ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
21 Ιουλίου 2016, 13:03
Ο "ΛΟΧΟΣ" του adreo


Φίλοι μου, φίλες μου, ξέρω πως έχετε προβληματιστεί με τον τίτλο της σημερινής μου ανάρτησης... Αλλά δεν αφορά κάτι στρατιωτικό. Αφορά τασκυλιά μου και τις γάτες μου. Μα θα μου πείτε βρε  adreo, με τέτοιες καταστάσεις που μας ταλλανίζουν και εσύ ασχολείσαι με τα ζώα που έχεις στο σπίτι σου; Ασχολούμαστε όλοι οικογενειακώς με τα ζώα αυτά γιατί μες την μαυρίλα που επικρατεί, είναι μια όαση δροσιάς, αισιοδοξίας, παραδειγματισμού, σοφίας-ναι σοφίας, παράβλεψης προβλημάτων, ακόμα και προβλημάτων υγείας.

Με αυτά παρέα η ζωή μας γίνεται πιο ήρεμη, πιο απλή.Κρατώντας ένα από αυτά στα χέρια μου και ¨μιλώντας μαζί του" ξεχνώ τα προβλήματά μου, είμαι χαρούμενος με την αγάπη που τους δίνω και μου δίνουν, γίνομαι ένας άλλος άνθρωπος.

Να σας τα συστήσω. Ίσως κάποιοι, κάποιες να βρείτε ομοιότητες με τα δικά σας. Είναι:

1. Ο Τυχερούλης, ο μεγάλος σκύλος μας, απονήρευτος, αγαθός και αγαπητός. Το όνομά του βγήκε  από την τύχη που είχε να τον βρώ μέσα σε ένα κάδο απορριμμάτων, στο αγαπημένο μου Θέρμο. Κάποιο γαϊδούρι πατριωτικό , ένας στυγνός δολοφόνος ζώων, που ποτέ δεν έμαθα το όνομά του, το πέταξε εκεί, γιατί ο Τυχερούλης είχε την κακή τύχη να είναι αρσενικό Επανιέλ, κυνηγόσκυλο δηλαδή, και δεν έκανε γι' αυτή την αποστολή.

Ως γνωστόν τα καλύτερα κυνηγόσκυλα είναι θυλικά. Ήταν γύρω στους 15 πόντους , τον ανέθρεψα με το μπιμπερό και έγινε ένα σπουδαίο σκυλί που μου δείχνει απέραντη αγάπη. Δεν ξέρω μήπως και είναι και ευγνωμοσύνη. Χίλια πράγματα μπορώ να γράψω γι' αυτόν.

2. Η Λουλού, η υπαρχηγός, κατάμαυρη, πανέξυπνη που δεν αφήνει τίποτα απαρατήρητο και τον μικρότερο ήχο τον συλλαμβάνει και μες την νύχτα πετάει εκκωφαντικές κορώνες και κάνει συναυλίες με τον Τυχερούλη. Είναι ένα απίθανο πανέξυπνο, χαρούμενο πλάσμα, που σαν γυρίζω σπίτι μου, οι εκδηλώσεις χαράς δεν περιγράφονται, πάντα με τον Τυχερούλη. Είναι κάτι ανάμεσα σε Γκριφόν και Κανίς.

Δεν ξέρω και πολλά για ράτσες.Τις βλέπω στο ιντερνέτ. Φαίνεται όμως για καθαρόαιμο όπως και ο Τυχερούλης εξάλλου. Αν και αυτά σε μένα δεν μετρούν.

Και πάμε  τώρα στους γάτους. Μια άλλη κατηγορία. Ένας άλλος, διαφορετικός κόσμος. Μια άλλη κοινωνία ζώων. 

1. Ο Μπέμπης, 16 χρονών, αλλά το όνομα παραμένει. Κατάμαυρος! Παράξενος, μοναχικός που λατρεύει έναν άλλο γάτο μας τον Τζέρυ. Για ώρες μένει απέναντι από αυτόν και τον κοιτά σαν να λέει " Λίγα ψύχουλα αγάπης σου γυρεύω.." . Αλλά ο Τζέρυ αδιαφορεί. Μια περίπτωση ανθρώπινη...

2. Ο Μπιάνκο, ο μηχανικός... που σαν με βλέπει να μαστορεύω έρχεται και κάθεται και βλέπει με πολύ ενδιαφέρον τι κάνω. Μια φορά η κόρη μου έχασε μια βίδα και της την βρήκε αυτός. Αγαθός κάτασπρος και τελείως κουφός.

3. Ο Οδυσσέας, πανέξυπνος, ζηλιάρης και οπιο χαδιάρης γάτος. Γλυκός όμορφος γάτος. Πραγματικός τίγρης.  Τον βρήκε ο γιος μου διαλυμένο από χτύπημα αυτοκινήτου. Τον φρόντισα, έγινε καλά και πολλά χρόνια τώρα είναι κοντά μας. Εμένα ειδικά με λατρεύει και εγώ επίσης τον λατρεύω. Σπουδαίο ζώο.

4. Η Ξαδέλφη. Έτσι την έβγαλέ η κόρη μου, επειδή έμοιαζε πολύ με την μακαρίτισσα Βενιαμίνα. Μέχρι την στείρωσή της έκανε μερικές γέννες με πανέμορφα γατιά. Ήρεμη, χονδρούλα τώρα πλέον, κατοικοεδρεύει στην αυλή. Πολύ καλή και χαδιάρα γάτα.

5. Η Κούκλα, κόρη της Ξαδέλφης. Τόσο όμορφη γάτα δεν έχετε δει. Τέτοια μάτια δεν έχετε δει.  Και αυτή στην αυλή. Μπαίνει σπάνια μέσα στο σπίτι. Η αγάπη της όμως για όλους μας είναι άπλετη.

 6. Ο Τζερούλης, γιος της ξαδέλφης, πανέξυπνος χαδιάρης, επιθετικός όαν χρειάζεται με τους άλλους και πάντα νικητής, γιατί είναι πολύ δυνατός. Ζει και αυτός ανάλογα, μέσα- έξω από το σπίτι. Στην βόλτα με τα σκυλιά κάνει χίλια κόλπα. Πολύ όμορφος και μοναδικός γάτος.

7. Ο Ροζούλης, και αυτός γιος της Ξαδέλφης, φοβιτσιάρης που δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν. Έρχεται τρώει, μπαίνει καμιά φορά στο σπίτι, και γυρίζει κοντά στην περιοχή. Πανέμορφος γάτος και καλός χαρακτήρας. Εμένα με αγαπά και με εμπιστεύεται σχετικά.   

8. Η Σταχτούλα, πανέμορφη κόρη της  Ξαδέλφης, ιδιόρυθμη γατούλα που πάντα το βράδυ γυρίζει για να κοιμηθεί. Εντελώς αθόρυβη. Με αγαπά ιδαίτερα και στην αγάπη της είναι κτητική. Ούτε γυναίκα να ήταν.Πραγματική ζηλιαρόγατα. Ξέρει ο Λαός που κάποιες γυναίκες τις λέει ζηλιαρόγατες.

9. Ο Τζέρυ, έξυπνος ζηλιάρης κτητικός, σβέλτος, εγωϊστής και όταν βγαίνει από το σπίτι, τον βλέπεις να κοιτά ερευνητικά τα πάντα. Προσέχει τα πάντα.

10. Ο Ρούσος, αγαθός λίγο ταλαιπωρημένος γάτος που τον φρόντισε πολύ η κόρη μου για να συνέλθη. Ήρεμος και ήσυχος, με κοκκινωπό τρίχωμα. Του λες κάνε μια κουτουλίτσα...και την κάνει.

11. Η Μπρούνα μαλιαρή πανέμορφη γάτα, τελείως τυφλή που την βρήκε η κόρη μου στο Ν. Ηράκλειο , κοντά στο Ιατρείο της, την φρόντισε πολύ, αλλά τα μάτια της είχαν καταστραφεί. Πολύ καλός χαρκτήρας. Την θαυμάζουμε που μπορεί και βγαίνει στην αυλή και συμπερφέρεται σαν να μην είναι τυφλή.

12. Ο Ραφαήλ, αδελφός της Μπρούνας. Καλός χαρακτήρας , λίγο απαιτητικός αλλά πολύ συμπαθητικός και όμορφος, σαν την αδελφή του.Αυτός βλέπει λίγο και κάθε πρωί , σαν τον φωνάξω γιατί θέλει από ότι φαίνεται να τον προσκαλώ, έρχεται για να του δώσω ένα σαλάμι, που το βγάζει ένας Έλληνας παραγωγός στην Λάρισσα και που έχει 95 % τόνο και είναι πάμφθηνο. 1,30 ευρώ (15 δραχμές της 10ετίας του 1960 είναι αυτή η τιμή, ένα τέταρτο του μεροκάματου τότε και τώρα το λέω πολύ φθηνό) τα 800 γραμμάρια.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον παραγωγό αυτόν και συστήνω να αγοράζετε αυτό το εξαιρετικό προϊόν.

13. Ο Παππουδέλης, νεαρός γάτος που μοιάζει στον γάτο που τον λέγαμε Παππού. Του μοιάζει πολύ ο Παππουδέλης και μάλλον είναι γιος του. Γλυκός, αγαπητός, παραπονιάρης , που δεν είναι μόνιμος στο σπίτι, που έρχεται όμως για να φάει...απαιτητικά μάλιστα, και πάντα είναι τραυματισμένος γιατί φαίνεται σκωτώνεται με άλλους αγριόγατους της περιοχής. Πολύ συμπαθής γάτος. 

Όλοι τους και όλες έχουν τον χαρακτήρα τους. Όλοι τους έχουν τον μοναδικό τους χαρακτήρα, αντίγραφα σε αυτό των ανθρώπων. Έχουν πολύ υψηλή νοημοσύνη και είναι φανατικοί φίλοι του ανθρώπου. Παρότι μένουμε στην εξοχή, δεν υπάρχουν ποντίκια και άλλα ζωήφια. Φροντίζει γι' αυτό ο "Λόχος " του adreo. 

Αυτός είναι ο "Λόχος " του adreo. Βέβαια έχουμε και απρόβλεπτες απώλειες στα ζώα μας. Κυρίως από την απροσεξία κάποιων ανθρώπων. Και τότε έχουμε στενοχώρια. Ευτυχώς που γίνεται αυτό λίγο σπάνια.

Πάντως μην σας περάσει από το μυαλό πως όλους αυτούς τους συντηρώ μόνος μου. Όλη η οικογένεια συμμετέχει στα έξοδα. 

Δεν θα σας πω εγώ τι πρέπει να κάνετε. Υπάρχουν φθηνοί τρόποι, να συντηρείτε κάποια ζώα. Η αγάπη που παίρνετε είναι μεγάλο κέρδος. Ξεχνάτε μαζί τους τα προβλήματα, ακόμα και τις αρρώστιες που μπορεί να μας ταλανίζουν.

Αξίζει να ασχολείστε λοιπόν με τα ζώα. Είναι συμπλήρωμα της επίγειας ζωής μας.

Πάντως πρέπει πριν αποφασίσετε να πάρετε ένα ζώο, να σκεφθείτε όλες τις παραμέτρους, ώστε να μην το εγκαταλείψετε αβοήθητο  στο δρόμο ή στην εξοχή. Αυτό είναι το χειρότερο και εδώ που μένω δυστυχώς κάθε μέρα έρχονται και αφήνουν κάποιοι ζώα. Δεν το κάνουν φυσικά  επειδή το θέλουν. Δεν μπορούν να τα συντηρήσουν. Οι θλιβερές σημερινές καταστάσεις εκεί μας οδηγούν. Να χάνουμε ακόμα και την ανθρωπιά μας.

Αυτά για σήμερα.

 adreo.

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links