αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
30 Ιουνίου 2011, 17:37
ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ. ΜΕ ΘΕΑΤΗ EMENA... KAI ΜΙΑ ΑΛΕΠΟΥ!


 

Φίλοι, φίλες, σήμερα θα επεκταθώ στη σφαίρα της εικονικής φαντασίας. Και θα μιλήσω περίπου υποκειμενικά, με όνειρο που είδα χθες βράδυ, που δεν λέει να φύγει από το ταλαιπωρημένο μυαλό μου.

Ήμουν λέει στις Βρυξέλες, που το μόνο που ξέρω γι’ αυτές είναι πως είναι πρωτεύουσα του Βελγίου, μιας πόλης  που την κάνανε πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και πολλά άλλα, χωρίς να το αξίζει αυτό. Εκεί να δείτε κομπιναδόρους , εκεί να δείτε τεμπέληδες. Μπορώ να γράψω γι’ αυτή τη χώρα πολλά αρνητικά στοιχεία, αλλά δεν είναι του παρόντος.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!

Ήταν συγκεντρωμένοι σε μια πολυτελέστατη σάλα χορού πάρα πολλοί  μεγαλοσχήμονες..

Η κ. Μέρχελ ήταν ντυμένη άνδρας και έμοιαζε πολύ με τον Μπόμπο. Ο Γιωργάκης ήταν ντυμένος γυναίκα. Είχε όμως το  μουστάκι του και στα μάγουλα   είχε μπόλικο ρουζ. Δίπλα του στεκόταν ο άλλος Γιώργος , το σαϊνι της οικονομίας, αυτό που δεν ξέρει ότι «την υπογραφή σου και την …… σου να σκέπτεσαι που την βάζεις»….

Στην  απέναντι μεριά στεκόταν ο Στρος Σκαν περιστοιχισμένος από καμιά δεκαριά καμαριέρες. Εκεί ήταν και διάφοροι παρατρεχάμενοι του Δ.Ν.Τ. και όλοι οι αρχηγοί των κρατών της Ε.Ε. Όλοι χαριεντιζόντουσαν μεταξύ τους. Ήταν μες στην τρελή χαρά.

Και ένας, ένας χόρεψαν τον Γιωργάκη. Μάλιστα όταν ακουμπούσαν το πρόσωπό τους στον ώμο του, άλλαζαν μούρη. Αποκτούσαν την μούρη αγριεμένου λύκου. Ήταν πολύ περίεργο αυτό, αλλά εγώ εύκολα το ερμήνευσα. Ο Γιωργάκης αισθανόταν πως ήταν το πρόσωπο της νύχτας και το έδειχνε μάλιστα  αυτό.

Ό άλλος ο Γιώργος τους έβλεπε και ο τρόμος ζωγραφιζόταν στο πρόσωπό του. Μόνο του Σαρκοζί το πρόσωπο δεν άλλαξε, γιατί έτσι κοντός που είναι, έφθανε μέχρι τις μασχάλες του Γιωργάκη αλλά και γιατί θυμόταν πως γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και του χαριζόταν μάλιστα. και έτσι δεν άλλαζε μούρη. Δεν έγινε λύκος.

Ένα γρήγορο βάλς ήταν για όλους ο χορός, που με αγωνία χόρευε ο Γιωργάκης. Οι καβαλιέροι τον χόρευαν φοβερά γρήγορα. Ήξεραν καλά να χορεύουν και ο Γιωργάκης κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να τους ακολουθεί.

Η Μέρχελ τον χόρεψε τον Γιωργάκη 3-4 φορές . Δεν τον χόρταινε και του έλεγε κάτι στο αυτί. Κάποια στιγμή μάλιστα τον δάγκωσε τον Γιωργάκη. Και αυτός πόνεσε, όπως πονάει όπως λέει για τα σκληρά μέτρα που έχει λάβει ή λαβαίνει κάθε μέρα.

Κάπου σε μια γωνιά ήταν ένας τεράστιος  Τσολιάς, τόσο μεγάλος που ακουμπούσε σχεδόν στο ταβάνι. Ήταν και πολύ γεροδεμένος.  Ένας γέρος μου είπε πως τον έλεγαν Ελληνικό Λαό. Άλλαζε, όπως παρακολουθούσε τον χορό συνέχεια μούρη και γινόταν μια πανέμορφη αλεπού. Τους κοίταζε όλους με ένα απίστευτα πονηρό ύφος.  Έχετε δει τσολιά αλεπού; Και όμως εγώ είδα… στο όνειρό μου βέβαια. Δεν μπόρεσα να το εξηγήσω αυτό το όνειρο.  Το είπα αργότερα και στην μάνα μου που είναι 94 χρονών, μα και εκείνη μου είπε πως δεν μπορεί να δώσει ερμηνεία.

Σαν ξύπνησα τρομαγμένος και για να ηρεμήσω, πήγα και  άνοιξα την τηλεόραση.

