αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
16 Ιουνίου 2010, 03:00
Μια επίσκεψη στη Σαλαμίνα το Σαββατοκύριακο, μου ξύπνησε, όπως πάντα, χίλιες δυο αναμνήσεις.


 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, 

η Σαλαμίνα για μένα είναι το νησί των αναμνήσεων, είναι το μέρος που μέσα μου ξυπνά ένα κομμάτι της ζωής μου, ένα κομμάτι της νιότης μου και όχι μόνο. Την ιστορία του χώρου μου την θυμίζουν όσα έκανα με τα χέρια μου, τα 4 τέσσερα τεράστια πεύκα, οι ελιές, οι δυο τεράστιοι φοίνικες, οι φυστικές, που φύτεψα πριν πολλά χρόνια, και σήμερα  είναι μια όαση δροσιάς και πρασίνου, περίπου ίδια με αυτές που ξεφυτρώνουν στις ερήμους της Αφρικής. Γιατί η Σαλαμίνα είναι ξερούτσικο νησί. 

Ανέκαθεν από μικρό παιδί, είχα μια αγάπη για κάθε τι που φύτρωνε από την γη. Ιδιαίτερα αν τα φύτευα μόνος μου.   Μου άρεσε να τα βλέπω να μεγαλώνουν και να τα περιποιούμαι. Μικρός στο χωριό μου έκανα ένα μικρό κηπάκι, με ντομάτες, φασολάκια, αγγούρια και διάφορα άλλα ζαρζαβατικά, που όταν καρποφορούσαν με έκαναν πολύ ευτυχισμένο.

Τους φοίνικες τους φύτεψα κάτω από πολύ παράξενες συνθήκες. Περνώντας νεαρός από την τότε Γεωπονική σχολή, όπου υπήρχαν κάτι τεράστιοι φοίνικες , μάζεψα από κάτω μερικούς χουρμάδες, πραγματικούς χουρμάδες παραγινομένους μάλιστα. Και έβγαλα τα κουκούτσια τους και τα φύτεψα σε μια γλάστρα. Σύντομα φύτρωσαν μερικά δενδρίλια και αφού μεγάλωσαν λίγο τα πήγα και τα φύτεψα στην Σαλαμίνα σε ένα αγροτεμάχιο που είχα αγοράσει και ω του θαύματος δυο από αυτά εξελίχτηκαν στα σημερινά τεράστια δένδρα. Το ίδιο και τα πεύκα που σήμερα έχουν ύψος πάνω από 20 μέτρα. Το σπίτι επίσης μου θυμίζει πολλά , μια και σε αυτό έβαλα για καλά τα χέρια μου.Μαστόροι βέβαια το έχτισαν, μα και εγώ δεν έκανα λίγα. Υπήρχε πολύ όρεξη τότε.  Θυμάμαι τότε νιόπαντρος περιμέναμε μαζί με την γυναίκα μου, πως και πώς το Σάββατο για να μπούμε στην περιπέτεια της φυγής στην Σαλαμίνα. Και πράγματι για περιπέτεια επρόκειτο. Αλλάζαμε τρεις τέσσερις συγκοινωνίες, φορτωμένος εγώ την κόρη μου στους ώμους και κρατώντας και κάποιες σακούλες με τα απαραίτητα, όπως εξάλλου και η γυναίκα μου.

Μα καμιά κούραση δεν αισθανόμασταν. Η απόδραση στην Σαλαμίνα σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο έγινε συνήθεια, παρ' ότι δεν είχαμε ρεύμα και ανέσεις. Το Λουξ ήταν για τον φωτισμό, το πετρογκάζ για το μαγείρεμα και τα υπόλοιπα και το καλοκαίρι το ψυγείο πάγου μας εδινε το δροσερό νερό και συντηρούσε τα τρόφιμα. Και μήπως καθόμουνα καθόλου; Όλο και μαστόρευα, χωρίς να είναι η δουλειά μου μάλιστα, έβαφα, εντυσα ολόκληρο το σπίτι με κομμάτια πολύχρωμα μαρμάρου, δίνοντας στο σπίτι μια πολύ όμορφη εμφάνιση, που διατηρείται μέχρι σήμερα. Και τα καλοκαίρια ο Τζέρυ ένα πανέμορφο ποντικάκι μας έκανε χίλια δυο παιχνίδια, βγάζοντας μάλιστα χαρούμενες φωνούλες, άμα θέλετε το πιστεύετε, και μας κράταγε συντροφιά.  Λέτε και μας είχε αγαπήσει. Μάλιστα αυτό το γεγονός και άλλα που ακολούθησαν με έχουν κάνει να πιστεύω πως τα ποντικάκια των αγρών είναι πολύ κοινωνικά ζώα και νομίζω πως λατρεύουν τον άνθρωπο.

Μέχρι που ο Τζέρυ χάθηκε, γεμίζοντάς μας με θλίψη.  Την σκυτάλη την παρέλαβαν κατά διαστήματα , άλλα ποντικάκια, με την ίδια περίπου συμπεριφορά.

Μια συγκλονιστική ανάμνηση είναι και η παρακάτω.

Ένα βράδυ και ενώ κοιμόμασταν όλη η οικογένεια που είχε αυξηθεί εν τω μεταξύ, ένας ποντικός που μπήκε μέσα στο πιάνο, ανεβοκατέβαινε τις χορδές όπως ακριβώς ένας σπουδαίος πιανίστας. Πήγα να μείνω μέχρι να καταλάβω, αγουροξυπνημένος  και φοβισμένος μες το πηχτό σκοτάδι, πως δεν ήταν κάποιο φάντασμα. Ανάβοντας το φως που εν τω μεταξύ είχε φέρει η ΔΕΗ στην περιοχή, διαπίστωσα πως ήταν ένας ποντικός, πολύ μικρός που τον βρήκα και τον κυνήγησα με την σκούπα και μετά συνέχισα τον ύπνο μου. Οι υπόλοιποι τίποτα δεν κατάλαβαν, κοιμώμενοι βαθειά.  

Η ασπρόμαυρη τηλεόραση που έφερα από την Γερμανία και το ραδιόφωνο, αναλάμβαιναν την διασκέδασή μας. Και ήμασταν πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από την ζωή μας. Σήμερα κανείς μας δεν ικανοποιείται, πολύ περισσότερο με την δυστυχία που μας προέκυψε με Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. Κάπως έτσι η Σαλαμίνα μου ξυπνά αναμνήσεις, που για να τις γράψω βέβαια χρειάζομαι πολλές σελίδες. Αλλά και αυτές οι λίγες που έγραψα σήμερα καλές είναι. Με γεμίζουν συγκίνηση και νοσταλγιά για τα χρυσά χρόνια όπως μου λέει ο γιος μου τα χρόνια της νιότης μου.

Που δεν είναι όμως τόσο χρυσά.

Ήταν χρόνια σχετικής στέρησης, που όμως επειδή δεν είχαμε μεγάλες απαιτήσεις μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε από το τίποτα, αρκετές υποδομές για τα παιδιά μας. Έτσι για να μαθαίνετε, μέσα από πολύ απλές καταστάσεις για το κλίμα της εποχής.

Γεια σας

adreo


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


07 Ιουνίου 2010, 23:17
Αυτό που είδα χθες, δεν περίμενα πως ήταν δυνατόν να υπάρχει! Συγχαρητήρια άγνωστέ μου συνάνθρωπε.


 

ΝΑΙ,

αγαπητοί μου φίλοι και αγαπητές φίλες,

γυρνώντας χθες το βράδυ από επίσκεψη που έκανα στα παιδιά μου, είδα στο δρόμο, κάπου στην Αγία Παρασκευή την εξής συγκλονιστική σκηνή.

Ένα σκύλο με ειδικές ανάγκες. Έναν σκύλο που τα μπροστινά του πόδια λειτουργούσαν μια χαρά και τα πίσω ήταν παράλυτα και τοποθετημένα πάνω σε δυο ρόδες, οι οποίες στριφογύριζαν και προωθούνταν έτσι προς τα εμπρός ο σκύλος, λίαν ευτυχισμένος που έστω και έτσι,  μπορούσε κρατώντας τον από την αλυσίδα, το αγαπημένο του αφεντικό, να πηγαίνει την απογευματινή του βόλτα.

Το αφεντικό του τον ακλουθούσε, λίγο προβληματισμένο , αλλά με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, που κατάφερνε να πηγαίνει βόλτα τον αγαπημένο του σκύλο, κάτι που φαντάζομαι θα το κάνει αυτός ή και η οικογένειά του , τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα.

Ότι σας περιγράφω είναι σκηνές ενός λεπτού, ίσως και λιγότερο, όσο τους είχα εμπρός μου οδηγώντας αρκετά αργά λόγω κίνησης, το αυτοκίνητό μου.

Υπήρξε για μένα μιας πρώτης τάξεως έκπληξη και με έκανε να αναλογιστώ πως υπάρχουν άνθρωποι και σήμερα, στην πολύ σκληρή και αδυσώπητη εποχή μας, που δείχνουν την αγάπη τους στους αγαπημένους φίλους μας, τα ζώα, ίσως και στερούμενοι.

Και είναι μια ευκαιρία να ασχοληθώ εδώ με αυτό το συναίσθημα της αμοιβαίας αγάπης του ανθρώπου και των ζώων.

Βέβαια σήμερα το απόγευμα,  ένας κύριος που είναι συνταξιούχος στρατηγός, βλέποντας μια κυρία στη γειτονιά μου, που πολύς κόσμος την ξέρει για την πολύ μεγάλη αγάπη που έχει στην σκύλα της που είναι 16 χρονών και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, γύρισε και μου είπε..

-         Βρε Γιάννη κοίτα κόσμος που υπάρχει…  εδώ ο κόσμος πεινάει και μερικοί , μερικές χαλάνε λεφτά για τα παλιόσκυλα.

Με στενοχώρησε πάρα πολύ αυτή η άποψη του κ. στρατηγού. Το μόνο που του είπα ήταν:

-Δεν ξέρεις στρατηγέ αυτή η σκύλα τι δέσιμο έχει με αυτή την γυναίκα, τόσο που εμένα μου είπε μια μέρα  " άμα πεθάνει δεν ξέρω τι θα κάνω".

Δυστυχώς για κάποιους, αλλά ευτυχώς για πάρα πολλά κατοικίδια, υπάρχουμε οι χιλιάδες φιλόζωοι, που τα φροντίζουμε...και τα αγαπούμε. Όπως χιλιάδες είναι και αυτοί που τα μισούν ή το λιγότερο αδιαφορούν γι' αυτά.

Τα αγαπούν και μερικοί που λένε όμως δεν τα θέλω στο σπίτι μου.. και δεν είναι άνθρωποι που δεν έχουν χώρο. Τώρα τι σημαίνει αγαπάω, αλλά δεν τα θέλω στο σπίτι μου, εγώ δεν το καταλαβαίνω.  Επίσης και εσείς πιστεύω δεν το καταλαβαίνετε. Διαφορετικά θα υπήρχαν νομίζετε αυτά τα ζώα, αν δεν υπήρχαν αυτοί που τα αγαπούν και παραπέρα από τα κατοικίδια, όλα τα άλλα ζώα της φύσης.

Αλήθεια θυμάται κανείς πόσο η ανθρωπότητα πλήρωσε τις δολοφονίες των γατών στον μεσαίωνα, με εκατομμύρια  νεκρούς από την πανώλη;

Παρά τις δυσκολίες μας λοιπόν από την οικονομική δυσπραγία που μας φόρτωσαν οι παγκόσμιοι δικτάτορες και με την πλήρη υποταγή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας στις θελήσεις τους, ας προσπαθήσουμε να τα φροντίζουμε, αν θέλουμε οι επόμενες γενιές να ζουν σε μια γη που να μην λείπει τίποτα  από το ζωικό της βασίλειο, και βέβαια στο μέτρο των δυνατοτήτων  που έχει ο καθένας μας.  

 Τελειώνοντας θα σας πω εγώ αυτό που εγώ έχω εισπράξει και εισπράττω από την ζωή μου κοντά στα ζώα.

Αγάπη, αγάπη , Αγάπη. Χωρίς υπολογισμούς. Άδολη…

και επιπλέον  ισορροπημένη ζωή.

Έχω την πίστη πως τα ζώα μου προσφέρουν καλύτερη ζωή.

Στοιχίζουν βέβαια λίγο… αλλά το αξίζουν.

Και δεν μπορώ να μην δώσω και τα συγχαρητήριά μου, στον άγνωστο κύριο που φροντίζει τον σκύλο του με τόση αγάπη, στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται.. Και μου έδωσε την ευκαιρία να γράψω γι' αυτόν.

adreo

Υ.Γ. Πολύ συγκινητική σκηνή είναι και αυτή που είδα κάποια στιγμή στην TV.

Ένας σκύλος να ξαγρυπνά σαν φρουρός, δίπλα σε έναν άστεγο που κοιμόταν τυλιγμένος σε μια κουβέρτα, που τον έχει βαφτίσει αφεντικό του (ο σκύλος) με το έτσι θέλω,  το έχουν αυτό οι σκύλοι, αρκεί κάποιος να δείξει ενδιαφέρον και αμέσως γίνονται καλοί φίλοι.

Ανεπανάληπτη σκηνή.

 


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


02 Ιουνίου 2010, 17:05
Κύριοι κυβερνώντες, εγώ ένας απλός πολίτης, που προέρχομαι μέσα από τον στενάζοντα αυτή την στιγμή


 

 

Κύριοι κυβερνώντες,

εγώ ένας απλός πολίτης που προέρχομαι μέσα από τον στενάζοντα αυτή την στιγμή Λαό, ΣΑΣ ΛΕΩ:

Κάνετε και κάτι ευχάριστο.

Δεν σας λέει κανείς από το περιβάλλον σας πόσο πικραμένοι είμαστε όλοι οι Έλληνες; Ζητάτε συνέχεια, μας φορτώνετε με τεράστια οικονομικά βάρη.

Το ξεφτιλίσατε το πράγμα.

 

Ένας που είναι άνεργος, ένας μικροσυνταξιούχος, η χήρα που από ότι άκουσα της έκοψαν την σύνταξη, μπορεί να δώσει;

Σύντομα δεν θα μπορούν να δώσουν και οι ευκατάστατοι που και αυτοί θα κλείσουν φοβάμαι τις δουλειές τους.

 Αντιλαμβάνεστε με το αμόκ που σας κατέλαβε, που οδηγείτε τους Έλληνες;. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ευρωπαίους εκμεταλλευτές μας (εκμεταλλευτές είναι οι τοκογλύφοι) και στο Δ.Ν.Τ. πως είστε υπάκουα παιδιά;  Και κάθε μέρα ενδείδετε στις απαράδεκτες απαιτήσεις τους και στον εκβιασμό τους; Πολύ μου την δίνουν οι υπάλληλοι του Δ.Ν.Τ. με την εγωιστική τους παρουσία και πιστεύω σε όλους σχεδόν τους Έλληνες. Εσείς τίποτα;. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, να ησυχάσουμε, γυρίστε μας στην δραχμή και άφήστε όλους αυτούς να ζουν στον φανταστικό τους οικονομικό κόσμο. Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που δανείζουν 200 κοντά χώρες; Μήπως με ανύπαρκτα, φανταστικά χρήματα. ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.

Ναι είναι γνωστό πως υπάρχει τεράστια φοροδιαφυγή. Και είναι σωστό να πληρώσουν όσοι φοροδιαφεύγουν. Όμως με τα εκατοντάδες μέτρα έχουν τα πάντα παγώσει. Και αυτοί που έχουν τα λεπτά φυσικά (αυτοί που τα κλέψανε όπως λέτε) δεν τα φανερώνουν, και δεν πρόκειται να κάνουν μια επένδυση. Γίνεται επένδυση με 45% φόρο;     

Περιμένετε να βρεθούν φιλάνθρωποι που να διαθέσουν χρήματα για να τους τα παίρνει το κράτος, μη αφήνοντας κέρδη σε αυτούς; Γιατί να το κάνουν.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. Να δοθούν εγγυήσεις στους επιχειρηματίες ότι η φορολογία θα κατέβει στο 10% που την έχει κατεβάσει ο ερντογάν και όλοι τρέχουν να κάνουν επενδύσεις στην Τουρκία. Όσον αφορά τους μικρομαγαζάτορες, αλλά και τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες, οι πληροφορίες που έχετε σας λένε πως πνίγονται οι πάντες στη δουλειά; Και ξυπνάτε το πρωί με νέα δέσμη μέτρων για να μαζέψετε χρήματα; Αλλά χρήματα μαζεύει το Κράτος όταν υπάρχει οικονομική άνεση και εφαρμόζοντας σωστή πολιτική.

 

Και το ωραίο είναι πως όλοι σας είστε μες την τρελή χαρά. Ξέρετε τι λέω εγώ

 

 να δεχθείτε όλοι μαζί να μειωθεί ο μισθός σας στα 1000 ευρώ κύριοι κυβερνώντες  και υπόλοιποι βουλευτές, να δείτε την γλύκα της ανέχειας αλλά (και σκεφθείτε οι περισσότεροι Έλληνες παίρνουν 330 -600 ευρώ) και πως περνά ένας άνεργος και λοιποί μη έχοντες.

 

Ο ΛΑΟΣ και τους 300 θα σας περιποιηθεί στις επερχόμενες πολύ γρήγορα εκλογές. Θα απόσχει από τις διαδικασίες, που άλλοτε θεωρούσε υποχρέωσή του. Και θα τιμωρήσει και τους κυβερνώντες, αλλά και την αντιπολίτευση, γιατί δεν αντιδρά δυναμικά, (να βρει τους τρόπους)

 

Και λέω και τους  300, γιατί με ότι κάνει αυτή η κυβέρνηση καταπατεί τα δικαιώματα των Ελλήνων. Και οι υπόλοιποι στέκονται  ανίκανοι να κάνουν κάτι. Μας γυρίζει πίσω 30 χρόνια εν ονόματι δήθεν της σωτηρίας της πατρίδος. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από αυτή.

 

Η άποψή μου:

 

Αν οι βουλευτές θέλουν λοιπόν να τιμήσουν την δημοκρατική τους συνείδηση, να δεχθούν όλοι μαζί να μειωθεί ο μισθός τους στα 1000 ευρώ, όχι να παίρνουν 15 φορές  μεγαλύτερη αμοιβή, από τον μέσο παράδειγμα  συνταξιούχο και 9000 φορές παραπάνω από ένα άνεργο, αφού αυτός δεν παίρνει τίποτα.

Αυτά τα δήθεν ότι κόπτονται για τον ΛΑΟ και την Πατρίδα, δεν ισχύουν από την στιγμή που ένα μεγάλο τμήμα του Λαού υποφέρει. Η αντιπολίτευση μάλιστα , αν θέλει να προσφέρει τα μέγιστα στον Ελληνικό Λαό, να παραιτηθεί σύσσωμη και να αφήσει την κυβέρνηση να κυβερνά μόνη της και επομένως να αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Μοιάζει ότι λέω τολμηρό, αλλά κατά την δική μου εκτίμηση έτσι πρέπει να κάνουν και να στείλουν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα προς όλους αυτούς που παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες μας. ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ οι κυβερνήτες έκοψαν τις συντάξεις από τις χήρες και τα ορφανά, Δεν ξέρω τι λένε και πως το έκαναν. ΤΟΥΣ ΡΩΤΩ ΜΟΝΟ πως θα ζήσουν οι άτυχες αυτές γυναίκες , έστω και στοιχειωδώς, την απροστάτευτη οικογένειά τους. Αυτά λέει η Ευρώπη; Αυτά λέει το Δ.Ν.Τ.; Αυτή η κυβέρνηση κάθε μέρα και κάνει ένα βήμα προς τον γκρεμό, παρασέρνοντας στην καταστροφή τον Λαό. Δεν πρέπει να επέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  και να τους συμβουλεύσει πως είναι αδύνατον να υπάρξει συνδετικός ιστός στην οικογένεια με τέτοιες τραγικές περικοπές, ιδιαίτερα στα μικρά εισοδήματα; Πως παραβιάζεται το σύνταγμα;. Άλλο βήμα,  τραγικό και αυτό .. Από  προχθές κόπηκε και το ΕΚΑΣ από συνταξιούχους που υπερβαίνουν τα 8000 και κάτι ψηλά ευρώ. Σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φάρμακα, εξετάσεις, γιατρούς άμεσα, μια και στο ΙΚΑ, για να δει κάποιον ο γιατρός -τι να δει δηλαδή- να του γράψει χωρίς καμιά εξέταση μόνο φάρμακα, το ραντεβού πρέπει να κλειστεί ένα μήνα και βάλε. Κατάσταση βέβαια που δεν βαρύνει μόνο την τωρινή κυβέρνηση, αλλά και τις προηγούμενες. Κόβει λοιπόν από παντού η κυβέρνηση. Ένας κυβερνητικός η και ο ίδιος ο πρωθυπουργός _μεταμφιεσμένος για να μην τον γνωρίζουν-, ή να στείλει κάποιον της απολύτου εμπιστοσύνης του και μη λιβανιστή, στα σούπερ μάρκετ, στην Λαϊκή, στα μαγαζιά, παντού όπου υποτίθεται υπάρχουν εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, να δει- δουν , πως χτυπάνε όλοι μύγες από την αναδουλειά. Και έχουν το θράσος να οι κυβερνώντες να ανεβάζουν τις τιμές των πάντων και να ζητούν να εισπράξουν δυσβάσταχτους φόρους άμεσους και έμμεσους που είναι για όλο τον Λαό, περιμένοντας έτσι την σωτηρία της πατρίδος;

Και πιστεύει πως μπορεί να γίνει κάτι καλό ο καθένας υπεύθυνος , με τέτοια μέτρα, με τέτοιες απίστευτες ενέργειες;.. Και τον Ιούνιο αναμένονται από ότι ψιθυρίζεται, νέα σκληρά μέτρα.. μέχρι να μας κάνουν όλους να αυτοκτονήσουμε.

Κύριε κυβερνήτη, δεν σε εξέλεξε ο Λαός για να τον φτωχαίνεις συνεχώς. Σε εξέλεξε επειδή του υποσχέθηκες καλύτερες μέρες, όχι μαύρες μέρες και μάλιστα με την φόρα που πήρες , δεν ξέρεις αλλά ούτε και μπορείς να σταματήσεις. Σαν ένας μάγος προσπαθείς με τα μαγικά σου να διορθώσεις τι; Μα τίποτα.

Εμείς ο Λαός δεν μπορούμε να δίνουμε. Κάθε σπίτι έχει 1, 2 η και κάποιες φορές 3 ανέργους. Αυτοί δεν είναι για να δώσουν, είναι για να παίρνουν. Ούτε η ΔΕΗ, ούτε ο ΟΤΕ και λοιπά θα του χαριστούν. Μες στο καλοκαίρι δεν θα έχει να πιει ένα ποτήρι κρύο νερό... και εσείς όλοι βγαίνετε στα κανάλια και κορδώνεστε πως τάχατες  δουλεύετε για μας , άνεργους, συνταξιούχους με αβέβαιο μέλλον, μικρομαγαζάτορες, αλλά και για τους πλούσιους που σιγά -σιγα ή όχι πολύ πλούσιους σε κάποιες περιπτώσεις, που θα γίνουν φτωχοί.

Έκανε κανείς από σας μαγαζάτορας, επιχειρηματίας και λοιπά, για να δει πόσο εύκολα κανείς περνά στην καταστροφή, άμα δεν δουλέψει η επιχείρηση 2-3 το πολύ μήνες; Δεν κάνατε. Είστε άκαπνοι... και ότι αποφασίζετε προορίζετε γι΄ αυτούς που όλη τους τη ζωή ακροβατούν πάνω σε τεντωμένο σχοινί.

Εγώ από εδώ συνέχεια θα γράφω αυτά που πιστεύει το 90% του Λαού. Κάποια στιγμή, θα ανοίξετε τα αυτιά σας, ιδιαίτερα εσείς κ. Πρωθυπουργέ, θα διώξετε τους άχρηστους και ανίκανους συνεργάτες σας ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, με μια στοιχειώδη αμοιβή, μήπως και σας σώσουν και μας σώσουν. Αλλιώς οι επόμενες σελίδες της ιστορίας σας θα είναι οι πιο μελανές, που πιστεύω πως δεν το θέλετε, αφού οι φιλοδοξίες σας θα ήταν να συνδέσετε το όνομά σας με την αναγέννηση της χώρας.

ΕΙΘΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ και να σας φωτίσει στο να πάρετε τις ορθότερες αποφάσεις σας. Να έρθει κάποιο χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων. Πολύ πίκρα , πολύ πίκρα μας ποτίζετε. Αυτά ελπίζοντας..

ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΑΠΗΧΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ και ότι μαθαίνω από τα κανάλια και τον τύπο, αλλά και από αυτά που με κάνουν κάθε μέρα φτοχώτερο. Περικοπές, ακρίβεια, δυστυχία, προβλήματα, που είναι εξάλλου κοινά για όλους μας.

Υ.Γ. Μήπως κ. Λοβέρδο πρέπει να παραιτηθείτε; μήπως κάποιος άλλος μάγος τα καταφέρει καλύτερα; Ας πούμε κάποιος πετυχημένος επιχειρηματίας που θέλει να δουλέψει αφιλοκερδώς για τον ΛΑΟ. Δεν είναι δυνατόν συνέχεια να καταργείτε τον εαυτό σας. Και σας συμπαθώ κιόλας, αλλά… Τι άλλο να πω;

 

adreo

 


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης