ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
28 Ιουλίου 2010, 09:14
ΜΑΝΤΗΣ ΚΑΚΩΝ; ΟΧΙ.. Απλά έτυχε να βλέπω τα πράγματα με την διαίσθησή μου!


 

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

πριν 2 χρόνια και κάτι, βλέποντας την τότε οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα μας , έγραψα τρεις επιστολές προς τους πλουσίους συμπατριώτες μας και τους ζητούσα να κάνουν κάτι για να βοηθηθούν οι έχοντες ανάγκη.

Και ήταν μια εποχή που φαινόταν πως δεν υπήρχε το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας αλλά και εν γένει των πολιτών. Σήμερα που είμαστε όμηροι του Δ.Ν.Τ. και των άσπονδων Ευρωπαίων φίλων μας, των κυβερνήσεών τους  και όχι των λαών, είναι πολύ επίκαιρα.

Διαβάστε τα και πέστε την γνώμη σας, γιατί μοιάζουν προφητικά.

Γράφτηκαν σαν να ήξερα τι μας περιμένει, πως θα φθάναμε στο στάδιο του ξεπουλήματος της χώρας στους ξένους, αλλά και των κεκτημένων δικαιωμάτων των κατοίκων της, ξαφνικά και ραγδαία, από μια κυβέρνηση που μέχρι τις εκλογές έλεγε πως είναι σοσιαλιστική, πράγμα που πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί, από μια κυβέρνηση που κόβει πλέον κεφάλια με απίστευτη σκληρότητα. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ συνταξιούχος που έπαιρνε 845 ευρώ συν τα δώρα του, τώρα παίρνει 615 ευρώ και όχι πλέον δώρα. Αποτέλεσμα μείον 4.400 ευρώ το χρόνο κάτω εισόδημα, δηλαδή το εισόδημάτου μειώνεται κατά το 1/3. Αυτό είναι δικαιο, σοσιαλιστικό κράτος. Αυτό είναι το κράτος του γιωργάκη. ΛΥΠΗ και ΜΟΝΟ ΛΥΠΗ, κύριοι κυβερνώντες. 

γεια σας

adreo

 

 

 

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

 

   

16 Απριλίου 2008, 22:36
ΠΡΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΗ

Αγαπητοί κύριοι πλούσιοι,

εσείς που έχετε ξεφύγει από τα φυσιολογικά όρια του "έχω", διαβάστε με προσοχή τις παρακάτω γραμμές:

Σίγουρα θα διαβάζετε εφημερίδες, σίγουρα θα βλέπετε τηλεόραση, σίγουρα θα ξέρετε ότι ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων ζει στην απόλυτη φτώχια και στερείται τα πάντα. Ένα άλλο μεγάλο ποσοστό ζει με πολλές ελλείψεις και κάπου 100.000, τόσο σας υπολογίζω, περνάτε την ζωή σας μέσα στην χλιδή, την άνεση, τις διασκεδάσεις, τις δεξιώσεις, τις σπουδαίες γνωριμίες σας, και πολλά άλλα.

Μήπως πρέπει να γυρίσετε τα μάτια σας προς τον πάσχοντα Λαό;

Σκέφτηκα πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό και να καταθέτετε εκεί κάποια σοβαρά ποσά από τα κέρδη σας -που αφαιρούνται εξάλλου από την Εφορεία- και να συνδράμετε με κάποια ειδικά κριτήρια βέβαια -αυτούς που έχουν ανάγκη για τροφή, γιατρό, εγχειρίσεις , για μετάβαση στο εξωτερικό και για πολλά άλλα.

Μην τα περιμένετε όλα από το Κράτος, που ενδιαφέρεται πολύ για σας εξάλλου.

Έτσι σαν καλοί άνθρωποι -που πιστεύω ότι είστε- θα νιώσετε την ικανοποίηση ότι επιτελείτε το καθήκον σας.

Και όλα να γίνονται φανερά, δηλαδή να αναφέρεται μέσω κάποιου δελτίου τύπου πόσα χρήματα και από ποιον κατατέθηκαν.

Έτσι θα βγάλετε από πάνω σας και την ρετσινιά "πως μόνο το χρήμα έχετε Θεό" , όπως λέει ο Λαός και που εγώ βέβαια δεν το πιστεύω, γιατί πολλοί από εσάς δίνετε χωρίς να το διατυμπανίζετε.

Επίσης πρέπει κάποια στιγμή, τον τίτλο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ να τον αποκτήσουν πολλοί περισσότεροι από σας.

Να μην μετρούνται αυτοί επί των ημερών μας στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Δεν σας τα λέω καλά;

Διορθώστε με σας παρακαλώ.

Πάντως λέω αυτά που θα έκανα εγώ αν ήμουν πλούσιος!

Ευκαιρία να κάνετε την αρχή τις Άγιες μέρες που έρχονται.

Αυτά και συγνώμην αν σας στενοχωρώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

08 Μαΐου 2008, 23:06
ΠΡΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΥΤΕΡΗ!

 

 

Κύριοι πλούσιοι

(θέλω να σας πω, Αγαπητοί μου πλούσιοι αλλά δεν μου πάει, εξάλλου δεν σας γνωρίζω...),

δεν τα βάζω μαζί σας παρά για ένα μόνο λόγο, γιατί όλοι σας σχεδόν δεν κάνετε αυτό που έκαναν οι μεγάλοι μας ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ, χάρισαν τεράστιες περιουσίες στην Ελλάδα και πολλά ιδρύματα για τους έχοντες ανάγκη. Και μάλιστα φανερά.

Τι σας ζητώ;

Να δώσετε το 1% των κερδών σας που εφέτος έχουν αύξηση 34,1%, (αυτό ισχύει για την πρώτη κατηγορία πλουσίων, ακολουθούν και οι επόμενοι με ανάλογα κέρδη), για το Ίδρυμα των Αδυνάτων που πρέπει να συστήσετε.

Έτσι μόνο θα δικαιολογήσετε την ανθρώπινη ευαισθησία σας.

Και βέβαια πρέπει να δώσετε και μια απάντηση στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, για το πως καταφέρατε να έχετε τεράστια κέρδη, όταν ο υπόλοιπος Λαός περνά δύσκολες ώρες.

ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ πως η γη που χρειάζεται στον καθένα μας όταν εγκαταλείπουμε τον μάταιο τούτο κόσμο, πάνω-κάτω έχει τις ίδιες διαστάσεις.

Μην κάθεστε λοιπόν άπρακτοι.

Επιστρέψτε στους αναξιοπαθούντες έστω το 1% των κερδών σας.

ΝΟΜΙΖΩ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Πάντα με καλή διάθεση και με μηδενική ζήλεια...

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

18 Μαΐου 2008, 12:46
ΠΡΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΡΙΤΗ

 

κύριοι,

-κοιτάξτε που δεν μ' αφήνετε να σας αποκαλέσω αγαπητοί μου- , όχι πως σας μισώ, αλλά δεν γίνεται να αποκαλέσεις κάποιους αγαπητούς, από την στιγμή που κάνουν το πάν για να σου πάρουν , εν ψυχρώ και το τελευταίο cent, και όταν μαθαίνω πως τα Ελληνικά προϊόντα είναι πιο φθηνά στην Ευρώπη από εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν αδέλφια Έλληνες να "μαδάνε" τα άλλα τα ταλαίπωρα αδέλφια τους, που δεν είχαν τη ... τύχη; να είναι στην θέση τους. Και το λέω τύχη γιατί δεν ξέρω πως αποκτήθηκαν τα πλούτη σας.

Δώστε σας παρακαλώ σημασία στο "τύχη;" με ερωτηματικό.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ. Ξέρω.. πολύ καλά, ότι η μόνη φορά που καταλαβαίνετε την ανάσα του θανάτου, είναι μόνο αν με διαβάζετε.

Τι σας ζήτησα κύριοι; αυτά που σας ζητά ο Πρωθυπουργός της χώρας, οι Υπουργοί του , οι διάφορες οργανώσεις και λοιπά, που βλέπουν όπως πάμε δεν θα αργήσουμε να βλέπουμε τους πεινασμένους στους δρόμους γυρίζοντας στα χρόνια της "ΚΑΤΟΧΗΣ", πράγμα βέβαια που το απεύχομαι.

Βέβαια όσο βλέπω εγώ Τις Κυριακές πολλοί να δίνουν 15-20 ή και 30 Ευρώ για να αγοράζουν τον τύπο, είμαι λίγο αισιόδοξος.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που δίνουν τόσα λεπτά για εφημερίδες και περιοδικά; ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ αυτοί που παίρνουν δυο μισθούς. Δεν θέλω να πω και για άλλους, αλλά πάντως δεν παίρνει ούτε ο μικροσυνταξιούχος , ούτε ο φτωχός Φοιτητής, ούτε ο εργαζόμενος των 700 ευρώ.

Κύριοι ΠΛΟΥΣΙΟΙ, κάνετε κάτι όσο είναι καιρός, ας βγάλετε λιγότερα κέρδη, ας ανακουφίσετε όσο μπορείτε τον αδελφό σας Έλληνα, ας ΛΥΓΙΣΕΤΕ στις παρακλήσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ας ακούσετε και τις δικές μου εκτιμήσεις ας...ας... χίλια ΑΣ. Και μην ξεχνάτε λεβέντες μου, που όλοι σας νομίζετε πως είστε οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, να αρχίσετε να δίνετε κανένα φράγκο για να δημιουργηθεί και το ΤΑΜΕΙΟ για τους πάσχοντας αδυνάτους , που πεθαίνουν αβοήθητοι, ανάμεσα σε αυτούς και μικρά παιδιά.

Ακολουθείστε το παράδειγμα κάποιων από σας που ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.. και νομίζω όλοι τους ξέρετε. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ.

 

Ένα λαϊκό τραγούδι λέει και αντικατοπτρίζει την αλήθεια για όλους μας:

"Η ζωή, η ζωή εδώ τελειώνει, σβήνει το καντήλι μου κ' η ψυχή, κ' η ψυχή σαν χελιδόνι φεύγει απ' τα χείλη μου"

Σας στενοχώρησα; ΣΥΓΝΩΜΗ! όμως...

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει κάποια στιγμή σε όλους μας. ΤΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ! μας πληρώνει όλους με το ίδιο νόμισμα.

γεια σας και από βάθους καρδιάς Να είστε καλά.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ. Γ. Δεν έχω τίποτα με κανένα σας. ΑΠΛΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ και τον πιο κάτω από αυτόν, και αυτούς τους δύστυχους που μαζεύουν τρόφιμα από τα σκουπίδια και που έχουν ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους ΕΝΑ ΠΕΛΩΡΙΟ ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Και δείτε τι ωραίος τίτλος! "ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ"... αστειεύομαι, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει.

 

 

 

- Στείλε Σχόλιο
16 Ιουλίου 2010, 13:07
Η "ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" αφιερωμένη στον Δ.Παπαμιχαήλ, μου έφερε κάποιες αναμνήσεις....


 

 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

σήμερα θα ξεφύγω λίγο από την μαύρη, θλιβερή θα έλεγα, κατάσταση που διερχόμαστε όλοι σαν πολίτες και σαν κράτος και θα ασχοληθώ λίγο με θέμα που η μνήμη μου έφερε εμπρός μου.

Συμπτωματικά, γιατί όπως σας έχω ξαναπεί, σπάνια βλέπω τηλεόραση, έψαξα τα κανάλια –εσείς το λέτε ζάπινγκ αυτό και που εγώ αποφεύγω να χρησιμοποιώ τον όρο- και έπεσα σε επανάληψη στην εκπομπή «Μηχανή του χρόνου», που είχε σαν θέμα την ζωή του Δημήτρη Παπαμιχαήλ και κατ’ επέκταση  της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Η συγκίνησή μου πολύ μεγάλη και ουσιαστική. Ήρθε από μόνη της, ξυπνώντας μύριες αναμνήσεις. Με συνόδευε καθ’ όλη την διάρκεια της εκπομπής, γιατί με γύρισε πίσω πολλά χρόνια.

Στα χρόνια τα χρυσά που μου λέει συχνά ο γιος μου, που όμως εγώ του απαντώ πως ήταν χρόνια σκληρής ανέχειας, που έκανε τους ανθρώπους να προσπαθούν να δημιουργήσουν, να ξεφύγουν και να αλλάξουν την ζωή τους.

Κάτι που έκρυβε μια μεγάλη δύναμη, που έβγαινε σιγά-σιγά σαν έργο ζωής.

Σήμερα πιστεύω πως αυτή η δύναμη λείπει από τους νέους ανθρώπους –χωρίς να φταίνε οι ίδιοι, έτσι τους μάθαμε-, οι οποίοι έχοντας σε μεγάλο ποσοστό τις ανέσεις τους – που ο Γιωργάκης δυστυχώς τις ψαλιδίζει βάναυσα- αντιλαμβάνονται πως τις χάνουν και ίσως βρεθούν μόνοι στον κυκεώνα των δυσκολιών.

Αυτό όμως, αν υπάρξει σωστή πολιτική από την κυβέρνηση –που επί του παρόντος μόνο κόβει και μας ακριβαίνει αφάνταστα την ζωή μας- ίσως αποτελέσει την αρχή κάποιας δημιουργίας.

Γιατί μέσα από τις δυσκολίες γεννιέται κάτι δυνατό.

Όμως να γυρίσω πίσω στον Παπαμιχαήλ και την Βουγιουκλάκη, τα φαινόμενα της εποχής μου, που είναι και η αιτία αυτού του σημειώματος.

Ήταν τόσο μεγάλη η δημοτικότητά τους , που ο κόσμος σε κάθε ταινία τους, έκανε τεράστιες ουρές για να μπορέσει να πάρει ένα εισιτήριο.  

Τις βλέπω με τα μάτια της φαντασίας μου, σαν να είναι σήμερα. Ένα ανθρώπινο ήρεμο ποτάμι. Με υπομονή να περιμένουμε ένα εισιτήριο, από τα λίγα που μπορούσαμε να αγοράσουμε το χρόνο, γιατί η δραχμή ήταν μεν δυνατή, αλλά δεν ήταν και πολύ εύκολη η απόκτησή της.

Η δύναμη του νου με γύριζε πίσω και ταυτόχρονα με την εξέλιξη της εκπομπής και παράλληλα με αυτήν, μου έφερνε στο μυαλό την δική μου ζωή.  Πως ξεκίνησα, πως έπιασα τα πρώτα χρήματα, η δημιουργία των Ωδείων-μουσικών σχολών, οι μαθητές μου που έρχονταν να με βρουν από όλο το λεκανοπέδιο, τα βιβλία μου που ως συστήματα αυτοδιδασκαλίας άφησαν εποχή και που έγιναν μέσα σε δυο χρόνια, η βράβευσή μου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η χούντα που αν και ήμουν αντίθετος και πολέμιος, δεν με πείραξε παρά μόνο με λίγα ψηλά που μου συνέβησαν.

Τα παιδιά μου, το σοκ της κλοπής της μουσικής μου που έμελε να γίνει διαχρονική επιτυχία, από ένα γνωστό συνθέτη και έναν σκηνοθέτη, που έλεγε διάφορες σαχλαμάρες όσο ζούσε, ότι τάχατες το συνέθεσε αυτός- ο άσχετος- και το τέλειωσε ο συνθέτης. Πολύ μεγάλος ψεύτης. Και εγώ να τον ακούω και να ξέρω την αλήθεια και να μην μπορώ να βγω να του βουλώσω το στόμα. Και άμα κάποιο κανάλι ανέλαβε να παρουσιάσει το θέμα ο σκηνοθέτης το απείλησε με μήνυση και εκείνο παραιτήθηκε. Όπως είχα πάρει φόρα όλος ο κόσμος θα μάθαινε πως το γνωστότατο κομμάτι , δεν ήταν αυτού που το υπέγραφε. Αλλά δικό μου.

Μετά ήρθαν τα μαγαζιά με τα μουσικά όργανα, που έγιναν από την φιλοδοξία μου για άνοδο, και την ιστορική –για μένα-διαδρομή τους.

Στη συνέχεια, με την πορεία της εκπομπής ξετυλίγονταν και η δική μου ζωή.

Η συγκίνησή μου για τους δυο αυτούς ηθοποιούς , όπως εξάλλου και για όλες σχεδόν τις Ελληνικές ταινίες και τους συντελεστές, που άνθρωποι που μόνο το πάθος για δημιουργία, και  με το τίποτα, έκαναν αριστουργήματα, ενισχύει αυτό που έγραψα πιο πάνω, ότι δηλαδή οι Έλληνες, θα αντιδράσουν στις σημερινές καταστάσεις   που τόσο σκληρά μας έφερε το σοσιαλιστικό –υποτίθεται- Πασόκ, και να υπάρξει από τους νέους και για τον καθένα χωριστά, μια ανάκαμψη.

Όπως εμείς που τίποτα σχεδόν δεν είχαμε, έτσι και οι νέοι σήμερα, κάτι θα κάνουν για να αλλάξουν την μίζερη ζωή τους. Ζωή που τους την επέβαλαν.

Όσο εκτυλίσσονταν  η εκπομπή, διαπίστωνα το μέγεθος των δυο ηθοποιών, αλλά και έμαθα και πολλά για τους χαρακτήρες τους.

Τον επεισοδιακό έρωτά τους, το μαζί και χώρια, τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του Δημήτρη, την πρόσχαρη παρουσία της Αλίκης αλλά και τον υπερβολικό εγωισμό της, το ταλέντο τους, τις ενέργειές τους , ιδιαίτερα του Δημήτρη που ήταν  αρκετά αυτόνομος, ακόμα και την διαμάχη με τον γιο του, που είδα πως τον αγαπά και τον θυμάται, παρά την αποκλήρωση.

Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όλοι , αυτόπτες μάρτυρες και συνοδοιπόροι στην ζωή τους, μόνο καλά έλεγαν. Ακόμα και κάποιες μελανές σελίδες, περιγράφονταν με έναν τρόπο, που έδειχνε ότι οι άνθρωποι είναι άνθρωποι με ελαττώματα  αλλά και προτερήματα.

Γι’ αυτό εμείς οι μη «επώνυμοι», κατά περίεργο   τρόπο, κάνουμε πως δεν θυμούμαστε τα εκατοντάδες παραπτώματα, ιδιαίτερα των καλλιτεχνών, γιατί η προσφορά τους είναι τόσο μεγάλη που τα περνάμε σε δεύτερη μοίρα, και δεν υπάρχει καμιά διάθεση να τα βγάζουμε από το κουτάκι των αναμνήσεων.

Απλά βλέποντας μια παλιά ταινία, έρχονται διάφορα στο μυαλό, αλλά εκεί μένουν. Ένα σημαντικό προσόν τους είναι που δείχνουν την Αθήνα και  τα περιξ, όπως ήταν τότε, πράγμα που ξυπνά αναμνήσεις, αλλά και δίνει την ευκαιρία στους νέους να βλέπουν με τα μάτια τους την "χρυσή εποχή" της ανέχειας.

Και  ο κοινός άνθρωπος, αδυνατεί να ασκήσει οποιαδήποτε κριτική. Υπερισχύει η προσφορά τους.

Όσον αφορά εμένα, που με όλους αυτούς αλλά και τους συγκεκριμένους μεγάλωσα, καμιά διάθεση δεν έχω να θυμάμαι τις παρατυπίες τους, παρ’ ότι πολλές γνωρίζω.

Από ότι βλέπετε αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, κάθισα και έγραψα αυτό το σημείωμα με αίτιο την εκπομπή, που μου έφερε στο νου τα περασμένα.

Που συμβάδισαν με την πορεία αυτών των ηθοποιών αλλά και άλλων εν γένει καλλιτεχνών. Δεν θα προχωρήσω στην παραπέρα πορεία μου, γιατί το θέμα δεν είμαι εγώ.

Ίσως κάποια στιγμή να μπορούσα να ασχοληθώ με μένα, αλλά θα κινδύνευα να κακοχαρακτηριστώ ως νάρκισσος και παρ’ ότι είμαι ένα ανοιχτό βιβλίο με πάμπολλες αλήθειες, με περιπέτειες, αγώνες, λάθη, επιτυχίες, ατυχίες και χίλια δυο ακόμα, δεν θα το κάνω.

Θα μπορούσα να σκεφθώ να γράψω χίλιες σελίδες  για μένα; Ίσως. χρειάζεται μια απόφαση, πολύ δύσκολη όμως. Και βέβαια να μην γίνουν αυτά επώνυμα με τρόπο που να με δείχνουν. Και όλα αυτά μου ήρθαν  με αιτία την εκπομπή, που μου ξύπνησε αναμνήσεις και με έκανε να πω, όχι μόνο για τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες αλλά και για όλους τους άλλους, γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς: "ΑΙΩΝΙΑ  Η ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ".

adreo       

 

 

- Στείλε Σχόλιο
12 Ιουλίου 2010, 15:18
Παίρνετε απο 9000 ευρώ, συν από επιτροπές, πολύ περισσότερα, και δίνετε στον συνταξιούχο......


 

 Φίλοι, φίλες,

θα αρχίσω το σημερινό μου σημείωμα με σχόλια για τους κυβερνώντες και μη, με μια ερώτηση

"Παίρνετε κύριοι κυβερνώντες και σεις οι υπόλοιποι του Κοινοβουλίου από 9000 ευρώ, συν από επιτροπές, που όλοι συμμετέχετε , κάποια σοβαρά ποσά, πολύ περισσότερα, και δίνετε στον συνταξιούχο (τον κλέβετε νομίμως) π.χ. 615 από 845 Ευ που έπρεπε να παίρνει; Και θέλετε να έχετε την εκτίμησή του;" 

Ναι καλά διαβάσατε.. φίλοι, φίλες. Έτσι έχει η κατάσταση και πήρα μια περίπτωση, υπάρχουν και χειρότερες,  για να καταδείξω την αναλγησία των κυβερνώντων.

Γιατί άλλα λένε στο γυαλί (TV) οι διάφοροι ανευθυνοϋπεύθυνοι, και άλλα παρουσιάζονται στον μικροσυνταξιούχο, όταν πληρώνετε την σύνταξή του.. τα ψίχουλα δηλαδή.

Στην τηλεόραση μιλάνε για μισθούς, συντάξεις πάνω από 1500 ευρώ , όπου θα κρατήσουν 100, 150 ευρώ, και δεν αναφέρουν τίποτα οι σοσιαλιστές κυβερνώντες που λένε πως αγαπούν το Λαό, σε αντίθεση με την "δεξιά" όπως αυτοί πάλι λένε, που τον μισεί και τον εκμεταλλεύεται, πως θα τους άφηνε σύνταξη , μόνο για ένα γιαουρτάκι, και τους έχοντας ανάγκη περισσή, δηλαδή τους σοβαρά άρρωστους, τους αναπήρους, τις χήρες , τα ορφανά, τους ταλαίπωρους που παίρνουν 300-400 ευρώ, τους αφήνουν να πεθάνουν με οποιοδήποτε τρόπο τους τύχει.

Και αυτοί λέγονται, κυβερνήτες , ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, με αγάπη που επιτάσσει η θρησκεία μας, που την έχουν αυτοί μάλλον για καμουφλάζ, εκτελούν τα Θεάρεστα έργα τους και ο Εγγυητής του Πολιτεύματος τους καμαρώνει.

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας τηρείστε το σύνταγμα,

τραβήξτε το αυτί του Γιωργάκη

που περιχαρακωμένος μέσα στο αυλοκολακικό περιβάλλον του, ζει ευτυχισμένος.

Τον άκουσα προχθές να παρακαλεί την νεολαία να συνεργασθεί και να μην πάει κόντρα με τις πολιτικές του- αν και σε μεγάλο ποσοστό άνεργη και όλοι γι' αυτό λυπούνται, μέχρι που το βράδυ που κάνουν την προσευχή τους κλαίνε γοερά- να χορέψει η νεολαία μαζί του τον χορό των βρικολάκων, ή αν θέλετε τον χορό των πεινασμένων, το λιγότερο.

ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΘΡΑΣΟΣ.

Δηλαδή βγάζει τα δόντια του Λαού ο Γιωργάκης, που μάλλον δεν ξέρει τι κάνει και θέλει οι παθόντες να του λένε "ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ Ν' ΑΓΙΑΣΩ."

Έ , αυτοί οι Πασόκηδες δεν έχουν τσίπα από φιλότιμο επάνω τους.

Βλέπουν ότι τους εγκατέλειψαν ολοσχερώς οι για άλλη μια φορά απατηθέντες οπαδοί τους και όχι μόνο, και αυτοί λένε πως πράττουν τα σωστά, αυτά που όμως (τα πολύ ολίγα που έκανε η Ν.Δ, γιατί αν έκανε αυτά που κάνει το Πασόκ, η επικράτεια θα ισοπεδώνονταν) και βέβαια του ΈΛΛΗΝΑ ΑΝ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ, τότε τον έκανες εχθρό σου.

Έτσι από Σεπτέμβρη θα έχουμε μεγάλες εξελίξεις και ο Θεός να βάλει το χέρι του, πράγμα που απεύχομαι φυσικά...

Εκτός και αν βρει τον τρόπο ο Γιωργάκης- αυτό το έξυπνο παιδί όλα τα βρίσκει- και δεν πληρώνουμε λογαριασμούς, δόσεις, υποτιθέμενους παλιούς φόρους γιατί νέους ποιος θα πληρώσει, αφού όλοι θα είναι άνεργοι... κ. λ.π.

Ένας συνταξιούχος των 615 ευρώ, που το προηγούμενο Κράτος του έδινε και 230 ευρώ ΕΚΑΣ δηλαδή 845 ευρώ σύνολο, συν τα δώρα του, τώρα παίρνει μόνο 615 Ευρώ γι' αυτό τον μήνα, γιατί τον επόμενο μπορεί να είναι παρακάτω, αφού λένε, άμα θα έχουν, θα πληρώνουν τα ταμεία.

Και μέχρι στιγμής δεν πήρε ούτε το επίδομα των 200 ευρώ που μάλλον πάει υπέρ πατρίδος, αντί για κανονικό δώρο.

Αυτό σημαίνει, πως ακόμα και ένας ανάπηρος με 67% αναπηρία, αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, άσχετα αν η σύνταξη που του δίνουν φθάνει για τα στοιχειώδη.

Έτσι με την μείωση των 4.400 Ευρώ το χρόνο (ΕΚΑΣ συν ΔΩΡΑ) ,

έρχεται σε τραγική θέση.

"ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ","ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ" και ένα σωρό απατηλά συνθήματα, καμιά απήχηση δεν βρίσκουν πλέον στο ΛΑΟ. Εγώ όπου βρεθώ ακούω βρισιές και πως τις εκλογές-μάλλον το φθινόπωρο θα έχουμε γιατί ο Γιωργάκης ελπίζει πως ο Λαός με την ψήφο του θα επικυρώσει τα μέτρα -τρελός παπας τον βάφτισε-)ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ας κάνει μια βόλτα μεταμφιεσμένος, οποιοσδήποτε Κυβερνητικός ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, και θα ακούσει μύριες βρισιές για τη κυβέρνηση και τα μέτρα που παίρνει εν αγνοία των ταλαίπωρων πολιτών.

Στις 15 κάθε μήνα ο μικροσυνταξιούχος δεν έχει φράγκο κύριοι κυβερνώντες κα εσείς θέλετε την αγάπη του;,

ενώ τα λεφτά των βουλευτών, υπουργών και παρατρεχάμενων, που παίρνουν , ως ξεχωριστοί Έλληνες, από την πεινασμένη Ελλάδα, τρέχουν από τα μπατζάκια τους.

ΕΝΑ ΠΕΛΩΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΧΩ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ..

Αντέχετε να σας βλέπουν τα 3/4 των Ελλήνων να καλοπερνάτε, να ξεκοκαλίζετε στις ταβέρνες τα αρνάκια της σούβλας ή τα ψάρια των 50 ευρώ;

να είστε μέσα στην τρελή χαρά, και αυτοί να δυστυχούν;

να αγωνιούν για τα άνεργα παιδιά τους;

για το αν θα τους πετάξετε έξω από το σπίτι τους, που έκτισαν με αίμα και ιδρώτα;

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ, ΦΙΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

από τα όσα μας επισώρευσε σε 9 μήνες η κυβέρνηση και κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου, δεν φταίω εγώ γι΄αυτό.

ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ, όσο είμαι ζωντανός και καταλαβαίνω, ότι ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός από τον πιο αγράμματο -δεν έχω κάτι με αυτόν- ως τον πρωθυπουργό, δεν κόβουν τις αμοιβές τους , τις συντάξεις τους στα 1000 ευρώ, ώστε να υπάρχει στοιχειώδης δικαιοσύνη και ισοτιμία όπως αναφέρει το σύνταγμα, αλλά και να νιώσουν και όλοι αυτοί, τι σημαίνει να κόβεις χρήματα από ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη απλά για να επιβιώσουν.

ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ; ΑΝ όχι, εγώ και εκατομμύρια Έλληνες δεν θα σας συγχωρήσουν για τις καταστροφές που επισωρεύετε στις πλάτες των φτωχών πολιτών.

ΑΛΛΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, που θα δοκιμαστεί στην πράξη. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ μέχρι τώρα, εναποθέτω τις ελπίδες μου. ΣΤΟΥΣ υπάρχοντες δεν έχω  καμιά εμπιστοσύνη.

adreo

Υ.Γ Ξέρω και το βλέπω που με διαβάζετε.. Αλλά γιατί φοβάστε να αφήσετε το σχόλιό σας; Αν λέω κάτι άσχημο να με επιτιμήσετε, αν όχι να ενώστε την φωνή σας μαζί μου. Ιδιαίτερα ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!!

 

 

6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
07 Ιουλίου 2010, 17:32
ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟΣ "ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ".Τι να κάνει ο ταλαίπωρος;Τον έβαλαν μπροστά οι άλλοι και αυτός τρέχει.


 

 

 

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

σήμερα θα είμαι πολύ σκληρός με τους κυβερνώντες.

Παίρνουν από τους μικροσυνταξιούχους το 1/3 των συντάξεών τους, σε αυτούς δηλαδή που παίρνουν πάνω από 8060 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 22 ευρώ την ημέρα, όταν οι βουλευτές και πολύ περισσότερο οι υπουργοί παίρνουν περίπου 300 ευρώ την ημέρα, που βέβαια με τα συμβούλια και τις επιτροπές που συμμετέχουν, φθάνουν πολύ περισσότερο. Έχω ακούσει για νούμερα πολύ μεγάλα, αλλά δεν τα γράφω γιατί δεν είμαι σίγουρος και μη μου σβουρίσουν καμιά μήνυση... αν και να σας πω την αλήθεια την επιζητώ.

Μόνο έτσι θα ακουστεί η φωνή μου... από τα δικαστήρια. 

Τον τίτλο του σημερινού μου σχολίου τον δικαιολογώ με τις οικτρές εμφανίσεις του υπουργό ασφαλίσεων, που μου είναι μεν συμπαθητικός, αλλά δεν αντέχω να τον βλέπω κάθε μέρα να αλλάζει άρθρα του νομοσχεδίου για την ασφάλιση, όρους, ποσά και χρόνια για την συνταξιοδότηση, δεν μπορώ να τον βλέπω πως ονειρεύεται πως οι Ελληνίδες θα κάνουν παιδιά παρά την επιθυμία τους, και αυτός να εξακολουθεί να παίρνει πιο σκληρά μέτρα.  Να διαλύει τις ελπίδες της συνέχισης του γένους. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ για να κάνουν παιδιά; Και δεν μπορώ να τον βλέπω να είναι για κλάματα. Να προσπαθεί να πείσει κάποιον και να μην μπορεί.

Θα του υποβάλω από εδώ μερικά ερωτήματα.

Για τον συμπαθητικό "παλιάτσο" που είναι μες την πίκρα λοιπόν, που του πάει το γνωστό "Γέλα παλιάτσε.) :

1. Έχει άνεργα παιδιά, αδέρφια; Αν ναι, έμειναν χωρίς δουλειά με τα μέτρα που λαβαίνει αυτός και η κυβέρνησή του; Τότε συγχαρητήρια.. τουλάχιστον είναι τίμιος και δίκαιος..

2. Πως ζουν αυτοί; του περιγράφουν πως πεινάνε; 

 Τους στέλνει ο καλός Θεός;  Τους βοηθά αυτός από τον παχυλό μισθό του;

3. Γνωρίζει με τα μέτρα που λαβαίνει αυτός και η αξιολύπητη κυβέρνησή του, πως κλείνουν κάθε μέρα χιλιάδες επιχειρήσεις, μικρές, μεγάλες, τεράστιες; Οι μαθητευόμενοι μάγοι δεν μπορεί να έχουν επιτυχία.

4. Οι χιλιάδες άνθρωποι που χάνουν την δουλειά τους τι θα γίνουν;

5. Η ΔΕΗ, η ΟΥΛΕΝ όπως είναι γνωστή η ύδρευση, ο ΟΤΕ και οι άλλες εταιρίες τηλεφωνίας κάνουν χάρη σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν; Τα παιδιά που σπουδάζουν;  Ποιος θα τους στείλει χρήματα;

Για τον συμπαθητικό "παλιάτσο" και τους άλλους:

6. Πήραν τον πληθωρισμό στο 2.3 περίπου και τον πάνε στο 5.5 σύντομα, (ήδη είναι στο 5.3 χωρίς τις καινούριες αυξήσεις σε βασικά είδη) και είναι ευτυχισμένος για αυτή την κατάσταση;

7. Χρονοτριβούν για να λάβουν κάποια μέτρα (πάντως όχι αυτά που διατάσουν αυτοί που έχουν συμφέρον να γίνουν)  και λένε τα προβλήματα στους δανειστές και αυτοί ανεβάζουν τα επιτόκια;

8. Δεν εγκληματούν εναντίον του Έθνους με πολλούς τρόπους; Γιατί εγώ αν κάνω κάποια αξιόποινη πράξη θα πάω φυλακή και αυτοί δεν τιμωρούνται; Έχουν ασυλία για οποιαδήποτε πράξη τους.

9. Που είναι το "πρώτα ο πολίτης"; Τι είδα εγώ και εσείς από δαύτους; Να σας πω εγώ. Άδειασμα τις τσέπης μας με  πολλούς τρόπους. Ανασφάλεια, και σε λίγο θα χάσουμε και την υγεία μας, με όλα αυτά που μας βάζουν, από την αγωνία, τις χίλιες σκέψεις για το αύριο.

10. Οι βουλευτές μπορούν να πάνε στις περιφέρειές τους;

Πως ανέχονται όσα γίνονται και κρύβονται;

11. Με τα μέτρα που λαβαίνετε κύριοι, ανίκανοι για οτιδήποτε καλό, δυναμιτίζετε την Ελληνική οικογένεια. Φέρνετε την δυστυχία στους Έλληνες. ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΑΤΕ.

10. Τι να γράψω για την λαίλαπα που έπεσε στην Ελλάδα με τους σωτήρες που μας κυβερνούν; Που νόμιζαν πως μπορούσαν , αλλά δεν μπορούν; ΟΛΟΚΛΗΡΟ βιβλίο μπορώ να γράψω με ερωτήματα, προσωπικά και γενικά. 

Ερωτήματα που όμως δεν θα έχουν απάντηση, αφού αυτοί ήρθαν στην εξουσία για να επιβάλουν μέτρα, που άμα τολμούσε να τα επιβάλει ο προηγούμενος θα τον έκαναν ψητό. Μας βγάζουν τα δόντια χωρίς αναισθητικό. Τέτοια ωμότητα ούτε  εχθροί μας να ήτανε.

Γι΄ αυτόν (τον προηγούμενο) διάβασα σε ένα περιοδικό πως απειλήθηκε η ζωή του, για τις συμφωνίες με την Ρωσία.

Αν είναι αλήθεια γιατί δεν βγαίνει να τα πει στο ΛΑΟ; Γιατί αφήνει να του τα φορτώνουν όλα οι Πασόκιδες;

Και ένα τελευταίο.

Διάβασα τα ποσοστά που έχουν τα δυο μεγάλα κόμματα. 18 και 12; Τα βλέπουν αλήθεια; Έτσι θα πάνε σε εκλογές που σύντομα έρχονται;

Μεγάλε κυβερνήτη δεν πας καλά.

Δεν μπορείς;

Παραιτήσου και να μπει ένας απλός οικονομολόγος να κυβερνήσει. Ένας  που να κατεβάσει το ΦΠΑ στο 10% όπως ο τούρκος, να κατεβάσει τα έξοδα αλλά  και τις απαιτήσεις των Ελλήνων στο μισό, έναν που να δώσει κίνητρα για επενδύσεις, έναν που να πολεμήσει την ανεργία, έναν που άμα χρειαστεί να πει στην Ευρώπη και στο μισητό για πολλούς Έλληνες ευρώ, ΕΝΑ ΠΕΛΩΡΙΟ ΑΝΤΙΟ, και να δώσει πνοή στο Έθνος και στο Λαό για να ανακάμψει.

Αλλιώς με κράτη που δανείζονται με 2% και μας δανείζουν εμάς με 5,1/2 % και βγάζουν κέρδη και το παίζουν ενωμένη Ευρώπη, θα οδηγηθούμε στην καταστροφή και δεν φταίει ο Έλληνας για τα λάθη κανενός πολιτικάντη.

Με μια πολύ πικραμένη έκφραση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου, για τα συμβαίνοντα, σας αποχαιρετώ.  Και μην χάνετε τις ελπίδες σας. 

adreo

 

 

 

- Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links