Πέτυχα ένα κανάλι που έβγαιναν συνέχεια όλοι όσοι είδα στο όνειρό μου. Απειλούσαν τον Ελληνικό Λαό. Πως θα χάσει την Εθνική της κυριαρχία η χώρα..., πως θα πετάξουν έξω την χώρα από την ευρωπαϊκή Ένωση oi άχρηστοι φίλοι μας της Ευρώπης, πως θα πτωχεύσει η χώρα, πως θα πεινάσει η Ελλάδα, αυτή που τάϊσε  όλα τα βαλκάνια, Πολωνία ,Ρουμανία, ουκρανία, όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέχρι και την Ρωσία ακόμα , την Αφρική και όλο τον τρίτο κόσμο, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΗΣΤΙΚΟ; αν είναι δυνατόν, και χίλια άλλα δυο.

Μετά έδειξε το κανάλι ένα δημοσιογράφο, που σταματούσε τον κόσμο και του έκανε   την ίδια στερεότυπη ερώτηση:

«Τι λέτε για τις απειλές που εκτοξεύουν εναντίον μας οι του Δ.Ν.Τ και οι «ληστές-εκμεταλλευτές» της Ε.Ε ;»

-Στα τέτοια μου έλεγαν ο ένας μετά τον άλλον.

Μπράβο βρε παιδιά αναφώνησα εγώ. Και εγώ το ίδιο θα τους έλεγα, αν με ρωτούσαν.

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ μας ζαλίσαιτε φακιράκια τα .......;

Πάρτα όλα ρε Γιωργάκη, πάρε μας και το σώβρακο.

Πολλοί το έκαναν εδώ και κάτι αιώνες, διάφοροι.

ΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ… και σύντομα θα σας φωνάξει:

Άει σιχτίρ ανεπρόκοπτοι.

Άει σιχτίρ ακαμάτηδες…

Άει σιχτίρ κοπρόσκυλα και ο ΛΑΟΣ  θα λύσει το θέμα. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Αυτά βγήκαν από ένα όνειρο, εφιάλτη. Όνειρο ήταν.. σας λέω αλήθεια.. Μόνο μην τρομάζετε.. Γιατί φαίνεται πολύ τρομακτικό, ίσως και προφητικό.  Μήπως δεν τον χορεύουν στο ταψί τον Γιωργάκη  η Μέρχελ και οι άλλοι;

Εσείς όμως συσπειρωθείτε και  διαμαρτυρηθείτε ειρηνικά.

Θα ξεβουλώσουν τα αυτιά των κυβερνώντων. Αλλά θα ξεβουλώσουν τα αυτιά και  των τριακοσίων, αν ο λαός που συγκεντρώνεται στο σύνταγμα, κάνει ένα κόμμα. Ένα κόμμα που Δημοκρατικά θα πάρει την εξουσία.Σίγουρα μέσα από τους αγανακτισμένους θα υπάρξουν φωτισμένοι άνθρωποι που θα ηγηθούν.

Και αυτοί οι 300 και όσοι οπαδοί τους μείνουν θα πάρουν θέση στο χώρισμα που βάζει η αστυνομία για να προστατέψει την Βουλή, σαν καινούριοι αγανακτησμένοι.Όλα ένας κύκλος είναι...

Adreo

Υ.Γ Ένα όνειρο ήταν, περίεργο θα μου πείτε, αλλά δεν παύει να έχει πολλές αλήθειες μέσα του. Ίσως το επόμενο όνειρο να είναι αισιόδοξο. Άμα το δω, θα σας το πω.

ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΤΕ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΡΙΣΙΑ, αλλά μου αρέσει να γράφω αυτή την λέξη, αντί να βρίζω ωμά.


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


23 Ιουνίου 2011, 23:01
ΕΝΟΧΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ! ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ;


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

σήμερα θα κάνω μια ανάπαυλα στις εκτιμήσεις μου για τις πράξεις και τις αποφάσεις των κυβερνώντων, παρότι και ο νέος υπουργός των οικονομικών ετοιμάζεται για σκληρές αποφάσεις, έτσι διάβασα στο ιντερνέτ, ετοιμάζεται λένε και αυτός  να συλήσει τα πτώματα των Ελλήνων και είμαι λίαν απογοητευμένος, γιατί πίστεψα προς στιγμήν, πως κάτι θα κάνει καλύτερο, για να μας χρυσώσει το χάπι. Μα αυτοί είναι αποφασισμένοι να μας έχουν βουτηγμένους μες την πίκρα.

Δυστυχώς όλοι τους στο μικρότατο για τις περιστάσεις πα-σοκ, έχουν την ίδια μούρη, για να μην χρησιμοποιήσω την γνωστή φράση. Και δεν κάνουν το καλύτερο για την πατρίδα, να ξεκουμπιστούν εγκαταλείποντας την γλυκιά και προσοδοφόρο για όλους της Βουλής, ενασχόληση (αλήθεια ξέρει κανείς στα σίγουρα  πόσα  παίρνει ο κάθε βουλευτής;) και να πάνε όπου θέλουν.

Εμάς να αφήσουν ήσυχους, και ας ζουν αυτοί στην ευτυχία τους. Μέχρι να έρθει και η σειρά τους, γιατί θα πρέπει να μην ξεχνούν το γνωστό τροπάριο της Εκκλησίας μας που λέει «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν». Και αυτό κολλάει σε όλους όσους σήμερα ζουν μες την τρελή χαρά. Γιατί άμα δεν έχουν από πού να πάρουν, πως θα έχουν να ζουν στον  πλούτο; Εύκολα τελειώνουν τα χρήματα, ή σε κάποιες στιγμές γίνονται σχέτο χαρτί.

Αυτά τα ολίγα για την κατάσταση και θα επανέλθω δριμύτερος.

adreo

Σήμερα λοιπόν θα φιλοξενήσω το άρθρο ενός αγνώστου μου αρθρογράφου, του  κ. Σωτ. Σωτηρόπουλου, που μου έκανε εντύπωση, που γράφει για τους συμπατριώτες του και για την συμμετοχή τους με τον τρόπο τους, στο δράμα που εκτυλίσσεται στην χώρα μας.

Και το δημοσιεύω γιατί τα όσα γράφει, πιστεύω πως συμβαίνουν Πανελλαδικά. Έτσι εξηγείται που όταν πήγαινα στην επαρχία έβλεπα το χρήμα να ρέει και μάλιστα να μην παρασκοτώνονται στη δουλειά οι συμπατριώτες μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.

Γιατί η «πλατεία Συντάγματος» της ορεινής

Ηλείας είναι αόρατη!…

Ποιός είδε κράτος λιγοστό
σ'
όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
…Δυστυχία σου, Ελλάς,

με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

(ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ 1834-1919)

Γράφει ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος*

Ο αξεπέραστος «Αριστοφανικός» ποιητής Γεώργιος Σουρής (εκδότης της σατιρικής εφημερίδας «Ρωμηός»), μετά 120 περίπου χρόνια αφ΄  ότου έγραψε τους παραπάνω στίχους για την τότε «ψωροκώσταινα» Ελλάδα δεν φανταζότανε ότι θα ήτανε τραγικά προφητικός και επίκαιρος για το σήμερα της Ευρωπαϊκής Ελλαδίτσας. Υποθέτω ότι από εκεί που μας θωρεί, δεν θα ξέρει αν θα πρέπει να κλάψει ή να γελάσει…

Οι στιγμές που περνά ο λαός και το έθνος είναι δραματικές και κρίσιμες και βέβαια δεν θα μπορούσε να τις περιγράψει η γραφίδα ενός απλού φτωχού «αιπόλου»(1) της ερασιτεχνικής επαρχιακής δημοσιογραφίας, όπως είναι ο υπογραφόμενος, δηλαδή η αφεντιά μου, αν και την κατάσταση  αισθάνομαι βαθειά στη ψυχή και την καρδιά μου. Είμαι κι εγώ ένας απλός πολίτης της «πλατείας» όπως εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια συνέλληνες, όχι καθημερινός αλλά  νοερώς «ψυχή τε και σώματι»… Δεν κρύβω ότι «αναμιμνησκόμενος  παλαιών και ενδόξων ημερών» της νεότητάς μου, δειλά-δειλά πήγα κι εγώ σε αυτό το καμίνι της οργής και της αυτογνωσίας του λαϊκού ποταμού της «πλατείας Συντάγματος» και αναβαπτίσθηκα στα νάματα της αγνής εξέγερσης του σύγχρονου ξωμάχου της ζωής που καθημερινά στενάζει και πήγε εκεί να συναντήσει «τους δικούς του Χριστούς, τους δικούς του άγιους», όπως τους ιστόρησε ποιητικά ο μεγάλος Γιάννης Ρίτσος.

Επίσης δεν κρύβω από κανένα, ότι εκεί στην «πλατεία» αισθάνθηκα μέσα μου και λίγο ένοχος γιατί κι εγώ πάνω στον ενθουσιασμό μου ως θιασώτης ενός αδιανόητου «κομματικού πατριωτισμού», έβαλα το πετραδάκι μου χωρίς να το θέλω να γίνει η φιλτάτη πατρίς το όνειδος της οικουμένης, έρμαιο της Τροϊκανής και ΔΝΤ αθλιότητας. Και παρότι πολύ ενωρίς κατάλαβα τον επερχόμενο όλεθρο που τον αποτύπωσα σε βιβλίο μου, ηχούν ακόμη μέσα μου τα λόγια του μεγάλου Γιάννη Μακρυγιάννη: «κι ενωθήκετε όλοι με τους παντίδους, κι αφανίσετε την πατρίδα από ηθική και από αρετή και πατριωτισμόν…». Έβαλα κι εγώ –όπως άλλωστε τότε όλος ο ανθός της ελληνικής νεολαίας- πλάτη να φιγουράρουν ξεδιάντροπα σήμερα στις τηλεοράσεις οι διάφοροι Πάγκαλοι, Πεταλωτήδες και Σιφουνάκηδες που παριστάνουν υποδυόμενοι τον ήρωα Γρηγόρη Λαμπράκη αμαυρώνοντας την μνήμη του και να χαρίζουν σε ένα μικρό κόμμα (το ΣΥΡΙΖΑ) όλο το λαϊκό ποτάμι των «αγανακτισμένων της πλατείας» και μάλιστα να τους παρομοιάζουν (οι πανάθλιοι) με τους «Γκοτζαμάνηδες», τους παρακρατικούς της φασιστικής «καρφίτσας», ακόμη και με τους χιτλερικούς διώκτες των Εβραίων!!!... Αιδώς… (αν καταλαβαίνουν τη λέξη)

Αλλά ας έρθουμε στα δικά μας. Δεν περίμενα να έχει η ορεινή Ηλεία, η αγαπημένη πατρώα γη, την δική της μικρή «πλατεία Συντάγματος» ή την «πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου» ή την κάθε «πλατεία» όπου γης… Θα ήταν ευχής έργο αν π.χ. στην έδρα κάθε πρώην Δήμου Λαμπείας, Φολόης και Λασιώνος να δούμε μια ελάχιστη σύναξη «αγανακτισμένων». Όχι ότι κι εδώ δεν υπάρχουν ευαίσθητοι άνθρωποι, συμπολίτες που στενάζουν κάτω από το βάρος της φτώχειας και της καθημερινής αγωνίας για το μέλλον των παιδιών τους. Όμως, η «πλατεία Συντάγματος» της ορεινής Ηλείας είναι και θα είναι αόρατη, γιατί σε αυτό τον ευλογημένο τόπο της ιστορίας, του πολιτισμού, της ομορφιάς και της αγνής λαϊκής ψυχής κι απαντοχής τα τελευταία 20-30 χρόνια άνθισαν τα πολλά άνθη του κακού… Ενδεικτικά:

Εδώ!,  οι κρατικοδίαιτες οικογένειες πλησιάζουν με στοιχεία το 80%!!!,(αγροτικές και πρόωρες συντάξεις, αναπηρικές και προνοιακές (…«ψυχολογικές») συντάξεις, οι «αντιστασιακές» (την εποχή της Αντίστασης δεν είχαν καν γεννηθεί).

Εδώ!,  οι παχυλές «μαϊμού» Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στα αιγοπρόβατα και τα «σπαρμένα» χωράφια με …λαθούρι και σόγια.

Εδώ!, τα «μαϊμού πυρόπληκτα και σεισμόπληκτα τριχίλιαρα (χωρίς να πλησιάσουν οι φωτιές και να υπάρχουν ζημιές), οι επιλεκτικές σεισμόπληκτες επιχορηγήσεις  αλλά και τα σεισμόπληκτα θαλασσο-δάνεια σε ημετέρους σε χωριά που δεν επλήγησαν από σεισμό (Τσίπιανα 1997) ή που δεν έφτασε η πυρκαγιά (Αντρώνι 2007). Εδώ!, οι χλοερές καλλιέργειες, οι διακινήσεις και οι χρήσεις ψυχοαπολαυστικών παραδείσων με ανθρώπινες παράπλευρες απώλειες νέων συμπολιτών.

Εδώ!, τα εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ (των Κουτόφραγκων, που τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο ή με χυδαία κίνηση ή δασκαλίστικα) για τσικνοχοιροφαγίες ή καψουροτραγουδιστάδες των Δημοτικών «εκδηλώσεων» μιας θλιβερής υποκουλτούρας .

Εδώ!, τα επιδόματα …«περιπάτου» (να πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά τους στο Σχολείο στα 100-200 μέτρα), τα 600άρια επιδόματα «προβληματικών περιοχών» ( σε επιχειρηματίες που εισπράττουν 600 Ευρώ την ημέρα και δεν δηλώνουν δεκάρα στην Εφορεία). Εδώ!, Εδώ!, Εδώ!, …. Και δεν έχουν τελειωμό τα «Εδώ!,», αλλοίμονο σε τόσο μικρό τόπο… Αλλοίμονο, στην έρμη την Ελλάδα μας.

Και για να μη νομιστεί ότι μοναδικοί φταίχτες είναι οι συμπολίτες μου ορεινοί Ηλείοι που δεν πάνε στην «πλατεία», ας ατενίσουμε να βρούμε τους αίτιους που τους κανάκεψαν και προήγαγαν τους παραπάνω …στην ακολασία.

Είναι εκείνοι οι επώνυμοι στην εξέδρα δηλ. οι  Ηλείοι ταγοί μας,  τα μπερλουσκονικά Ηλειακά έντυπα, με πρώτους και καλλίτερους εκείνους του βουλευτές μας που βάλαμε με την ψήφο μας «κορώνα» στο κεφάλι μας. Είναι εκείνοι που  τώρα εισπράττουν τα χιλιάδες χέρια έξω από τον ιερό ναό της Δημοκρατίας, την Βουλή των Ελλήνων. Οι δικοί μας χτεσινοί και  σημερινοί Ηλείοι εθνοπατέρες που κάλυψαν κάθε παρανομία, που διαπαιδαγώγησαν με άθλιο τρόπο τον φτωχό και άμοιρο πολίτη για μια «χούφτα ψήφους» και κατάντησαν  το Νομό μας στις τελευταίες θέσεις στη χώρα μας.

Τέτοιοι ταγοί, τέτοια ΜΜΕ, τέτοιοι εκπρόσωποι (όχι κατ΄ ανάγκην όλοι στο ίδιο βαθμό) αξίζουν την περιφρόνησή μας. Και σίγουρα αυτοί που ψήφισαν το «Μνημόνιο» της ντροπής  να περιμένουν τον  βέβαιο εξοβελισμό τους από προσώπου της ευλογημένης γης της ορεινής Ηλείας!...

*πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας», εκδότης του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού «ΔΙΒΡΗ»

(1)αιπόλος= αιγοβοσκός (κατά το  Παπαδιαμαντικό λεξιλόγιο)

Υ.Γ. adreo.

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ, ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με μικρές διαφορές από τόπο σε τόπο;


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


20 Ιουνίου 2011, 19:21
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιωργάκη μου. ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ αυτό το άρθρο είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι χθες μόνο το διάβασαν 630 περίπου φίλοι , φίλες.  Όμως είναι άφαντο απο την 1η θέση που έπρεπε να είναι. ΓΙ' ΑΥΤΟ το ξαναβάζω πάλι, μήπως οι διαχειριστές του Site, αποφασίσουν να γίνουν δίκαιοι. ΕΓΩ ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ θα βαράω όποιον επιβουλεύεται το μέλον μας και αν στενοχωριούνται κάποιοι, εγώ δεν θα κάνω πίσω. Μου το απαγορεύετε εσείς φίλοι, φίλες που με υποστηρίζετε και με κάνετε να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο.

Με απέραντη φιλία

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ παρακαλώ και ας βγάλετε τα συμπεράσματά σας!

 

Που λέτε φίλες μου και φίλοι μου,

εκεί που ήμουν με πολύ πεσμένο το ηθικό μου, κοινώς είχα τις μαύρες μου, ο γιωργάκης είπε  να με αιφνιδιάσει και να μου ορίσει την νέα του κυβέρνηση και βέβαια νέα και για σας. Έκανε μερικές αλχημείες, έδιωξε κάποιους άσχετους και στην θέση τους έβαλε πάλι νέους άσχετους και δεν τόλμησε να διώξει τον κύριο "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ", μάλλον τον έβαλε υπό την επιτήρηση του Βενιζέλου. Αν και δεν περιμένω τίποτα από δαύτους, ίσως στο βάθος να διαφαίνεται μια αμυδρά ελπίδα. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΠΙΔΑ; Είναι η ελπίδα του φόβου παγκόσμιου κραχ. Κατάφερε η Ελλάδα να σπείρει τον κίνδυνο πρώτα στην Ευρώπη, που σε λίγο θα μας παρακαλά να πάρουμε Ευρώ με την σέσουλα, γιατί κατάλαβε πως ο γιωργάκης δεν αστειεύεται.

Σκέφτηκαν... Αφού αυτός ανέβασε το χρέος παρά τα δάνεια, μέσα σε 18 μήνες κατά 100 δις ευρώ, αν καταφέρει και μείνει η κυβέρνησή του μέχρι τέλους της τετραετίας θα το φθάσει στα 600 δις ή και παραπάνω. Γι' αυτό η Ευρώπη και από κοντά ο Ομπάμα, άρχισαν να κλάνουν πάπιες , κατά το κοινώς λεγόμενο και συγχωρέστε μου την έκφραση. Έτσι θα αρχίσουν να ρέουν τα ευρώ στην χώρα ασταμάτητα... Θα  μπορέσουν όμως οι φακίρηδες της Αθήνας να τα χρησιμοποιήσουν. Ίσως δυο τρεις από τους νέους υπουργούς κάτι να κάνουν αν και το βλέπω δύσκολο. Όμως εμάς , τον απλό λαουτζίκο ποιος θα μας ξεφορτώσει από όσα μας φόρτωσε  ο ανεκδιήγητος διάττοντας αστέρας της οικονομίας ο Παπακωνσταντίνου εννοώ; Φοβάμαι κανένας. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ, να αρχίσει ο νέος Υπουργός οικονομικών, να μας αφαιρέσει κάποιες επιβαρύνσεις και εμείς οι βλάκες -πάλι θα νομίζουν- θα αρχίσουμε να ελπίζουμε, μερικοί θα πούμε και νοερά ευχαριστώ. Όμως κ. Βενιζέλε μέχρι τώρα δεν ήσασταν στην κυβέρνηση; δεν ξέρεις τίποτα για την καταστροφή της χώρας και των Ελλήνων από  τα μέτρα που πήρατε;.

Θα μπορέσεις να δώσεις δουλειά σε 850000 επισήμως ανέργους και να ξανανοίξεις 300000 επιχειρήσεις που έκλεισαν; Δεν το πιστεύω. Προσπάθησε και μακάρι κάτι καλύτερο να καταφέρεις.

Η Ελλάδα ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ μου, έχει ανάγκη  από έναν Ερχαρτ, που έκανε την διαλυμένη και κατεστραμμένη χώρα, την Γερμανία, πρώτη οικονομική δύναμη πριν από 50-55 χρόνια και οι επόμενοι την προχώρησαν ακόμα πιο πολύ.

Όμως, ΕΔΩΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ, και τις πολεμικές αποζημιώσεις που επίσης μας χρωστούν;  ΌΧΙ.

ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ κυβερνώντες Έλληνες ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ να τα πάρουν; κανείς τουλάχιστον μέχρι τώρα. ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και κανείς δεν τολμά να τους τα ζητήσει, αντί να μας λένε τεμπέληδες και λοιπά.

Όμως οι συγκυρίες έρχονται έτσι, που οι Γερμανοί, από τον φόβο της διάλυσης της Ε. Ε και την συντριβή του Ευρώ, θα αναγκαστούν να πληρώσουν.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΜΩΣ εμείς ο Λαός, θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη οικονομική κατάσταση. ΠΑΝΤΩΣ… ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΟΥΚ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ, εδώ ισχύει.

 

Ένα δεύτερο θέμα πολύ θλιβερό, είναι η παρουσία των παντός είδους δημοσιογράφων και δημοσιογραφίσκων, εκτός μερικών εξαιρέσεων, που αυτές τις μέρες μας γέμισαν με

τις κοτσάνες τους και κυριολεκτικά ξεσάλωσαν.

Ξέχασαν στο πι και Φι τους  αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος και των άλλων ανά την χώρα πλατειών, που δεν νομίζω πως θα κάνουν πίσω. Η ανεργία, η πείνα, η δυστυχία κύριοι δεν υποφέρεται.

Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό. Θα μπορούσα να γράφω ώρες. Τελειώνοντας μου ήρθε στο μυαλό μια ρήση κάποιου Γάλλου Θεωρητικού, που είπε: "Αν θες να καταλάβεις ένα Λαό, δεν έχεις παρά να πριονίσεις τις οικονομικές κολώνες του Κράτους".

Έτσι δεν υπάρχει κουράγιο για αγώνα, αφού νηστικός κανείς δεν χορεύει, ούτε και πολεμά. ΌΜΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ;

ΟΧΙ.. Γι' αυτό εγώ ελπίζω, όπως και εσείς άλλωστε.

Γεια σας. Τα λέμε. Όρεξη να υπάρχει

adreo


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


18 Ιουνίου 2011, 18:54
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιωργάκη μου. ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΕΣ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


Που λέτε φίλες μου και φίλοι μου,

εκεί που ήμουν με πολύ πεσμένο το ηθικό μου, κοινώς είχα τις μαύρες μου, ο γιωργάκης είπε  να με αιφνιδιάσει και να μου ορίσει την νέα του κυβέρνηση και βέβαια νέα και για σας. Έκανε μερικές αλχημείες, έδιωξε κάποιους άσχετους και στην θέση τους έβαλε πάλι νέους άσχετους και δεν τόλμησε να διώξει τον κύριο "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ", μάλλον τον έβαλε υπό την επιτήρηση του Βενιζέλου. Αν και δεν περιμένω τίποτα από δαύτους, ίσως στο βάθος να διαφαίνεται μια αμυδρά ελπίδα. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΠΙΔΑ; Είναι η ελπίδα του φόβου παγκόσμιου κραχ. Κατάφερε η Ελλάδα να σπείρει τον κίνδυνο πρώτα στην Ευρώπη, που σε λίγο θα μας παρακαλά να πάρουμε Ευρώ με την σέσουλα, γιατί κατάλαβε πως ο γιωργάκης δεν αστειεύεται.

Σκέφτηκαν... Αφού αυτός ανέβασε το χρέος παρά τα δάνεια, μέσα σε 18 μήνες κατά 100 δις ευρώ, αν καταφέρει και μείνει η κυβέρνησή του μέχρι τέλους της τετραετίας θα το φθάσει στα 600 δις ή και παραπάνω. Γι' αυτό η Ευρώπη και από κοντά ο Ομπάμα, άρχισαν να κλάνουν πάπιες , κατά το κοινώς λεγόμενο και συγχωρέστε μου την έκφραση. Έτσι θα αρχίσουν να ρέουν τα ευρώ στην χώρα ασταμάτητα... Θα  μπορέσουν όμως οι φακίρηδες της Αθήνας να τα χρησιμοποιήσουν. Ίσως δυο τρεις από τους νέους υπουργούς κάτι να κάνουν αν και το βλέπω δύσκολο. Όμως εμάς , τον απλό λαουτζίκο ποιος θα μας ξεφορτώσει από όσα μας φόρτωσε  ο ανεκδιήγητος διάττοντας αστέρας της οικονομίας ο Παπακωνσταντίνου εννοώ; Φοβάμαι κανένας. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ, να αρχίσει ο νέος Υπουργός οικονομικών, να μας αφαιρέσει κάποιες επιβαρύνσεις και εμείς οι βλάκες -πάλι θα νομίζουν- θα αρχίσουμε να ελπίζουμε, μερικοί θα πούμε και νοερά ευχαριστώ. Όμως κ. Βενιζέλε μέχρι τώρα δεν ήσασταν στην κυβέρνηση; δεν ξέρεις τίποτα για την καταστροφή της χώρας και των Ελλήνων από  τα μέτρα που πήρατε;.

Θα μπορέσεις να δώσεις δουλειά σε 850000 επισήμως ανέργους και να ξανανοίξεις 300000 επιχειρήσεις που έκλεισαν; Δεν το πιστεύω. Προσπάθησε και μακάρι κάτι καλύτερο να καταφέρεις.

Η Ελλάδα ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ μου, έχει ανάγκη  από έναν Ερχαρτ, που έκανε την διαλυμένη και κατεστραμμένη χώρα, την Γερμανία, πρώτη οικονομική δύναμη πριν από 50-55 χρόνια και οι επόμενοι την προχώρησαν ακόμα πιο πολύ.

Όμως, ΕΔΩΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ, και τις πολεμικές αποζημιώσεις που επίσης μας χρωστούν. ΌΧΙ.

ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ κυβερνώντες Έλληνες ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ να τα πάρουν; κανείς τουλάχιστον μέχρι τώρα. ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και κανείς δεν τολμά να τους τα ζητήσει, αντί να μας λένε τεμπέληδες και λοιπά.

Όμως οι συγκυρίες έρχονται έτσι, που οι Γερμανοί, από τον φόβο της διάλυσης της Ε. Ε και την συντριβή του Ευρώ, θα αναγκαστούν να πληρώσουν.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΜΩΣ εμείς ο Λαός, θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη οικονομική κατάσταση. ΠΑΝΤΩΣ… ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΟΥΚ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ, εδώ ισχύει.

 

Ένα δεύτερο θέμα πολύ θλιβερό, είναι η παρουσία των παντός είδους δημοσιογράφων και δημοσιογραφίσκων, εκτός μερικών εξαιρέσεων, που αυτές τις μέρες μας γέμισαν με

τις κοτσάνες τους και κυριολεκτικά ξεσάλωσαν.

Ξέχασαν στο πι και Φι τους  αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος και των άλλων ανά την χώρα πλατειών, που δεν νομίζω πως θα κάνουν πίσω. Η ανεργία, η πείνα, η δυστυχία κύριοι δεν υποφέρεται.

Αυτά μου ήρθαν στο μυαλό. Θα μπορούσα να γράφω ώρες. Τελειώνοντας μου ήρθε στο μυαλό μια ρήση κάποιου Γάλλου Θεωρητικού, που είπε: "Αν θες να καταλάβεις ένα Λαό, δεν έχεις παρά να πριονίσεις τις οικονομικές κολώνες του Κράτους".

Έτσι δεν υπάρχει κουράγιο για αγώνα, αφού νηστικός κανείς δεν χορεύει, ούτε και πολεμά. ΌΜΩΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ;

ΟΧΙ.. Γι' αυτό εγώ ελπίζω, όπως και εσείς άλλωστε.

Γεια σας. Τα λέμε. Όρεξη να υπάρχει

adreo


- Στείλε Σχόλιο


15 Ιουνίου 2011, 23:27
ΚΑΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΜΑΣ...


 

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

με πάρα πολύ ενδιαφέρον και με σχετική αγωνία παρακολούθησα τα τεκταινόμενα, αυτά που από διαρροές και μέσω των λεγόμενων δημοσιογράφων έφθασαν στ' αυτιά μου.

Και άρχισα να ελπίζω πως κάτι καλό θα έβγαινε από την συνεννόηση των μεγάλων κομμάτων, και προς στιγμήν ξέχασα τις ευθύνες τους.

Γελάστηκα άλλη μια φορά.

ΑΥΤΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ μου, οι πολιτικοί εννοώ, κοιτούν μόνο το συμφέρον τους. Και μου κάνει μεγάλη εντύπωση που αποφασίζουν ερήμην του Λαού να παίρνουν καταλυτικές αποφάσεις.

Ο Γιωργάκης μη αντέχοντας τις προτάσεις του Αντώνη, που μου θύμισαν όρους προς ένα ηττημένο (από τους αγανακτισμένους πολίτες φυσικά προέρχεται η ήττα), βγήκε με περισσή εγωιστική διάθεση και δήλωσε πως διαλύει τον συνεταιρισμό, πριν να αρχίσει να δουλεύει. Ο εγωισμός του και οι αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής ομάδος, τον οδήγησαν να πισωγυρίσει. Βέβαια εγώ πιστεύω πως ήταν ένα παιχνιδάκι του Γιωργάκη. Φαίνεται τελικά πως ο άνθρωπος ξέρει πολύ καλά να μας δουλεύει. Και δυστυχώς δεν υπάρχει δικαστής να τον κολλήσει στον τοίχο.

Έτσι οργώνει το χέρσο χωράφι που είναι πλέον η Ελλάδα κατά πως θέλει.

Από την συμπεριφορά του φαίνεται πως στην ουσία δεν ήθελε καμιά συνεργασία για το σώσιμο της χώρας από τα αρπακτικά της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Έρχομαι στην σκέψη πως όλα ήταν σε γνώση αυτών, Ευρώπης, ΔΝΤ και λοιπά. Και ο Γιωργάκης έφερε σε πέρας ένα καραγκιοζιλίκι ακόμα. Μας τσαλακώνει την Εθνική μας υπερηφάνεια και ανέχεται τους ξένους να μας κατηγορούν και να μας μειώνουν. Δεν τους λέει πηγαίνετε στο διάολο και να πάει μετανοιωμένος να ζητήσει λεφτά από τους Κινέζους, που μας έδιναν λεφτά με πολύ μικρό επιτόκιο.

Όμως κάνει λογαριασμούς χωρίς τους αγανακτισμένους, που τώρα θα μουλαρώσουν ακόμα ΠΙΟ ΠΟΛΥ. Όμως εδώ που μας έφτασε ο Γιωργάκης, δεν περιμένουμε θεατρικές παραστάσεις κάκιστης ποιότητας. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ κάποιους ταλαντούχους πατριώτες να αναλάβουν να μας βγάλουν από τα δύσκολα. Το  καλύτερο λοιπόν θα ήταν σύσσωμη η Βουλή να παραιτηθεί και να αφήσει την διακυβέρνηση σε κάποιους που θα ήξεραν τι πρέπει να κάνουν.

ΈΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ: κ. Γιώργο αν εσείς είχατε εισόδημα 600 ευρώ που έχουν κάποιοι συνταξιούχοι ή και λιγότερα και σας έβαζε ο κυβερνήτης 800 ευρώ φόρους, εισφορές, ΛΑΦΚΑ, κλάφτα και λοιπά, θα μπορούσες να δώσεις έστω και ένα ΕΥΡΩ; Μπορεί κανείς να ζήσει σε αυτή την χώρα, έστω και στοιχειωδώς με αυτά τα λεφτά και εσείς θέλετε να του τα πάρετε;; Και εσείς θέλετε να τον αφήσετε τον Λαό στον άσσο; Δεν ξέρετε ότι τα μωρά θέλουν γάλα;, οι νέοι το φαγητό τους, το ντύσιμό τους, την μόρφωσή τους, οι παππούδες το γιαουρτάκι τους, τα φάρμακά τους, άπαντες τα  εντελώς στοιχειώδη αγαθά;

Τι μου κάνετε πως στενοχωριέστε που ταλαιπωρείται ο Λαός; Βρείτε γρήγορα τρόπους να ζήσει ο Λαός. Να έχει δουλειά. Να μαθαίνει γράμματα, να έχει περίθαλψη, όχι που έχετε κόψει τα φάρμακά του. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΑ; Αν δεν τα ξέρετε τότε δεν πρέπει να κυβερνάτε.

Εσείς το μόνο που ξέρετε είναι να παίρνετε… να παίρνετε… να χρεώνετε τον Έλληνα με δυσβάσταχτα χρέη. Στόχος σας και τα σπίτια των Ελλήνων. Από του χρόνου θα κοιμούμαστε στα παγκάκια, κάτω από γέφυρες, θα τρώμε κανένα χορταράκι… και θα είμαστε ευτυχισμένοι. Φύγετε όσο είναι καιρός. Μην μας καταστρέφετε κι’ ‘άλλο. Ας λειτουργήσει ο πατριωτισμός σας που τόσο πολύ τονίζετε πως έχετε…  Και ένα τελευταίο.. Κανένας φτωχός Έλληνας μπορεί να δώσει όλα αυτά που τον επιβαρύνετε. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ που θα διορίσεις νέα κυβέρνηση, με 40 νέους άσχετους, προσπάθησε να βάλεις καιν άλλους φόρους, εισφορές.. Κάνε το ΦΠΑ 30%, και κάνε ότι χειρότερο σου περνά από το μυαλό. Να σταματήσει να κινείται οτιδήποτε στη χώρα. Το  πολύ-πολύ, να μείνεις μόνος σε αυτή την χώρα, μαζί με την πολυπληθή ομάδα σου. Εμείς νέοι και γέροι, παιδιά και λοιπά θα αναγκαστούμε να πάμε μετανάστες. Εσύ δε, θα περιστοιχίζεσαι από τους   λαθρομετανάστες που μη βρίσκοντας τι να κλέψουν , θα ασκούνται συνέχεια στην τέχνη της κλοπής κλέβοντας την σκούφια τους. Αυτά και… αύριο μέρα είναι.

adreo

 


8 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


14 Ιουνίου 2011, 11:28
Αν κάποιος γνωστός τραγουδιστής θέλει για 4 μέρες εργασία....


 

 

Φίλοι, φίλες,

Αν κάποιος γνωστός τραγουδιστής

θέλει για 4 μέρες εργασία στην περιοχή Αγρινίου, για τις 24, 25,26, 27 Αυγούστου, ας μου στείλει e-mail με το τηλέφωνό του για να συζητήσουμε τις λεπτομέριες, ή να με πάρει στο τηλέφωνο 6945914960. Το ίδιο μπορεί να κάνει και κάποιο μέλος αν γνωρίζει κάποιο καλλιτέχνη και μπορεί να με φέρει  σε επαφή μαζί του.

Εξυπακούεται ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει και ορχήστρα που θα τον συνοδέψει.

ΦΙλικά

Γιάννης Ανδρεόπουλος

Υ.Γ Ο ενδιαφερόμενος συμπατριώτης μου, που χρειάζεται τον τραγουδιστή για συνεργασία,  δεν μου διευκρίνησε -και εγώ δεν τον ρώτησα, αλλά θα το κάνω αν υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον- αν μπορεί να είναι και τραγουδίστρια. Όμως πιστεύω πως μπορεί και το συζητάμε.

Σημειώστε ότι δεν το παίζω ενδιάμεσος με κάποιο κέρδος. Απλά εξυπηρέτηση θα κάνω και οποιαδήποτε συμφωνία θα κλειστεί μεταξύ των ενδιαφερομένων.

ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, παρακαλώ τους ενδιαφερόμενους να είναι λίαν φειδωλοί στις οικονομικές απαιτήσεις τους.


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης