθεί υπερβολικά για να επιτύχει κάτι ακουστικά ευχάριστο. Ακόμα, επειδή θέλει κάποια δύναμη για να χτυπηθεί το πλήκτρο, γυμνάζει πολύ καλά τα δάκτυλα και έχουμε πιο γρήγορα καλά αποτελέσματα. Και βέβαια πολύ σύντομα το παιδί μπορεί να παίξει μια μικρή μελωδία, πολύ σημαντικό αυτό, γιατί το παιδί έτσι αποκτά αισιοδοξία, για να προχωρήσει την σπουδή της μουσικής. Εξάλλου το ΠΙΑΝΟ, είναι ο αναμφισβήτητος βασιλιάς των μουσικών οργάνων, λόγω έκτασης, ήχου και πολυφωνίας.
Για τα παιδιά από 3-6 ετών, η εκμάθηση γίνεται σαν παιχνίδι, γιατί εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια, χρησιμοποιείται η μέθοδος, «ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΙΑΝΟΥ-ΑΡΜΟΝΙΟΥ(και λοιπών οργάνων με πλήκτρα για ΠΑΙΔΙΑ από 3 ετών!!! της ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΥ-ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ», με καταπληκτικά αποτελέσματα.
Το σύστημα αυτό έχει μια διεθνή πρωτοτυπία, τις εικονονότες και σιγά, σιγά καθιερώνεται σαν μοναδικό για τις πολύ μικρές ηλικίες. Επίσης ενισχύει υπερβολικά την αισιοδοξία στα παιδιά αφού πολύ φρήγορα παίζουν απλές αλλά και γνωστές μελωδίες. Και αυτό το επιτυγχάνουν έχοντας την εντύπωση πως λαβαίνουν μέρος σε ένα παιχνίδι.
Για την ενίσχυση των όσων γράφω σχετικά με την μουσική, παραθέτω παρακάτω, μερικές συνοπτικές δημοσιεύσεις, απανθίσματα απόψεων, μελετών και πειραμάτων διαφόρων ειδικών, προσπαθώντας να μην κάνω κατάχρηση του χώρου του site. Περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο, την ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, στις μικρές ηλικίες:
1. ΘΑΥΜΑ” λένε Αμερικανοί ερευνητές. “Η διδασκαλία της ΜΟΥΣΙΚΗΣ στην ηλικία των 3 ετών, βελτιώνει σε μέγιστο βαθμό την αντίληψη των παιδιών”.
2. ΛΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ: “Η ασχολία των μικρών παιδιών με την ΜΟΥΣΙΚΗ, βελτιώνει περιοχές του εγκεφάλου, που δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την ΜΟΥΣΙΚΗ αλλά και σε άλλες λειτουργίες, σε πολύ υψηλό βαθμό”.
3. “ Όποιος αρχίσει να μαθαίνει ένα ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ σε πολύ μικρή ηλικία, αποκτά μια δεξιότητα, που δεν μπορεί να αποκτήσει σε καμιά άλλη ηλικία” λέει η ΜΟΥΣΙΚΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Γκούτρου Σβάρτσερ.
4. “Η κλίμακα της ΜΟΥΣΙΚΗΣ Θα έπρεπε να διδάσκεται από νωρίς στα Σχολεία. Οι τόνοι, η Αρμονία και το Τραγούδι, εξασκούν τα μέγιστα τους παιδικούς εγκεφάλους” λέει η ίδια.
5. “Η Κλασική ΜΟΥΣΙΚΗ ενισχύει σημαντικά την ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ”, λέει ο Γκόρντον Σω. ‘Όταν ανοίγονται παράθυρα στο Χρόνο, διαμορφώνονται οι Λεωφόροι των πληροφοριών. Αυτά κλείνουν, αν δεν τα εκμεταλλευτούμε στις μικρές ηλικίες, γεμίζοντάς τα με γνώσεις. Η ΜΟΥΣΙΚΗ βοηθά σημαντικά σ’ αυτό”.
6. “Αν τα νευρικά κύτταρα δεν συνδεθούν την κατάλληλη χρονική στιγμή, το κενό δεν αναπληρώνεται ποτέ” λέει ο ερευνητής του εγκεφάλου Βολφ Ζίνκερ. Και η ΜΟΥΣΙΚΗ σ’ αυτήν την περίπτωση είναι αυτό που χρειάζεται ο εγκέφαλος.
7. Τέλος στο Περιοδικό ΤΕΜΠΟ αναφέρεται: “Η διδασκαλία της ΜΟΥΣΙΚΗΣ στα μικρά παιδιά αποτελεί ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗΤΕΣ” στη Ζωή εννοείται.
Εγώ συμπληρώνω εδώ κάτι που διάβασα παλιά σε κάποια εφημερίδα: " Οι έγκυμονούσες γυναίκες, αν κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, εφαρμόζουν πάνω στην κοιλιά τους ένα μεγάφωνο από το οποίο να ακούγεται σιγανά κλασσική μουσική, ιδιαίτερα Μότσαρτ, γεννούν πιο ήρεμα μωρά. "


Αν οι γονείς αλλά και οι δάσκαλοι Μουσικής κατανοήσουν τα παραπάνω αλλά και άλλα πολύ περισσότερα, που προκύπτουν από διάφορες μελέτες και πειράματα αξιόλογων επιστημόνων, ΘΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΣΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ.
Γι αυτό σας συμβουλεύουμε, να ΕΓΓΡΑΨΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ τα παιδιά σας, σε μια σχολή μουσικής, η να πάρετε ένα δάσκαλο στο σπίτι. ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ Σ. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


- Στείλε Σχόλιο


08 Ιουνίου 2008, 12:02
ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ


 

Σας χαρίζω ένα ακόμα ποίημά μου, με την ελπίδα πως θα σας αρέσει.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ
Τα συρτάρια γεμάτα με πίκρες του καλοκαιριού

και αρώματα των χαμένων επιθυμιών.

Ο καθρέπτης στυγνός εγκληματίας,

στέκει με την ψυχρότητα ιατροδικαστή,

για να θυμίζει τα απροσδόκητα σημεία των καιρών σου.

Αδύναμη η φλόγα του καντηλιού,

αποδίδει όλη της την δύναμη,

στην αμφίβολη τελευταία αναλαμπή της.1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


07 Ιουνίου 2008, 23:09
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ σας ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ 3 ΚΑΙ 1/2 ΧΡΟΝΩΝ!

Αγαπητοί αναγνώστες.αγαπητές αναγνώστριες
Πάνω στην μουσική, έχω μιαν ειδίκευση, που ενισχύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, από την τεράστια πείρα που απέκτησα, διδάσκοντας μουσική στη σχολή μου, αλλά και σε ιδιαίτερα μαθήματα, επί πολλά χρόνια.
Έτσι έχω υποχρέωση, συνοπτικά, να εκθέσω τις απόψεις μου, που θα βοηθήσουν τους νέους γονείς, να λάβουν μια καθοριστική απόφαση για το μέλλον των παιδιών τους, την εκμάθηση μουσικής σε αυτά. ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΤΕΧΝΗ, την μητέρα όλων των τεχνών, κατά την άποψή μου.

Και εξηγούμαι:
Ένα παιδί που μαθαίνει μουσική, αποκτά καλύτερο ψυχικό κόσμο.

Ηρεμία χαρακτήρα.

Η εξυπνάδα του αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό και επομένως γίνεται και καλύτερο στα γράμματα.
Αν όλοι μαθαίναμε μουσική, θα είχαμε πιο πολλούς έξυπνους ανθρώπους, θα είχαμε μια ιδανική κοινωνία, του μέτρου, του δικαίου και με λιγότερα προβλήματα και φυσικά με πολύ λιγότερες αξιόποινες πράξεις.
Το παιδί που μαθαίνει μουσική, έχει καλοσύνη, αλτρουισμό, ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους του, και όλα αυτά το συνοδεύουν για όλη του την ζωή.

Και βέβαια έχει ηγετική θέση, στην παρέα, στο σχολείο, σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, γιατί όλοι το αγαπούν, όλοι το θέλουν κοντά τους.
Μιλούν οι νότες γι’ αυτό, και κανείς δεν τον αντιπαρέρχεται.
Εγώ δεν γνώρισα στη ζωή μου, σχεδόν ποτέ μουσικό, σκληρό, που να μην έχει το γέλιο μόνιμα στο πρόσωπό του ή μια ηρεμία που εστιάζεται στα μάτια του, να μην έχει προοδεύσει, με όποιο επάγγελμα καταπιάστηκε, που να έχει δυσκολίες στα γράμματα.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι σπουδαστές της Μουσικής, είναι συνήθως πρώτοι στο σχολείο.

Είναι επίσης μετρημένοι στην ζωή τους, σκεπτόμενοι και προοδευτικοί άνθρωποι, γιατί η μουσική είναι μέτρο και ρυθμός και κατά ένα περίεργο τρόπο αυτά τα δυο στοιχεία, εγκαθίστανται μόνιμα στο υποσυνείδητο του παιδιού και το συνοδεύουν στη μετέπειτα ζωή του. Επίσης έχει μια σιγουριά στη ζωή, γιατί αν αποτύχει σε κάποιον άλλον τομέα, έχει αποκτήσει , ενώ είναι παιδί και ένα επάγγελμα, το επάγγελμα του δασκάλου, του εκτελεστή Μουσικής και να χρησιμοποιήσει τις μουσικές του γνώσεις, σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις. Δεν είναι τυχαίο που στις πρώην ανατολικές χώρες, σχεδόν όλα τα παιδιά, μάθαιναν μουσική. Κάτι ξέρανε και αυτοί. Αλλά και στην αρχαιότητα, οι πρόγονοί μας, είχαν την μουσική σαν βασική ενασχόληση. Και αυτοί επίσης, ήξεραν τι έκαναν.


ΜΕ ΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθεί ένα μικρό παιδί;
Στην ηλικία από 3-6 ετών, με όλα τα πληκτροφόρα.

Κυρίως το ΠΙΑΝΟ, γιατί το πιάνο έχει πλατειά πλήκτρα, με το ακούμπημα βγάζει ωραίο ήχο και το παιδί θεωρεί πως αυτό που παίζει είναι από την δική του προσπάθεια και έτσι ενθαρύνεται. Το πιάνο δεν είναι όργανο της απογοήτευσης, όπως συμβαίνει κυρίως με τα έγχορδα όργανα, όπου ο μαθητής προσπαθεί υπερβολικά για να επιτύχει κάτι ακουστικά ευχάριστο. Ακόμα, επειδή θέλει κάποια δύναμη για να χτυπηθεί το πλήκτρο, γυμνάζει πολύ καλά τα δάκτυλα και έχουμε πιο γρήγορα καλά αποτελέσματα. Και βέβαια πολύ σύντομα το παιδί μπορεί να παίξει μια μικρή μελωδία, πολύ σημαντικό αυτό, γιατί το παιδί έτσι αποκτά αισιοδοξία, για να προχωρήσει την σπουδή της μουσικής. Εξάλλου το ΠΙΑΝΟ, είναι ο αναμφισβήτητος βασιλιάς των μουσικών οργάνων, λόγω έκτασης, ήχου και πολυφωνίας.
Για τα παιδιά από 3-6 ετών, η εκμάθηση γίνεται σαν παιχνίδι, γιατί εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια, χρησιμοποιείται η μέθοδος, «ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΙΑΝΟΥ-ΑΡΜΟΝΙΟΥ(και λοιπών οργάνων με πλήκτρα για ΠΑΙΔΙΑ από 3 ετών!!! της ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΥ-ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ», με καταπληκτικά αποτελέσματα.
Το σύστημα αυτό έχει μια διεθνή πρωτοτυπία, τις εικονονότες και σιγά, σιγά καθιερώνεται σαν μοναδικό για τις πολύ μικρές ηλικίες. Επίσης ενισχύει υπερβολικά την αισιοδοξία στα παιδιά αφού πολύ φρήγορα παίζουν απλές αλλά και γνωστές μελωδίες. Και αυτό το επιτυγχάνουν έχοντας την εντύπωση πως λαβαίνουν μέρος σε ένα παιχνίδι.
Για την ενίσχυση των όσων γράφω σχετικά με την μουσική, παραθέτω παρακάτω, μερικές συνοπτικές δημοσιεύσεις, απανθίσματα απόψεων, μελετών και πειραμάτων διαφόρων ειδικών, προσπαθώντας να μην κάνω κατάχρηση του χώρου του site. Περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο, την ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΗΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, στις μικρές ηλικίες:
1. ΘΑΥΜΑ” λένε Αμερικανοί ερευνητές. “Η διδασκαλία της ΜΟΥΣΙΚΗΣ στην ηλικία των 3 ετών, βελτιώνει σε μέγιστο βαθμό την αντίληψη των παιδιών”.
2. ΛΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ: “Η ασχολία των μικρών παιδιών με την ΜΟΥΣΙΚΗ, βελτιώνει περιοχές του εγκεφάλου, που δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την ΜΟΥΣΙΚΗ αλλά και σε άλλες λειτουργίες, σε πολύ υψηλό βαθμό”.
3. “ Όποιος αρχίσει να μαθαίνει ένα ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ σε πολύ μικρή ηλικία, αποκτά μια δεξιότητα, που δεν μπορεί να αποκτήσει σε καμιά άλλη ηλικία” λέει η ΜΟΥΣΙΚΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Γκούτρου Σβάρτσερ.
4. “Η κλίμακα της ΜΟΥΣΙΚΗΣ Θα έπρεπε να διδάσκεται από νωρίς στα Σχολεία. Οι τόνοι, η Αρμονία και το Τραγούδι, εξασκούν τα μέγιστα τους παιδικούς εγκεφάλους” λέει η ίδια.
5. “Η Κλασική ΜΟΥΣΙΚΗ ενισχύει σημαντικά την ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ”, λέει ο Γκόρντον Σω. ‘Όταν ανοίγονται παράθυρα στο Χρόνο, διαμορφώνονται οι Λεωφόροι των πληροφοριών. Αυτά κλείνουν, αν δεν τα εκμεταλλευτούμε στις μικρές ηλικίες, γεμίζοντάς τα με γνώσεις. Η ΜΟΥΣΙΚΗ βοηθά σημαντικά σ’ αυτό”.
6. “Αν τα νευρικά κύτταρα δεν συνδεθούν την κατάλληλη χρονική στιγμή, το κενό δεν αναπληρώνεται ποτέ” λέει ο ερευνητής του εγκεφάλου Βολφ Ζίνκερ. Και η ΜΟΥΣΙΚΗ σ’ αυτήν την περίπτωση είναι αυτό που χρειάζεται ο εγκέφαλος.
7. Τέλος στο Περιοδικό ΤΕΜΠΟ αναφέρεται: “Η διδασκαλία της ΜΟΥΣΙΚΗΣ στα μικρά παιδιά αποτελεί ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΙΚΗΤΕΣ” στη Ζωή εννοείται.
Εγώ συμπληρώνω εδώ κάτι που διάβασα παλιά σε κάποια εφημερίδα: " Οι έγκυμονούσες γυναίκες, αν κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, εφαρμόζουν πάνω στην κοιλιά τους ένα μεγάφωνο από το οποίο να ακούγεται σιγανά κλασσική μουσική, ιδιαίτερα Μότσαρτ, γεννούν πιο ήρεμα μωρά. "


Αν οι γονείς αλλά και οι δάσκαλοι Μουσικής κατανοήσουν τα παραπάνω αλλά και άλλα πολύ περισσότερα, που προκύπτουν από διάφορες μελέτες και πειράματα αξιόλογων επιστημόνων, ΘΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΣΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ.
Γι αυτό σας συμβουλεύουμε, να ΕΓΓΡΑΨΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ τα παιδιά σας, σε μια σχολή μουσικής, η να πάρετε ένα δάσκαλο στο σπίτι. ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

ΓΙΑΝΝΗΣ Σ. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


05 Ιουνίου 2008, 14:55
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ. Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!


 

φίλοι, φίλες

Παρακολουθώ κάποια σχόλια των "συν BLOG κάκιδών" μου και αναλογίζομαι τι αυτά προσφέρουν για να έχουν δικαίωμα ύπαρξης στο φιλόξενο site μας.

Βλέπω με θλίψη το κατακρεούργημα της γλώσσας μας, αποτέλεσμα της ανύπαρκτης παιδείας στα σχολεία μας, βλέπω την κακώς εννοούμενη μαγγιά, τα προσωπικά αποθημένα διαφόρων, και δεν βλέπω διάλογο, προτάσεις και πειθανές λύσεις για να αποδιώξουμε τις μαύρες μέρες που έρχονται.

Δεν βλέπω θέματα για την πατρίδα , για τα κακώς κείμενα, για ευχάριστα γεγονότα, για προβλήματα που ζητούν λύση και για χίλια άλλα δυο που μπορώ να αραδιάσω.

Από την άλλη με ανησυχεί η αδιαφορία εσας των νέων ανθρώπων για πολλά πράγματα που συμβαίνουν.

Μικρές οάσεις κάποιοι-κάποιες που ξεχωρίζσουν δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα, και δεν ασχολούνται με με το τι κάνουν η τι έκαναν χθές ή σήμερα.

Δική μου πρόταση, ας αναβαθμίσει ο καθένας μας τον εαυτό του, ας ανεβάσουμε την ποιότητα των BLOGS και να κοιτάξουμε να προσφέρουμε στο σύνολο.

ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ για καλύτερη ζωή, για λύσεις στα απαραίτητα σε μια ευνομούμενη χώρα, ας , ας, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣ!

Έτσι βλέπω εγώ ΤΑ BLOGS, όχι για παιχνίδι. ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μάλλον θα πρέπει να τα κλείσουμε.

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ θα μου πείτε. Ευχάριστα θα διάβαζα και τις δικές σας.

ΠΑΝΤΑ χωρίς ίχνος εγωϊσμού..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


- Στείλε Σχόλιο


04 Ιουνίου 2008, 11:39
ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΙΓΗΣΑΝ;


 

 

Αγαπητά μου παιδιά, και όχι μόνο..

(μάλλον παιδιά είστε αφού ΝΕΑΝΙΚΟ ΕΙΝΑI ΤΟ SITE, αν και δεν πιστεύω και πολύ στα προφίλ σας και όσα δηλώνετε, αφού στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ ότι θέλει δηλώνει ο καθένας και μάλιστα ΑΝΩΝΥΜΑ), γιατί σιγήσατε και δεν μου γράφετε; Εγώ γράφω τόσα και τόσα που παίρνουν συζήτηση. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ παραλώ κιόλας. Απλά μου κάνει εντύπωση που ηρεμήσατε.

Μου αρέσει ο λόγος και ο αντίλογος πολύ, φθάνει να είναι κόσμιος, άσχετα αν ένας από τους "ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ" ήταν εμμέσως και απειλητικός.

Δεν πιστεύετε παράδειγμα πως μπορεί να μάθετε πολλά από έναν μεγαλύτερός σας;

Εγώ σας λέω ναι.

Όπως και εγώ εξάλλου μαθαίνω πολλά από την νέα γενιά, κατά που τραβάει, τι πιστεύει. Και βέβαια έχω αποκομίσει ότι έχει πολλά καλά, που φαίνονται - φάνηκαν μάλλον στην ομοψυχία -σχεδόν ΑΜΟΚ ήταν, όταν κέρδισε το ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ στο ποδόσφαιρο η ΕΛΛΑΔΑ. Παράδειγμα πολύ επίκαιρο.

ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΑΝΕΦΩΝΗΣΑ -μη φανταστείτε πως ανέβηκα σε κάποιο λόφο της Αθήνας και το έκανα αυτό- , Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ!

ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΙΓΗΣΑΝ, επί του παρόντος βέβαια.

Ελπίζω να μην αρχίσουν να με βομβαρδίζουν με τα ολίγα που γράφω σήμερα. Που τα γράφω εξάλλου από την καρδιά μου.

Με την ευκαιρία, ας βάλουμε όλοι την θετική μας σκέψη να δουλεύει για την Εθνική μας ΟΜΑΔΑ και πάλι τσούκου-τσούκου ο ΟΘΩΝΑΣ, θα κάνει το θαύμα του.

Αυτά μου ήρθαν σήμερα στο μυαλό και τα μοιράζομαι μαζί σας. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ", ωραίος τίτλος για μουσικό συγκρότημα Ε!,

...και χωρίς ίχνος εγωϊσμού και λοιπά

κλείνω με μια ευχή...

ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ, γιατί μήπως υπάρχει και κανένας καλύτερος; ΟΛΟΙ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ.

γεια σας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG μου να το κάνω;

 


- Στείλε Σχόλιο


02 Ιουνίου 2008, 21:59
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ;


Φίλοι, φίλες,

λέω απόψε να ασχοληθώ εν ολίγοις με το θέμα της ακρίβειας. Όχι πως θα το λύσω, -και να θέλω δεν γίνεται-. Αλλά μπας και με διαβάσει κανένας απο αυτούς ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ , που τους έστειλα τις επιστολές και ΣΥΝΚΙΝΗΘΕΙ.

" Κύριοι μεγαλοεπιχειρηματίες, που δυστυχώς κυριολεκτικά κρατάτε στα χέρια σας τις ζωές των Ελλήνων, ιδιαίτερα των παιδιών, μήπως θα πρέπει να κάνετε λίγο κράτει στο φαγοπότι; ΜΗ ΣΚΑΣΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.

Και όταν δεν θα έχετε πελάτες για να αγοράζουν τα προϊόντα σας , που τα ίδια στην Ευρώπη τα πουλάτε πολύ φθηνότερα, τι θα τα κάνετε; ΘΑ ΤΑ ΦΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ;

Και μετά οι πεινασμένοι-λίγο αργότερα αυτό- θα μπορούν να δουλεύουν για να παράγουν;

Μόνο αυτές τις λεξούλες, μήπως και σκεφθείτε καλύτερα.

Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΡΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑ.

ΓΙ΄αυτό φροντήστε το όσο είναι καιρός.

Και κάτι άλλο.

Είναι σωστόνα σας παρακαλάει η Κυβέρνηση να κατεβάσετε τις τιμές;

Βγάλτε το κοστολόγιό σας, βάλτε και ένα καλό κέρδος και από αύριο ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΡΗΜΑΔΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ!

Να ξέρατε πόσοι Έλληνες θα σας αγαπήσουν!

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ...."

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ Ελπίζω να μη με κοκκινίσετε ή με βάλετε στη μαύρη λίστα.

Μάλλον να με ευχαριστήσετε για τις λακωνικές συμβουλές μου.


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης